Primii care au adus aceasta „strigatura” in spatiul public al protestelor impotriva Presedintelui au fost politistii Ministrului Blaga, unii dintre ei agitind sub burdihane chiar si citeva pistolete. In ultimele doua saptamini de proteste am observat ca lozinca s-a imprastiat pe buzele tuturor manifestantilor, devenind chiar comica prestatia acelor oameni. Mai ales atunci cind vezi in piete, urlind din toti bojocii, activisti de partid, tzatze imblanite si aurite din gura pina-n toate incheieturile, pensionari militari carora li s-au taiat pensiile de la 50 la 30 de milioane, sau „vajnici” tineri – copii de fosti privilegiati ai regimurilor de pina la Basescu.

E amuzant sa vezi acest cor insalubru moral cum striga „Iesi afara, javra ordinara!”, tocmai ei, cei care au facut parte dintr-un sistem care a fost „javra” cu propria tara! Nu stiu daca urlatorii stiu ca aceasta „strigatura” apartine galeriei de fotbal si ea rasuna atunci cind un jucator este faultat usor iar el exagereaza, sta intins pe jos si trage de timp, simulind o accidentare grava! In aceste situatii galeriile intervin si il penalizeaza pe jucator cu aceasta lozinca!

Cum ar veni, Presedintele Jucator a fost faultat usor iar el trage de timp si nu lasa jocul sa continue. Galeria il cere afara din teren, ca ca se reia meciul. Asadar, inca o dovada ca toate „coregrafiile” si banii cheltuiti in ultimele saptamini au fost pentru scoaterea din „joc” a lui Basescu! In rest, meciul poate sa continue!

Iarna nu e ca vara dar sigur tine cu Basescu. I se alatura gerul. Stim insa ca meciul ramine indecis. De aceea Basescu nu a atacat in ultima sa iesire publica. Stie ca greul abia urmeaza. Am aflat tot de la el. A spus ca nu poate demisiona cind tara se afla in aceasta situatie, ca va duce „vaporul” la destinatie si ca va demisiona doar daca aceasta va fi solutia! Foarte interesant! Deci exista o situatie in care demisia Presedintelui poate fi o solutie pentru Romania! Oare despre ce „tirg” secret o fi vorba?!

Sa fiti iubiti!
Radu Moraru

552 COMENTARII

  1. Oameni buni!
    Azi la Rosia Montana a fost protest cu 1000 de oameni,care sustineau ceea ce sustine si Traian Basescu.
    Nu am vazut ca vuvuzelele sa ne arate ce vor oamenii de acolo,sau ma insel eu?
    Cumva lumea s-a prins de jmecheria lor,si acum acestor vuvuzele incepe sa le tremure „bikinii” pe ei? :))))))))

      • Cine spune ca orice ragaiala prezidentiala este cuvant de duh?
        Si apropo, ce sustine presedintele despre Rosia Montana?

    • Bravo veve!
      cu sigurantza le tremura,si gasesc normal,cred ca s-a saturat lumea!
      doamne ajuta-i !

    • @ veve

      Mă alături întrebării exprimate de FuriousWordPressRipper. Ce anume credeţi dumneavoastră că spune Preşedintele Traian Băsescu despre Roşia Montana.

      Aveţi grijă cum spuneţi ce spuneţi, căci dacă preşedintele pune o presiune pe instituţiile statului în favoarea unei societăţi comerciale… este caz penal. Nu mai vorbesc despre dictatură…

      Deci ce anume spune preşedintele?

      • Legile statului pot asigura libertatea unui individ din punct de vedere fizic, dar daca indivizii nu isi educa mintea, vor ramane inrobiti spiritual. Aceasta stare de umilinta spirituala este la fel de apasatoare ca robia fizica, iar cei care i se supun nu se pot ridica deasupra pragului impus de gandirea lor limitata, pe cand cei care viseaza la o viata mai buna si opteaza in mod constient pentru cultivarea spiritului, vor descoperi libertatea in adevaratul sens al cuvantului.

  2. Salutari Monicai din partea measi tuturor doamnelor si domnilor.Asa imi place,cu argumente,cum spune Bibliotecaru.Deocamdata meciul este i-0 in favoarea noastra.Bravo!

    • Mary,nici cu domnia ta nu-mi este rusine!Sa aratam ca Iasul nu sta numai in cei platiti de usl ca sa iasa in Piata Unirii sa huiduie.Iasul a fost candva mandra capitala a Moldovei.Trebuie sa facem dovada ca au mai ramas oameni demni si cu creierele limpezi pe aceste plaiuri unde s-a creat istoria acestei tari.

    • 😀
      Frumoasa iubire între moldovence…

      Poetul Adrian Păunescu ar fi comentat poate:
      Şi când veţi vedea
      În faţa ochilor voştri arzând de iubire
      Tunurile veacului pregătindu-se s-ă-distrugă
      Câmpiile şi fabricile,
      Oamenii şi munţii,
      Păsările şi peştii,
      Bibliotecile şi spitalele,
      Mormintele şi bisericile,
      Nu pregetaţi, aruncaţi-vă hainele de pe voi,
      Îmbrăţişaţi-vă, sărutaţi-vă,
      Şi pentru că pământul e rece,
      Iar tunurile care vor să-l distrugă sunt calde,
      O, voi, tineri ai planetei mele
      Convulsionată de-atâtea arme,
      Sub ochii holbaţi ai armatelor,
      Sfărâmând ochelarii greţoşi ai generalilor,
      Fără nici o ruşine,
      În numele singurei religii care ne uneşte,
      Credinţa în continuitatea speciei umane,
      Iubiţi-vă,
      Iubiţi-vă pe tunuri!
      Concediaţi tunarii
      Şi dezamorsaţi obuzele
      Şi daţi-ne acest prim şi netrecător
      Semn al păcii universale.

      Iubiţi-vă,
      Iubiţi-vă pe tunuri!
      Iubiţi-vă până le veţi hodorogi,
      Până le veţi scoate din funcţiune,
      Iubiţi-vă aruncând din mâini
      Tot ce vi se-ntâmplă s-aveţi în mâini,
      Actele voastre, banii voştri, oglinzile,
      Chiar şi această carte care nu are decât meritul
      Că aparţine unui om
      Care în viaţa lui, deşi n-a avut norocul
      Să facă dragoste pe nici un tun,
      Când n-a dormit şi n-a scris,
      A iubit
      Cu disperarea condiţiei umane,
      Cu lăcomia venitului de pe front,
      Cu grija medicului
      Şi cu dăruirea muribundului.

      Facă-se profeţia mea,
      Fie o dată pentru totdeauna a tinerilor
      Iubirea pe tunuri!

      Şi aş mai adăuga eu două versuri:

      Din ţeava armelor de ţintă văduvite
      Ieşi-vor moldovencele charite. 😀

      „Charite”, adică cele trei graţii, să nu avem vorbe. 😀

      • Draga Bibliotecaru,Paunescu n-a fost niciodata poetul meu de suflet.Poate lu'”cel mai iubit fiu al patriei”i-or fi placut „osanalele” pe care i le-a creat Paunescu.Deci…abtine-te,te rog!

      • @ adnana

        Ca să spuneţi… „Poate lu’”cel mai iubit fiu al patriei”i-or fi placut “osanalele” pe care i le-a creat Paunescu”, trebuie să aveţi cunoaşterea exhaustivă a operei unui poet care nu a scris deloc puţin.

        Îmi puteţi da citate din 5 poezii scrise de Adrian Păunescu unde să apară cuvântul „Ceauşescu”? Are mii de poezii, deci 5 poezii este o nimica toată dintr-o astfel de operă. Puteţi să demonstraţi că există 5 poezii ale lui Adrian Păunescu unde să apară osanale cuplului Elena şi Nicolae Ceauşescu?

        Să ştiţi că eu nu am nici o problemă în a vă cita din 5 poezii considerate subversive vechiului regim… desigur, de către cei care consumau cultură pe atunci.

        Ce spuneţi, îmi oferiţi această confirmare/susţinere a afirmaţiilor domniei voastre?

        • Draga Biblio,dupa cu ti-am spus nu mi-e drag Paunescu deci nu m-am omorat cu opera lui.Daca insisti iti pot scrie 5 poezii de-ale mele.Sunt foarte dragalase,sa stii. 🙂 🙂 🙂

        • Sigur că da… dar să ştiţi că eu nu mă prea abţin să nu comentez poeziile, aşa că nu le postaţi decât dacă puteţi suporta comentariile.

          • Draga Biblio,ce mai contraza niste critici ale domniei tale dupa ce au fost premiate de Cronica Literara,citite la Junimea si publicate in Revista de Limba si Literatura Romana la sectiunea Tinere Condeie ale acelor vremuri?!Sa fie primite si criticile domniei tale!

  3. Eu nu cred ca Romania este acum pregatita sa renunte nici macar la o zi din mandatul lui Traian Basescu indiferent cat de bun ar fi trocul propus de acesta pentru viitorul tarii.Inca nu se vede nimic „notabil” la orizont care ar putea sa-i ia locul la conducerea tarii.Sunt convinsa ca daca maine i s-ar propune poporului roman un referendum prin care sa aleaga daca vrea ca tara sa fie condusa de un presedinte puternic sau de un parlament chiar si de 300 de persoane,romanul ar vota cu ambele maini pentru un presedinte puternic.Pentru ca sta in „vana” acestui popor sa-si puna increderea intr-un singur om care stie ce e bine pentru el si nu sa fie condus de o „gashca”.In istoria romanilor nu prea s-a pomenit de boierul x sau y decat in masura in care acel boier l-a tradat pe voda.De restul,istoria romanilor e plina de faptele de vitejie ale unui Burebista,ale unui Decebal,ale unui Mihai Viteazul, Stefan cel Mare,Vlad Tepes,etc.Cu atat mai mult in aceste vremuri tulburi Romania are nevoie de o mana forte care sa o scoata din marasmul in care a scufundat-o poala larga a lui Iliescu sub care „boierii sai” au pus la cale jaful asupra acestei tari,jaf care s-a propagat cu repeziciune „de la vladica,la opinca”.Este prima data dupa ’89 cand acest popor are la conducere un personaj carismatic care stie ce e de facut ca sa se curete tot jarul care a ramas dupa palalaia care a cuprins tara asta.Si se stie bine ca atunci cand zgandarasti cu batul jarul,acesta arunca scantei gata sa-l friga pe cel ce-l deranjeaza.
    Limbajul suburban care ii este adresat presedintelui a fost propagat in multime de televiziunile vuvuzele care au primit ordin de linsaj mediatic fata de presedinte,distrugerea lui cu orice pret ca romanii sa-si piarda increderea in acesta si lucrurile sa ramana asa cum sunt pentru un hot ca Voiculescu care a bagat mana pana la umar in banii romanilor si asa-zisul cont „a lui Ceausescu”.
    Dragi romani,va e bine doar cu plansul oamenilor lui Voiculescu pe umar care va sususra in urechi cat de saraci,cat de amarati,cat de calcati in picioare sunteti??Romania,trezeste-te!!

