Legea de funcționare a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) a fost modificată, marți, în sedința Guvernului, cu toate că subiectul nu de afla pe ordinea de zi. Potrivit noii legi, CNA va putea fi dizolavat de către Parlament, iar membrii consiliului vor putea fi mult mai ușor demiși.

Guvernul a reluat discuțiile asupra controversatului proiect de modificare a Legii Audiovizualului care prevede controlul CNA. Documentul a fost trecut pe ordinea de zi suplimentară a ședinței executivului de marți, fără a fi anunțat sau dezbătut public.

Proiectul de ordonanță de urgență dă posibilitatea ca membrii CNA să fie schimbați de fiecare dată când se schimbă majoritatea politică în România. Aceștia vor fi obligați să prezinte un raport de activitate în Parlament de fiecare dată când se schimbă puterea, iar dacă Parlamentul îl respinge atunci membrii Consiliului Național al Audiovizualului sunt demiși.

În acest moment membrii CNA au un mandat de șase ani, indiferent de majoritatea politică. Ministerul Justiției a refuzat să semneze acest proiect săptămâna trecută. Tot în acest proiect, Guvernul obligă firmele de cablu să cumpere echipamente speciale pentru a îmbunătăți semnalele de proastă calitate transmise pentru unele dintre posturile de televiziune. Mai mult decât atât, firmele de cablu ar urma să ordoneze și să difuzeze canalele de televiziune în funcție de audiența pe care acestea au avut-o anul trecut.

Acest proiect a stârnit reacții controversate în rândul firmelor de cablu și publicitari.

17 COMENTARII

  1. Bravo,mai avetzi un pic si acapatazi toata Romania ca in timpul lui Ceasca..Totul sa treaca la control prin MAREA ADUNARE NATZIONALA(Parlamentul unde avetzi majoritatea)

  2. Unde este isteata de doamna Pipidi ? ca era foarte vehementa in alte vremuri acum face lansari in prezenta anumitor persoane care o dau de gol, ea care considera ca este cea mai isteata si cea mai cea unde este ? acum nu mai are nimic de spus?

  3. Ca nu care-cumva sa fie impiedicati cei de la Antena 1 si 3 sa fie intrerupti vreodata, pentru complicitate la dezastrul romanesc !!!

  4. Maine-poimaine, dupa ce vor modifica legea, o vor si interpreta dupa bunul plac! Adica, desi este IMPOSIBIL de pravazut asa ceva- fara sa se dea de gol asupra ADEVARATELOR intentii- vor demite IN CORPORE CNA, daca institutia va avea „tupeul” sa inchida A3, spe exemplu. Lucratura lui felix- fara niciun dubiu. Si ptr ca el NU MAI ESTE PARLAMENTAR in acualul legislativ, „opereaza” prin interpusi. Greatza si oroare !

  5. Asa, asa, tovarasi ! Ocupati institutiile, dar nu numai nitel, pe un mandat, ci vesnic ! Vreti ca hotii din Parlament sa stapaneasca pe deplin România, sa jupoaie tara iin voioasa imunitate si ritm de cazacioc.

Comentariile sunt închise.