Hackerul TinKode, ridicat in aceasta dimineata, a acordat in urma cu un an un interviu ziarului “Evenimentul Zilei”. Tanarul a fost arestat de anchetatorii români pentru spargerea serverelor Armatei SUA, NASA şi Pentagonului. Răzvan Manole Cernăcianu, alias TinKode, are 20 de ani si este student la Facultatea de Informatică din Timişoara. Tanarul urmeaza sa fie audiat de catre procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism la Bucuresti.

În urmă cu un an, intr-un interviu online, TinKode descria jurnalistilor activitatea sa si se lauda ca nu se teme de autoritati. „Ce aş putea să detaliez despre mine ar fi: Sunt un tip sociabil, căruia îi place să îşi petreacă foarte mult timp cu prietenii şi să se distreze. Presupun că mulţi cred că sunt un obsedat de internet, petrecând 10 ore/zi pe calculator, dar, de fapt, dacă stau 1-2 ore. Numele meu real este Răzvan şi locuiesc într-o frumoasă regiune din România, din sud. Nick-ul meu, TinKode, nu reprezintă nimic”, povestea hackerul pentru EVZ.

In urma cu cateva zile, presedintele a declarat intr-o conferinta de presa ca “România ar putea fi un contributor la conceptul de apărare cibernetică. Avem atâţia hackeri talentaţi care ar putea fi folosiţi pozitiv“.

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.