    • si care e legatura inte burebista, decebal, stefan cel mare, mihai viteazu, vlad tepes si dementul de acum? daca era si ceausescu in top reuseai o mica legatura. inteleg ca sunteti noii adulatori, dar nu jigniti reperele istorice prin alaturari care nu-si au locul. locul lui basescu in istoria romaniei este la erata.

      • Poate pentru tine,Andrei Marin!Dar nu e obligatoriu ca toata lumea sa-ti impartaseasca parerea si aprecierea ori nu.Daca nu-ti place sa nu-l mai votezi data viitoare! 🙂 🙂 Cam atat poti face!

    • Adnana,

      Adevar grait-ai

      Pentru ca sta in “vana” acestui popor sa-si puna increderea intr-un singur om care stie ce e bine pentru el

  4. @bibliotecaru,aceleasi idei trasnite ca si chinez,a-ti invatat unul de la altul sau v-ati instruit la Stefan Gheorghiu,daca da,timpul vostru a trecut,sinteti expirati!

    • @ mary

      Ce să fac, stimată doamnă? Nu toată lumea se reinventează. Sunt unii care înainte de revoluţie erau zeloşi membrii PCR şi trăgeau foloase în carieră din această situaţie… după revoluţie au devenit anti-comunişti şi iarăşi au tras ceva pe spuza lor. Eu nu am servit nici regimul de dinainte, nu am servit nici lui Ion Iliescu, nici lui Emil Constantinescu, nici lui Traian Băsescu… cu siguranţă voi fi critic şi la adresa viitorului regim politic, care şi când va veni. Prin natura mea parcă îmi ies prin degete mai cu uşurinţă cuvintele de protest decât de admiraţie… Sunt limitat.

      Şi nu, nu am făcut Ştefan Gheroghiu, nu am fost nici măcar membru de partid, am refuzat de câteva ori… poate din teribilism, poate pentru că ştiam că tot ce se dorea era un control mai mare asupra mea…

      Nu vi se pare ciudată că „prăfuiţi” şi „expiraţi”… dar totuşi cu argumente? De ce astfel de „constatări” şi nu contra-argumente?

      • bibliotecaru am si eu sa va intreb , v ati exercitat dreptul democratic la ultimele alegeri , a ti fosolsit stampila de vot?

        • @ tesi

          Vă referiţi la alegerile prezidenţiale? Da, am fost la vot, alegerea pe care am făcut-o însă nu a avut nimic de-a face cu democraţia, votul pe care l-am exercitat nu a fost unul democratic, am ales soluţia pe care am considerat-o cel mai mic rău pentru o democraţie viitoare. Dacă nu mi s-a oferit şansa unui vot democratic, am votat pragmatic.

  5. Chinezu,doar in visele tale poti avea like de la mine,poate daca veneai la intilnirea cu Nasul si te comportai civilizat,iti dadeam unul asa de incurajare,mai speram intr-o revenire a ta cu picioarele pe pamint.Asa ca,vise taica,vise!

  6. Basescu ar renunta la 2 ani de mandat doar daca s-ar realiza revizuirea Constitutiei.

    Ar face ei acest lucru doar ca sa scape o data pentru totdeauna de presedinte?

    • @ Dora

      Cum puteţi crede în „sacrificiul” preşedintelui de dragostea Constituţiei? Aveţi impresia că Traian Băsescu e Ecaterina Teodoroiu sau Peneş Curcanul… eroi României gata să-şi dea viaţa pentru Ţară şi Popor? Nu există revizuirea Constituţiei, există doar o variantă de amator care scoate din constituţie o cameră parlamentară. Pe lângă asta sunt sute de legi care trebuiesc şi ele puse în acord cu noile modificări.

      Revizuirea cu adevărat a Constituţiei ar putea dura şi 4 ani, alţi mulţi ani pentru revizuirea legilor conexe… Nu vi se pare anormal că acea Comisie în care modificarea Constituţiei trebuia discutată, o comisie sub preşedinţia PDL, nu s-a întrunit măcar o dată? Asta cu revizuirea este pentru cei ca dumneavoastră care cred că politicii le pasă de indefinitele reforme. Nu fiţi atât de credulă când riscaţi propriul dumneavoastră interes, pentru că veţi sfârşi cu visele şi speranţele spulberate, dar şi cu banii luaţi. Aceşti oameni au averi cu şase zerouri, poate cu şapte sau opt zerouri… şi nici unul dintre ei nu a făcut averea asta muncind cu forţa braţelor şi nici prea multă expertiză în zona economiei nu au ca să ajungă un Donald Trump al României. Zerourile acelea sunt luate, într-un fel sau altul, din buzunarele românilor. Gândiţi cu gândurile domniei voastre şi nu mai înghiţiţi propaganda oficială a unuia sau altuia.

      • @Bibliotecaru – deci sa se renunte la ideea cu unicameralul si 300 pentru ca revizuirea Constitutiei ar dura nu stiu cat timp? Interesant.

        • STii floos, Bibliotecaru vrea ca toate sa se faca incet, fara mare graba ca sa mai treaca inca 20 de ani de consolidare a NIMICULUI FACUT CUM TREBUIE.

        • @ floos

          Nu am nimic împotriva trecerii la unicameral şi la scăderea numărului de parlamentari, dacă poporul aşa o vrea. Dar poporul vrea? Păreţi a fi unul dintre cei care au votat DA la cele două referendumuri, şi dacă este chiar aşa, aveţi idee ce aţi votat de fapt?

          Trecerea la unicameral mai ales, aveţi idee ce implică? În SUA dezbaterea s-a făcut susţinut timp de câţiva ani, s-au făcut mii de scheme ProCon, au vorbit filosofii, politologii, specialiştii… La noi au fost câteva panouri cu parlamentari aruncaţi la coş…

          Scăderea numărul de parlamentari nu necesită modificarea constituţiei, se creşte pur şi simplu norma de reprezentare a deputaţilor şi senatorilor. De ce credeţi că nu s-a făcut alături de alte zeci de legi ce au trecut ca găsca prin apă în Parlament? I-aţi întrebat pe membrii PDL? Asta nu mai ţine de „opoziţie”, cum este la Constituţie… I-aţi judecat pe cei care îi susţineţi?

          • @bibliotecaru – Raspunsul este afirmativ. I-am intrebat si raspunsul a fost „jalnic” (din punctul meu de vedere). Am impresia ca dumneavoastra nu intelegeti, ca eu/noi nu stam in spatele PDL in orice situatie pentru ca scrieti la „pausal” ca suntem portocalii.
            Recunosc lucrurile bine facute pana acum la fel cum recunosc si lucrurile mai putin bune. Exact acelasi lucru l-am facut cand a fost PNL+PSD sau mai inainte numai PSD la putere.

          • @ floos

            Nu am spus că sunteţi portocaliu…

            Cei mai mulţi dintre suporterii PDL sunt de fapt suporteri a lui Traian Băsescu. PDL nu are suporteri ai culorii politice pentru că pentru a ajunge la acest stadiu ar trebui să-şi promoveze o doctrină clară, sau măcar cu o sursă doctrinară clară, aşa cum are PSD şi PNL şi PC.

            PD a fost singurul partid din România (poate şi din lume) care a sărit direct din Internaţionala Socialistă în partea dreaptă a spectrului politic. Cine poate face un asemenea salt este foarte clar că nu are nici o treabă cu doctrina, ci doar cu interesele de grup.

            PLD, în frunte cu domnul Stolojan şi Valeriu Stoica, când s-a unit cu PD-ul ştiau că noua formaţiune se va alinia unei doctrine liberale clasice. Dumneavoastră poate nu ştiţi, dar PLD avea un site şi acolo au publicat un statut, documente de tip doctrinar… tot tacâmul, că au fost conştiincioşi. După unire nimic din ce credeau cei de la PLD nu s-a respectat. Iată însă că problema grupurilor parlamentare (pentru că atunci constituţia era înţeleasă altfel decât acum, dat fiind că în zilele post 2009 nu a fost o problemă înfiinţarea abuzivă şi neconstituţională a grupului parlamentar UNPR) nu a mai condus la o nouă formaţiune politică, ci la absorbţia PLD-ul în PD. Singura modificare reală, apariţia unei „-L” în denumire şi siglă. Doctrina nu a mai fost liberală, ci „populară” apoi „popular-europeană” apoi „din familia popular-europeană”. După un timp s-au prins că doctrina populară nu există (după ce le-am tot semnalat asta pe bloguri, probabil au verificat la un moment dat) şi au trecut la numai o lună de la definirea „democrat-liberalismului” în elemente doctrinare de uz practic, printr-o carte scris de domnul Stoica, la creştin-democraţie cu şampanie şi caviar, de către domnul Baconschi.

            Nu, stimate domn, eu nu spun că sunteţi portocaliu. A fi portocaliu este deja o stare de spirit mai mare decât pare. Eu spun că multe dintre persoanele din spaţiul virtual sunt nişte receptacole ale spuselor lui Traian Băsescu şi care-şi formează părerile funcţie de ceea ce cred că ar conveni mai bine lui Traian Băsescu. Această stare de spirit a fost definită din interiorul PDL drept băsescianism. Domnul Ciuvică spune aceluiaşi lucru băsism. Eu nu am nimic cu cineva care îl susţine pe preşedinte sau PDL, sau orice alt personaj politic sau nu, or oricare alt partid. Mi-aş dori însă ca susţinerea cuiva să se facă pe bază de argumente. Atâta tot.

            Ilustraţia perfectă a ceea ce spun eu este:
            „Azi la Rosia Montana a fost protest cu 1000 de oameni,care sustineau ceea ce sustine si Traian Basescu.”

            Nu contează efectiv ce anume susţine Traian Băsescu, pentru că cei 1000 de oameni nu susţin de fapt argumente pe care ei înşişi le-au descoperit în conştiinţa lor, ei susţin un punct de vedere prezidenţial, oricare ar fi el.

      • @ Bibliotecaru
        Uite cum sta treaba, in naivitatea mea, eu mai cred ca si in zilele noastre exista eroi si ca unul dintre ei ar putea fi chiar Basescu, daca nu pentru altceva, macar pentru stomacul si nervii pe care-i are de cand e etichetat dictatorul si linsat mediatic de ani de zile, aproape zilnic.

        Spre deosebire de tine Bibliotecarule, eu vad si realizarile presedintelui nu doar esecurile acestuia si crede-ma ca in aceste vremuri Romania are nevoie de un om ca Basescu pentru ca daca nu era asa, NU era el acum acolo.

        TU chiar crezi ca Basescu nu are propria lui comisie de revizuire a Constitutiei si nu are deja lectiile facute in acest sens? Ce 4 ani cand suntem oameni ai faptelor ne mai impiedicam inca 4 ani, pentru ce?

        Poporul roman are un obicei urat: n-are incredere in conducatorii sai, desi increderea construieste. Sunt unii conducatori demni de incredere doar ca trebuie sa ai intelepciunea sa-i recunosti printre lichele.

        Eu sunt convinsa ca Basescu si Boc nu si-au adunat zerouri mai multe decat au meritat doar ca, pentru ca si tu sa poti fi convins de acest lucru ar trebui sa scapi de stereotipul conform caruia „astia toti fura” si sa crezi ca exista si oameni care NU fura.

        Toate astea au fost din adancurile gandirii mele, nu m-a influentat decat propria-mi propaganda si credinta in Binele Suprem. 🙂

        • @ Dora
          Stimată doamnă,
          Nici nu spun altfel. Poziţia mea faţă de preşedintele Traian Băsescu nu este una antagonică. De altfel sunt dintre cei care nu au fost de acord cu schimbarea preşedintelui fără a avea o soluţie a unei persoane care să funcţionează ca preşedinte mai bine decât domnia sa (şi, desigur, şi pentru această poziţie mi-am încasat nişte şuturi). Eu nu-mi doresc că preşedintele Băsescu să plece, îmi doresc însă să funcţioneze ca preşedinte, aşa cum descrie Constituţia României. Nimeni nu are voie să spună că funcţionează altfel decât Constituţia pentru că este necesară o reformă a Constituţiei, nimeni nu are voie să provoace forţări ale prevederilor Constituţionale făcându-se că le înţelege altfel decât le-au înţeles cei care au gândit Constituţia.

          Puteţi să-mi enumeraţi cele mai importante realizări ale preşedintelui Traian Băsescu? Atenţie… ale preşedintelui şi nu ale nu ştiu cărui Comisie Prezidenţiale, ale guvernului sau ale nu ştiu cui.

          • Eu stiu una ptr. vremurile pe care le traim ,conduce nava si stie bine traseul si unde mai pun ca se lupta si cu” piratii” 🙂

          • @ DANA

            Păi asta-i treaba preşedintelui, să conducă „nava”?

            Treaba preşedintelui este foarte clară:
            Rolul Preşedintelui
            Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei nationale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării. Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate. (Articolul 80 – Constituţia României)

            Actele Preşedintelui
            In exercitarea atribuţiilor sale, Preşedintele României emite decrete care se publică în Monitorul Oficial al României. Nepublicarea atrage inexistenţa decretului. Decretele emise de Preşedintele României privind tratatele internaţionale încheiate în numele României, acreditarea şi rechemarea reprezentanţilor diplomatici ai României, aprobarea înfiinţării, desfiinţării sau schimbării rangului misiunilor diplomatice, mobilizarea parţială sau generală a forţelor armatei, respingerea agresiunilor armate îndreptate împotriva ţării, instituiriea stării de asediu sau stării de urgenţă, precum şi în ceea ce priveşte conferirea de decoraţii şi titluri de onoare, acordarea gradului de mareşal, de general şi de amiral şi în ceea ce priveşte acordarea graţierii individuale, se contrasemnezază de primul-ministru. (Articolul 100 – Constiţutia României)

            (http://www.presidency.ro/?_RID=htm&id=6&exp1=president)

            Vedeţi dumneavoastră undeva că preşedintele conduce România? Suntem o democraţie, POPORUL conduce România.

          • majoritatea a decis ca la carma tarii sa fie D-nul Traian Basescu si l-am pus sa conduca nu l-am pus de decor.

          • @Bibliotecaru
            Ford zicea ca nu trebuie sa stii tu totul ci sa reusesti sa aduci langa tine o echipa de oameni care cunosc fiecare la perfectie propriul lor domeniu de activitate.

            Asa ca si Basescu face bine ceea ce face lucrand in echipa cu profesionisti.

          • Să-mi fie cu iertare, dar „specialiştii preşedintelui” i-am văzut mai mult plecând decât venind.

            Ştiu că o să mă urâţi, preşedintele nu e la cârma statului. Preşedintele nu reprezintă poporul măcar… Ştiu, este o confuzie cultivată, cine citeşte însă constituţia nu are cum să se înşele.

            ARTICOLUL 80 – Rolul Presedintelui
            (1) Presedintele Romaniei reprezinta statul roman

            Nu reprezintă deci nici români, nici nu conduce statul. Reprezintă statul, atâta tot.

            Cine reprezintă românii?

            ARTICOLUL 61 – Rolul si structura
            (1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman

            Cine conduce statul? Nu, nu vă repeziţi…

            ARTICOLUL 2 – Suveranitatea
            (1) Suveranitatea nationala apartine poporului roman

            Veţi spune… bine, dar nici măcar Guvernul nu conduce ţara?!?!? Înţeleg preşedintele, dar nici guvernu?

            Guvernul conduce ceva, dar nu statul ci…
            ARTICOLUL 102 – Rolul si structura
            (1) Guvernul, potrivit programului sau de guvernare acceptat de Parlament, asigura realizarea politicii interne si externe a tarii si exercita conducerea generala a administratiei publice.

            Vedeţi, este în doi timp.
            Parlamentul, prin reprezentanţii poporului român, în urma unui vot democratic, stabilesc programul de guvernare (natura politică a Guvernului). Guvernul (executivul) îşi revarsă autoritatea asupra administraţiei publice pentru a pune în operă programul de guvernare.

            Preşedintele nu reprezintă deci decât statul, adică acea colecţie de legi şi principii ce organizează societatea românească.

            Naşul TV este o societate pe acţiuni. Cine o conduce? Acţionariatul. Acţionari numesc persoanele ce vor asigura funcţionarea economică şi care vor pune în practic ceea ce acţionariatul (AGA) hotărăşte. Preşedintele societăţii reprezintă societatea, semnează acte, negociază… Conducerea o face AGA. Aveţi o acţiune, aveţi dreptul să vă exprimaţi asupra orice face cei angajaţi să administreze firma, la orice nivel. Mai aveţi dreptul la vot.

          • @Bibliotecaru,
            Nu contest faptul ca e greu sa lucrezi cu Basescu, trebuie sa-ti pui orgoliul deoparte si sa ai la indemana mult umor altfel esti pierdut.

            Chiar daca unii profesionisti pleaca de langa el vin altii in locul acestora iar echipa exista mereu.

            Presedintele are rolul de mediator intre institutiile statului iar consilierii lui trebuie sa-l sfatuiasca foarte bine pentru ca negocierile sa fie de succes.

          • Primul atribut al medierii este să nu ai niciodată o părere personală asupra subiectului în discuţie. Mediatorul acţionează spre înţelegerea dintre părţi, el nu are voie să devină parte în negociere cu o soluţie proprie. A fi mediator implică deci o capacitate de comunicare suplimentară în mijlocul disputei… Chiar nu trebuie să ai o părere ca mediator. Traian Băsescu ar fi un bun mediator (şi am putea spune că s-a achitat de această sarcină) dacă şi numai dacă toate instituţiile statului, şi societatea în general, ar funcţiona în concordie. Or, dacă îmi daţi voie să fac această apreciere, cred că românii nu au fost mai dezbinaţi niciodată în ultimul secol. În asemenea condiţii nu putem vorbi decât despre un eşec evident al medierii. Nu o spun neapărat ca o învinovăţire la adresa preşedintelui, medierea nu se termină întotdeauna cu bine… dar nici un putem vorbi despre un succes. Părerea mea este că preşedintele nu a înţeles că medierea înseamnă că nu trebuie să formuleze păreri proprii şi de aici au început problemele.

          • @ Bibliotecaru
            Daca cineva vrea cu adevarat sa fie ascultat trebuie sa aiba abilitati de comunicare foarte bine puse la punct. Se pare ca unii din echipa prezidentiala nu le-au avut.

            Cand ai atatea informatii cate are Basescu despre institutiile statului, negocierile se rezuma in general la a le convinge pe acestea sa renunte la raul pe care vor sa-l faca statului si poporului roman.

            Sa fii teoretician al negocierii e una dar in practica regulile jocului se schimba din mers pentru ca nu poti fi obiectiv doar de dragul pastrarii pasilor unei negocieri ideale.

          • @ Dora
            Preşedintele care are foarte multe informaţii despre instituţiile statului reprezintă un preşedinte uşor de manipulat de serviciile secrete. Spre exemplu Ion Iliescu i-a dat pe uşă afară pe cei care veneau „cu informaţii”, Emil Constantinescu „s-a ars” cu informaţiile serviciilor (de altfel a şi spus că este o victimă a serviciilor). Vom vedea ce părerea a avut Traian Băsescu relativ la servicii după terminarea mandatului.

            Părerea mea este că un preşedinte înţelept nu se interesează foarte tare de informaţiile culese de servicii şi dirijează eventual informaţiile spre cei interesaţi, respectiv ministere, procuratură, DNA, ANI… după caz. Nu preşedintele este cel care trebuie să păzească instituţiile de la a nu face rău.

      • In concluzie Bibliotecarule pentru ca vad ca avem un nou articol la orizont, trebuie sa recunosc faptul ca tie nu ti-ar strica un stagiu de cateva luni ca si consilier al presedintelui pentru ca doar asa abilitatile tale de om informat in toate domeniile se vor concretiza in ceva palpabil si poate maret. 🙂

  7. Ce s-a intamplat in Piata Universitatii a fost o incercare de revolutie de catifea. Catifea rosie, desigur, numai ca protagonistii sunt aceiasi de acum 20 de ani, acum pensionari de lux. Obositii astia nu mai pot scoate armata in strada ca sa ucida, pentru ca si aramata s-a mai desteptat, ofiterii au conturi pe FB si hranesc tot felul de lighioane pe farm viile. Dupa cum ati observat, doar un „viteaz” ofiter s-a ratacit prin Piata Universitatii, si, cum altfel, prin studiourile Antenei3. Un fel de Lupoi, dar cu mult mai stupid decat originalul. Cine sunt cei din Piata? Sa-i luam pe rand
    – Posesorii de diploma de revolutionar, dar mai ales de indemnizatie de lene. Adica, revolutionarul care se simte indreptatit sa fie platit cat doi profesori si care, desi sunt perfect apti de munca, prefera sa socializeze in Piata Universitatii si sa strige mascari. In concluzie, niste pomanagii damblagii.
    – Intelectualul de tribuna sud. Intelectualul de tribuna, este o o specie care se trage direct din epoca de piatra cubica si care nu are revendicari clare dar le imprumuta pe ale altora ca sa aiba un motiv sa intre in conflict cu jandarmii.
    – Pensionarii lui Dan Diaconescu Direct, adica genul de persoana care isi tine deschis televizorul doar pe OTV. Acestia, pe langa mascarile scrise in desfasuratorul manifestatiei, au primit dispozitia sa injure orice formatiune politica, implicit pe DDD, ca sa poata parea credibili.
    – Tinerii si-au trimis si ei reprezentantii. In mare parte, acestia sunt proaspeti cazut la bac. Altii, studentii social-democrati si ai liberalilor au iesit si ei, dar organizat, bine coordonati si civilizati.
    – categoria de varsta 25 – 45 a fost reprezentata de activisti ai diverselor partide, veniti cu sarcina de a coordona miscarea. Acestia vin cu repertoriul si desfasuratorul.
    Inchipuiti-va ca aveti o problema. Prin absurd, sa presupunem ca sunteti someri. Cat de idioti trebuie sa fiti ca sa va duceti in Piata Universitatii si sa strigati despre alegeri anticipate? Cat?

    • Depinde despre care piata vorbesti; cea de sub televizoare nu exista deoarece este doar o regie de doi bani si la propriu si la figurat.

      Cea de la fantani – un inceput doar – putea insemna ceva daca isi avea locul.

      Nu isi are locul deoarece este prea aproape de scenarita de sub reflectoare.

      Revolutie la impotentii astia – nu m-am timut din ziua 1 de posibilitatea de a se realiza asa ceva. Dar, pentru orice eventualitate – detonarea lui Basescu a fost buna. De acum mai avem 2-3 evenimente de mica anvergura si se ajunge la alegeri. Atunci vom vedea cine a avut dreptate sa ceara revolutie.

  8. JÁVRĂ, javre s. f. 1. Câine slab și prăpădit; jigodie, potaie, cotarlă; p. gener. (depr.) câine. 2. Epitet pentru un om lipsit de caracter. [Var.: (reg.) jábră s. f.] – Din Javarra (numele unei rase de câini fără păr).
    Sursa: DEX ’98

    De la javra la presedintele nostru …. nu e cale de compatibilitate, oamenii cu pretentii ar trebui sa se implica mai mult. Este o mare , mare rusine pentru tara si simbolurile noastre!

  9. toata regia stradala este facuta de securisti, felix, nus, nicolae &comp. Securistii vor sa scape de „dictator” pentru a nu fi impiedecati de un „ciot” in infaptuirile lor marete….”ca tot romanul sa prospere”! Ma bazez inca pe sintagma: nu mor caii cand vor cainii!

    • Domnule stelu,
      Atunci cum vă explicaţi că în Piaţa Universităţii nu reuşesc să intre nici un politician? Nu credeţi că dacă cineva dintre politicieni ar fi aranjat acest miting spontan ar fi făcut lucrurile astfel încât să aibă ceva de câştigat din el?

      Toată lumea se joacă „de-a demisia” zilele astea, unii şi-o depun la partid, alţii nici un se gândesc să o depună. Nu am văzut nici un partid care să aibă gândul democratizării, care să-şi mute decizia de la vârf la bază, NIMENI NU VREA O SCHIMBARE REALE, toţi semnalizează dorinţă de reformă fără să precizeze măcar ce înseamnă această reformă (se ascund după cuvinte precum „eficientizare”). Nu PDL-ul, Boc şi Băsescu vor cădea din cauza Pieţei Universităţii, TOATE PARTIDELE vor cădea.

      De ce credeţi că sunt îngrijoraţi cei din PDL în frunte cu preşedintele?, poate pentru că nu au pe nimeni pe care să pună, în mod real, mâna şi să spună că este un aranjament politic? Asta îi sperie, lipsa iniţiatorilor, a şefilor care să poate fi mituiţi sau şantajaţi, aşa cum se face în politică de regulă.

      Când auziţi câte o voce care face propagandă deşănţată cuiva, nu vă întrebaţi de ce?

      • Biblio, astept mai mult de la tine.
        Piata universitatii scenarita tv nu inseamna ceva.
        Piata universitatii la statui nu a fost filmata … nu ca ar fi insemnat prea mult.

        Nu cade nimeni, din pacate, deoarece unii chiar ar trebui sa cada

        Cand un barbat serios sustine ceva inseamna ca are de ce sa sustina acel ceva. Cred ca stii asta si de aceea spun inca odata – astept mai mult de la tine.

      • @ cristian777

        Tocmai aici este gradul de noutate. Oamenii sunt nemulţumiţi fără nici o adresă, aruncă cu vorba în toţi, tocmai de aceasta politica este surescitată. Dacă frustrarea acelor câteva mii de oameni ar fi fost de tipul „pleacă ai voştri, vin ai noştri”, nimeni nu se îngrijora.

        Politicienii stau destul de liniştiţi cât timp ştiu că nu le ameninţă nimeni statutul de foşti, prezenţi sau viitori „lideri” ai României. Ei au devenit o clasă în sine şi se apără între ei apărând acest interes de clasă.

        Am spus celor de la PNL să nu organizeze un miting. Dacă simt nevoia să iasă în stradă, să o facă ca cei din Piaţa Universităţii, păziţi de jandarmerie, strigând ce au de strigat… Dar ei nu, şi-au făcut scene, au pus megafoane, au ţinut discursuri, s-au reliefat liderii… Aparent PNL-ul şi, prin extensie, USL-ul a dorit să „fure” evenimentele de la Piaţa Universităţii, în realitate ei au dorit să reinstaleze logica USL împotriva PDL, adică „zona sigură” a protestului. Iată însă că s-a întâmplat ceva, Piaţa Universităţii a continuat să excludă politicienii din grupul lor.

        Pentru politicieni Piaţa Universităţii reprezintă o îngrijorare clară. Preşedintele însuşi nu a băgat deloc în seamă ce a organizat PNL-ul, deşi acolo au fost mult mai mulţi cetăţeni, s-a concentrat doar pe Piaţa Universităţii. De ce? Pentru că în timp ce de la USL se aşteaptă la o „cinstită” bătaie electorală pe care ştie să o anihileze, Piaţa Universităţii înseamnă pentru întreaga clasă politică un tip de anarhie a intereselor politice. Militând pentru normalitate şi democraţie, automat se militează pentru distrugerea reţelelor de interese politico-economice. Cum să nu sperie clasa politică faptul că cetăţenii vor să-şi recupereze suveranitatea despre care vorbeşte constituţia, cum să nu dispere când cetăţenii încep să ceară dreptul de a-şi defini ei singuri societatea în loc să o lase pe mâna a cinci sau şase politicieni. Cei din Piaţă spun politicii ceva de genul „Noi ştim mai bine ce este bine pentru noi, nu avem nevoie să ne furaţi voi pentru asta!”. Piaţa Universităţii militează, fără ca ei să-şi de măcar seama, la revenirea conceptului de democraţie.

        USL-ul a investit cel mai mare efort ca să demonstreze că PDL=USL=Mizerie a fost o provocare şi că piaţa este de fapt pro USL. Or ei ştiu că nu-i aşa.

        Problema nu sunt cei câţiva zeci de pensionari şi nici galeriile de fotbal, problema este că Piaţa Universităţii face anumiţi oameni, care nu au încă inteligenţa răpusă de propagandă, să gândească, să acţioneze, să-şi dorească puterea de a-şi hotărî viitorul.

        • Cine a manifestat in Piata Universitatii pentru normalitate si democratie?? Toata tara a vazut (la televizor) numai jos nu stiu cine, jos nu stiu ce si dati-ne, dati-ne, dati-ne. Plus jignirile de rigoare si limbaj necilizat.
          Nu am vazut/auzit pe nimeni sa strige pentru normalitate. Poate nu m-am uitat cand trebuia.

        • @ floos

          Normalitatea despre care vorbesc, democraţia despre care vorbesc, se traduce prin politica ne serveşte şi nu ne conduce. Dacă vreţi, mai există o formă, statul ne slujeşte nouă şi nu noi lui.

          Dacă aveţi nevoie de o aprofundare a ideii, nu vă sfiţi să întrebaţi ce aveţi nelămurit. De aceea sunt aici, să vă răspund la întrebări legate de normalitate, democraţiei, politică, rolul politicii în societate… Când veţi înţelege că aveţi nevoie să ştiţi mai multe, sunt convins că vă veţi putea pregăti autodidact şi nu veţi mai avea nevoie de mine (nu aş vrea să vă impun cumva punctul meu de vedere, doar să vă fac să întrezăriţi o realitate înăbuşită de decenii de propagandă politică).

          • Prietene Biblio , stai linistit – nu intrezaresc multi nici pe departe ceea ce eu si Floos vedem clar.

            Ce imi tot vorbesti de o adunatura de analfabeti propavaduiti de analfabeti civic si moral?

            Faptul ca TB le da atentie – treaba lui, e om politic si e dependent de opinia publica.

            Eu il sustin pe TB deoarece nu e altul acum care sa mearga pe un drum cat de cat bun, care se indeparteaza de jaful de pana acum, suprapus peste mizeria despre care iti vorbeam mai sus.

            Nimic altceva. In rest noi avem cu totul alte orizonturi deschise decat toate aceste mici mizerii umane.

          • Domnule, tocmai pentru ca stiu foarte multe, ma deranjaza modul in care analizati realitatea (dumneavoastra) numai dintr-un singur unghi, vedeti numai o parte a lucrurilor si propagati rezultatele ca fiind adevaruri finale.
            Numai bine.

          • @ floos

            Dacă aveţi un alt unghi decât mine, nu ezitaţi să-l expuneţi. Aşa spune şi Constituţia:
            „Pluralismul in societatea romaneasca este o conditie si o garantie a democratiei constitutionale.”
            Nici nu mi-aş dori să am singura opinie, vă rog să mă contraziceţi pentru a da frâu liber democraţiei.

            Eu zic ceva, dumnevoastră altceva. Din bătălia argumentelor ne apropiem de adevăr. Până acum dumneavoastră însă nu aţi afirmat altceva decât că ceea ce spune eu nu este corect. Nu puteţi înlocui cu „nimic” ceea ce spun eu, fără să mai vorbesc că „nimicul” nu poate fi, logic, argumentat. Veniţi cu opinia dumneavoastră, veniţi cu argumentele… nu vreau să credeţi ce vă spun eu, haideţi să ne încrucişăm argumentele.

          • @ cristian777

            Spuneţi: „Ce imi tot vorbesti de o adunatura de analfabeti propavaduiti de analfabeti civic si moral?”

            Vorbiţi cu păcat, pentru că nu ştiţi exact cine sunt acei oameni. Dar chiar să fie ei analfabeţi, constituţia nu face diferenţa dintre opinia cetăţenilor, toţi sunt egali. Poate că şi noi suntem priviţi drept analfabeţi de la înălţimea unor experţi, asta înseamnă că nu ne putem exprima? Părerea mea este că ceea ce aţi spus este exagerat.

          • teoria e frumoasa practica ne omoara asta cu statul ne serveste a fost cam prost inteleasa ar trebui explicat ce inseamna, cred nu este vorba de ajutoarele sociale care sau dat cu nemiluita ,la noi pe strada fiecare al doilea vecin ori e handicapat ori e pensionat pe boala,nici profesor nu te faci daca nu vrei nu te obliga nimeni nici bugetar sa stai pe scaun 5 intr un birou sa barfesti si daca toate acestea ti se taie esti nemultumit esti obisnuit sa ti se dea statul sa te serveasca ca tu meriti !

          • @ tesi

            Oamenii, societatea, poporul există de la sine, în mod natural. Statul este ceva inventat ca să folosească la ceva. În democraţie statul foloseşte exclusiv poporul, pentru că poporul este suveran.

            Dumneavoastră repetaţi nişte chestiuni pe care le-aţi auzit la TV şi nu aţi avut nici un moment ocazia să le verificaţi dacă nu cumva faceţi parte chiar din sistemul pe care îl clamaţi ca fiind corupt. Ce înseamnă „ajutoarele sociale care sau dat cu nemiluita”, câte s-au dat, cam câte ar fi fost normale, câte s-au dat „prea multe”? Nu puteţi răspunde la astfel de întrebări, nu aveţi acces la astfel de statistici, ele nici nu există probabil. La un moment dat a apărut la TV un cetăţean ce a venit un Mercedes vechi de trei decenii să-şi ridice ajutorul de şomaj. În discursul politic a apărut imediat un sindrom al posesorilor de Mercedes care ridică ajutorul de şomaj, parcă toţi şomerii aveau ascunse sau neascunse valori imense şi se înjoseau la cozile de la vizarea carnetelor de şomer numai ca sport extrem şi să ia bruma de bani pe care o dau de la şomaj. Există cineva care figurează ca având handicap de vedere şi are carnet de conducere. Trec peste faptul că un om cu mintea limpede se poate gândi că a luat carnetul de conducere şi după aceea i-a slăbit vederea, dar automat a ajuns mesaj politic, oarecum generalizaţi.

            Când un politician spune „orbi cu carnet de conducere”, se pleacă de la un caz punctual şi se aruncă o anatemă peste toţi de parcă am avea pe stradă minimum 10% conducători auto orbi.

            Trebuie să ştiţi că cel care este „handicapat ori e pensionat pe boala” este verificat an de an de o comisie medicală pe baza unor analize medicale oficiale din anul curent. Chiar cel care nu are un picior, de exemplu, se prezintă an de an ca onor comisia să verifice dacă nu cumva i-a crescut piciorul şi a revenit cheful şi puterea de muncă. Dacă acea comisie minte, dacă analizele medicale sunt false… dacă se ştie efectiv cine e fals şi cine nu… de ce nu se arestează aceşti medici pentru a pune punct corupţiei? Este atât de simplu. Fals în acte publice, este în codul penal… salutare şi-un praz verde. Cine opreşte autorităţile să facă asta? Preşedintele, Premierul, Ministru… cine? De ce mi se plâng mie politicienii la TV că autoritatea statului nu-şi face treaba?

            De ce credeţi că vorbitorii de astfel de teorii lasă impresia că aceşti şomeri, bolnavi… mănâncă din banii poporului? Nu este deloc aşa. Pentru a primi şomaj trebuie să ai asigurare de şoamaj, pentru a primi acel ajutor de handicap, trebuie să fi asigurat, la fel şi cu pensia de boală…

            Şi un şofer care nu are patru clase ştie că are dreptul la despăgubire când are maşina asigurată, nu bagă mâna în buzunarul altuia… de ce credeţi că o mare parte a populaţiei României nu înţelege că cei ce primesc pensie au asigurare de pensie, nu statul le dă pensie din buzunarul cuiva cu bani, şomerul are asigurare de şomaj, nu statul le plăteşte şomajul… şi aşa mai departe.

            Există un buget separat, votat de parlament prin lege, an de an, Legea bugetului asigurarilor sociale de stat. Aţi deschis acea lege măcar o dată în viaţă?

            Legea nr. 294/2011 a bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2012 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 913 din 22 decembrie 2011. De ce nu o răsfoiţi.

            Poate observaţi acolo,
            Cotele de contributii sociale obligatorii pentrul anul 2012:
            a) pentru contributia de asigurari sociale:
            – 31,3% pentru conditii normale de munca, din care 10,5% pentru contributia individuala si 20,8% pentru contributia datorata de angajator;
            – 36,3% pentru conditii deosebite de munca, din care 10,5% pentru contributia individuala si 25,8% pentru contributia datorata de angajator;
            – 41,3% pentru conditii speciale de munca, din care 10,5% pentru contributia individuala si 30,8% pentru contributia datorata de angajator;
            b) pentru contributia la bugetul asigurarilor de somaj:
            – 0,5% pentru contributia individuala;
            – 0,5% pentru contributia datorata de angajator;
            c) 0,15%-0,85% pentru contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, diferentiata in functie de clasa de risc, conform legii, datorata de angajator;
            d) 0,25% pentru contributia la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale, datorata de angajator.

            In cota de contributie individuala de asigurari sociale este inclusa si cota de 3,5% aferenta fondurilor de pensii administrate privat.

            Ia adunaţi procentele şi apoi gândiţi aşa.

            Omul face muncă de 10 mii de lei, din care X ia patronul şi-l bagă în buzunar după plata taxelor şi impozitelor, Y ia statul prin diferite taxe şi impozite, Z ia de la patron cel ce munceşte.

            Ia vedeţi cam cât este Z din întreg? Apoi luaţi în calcul la acest Z şi TVA-ul, diferitele accize la combustibili, alcool, cafea, benzină, taxe, impozite, a şaptea piele după cetăţean… şi vedeţi cu cât rămâne în mână un salariat pe seama muncii lui iniţiale.

            Ce oferă statul spre cetăţeni sunt servicii ACHITATE în prealabil, nu vine nici un politician cu banii de acasă să de pomană, nici statul nu oferă aceste servicii din mărinimie. Dacă eu plătesc asigurări de sănătate, nu are de ce să mă intereseze că sunt sau nu bani… mă aştept ca doctorul să mă facă bine când sunt bolnav. Dacă am o problemă în a mă face bine, deşi am plătit serviciul, cineva mă fură. Dacă plătesc ajutor de şomaj mă aştept să primesc nişte bani când sunt şomer. Dacă plătesc contribuţia de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale mă aştept ca dacă capăt un handicap şi nu mai pot munci să mi se acorde o pensie pentru asta.

            Fiecare plăteşte pentru a primi ceva în schimb, de ce înţelegeţi domnia voastră că statul face cuiva un serviciu plătind aceste servicii?

            Statul îşi asumă prin constituţie educaţia:
            ARTICOLUL 32 – Dreptul la invatatura
            (1) Dreptul la invatatura este asigurat prin invatamantul general obligatoriu, prin invatamantul liceal si prin cel profesional, prin invatamantul superior, precum si prin alte forme de instructie si de perfectionare.
            (4) Invatamantul de stat este gratuit, potrivit legii. Statul acorda burse sociale de studii copiilor si tinerilor proveniti din familii defavorizate si celor institutionalizati, in conditiile legii.

            Ce înseamnă asta. Statul îşi asumă faptul că din taxele şi impozitele colectate întoarce cetăţenilor serviciul de educaţie. Deci cetăţeanul plăteşte pentru a primi în schimb acest tip de servicii. Ca stat trebuie deci să asiguri un nivel de salarizare o profesorilor pentru a putea asigura un număr de profesori la clasă. Nu-i sileşte nimeni să se facă profesori… dar dacă nu ar mai fi nici un profesor, dacă nimeni nu ar mai preda pentru că banii sunt prea puţini, statul nu ar mai putea asigura acest serviciu plătit deja de cetăţean. Asta vi s-ar părea normal?

        • @bibliotecaru – domnule, stiti bine nu aplicati aceeasi unitate de masura pentru toti. Voi da un singur exemplu: pe dnul Iliescu il considerati nevinovat pentru 89-90 pentru ca justitia (subjugata presedintelui) nu s-a pronuntat inca. Presedintele Basescu este insa vinovat pentru flota si alte alea (cu toate ca aceeasi justitie nu s-a pronuntat). No comment…

          • Dar ca aplicati unitatea de masura dupa cum va pica bine sunteti de acord, sau?
            Oricum, nu o sa caut dovezile sa vi le aduc, dar sunt convins ca vor aparea altele noi. 😀
            Numai bine.

          • Vă rog să staţi cu ochii pe mine şi să mă penalizaţi imediat cum observaţi ceva neobişnuit. Nici eu nu aş vrea să măsor cu instrumente părtinitoare.

  10. Salutare dragilor…solutia demisie presedintelui?
    Poi eu cred ca s-a referit la demisia sa ca si o solutie daca ar iesii in strada peste 5 milioane de oameni cam cate voturi a strans la ultimele alegeri …Asta ar fi cea mai logica solutie lasata sa se subanteleaga din ce a spus d-ul Basescu …Adoua solutie ar fi ca daca ar lansa opozitia un adevarat razpoi socila sustinut de popor impotriva poprului,ceea ce dupa parerea mea este ilogic si irealizabil
    Dar eu cred ca nu va demisiona si ca isi va duce mandatu pana la capat,asta in cazul in care nu isi pierde PDL-ul majoritatea parlamentara…caz in care nu ar mai fi o demisie si o suspendare
    Asa cum am mai spus si in alte postari ale mele opozitia reprezentata de Istericul Crin si manipulatu Ponta nu cred ca au solutii viabile si aplicabile romaniei in situatia in care suntem acum …..
    Raman consegvent la parerea mea ca nu va renunta presedintele…AR FI O TRADARE PREA MARE
    Probabil ca pana la urma va fi sacrificat Boc cu al sau guvern…desii nu cred ca ar fi nici asta o solutie …
    SA FIM IUBITI!

  11. Totul pus intre ghilimele si era un raspuns la cele scrise de Cristian 777 ,mai sus.

    • mai trebuiesc ajustari pe blog, cum ar fi postarea casutei de reply imediat sub unde raspunzi, ca sa nu uiti postarea celuilalt, sa vezi unde esti, etc…

      … si bineinteles ca ai dreptate, habar nu au cei mai tineri ce se putea intampla inainte …

  12. Dacă Traian Băsescu ar fi fost un dictator, acest site nu ar fi existat, noi nu am fi putut să ne spunem părerea, iar dacă ati fi scandat ce se scandează acum….nici numele nu vi s-ar mai fi auzit ! Cei care au apucat vremurile unei adevărate dictaturi ştiu că numai dacă un vecin avea pata pusă pe tine , se ducea la secu’ şi le spunea că ai vorbit urât de tovarăşu….apoi te săltau ăia şi scăpai, în cel mai fericit caz, după o mamă de bătaie şi 5000 lei amendă, care atunci erau căt două salarii bune ! Cum vede un postac cu mintea inca limpede

    • Profa,

      Base nu e dictator.

      Dar, a dovedit cu varf si indesat ca are apucaturi si nostalgii dictatoriale:

      – a spart alianta DA numai fiindca a tinut sa controleze premierul si sa fuzioneze fortat PNL cu PDL
      – si-a marit controlul asupra serviciilor informatii, asupra DNA, ANI, ANAF
      – a ignorat regulile democratice, incurajand guvernarea prin asumarea raspunderii (vorba vine)
      – a incalcat legea in numeroase randuri
      – s-a interferat activitatii guvermnamentale si legislative
      – desi e cel mai informat om, nu a condamnat coruptia fara egal instituita de Pdl si coalitia de guvernare
      – a intervenit direct penu ca baietii destepti, rusi, de la Alro sa ia energie ieftina, in defavoarea populatiei
      – a instituit si promovat un limbaj nedemn in societate (caruia, iata, ii cade si el prada conform proverbului cu cel care seamana vant, culege furtuna)
      – a obladuit atitudinile cicoiste ale guvernantilor, aroganta si suficienta propagandu-se la toate nivelele institutiilor publice
      – a incurajat nepotismele, prin exemplul propriu

      Si exemplele concrete pot continua pe pagini intregi

      In concluzie:

      Da, nu e dictator inca. Dar orice dictatura se naste pas cu pas. Si asta a inteles in sfarsit populatia

      E MAI BINE SA REACTIONAM ACUM, INAINTE DE A SE INSURUBA MAI BINE ACEST REGIM CU PORNIRI DICTATRIALE

      • In continuarea chinezului:
        -a condamnat comunismul si dictatura
        -a numit sef la serviciile secrete din partea opozitiei
        – nu a spart, a rupt legatura cu unele grupuri de interese din alianta S.R Stanescu,Patriciu care si-au permis sa cheme la ordine ministrul justitiei in cabinetul primului ministru.
        -a dat drumul dosarelor securitatii tinut atata vreme la secret (asa am aflat de sobolani ca Voiculescu).
        …. pot continua si eu chinezule dar nu fac parte din aparatul de propaganda a nimanui

        • Eu as mai adauga la lista si urmatoarele:
          – tot timpul a fost in primele randuri ale celor de buna credinta, in lupta impotriva coruptiei. Doar ca n-a avut noroc sa i se implineasca dorinta si a trebuit sa se comporte ca si cum mereu era in opozitie si n-avea nici o putere
          – si-a trimis fiica in Parlamentul Europei, ca reprezentantul Romaniei, sa ne reprezinte cu cinste si mandrie
          – si-a atribuit o casa (viloc) in Bucuresti, doar din dorinta de a-i submina pe mogulii care deja pusesera ochii pe acea casa
          – a botezat sau cununat niste asa-zisi interlopi, doar din dorinta crestina de a-i duce la schimbarea apucaturilor vechi, de a-i face oameni onorabili, cu care sa ne mandrim
          – a incercat sa-l judece cat mai aspru pe teroristul nr. 1 al Romaniei ( cel cu rapirea din Irak), dar securistii vechi l-au sapat si de acesta data si l-au facut evadat pe acest terorist
          – intotdeauna a spus adevarul, niciodata n-a mintit ( nici atunci cand a spus ca sunt bani pentru cresterea salariilor profesorilor, nici atunci cand a spus ca tara nu va intra in criza, nici atunci cand a spus ca pensiile nu se vor taia, etc…)Noi n-am inteles bine spusele lui si mogulii ne-au prezentat deformat realitatea.
          – a avut ghinionul fatal sa fie incercuit doar de oameni incopetenti, a avut mare incredere in ei, dar acestia l-au parasit ca niste lasi si l-au sapat din interior
          – a ales numai conducatori de elita, competenti, de buna credinta, care puneau binele tarii inaintea binelui personal si s-au dedicat 100% cresterii nivelului de trai al populatiei
          – faptul ca drumurile tarii arata cum arata si ne-au costat cat ne-au costat, n-are nici o treaba cu presedintele actual, care n-a fost niciodata ministrul transporturilor. Mogulii l-au sapat si de data asta…
          – niciodata nu s-a descotorosit de vreun colaborator apropiat, nu l-a calcat in picioare cand acesta l-a „tradat”, a folosit pilda crestina „Intoarce si obrazul celalt!…”
          – toti colaboratorii apropiati (sau prietenii) s-au imbogatit absolut cinstit, fiind adevarate genii ale economiei capitaliste. Oricine o putea face, toti aveam sanse egale. Doar ca unii suntem mai prosti si ne place doar sa-i criticam pe cei care au reusit, adica suntem invidiosi pe succesul lor… Rusine sa ne fie!!!

          • Decebal,pe linga faptul ca deformezi destul de mult realitatea actuala,te-as ruga totusi sa pui in balanta ambele tabere.
            Nu spun,nici pe departe,ca cei de acum sint perfecti,dar comparativ cu predecesorii,sint mult mai responsabili.

          • Nene decebale , gresesc eu sau tu te aliezi cu cei ce ti-au omorat concitadinii in decembrie „89?
            Nu ma mai obosesc sa-ti dau numelele lor sau a urmasilor lor dar daca esti interesat poti afla si singur.

          • Frank,in aceea perioada ori era foarte mic si habar are ce s-a intimplat,ori era in tabara lor,altfel nu are cum sa uite ce s-a intimplat!

          • nene Frank (ca sa folosesc acelasi mod de adresare),
            eu am facut scoala pe cand se dadea examen de admitere la liceu (scris si oral), cand doar 8 clase erau obligatorii, cand la facultate se intra doar in urma unor examene grele, cand erau cca 3-15 candidati pe loc (functie de facultate), nu acum cand facultatea pare obligatorie ( din moment ce si Vanghelie & Co sunt absolventi). Eu cred ca am mai multi ani lucrati decat ai tu de viata, stimate domn! Asa ca nu cred ca esti chiar in masura sa ma tragi de urechi ca dezinformez sau vad deformat frumoasa realitate care ne inconjoara… Te inseli daca ma crezi pensionar ( asta putand fi cauza criticilor mele la adresa puterii), mai am mai mult de un deceniu pana la pensie, nici nu-mi fac iluzii ca vor mai exista pensii pana atunci…
            Iar daca tot aduceti vorba de „revolutia din ’89”, tinerii mei „revolutionari” de azi, aflati ca eu intre 20-22 decembrie eram liber, atunci cand in tara nici nu se banuia ce se intampla pe la noi, eu si colegii mei traiam momente pe care voi nu veti apuca sa le traiti niciodata. Acum e usor sa injuri in stanga si dreapta, sa-i critici pe Basescu sau Iliescu, cand nu te mai baga nimeni in seama, atunci vedeai moartea in fata, dar pentru asta n-am cerut certificate de revolutionar. Eu cred ca sunt pe deplin indreptatit sa-i judec si critic pe toti cei care au distrus tara asta, de la Iliescu si pana la Basescu…
            Si sa va mai spun ceva: si eu l-am votat pe marele Base in 2004… credeam ca va face macar partial ceea ce a promis, sa schimbe sistemul mafiot al lui Nastase. Mi-a placut fraza: „La tepe, in Piata Victoriei!”… Doar ca dupa putini ani am vazut ca singura teapa am luat-o noi, cei care am crezut in el si ne asteptam sa se schimbe ceva…

          • Nene decebale, aveam 26 de ani la „revolutie” si manipulat fiind, am format „Frontul salvarii nationale”intr-una di localitatile tarii.De atunci, e foarte greu sa ma mai poata cineva manipula.
            Daca nu esti un tip superficial,te rog sa citesti postarile mele de pana acum,inclusiv pe forum ,si o sa-ti dai seama cum gandesc.Cat despre „dictatorul” Basescu sa stii ca nu sta in puterea nici unui muritor sa schimbe un sistem facut di oameni obisnuiti cu spaga si cu obisnuinta de a insela.
            E foarte greu sa luptam cateodata cu mentalitatile noastre formate stramb din diverse motive.
            Pana nu recunoastem ca fiecare dintre noi are o particica de vina ,nu se va intampla mare lucru.
            De asta militez eu mereu pentru asumare.
            Indiferent de care a baricadei suntem ,daca am recunoaste toti ca fiecare avem dreptate si/sau gresim,ar putea fi un bun punct de plecare.
            Pana atunci,ma tem ca mai devreme sau mai tarziu o sa ne saturam si de modul asta in care dialogam,nimeni nu renunta la parerea lui si o sa ne retragem iar in carapace lasand pe altii sa le aleaga destinul.
            Baza discutiei noastre, cred ca ar trebui sa porneasca la ce valori morale ne raportam si ce fel de societate ne dorim.
            Daca cadem deacord ca Ion Iliescu e un criminal,si ce-i ce nu s-au dezis de el pana acum sunt cel putin „partasi” putem sa avem si subiecte comune.

          • Decebal,pot sa-ti marturisesc ca nu sint un tinar revolutionar asa cum insinuati dumneavoastra,sint un continuator al revolutiei din ’89,eveniment care l-am trait din plin din 16 pina in 22 si chiar dupa 22 si sint una dintre acele persoane care nu am acceptat si nu accept nici astazi manipularea ordinara instituita de sistemul iliescian.
            Daca d-voastra va simtiti indreptatiti sa criticati,cred ca si eu am dreptul sa sper ca acele vise si idealuri pe care le aveam atunci o sa fie indeplinite intr-un viitor cit mai apropit!

          • Nene Frank,
            Eu am vreo 6 ani mai mult ca tine si n-am intrat in nici un FSN! Eu i-am criticat pe FSN-isti de cand s-au format ca partid si mi-am dat seama ce urmeaza. Evident ca Iliescu este unul dintre vinovatii principali pentru drumul pe care a mers tara. Dar nu mi-l arata, te rog, pe Basescu ca pe un anticomunist asuprit si doritor de cinste, corectitudine si adevar, reformator de sisteme sociale si politice!… Nu te condamn ca ai intrat in FSN, doamne fereste, cred ca ai facut-o cu sufletul deschis si cu mari sperante. Numai ca, spre deosebire de tine, eu nu-i critic pe cei care vad lucrurile altfel decat le vad eu: incerc sa le explic, de cele mai multe ori critic prin ironii pe cei care consider ca merita sa fie criticati, dar nu-i trag de urechi pe cei care au alte opinii sau simpatii. Cand ma iei cu „nene decebale” nu te astepta sa te tratez altfel sau sa pic pe spate de respect…
            Vad cam multa nervozitate si ostilitate fata de cei care au alte pareri decat majoritatea de pe acest site. Nu cred ca asta ridica nivelul acestuia… Eu ma consider un musafir aici, la Nasu’, si n-am cum sa-l critic pe acesta, fiindca nu se cade sa te duci in casa omului si sa te iei de el. Insa fata de ceilalti, care sunt si ei musafiri pe aici, nu ma simt inferior sau complexat, asa ca o sa-mi permit sa raspund cu aceeasi masura.

          • Nico, n-am motive sa nu te cred ( nici referitor la trecut, nici referitor la prezent). Daca tu crezi ca poti face ceva bun, ca esti de partea care merita ( din punctul tau de vedere), n-am de ce sa te contrazic… Mult succes si numai bine!

          • DECEBAL 😉 nu fa numele de rusine!
            ai si nu ai dreptate….T.B. s-a luptat cu RECHINII, si sper sa o duca mai departe ,atata timp cat mai are la dispozitzie,fiecare om in viatza mai da pe margini 😉 ,de ce????!!! fiindca este un om ca noi totzi, si nu poate sa aiba in jurul lui numai oameni de buna credintza,sunt si parsivi…..si T.B. a avut destui din astia,dar pana la urma a aratat ca este un JUCATOR DE PRIMA CLASA 🙂
            Sa iti ajute Dzeu sa ramai mereu asa TRAIANE!(scuze pentru impolitetze…dar asa merge mai bine… la persoana a intaia ) .
            xxx

          • Nene Decebal, am intuit bine ca esti mai mare ca mine asa ca nu trebuie sa te simti ofensat ca-ti spun nene.Pana la urma e o forma de respect!?
            Foarte bine ca ai convingerile tale si nu ma deranjeaza ca ai alta parere.Incerc doar cu argumentele mele sa-mi exprim parerea.N-am apucat sa-ti mai spun dar,dupa ce am ajuns la primarie si am vazut ca de fapt oamenii erau organizati deja in structuri stiute inainte doar de unii nomeclaturisti,m-am scarbit,m-am urat pe mine in primul rand ca am intrat in jocul acesta murdar si m-am retras imediat.Asadar nu am fost in FSN, ba mai mult i-am detestat din prima clipa dat fiind faptul ca am inteles de la inceput ce teatru juca.Unul prost cu un regizor KGB-ist si cu niste actori la fel de prosti.Succesul acestui teatru s-a datorat publicului care needucat fiind,a fost dispus sa aplaude orice.
            Cat despre Basescu,conteaza ca a condamnat comunismul,conteaza ca a lasat justitia(o parte care si-a dorit),sa-si faca treaba,conteaza ca a fost deacord cu reformarea ei , iar efectele noilor coduri de procedura ,tragerea la raspundere a magistratilor…(si multe altele pentru cine are ochi sa vada),se vor vedea in timp, dupa ce vor fi puse in aplicare, asta daca nu vor veni altii cu naravurile binecunoscute , cocotati pe valul nemultumitilor de falsi luptatori.
            Macar acum ,”sub dictatura” , am fost martorii unor arestari si condamnari din randurile tuturor fortelor politice ,inclusiv din PDL, lucru de neimaginat inainte sub alte regimuri.
            Deci ar fi cazul sa aplaudam astfel de comportamente si nu sa le descurajam sau mai rau sa le oprimam.
            Daca Basescu si PDL-ul nu s-a opus arestarii,condamnarii propriilor membri de partid(primarul Ramnicului V,Craiovei,Clujului…),de cealalta parte ce veden?
            Tu ce vezi?Sincer.
            Te felicit ca ai ales acest blog si cred ca avem nevoie inclusiv de critica pentru ca numai asa putem inainta.
            O.L

          • @Rodica:
            S-o fi luptat cu rechinii cand era pe mare ( desi nici atunci n-avea nici o treaba cu ei), acum vad ca multi rechini sunt in ograda lui, nu doar ca nu se lupta cu ei, dar chiar ii hraneste si ingrijeste foarte bine… Daca aduci vorba despre cei din jurul lui care nu erau de buna credinta sau i-a pierdut, unul cate unul, pe drum, am sa-ti spun urmatoarele: cum se face ca toate aliantele care le-a facut, aproape toti oamenii importanti care i-au fost alaturi ( in campanii electorale, consilieri, etc) s-au destramat si oamenii au plecat nemultumiti, chiar foarte suparati?!… Oare este el asa de bun iar ceilalti erau niste profitori nerusinati, care i s-au alaturat doar din dorinta de a profita de bunatatea, experienta, marinimia marelui conducator? Cine pe cine a tradat?

        • A condamnat comunismul si s-a inconjurat de securisti (cu care, dupa toate dovezile a avut legaturi dinainte de 89)

          A folosit dosarele pentru a-i santaja pe unii oponenti. Dosarul lui nu a aparut, desi dovezile si martorii au fost numeroase

          A pus la punct cele mai puternice grupuri de interese, carora le-a pus la dispozitie serviciile … Serviciilor

          Trebuie sa-ti reamintesc ca pe Patriciu l-au arestat procurorii lui si nu au putut sa-si sustina acuzatiile in fata instantei?!

          Si atunci cam ce ramane !?

          • Chiar daca te respect, pentru ca folosesti un limbaj decent si cred ca poti fi un partener de discutii(in afara programului bineinteles) ,nu pot sa nu remarc, ca mai mult ca sigur tu ai dispozitia de a desfiinta orice baza de sustinere a presedintelui Basescu incercand a-ti forma cat mai multi adepti.
            Succes, dar nu ai sa reusesti pentru simplu motiv ca nu ai modele de recomandat.

          • hi!hi!hi!
            F.bine de securisti de inainte de ’89 care au avut aceeasi mentalitate ca domnia sa(avem nevoie si din acestia) .PUNCT …si fara comment … Do you understand? (hai ca o sa ma apuc sa invatz chinezeste,deocamdata ma descurc cu putina japoneza o gasesc mai interesanta 😉 )

          • Rodica,

            Daca recitesti interventia lui Base, o sa vezi ca e indicat sa inveti chineza

            Hi, hi, hi

          • Chinezule tu esti pregatit intodeauna cu date,procente,dosare,linkuri, se vede de la o posta ca tu nu faci treaba asta ca noi,din pasiune.Te inteleg,fiecare trebuie intr-un fel sau altul sa-si castige existenta dar stii ceva?
            Tu nu faci altceva decat sa ne determini sa fim mai profesionisti, sa ne documentam si noi si sa fim de zeci si sute de ori mai puternici.
            La asta nu v-ati gandit?
            Multumesc oricum ca ma provoci, pentru ca devin din zi in zi mai informat si mai apt pentru lupta!Mediatica Herr. nu de alta natura.

          • Frank,
            E foarte bine ca incepi sa te documentezi. Urmeaza:
            – sa-ti pui intrebari in fata oglizii?
            . oare chiar merita astia sa-i apar?
            . oare nu ma iau dus de val?
            . a spus chinezu ala nesuferit vre-o minciuna?
            . poate exagereaza detractorii, dar eu nu exagerez?

            – te uiti apoi mai atent in jur si fara sa spui la nimeni gandesti
            . chiar sunt toti ceilalti niste viermi si ciumpalaci?
            . nu cumva ma las si eu manipulat, macar din dorinta de a fi consecvent?

        • @ Frank:
          Este evident ca a si facut ceva. Era obligat de Uniunea Europeana ca sa faca. Doar ca eu nu vad doar partea buna a lucrurilor facute de el. Are multe actiuni deloc laudabile pentru un presedinte (ales democratic). Unele le-am prezentat intr-un comenariu anterior ( putin mai sus). De ce nu comentezi acele actiuni? Le-am inventat eu sau sunt minciuni aruncate de moguli? eu zic ca profilul sau este al unui smecher, care cauta mereu cearta, conflicte, vrea lupta ( chiar daca n-ar fi cazul).Dar lupta lui este mai mult spectacol. Arata-mi un mare mafiot condamnat definitiv in regimul sau? Aici asistam la ancgete pentru pusti de vanatoare, termopane, mita data sau primita ( dar care dupa cateva luni se evapora), etc. Probabil ca-mi vei spune: dar nici ceilalti n-au facut mai mult, nici macar cat a facut el!
          Am zis eu ca au facut? I-am laudat pe ceilalti? Nu mai vreu sa repet de multe ori afirmatia mea foarte scurta si concisa: toti care au fost, sunt si vor fin in viitorul apropiat la putere ( sau in jurul ei) au un singur tel: sa jefuiasca cat mai mult – inainte au luat ( ei, interpusii, rudele, prietenii) toata economia ( fabrici, hoteluri, agricultura)iar acum, cand nu a mai ramas nimic de luat, iau din bugetul de stat, prin contracte oneroase intre firmele lor ( apropiatilor) si stat. Asa ca n-are rost sa ne amagim si miram ca avem cele mai proaste si scumpe drumuri si Europa, ca platim mai mult decat in multe tari dezvoltate foarte multe articole sau servicii. Nu ma astept sa ma aprobi, asa cum nici tu nu te astepta sa-l vad pe presedinte ca pe Sf. Gheorghe luptand cu balaurul…

      • spre china…..
        „desi e cel mai informat om, nu a condamnat coruptia fara egal instituita de Pdl si coalitia de guvernare
        – a intervenit direct penu ca baietii destepti, rusi, de la Alro sa ia energie ieftina, in defavoarea populatiei
        – a obladuit atitudinile cicoiste ale guvernantilor, aroganta si suficienta propagandu-se la toate nivelele institutiilor publice” – pana aici eu cred ca ai gresit 100%, restul putem justifica , deorece prin temperament este aparte, iese din etalonul presedintilor!Este jucator!Insa este o manevra curajoasa si total benefica , avand in vedere neputinta guvernantilor datorata exclusiv propriilor interese. Cred ca este , asa cu greselile lui presedintele de care avem noi nevoie,

      • Chinezu, nu se pot schimba peste noapte toate relele celor dinainte. Ceea ce spui tu este ceea ce si eu privesc, dar din punctul opus de vedere.

        Mie imi pare neterminat ceva deoarece nu se poate face dintr-o data. Tie iti pare interpretabil deoarece nu este complet.

        Asta e tot…ba nu e tot.

        EU NU ASTEPT DECAT SA FIE BINE LA TOTI, si apoi si mie.
        TU ASTEPTI SA ITI FIE BINE TIE si alor tai, neinteresandu-te binele tuturor romanilor.

        Abia acum e tot.

        • Cristian,

          Mie imi este foarte bine dupa multe standarde din tara asta.

          Asta nu ma orbeste insa. Nu-mi ma lasa indiferent deraparile incredibile prin care trecem.

          Nu cred in teoria ca trebuie sa ajungem neaparat in fundul prapastiei pentru a incepe sa urcam

    • Eu nu-mi dau seama cum de se elimină dictatura prin faptul că există libertate de exprimare. Ce are una cu alta? Chiar şi preşedintele spune „Un dictator pe care îl înjuri de dimineaţă până seara nu îmi pare a fi chiar dictator”. Ce e cu propaganda aceasta?

      Dictatorul este dat de o caracteristică banală, resppectiv de puterile politice fără limite. Când cineva încalcă, de exemplu, limitele constituţionale şi nu păţeşte nimic din partea societăţii, se defineşte un dictator. Când cineva interpretează oficial constituţia într-un mod care îl avantajează deşi nu are căderea să o facă, devine dictator. Sunt zeci de exemple ale dictaturii… înjurătura poporul nu are nici o legătură, mass-media nu are nici o legătură, mogulii nu au nici o legătură… Dictatorul este legat pur şi simplu de o putere politică abuzivă. La fel de greşită este şi conceptul… „în România este democraţie şi stat de drept pentru că există vot”.

      Treziţi-vă din manipulare. „Vuvuzelele” sunt din toate părţile, puneţi mâna să citiţi, să înţelegeţi… nu mai credeţi pe cuvânt orice voce de la televizor.

      • Dictatorul de Basescu, i-a prins si i-a bautut pe cei 322 de parlamentari oligrofeni pentru ca nu doreau sa il suspende din functie. L-au suspendat, numai ca dictatorul i-a mai prins o data, la alegerile din 2009 si le-a mai tras-o pentru a nu stiu cata oara, ca le-am pierdut numarul. Intr-un final, dupa ce oligofrenii si-au luat-o masiv, si de la populatie si de la dictator, banuiesc ca a inceput sa le placa. In fond, un individ care castiga toate competitiile, nu poate fi decat un dictator, corect?

      • Cât timp domnul Tăriceanu i s-a împotrivit domnului Traian Băsescu… nimeni nu a spus că preşedintele ar fi dictator. De altfel în acea perioadă 2007-2008 nu a fost nici „jucător”. Nu-i aşa?

      • Aici imi pare rau,te contrazic.Presedintele nu detine puterea absoluta. E falsa ideea. Ca e dictator e doar un slogan al celor ce vor sa-si impuna propria dictatura. Ex. Daca venim noi vom…la adresa procurorilor.s.a.m.d. Presedintele le-a cerut sa-si faca datoria, le-a cerut sa spuna public, daca vre-odata a cerut unui procuror ceva. Toti au sarit ca intervine in justitie. Dar se foloseste o alta masura cand opozitia ameninta.Ce sa mai cred???Manipularea e la ea acasa.Daca Justitia isi facea datoria,altfel erau zilele de azi.In piata as iesi daca s-ar manifesta pentru ca justitia sa-si faca datoria. De aici incepe democratia.

        • Dictatura nu înseamnă neapărat concentrarea puterii într-o singură mână, există o dictatură de tip oligarhic, adică un grup restrâns de oameni deţin puterea.

          Dacă verificaţi prin dicţionare veţi vedea că există varianta dictaturii unei singure persoane, dar şi a unui grup de persoane.

      • Tu cred ca numai ai dormit in biblioteca ,inteligenta te urmareste dar tu fugi mai tare dacat ea!

  13. Salutare!
    Ascultati cel mai mare naist al lumii,putin ma intereseaza ca au incercat anumiti oameni din partide,sa-si bata joc de el,putin ma intereseaza viata lui personala.
    Oriunde l-ai asculta,acest om face ca INIMA SA PLANGA IN TINE DE FERICIRE,TE FACE SA CREZI CA ROMANII AU INVENTAT PLANETA! http://youtu.be/0Wv3Ya9nskA

    • Nu ii contesta nimeni TALENTUL, dar de ce a dat cu ‘bata in balta’ cand nu trebuia???!!!!

  14. Vad cu cata mizerie si manipulare iar se fac reportajele despre masurile cu deszapezirea. Patzachina sefa de la A3 cu nume de tara indatorata urla de contractul de 1 miliard de euro pentru deszapezire fara sa spuna ca e multianual si fara sa spuna cine l-a semnat 😀 Se dau filmulete din Norvegia, din Japonia cum se face deszapezirea, dar fara sa arate ca acolo nu era viscol de 120 km/h nu erau in mijlocul campului ci in oras sau p-aproape, nu erau masini blocate sau zeci de tiruri pe 2 sensuri. Intai te duci sa salvezi oamenii si apoi dai zapada. Dar ei nu si nu. Marele realizator Gadea il face erou pe sublocotenentul care ne propune supraveghere armata, adica putina dictatura militara si flituieste un contraamiral al armatei in direct, ala fiind la telefon. Gadea la o adica va fi viteaz in razboi de la un laptop, contraamiralul ala va fi in transee. Presa e periculoasa pentru prosti.

  15. Dragi Fluturi,buna dimineata.

    sa aveti un weekend placut,cu povesti frumoase ca si decorul de iarna pe care il avetzi unii(nu totzi il avem…la mine de ex. iar ploua…… …..mocaneste(pe romaneste 😉 )si vedetzi ce se intampla cu ‘like’ iar nu poate fi dat ….iar au invadat chinezii piatza ???!!! 🙂

    • Rodica,buna sa-ti fie si tie inima!
      Aici la Cluj zapada a impodobit totul in jur.E o feerie ,pacat ca nu ma pot juca cu bulgarii albi de nea. 🙂

  16. buna dimi dragii mei FLUTURI,
    mamaaaaaaaaa ce de ati mai scris cit eu am fost la munci. subscriu la comentariile voastre.
    iar plec la munca „narav prost” 😆
    abia astept sa ajung acasa ,am mult de citit.
    sa fim uniti si iubiti

    • servici usor coco 😉 aceeasi poveste se repeta si la mine,No Time 🙂
      weekend placut si spor la citit diseara!

    • Spor la munca,coco!
      Nici din pat nu renunt sa-ti exprim parerea:huoo,”ultrasi”indobitociti,treziti-va odata la realitate si puneti umarul pentru reconstructie curata cu oameni curati si dedicati adevarului! 🙂

      • :)profa ,ma bucur sa te stiu aici cu noi,chiar m-am gandit la tine zilele acestea .
        Sa ai un sfarsit de saptamana cat mai placut! 🙂

  17. @ BISMARC
    😉
    Da ştiu, domnia voastră nu eraţi îngrijorat de democraţie şi de votul pe care îl exprimaţi la urnă fără să aducă în structurile statului voinţa politică pe are o deţineţi, ci de votul pe acest blog, „Îmi place”… o cauză foarte importantă de altfel… Dar, cum spune FuriousWordPressRipper, la paranoici se iartă dacă înţeleg, când şi când, altfel decât restul lumii… Nu-i aşa? 😀

  18. Dragilor,nu stiu dece nu mai pot vota.Ma sfatuieste cineva cum trebuie sa procedez?

    • pentru orice problema de acest fel (par venite de la logare) trimite un PM la Admin, te rog

      • Te rog sa ma scuzi dar nu stiu ce inseamna
        sa-ti trimit un PM.
        Multumesc anticipat.

        P.S. nu stiu engleza.

    • @ BISMARC

      Credem că nu mai întrebaţi odată aşa ceva. Ştiu exact care este problema domniei voastre.

      http://bibliotecarul.blogspot.com/2012/01/de-ce-nu-este-indejuns-votul-pentru.html

      Soluţia este o societate civilă puternică care să preia rolul partidelor politice atunci când acestea, în avarie, refuză cu obstinaţie să funcţioneze democratic şi dezinteresat. O clasă politică care capătă interese de clasă diferite de cei ce oficial îi reprezintă conform doctrinei, respectiv „câştigarea alegerilor”, ocuparea funcţiilor şi sinecurilor, gestionarea banilor publici cu scop de „paraîndărăt”… şi aşa mai departe… trebuieşte îndepărtată, cel puţin temporar, de la „butoanele” ţării. Dacă simţiţi că lipseşte ceva, poate că sunteţi dintre cei 10 milioane de români ce trebuie să păzească România de abuzul clasei politice.

      • Frank,

        E foarte bine ca incepi sa te documentezi. Urmeaza:

        – sa-ti pui intrebari in fata oglizii
        . oare chiar merita astia sa-i apar
        . oare nu ma iau dus de val
        . a spus chinezu ala nesuferit vre-o minciuna
        . poate exagereaza detractorii, dar eu nu exagerez

        – te uiti apoi mai atent in jur si fara sa spui la nimeni gandesti
        . chiar sunt toti ceilalti niste viermi si ciumpalaci?
        . nu cumva ma las si eu manipulat, macar din dorinta de a fi consecvent?

  19. din „confuzie” se pot naste si prietenii! dar nu cu „bibliotecarii” de la Stefan Gheorghiu !!! :)) gata ma pun la somn ! pe curand „Furios ” !

    • @ rumburak

      De bine or de rău, Academia Ştefan Gheorghiu pregătea cadre de partid. Ştiţi cum se numeşte astăzi Academia PDL-ul? Dar a PSD-ului? A PNL-ului? A PC-ului? Nu ştiţi? Ei nu au nevoie de academie, sunt născuţi învăţaţi. Faci şcoala de marină şi eşti numai bun de preşedinte, termini o facultate de drept… pac ajungi premier. Ajungi contabil la nu ştiu ce firmă de doi lei… pac ministrul economiei vine ca o mănuşă. Altfel nu e unul care să facă diferenţa între democraţie şi dictatură. Ce nevoie avem noi de şcoli politice, românii au talent nativ, fac totul după ureche, repară robinete, schimbă uleiul la maşină, dau cu trafaletul, conduc o ţară… sunt nativi, ştiu de dinainte de a se naşte totul, au un bagaj genetic al cunoştinţelor. D’aia premierul a cerut să i se dea o lopată să dea zăpada la o parte şi ăştia i-au dat un hârleţ să pună panseluţe. 😆

      • Se vede ca nu esti bibliotecar intamplator. N-ai pazit doar cartile, le-ai si citit. Ma bucur ca mai exista si biblioteci, bibliotecari si alti iubitori de carti, altele decat cele de joc!… Pacat ca „elita” care ne-a condus in aceste doua decenii confunda biblioteca binecunoscuta cu cazinourile din Monte Carlo…

        • Va rog,sa nu generalizam!
          Sa nu uitam ca,reprezentantii de seama ai Psd au fost scoliti la Stefan Gheorgiu si ne-au demonstrat din plin cit de benefice au fost pt democratie vastele cunostince politice cu care au fost inzestrati:
          Coruptia a fost la ea acasa!
          imbogatirea peste masura a intregii clase politice
          saracirea populatiei si formarea unei societati dependente de ajutoare,o populatie usor manevrabila care le-a servit din plin in alegeri.
          distrugerea industriei si a agriculturii si vinzarea la fier vechi.

          Decit asa o clasa politica mai bine una nescolita dar care sa puna in prim plan bunastarea populatie si sa gindeasca in primul rind la viitorul acestei tari nu sa se ghideze dupa zicala:”Dupa mine potopul”!

          • 100% de acord cu afirmatiile tale! Doar ca mai am ceva de adaugat: in aceeasi oala intra si actualul domn presedinte! Nu tin minte sa fi fost vreun asuprit al vechiului regim sau scolit la Harvard… Cat stiu eu, a fost prezent in primele randuri ale celor care ne conduc mai tot timpul (in cele doua decenii)… Chiar si brat la brat cu dusmanii lui de moarte actuali. Il ataca acum pe Iliescu cu mineriadele. Dar cine era ministrul transporturilor pe vremea cand minerii au venit cu trenul? Sau a vrut sa-l denigreze si sape din interior?

  20. provocarile sunt pentru oameni inteligenti si cu bun simt = commen sens parca;)) ! Nu am pus la sufelt „nimic” decat doar am citit ce ai scris zi de zi pe blogul tau ! E BINE ! asa ca acu” nu-ti mai zic „noapte buna ” ci BUNA DIMINETA !

  21. mda, a inceput sa maraie ceva Ion Olteanu la adresa premierului care este sustinut de presedentie. Avem totusi cateva doamne care ar trebui sa inceapa sa-si arate muschii in pdl: d-na Boagiu, d-na Oana Badea secretar de stat in educatie, d-na Elena Udrea, d-na Sulfina Barbu,d-na Monica Macovei, d-na Valeriu Stoica

  22. sa-ti fie DE BINE iubirea pe care mi-o porti! Noapte buna si Suflet curat sa ai !

  23. PS: respect si subscriu la cele scrise de : ngaby! DA ! doar prin MUNCA, RESPECT de SINE SI RECIPROC vom putea sa existam ca NATIUNE ! aceasta in FAPT era referinta presedintelui vis-a vis de Polonia si tarile Baltice ! Respect si Iubesc ROMANIA si ASTA ar trebui sa-mi ‘OCUPE TOT TIMPUL ” ! 😉 !!!

  24. @ Radu Moraru

    Stimate domn,
    Sunteţi incredibil. Nu spun incredibil ca o exclamare de complezenţă, pur şi simplu citesc şi nu-mi cred ochilor ce citesc… este greu de crezut că cineva care se pretinde ziarist al României. Aţi făcut, la maturitate, când lucrurile se văd mai profund, Facultatea de Psihologie-Sociologie… te-ai aştepta la un anumit nivel. Este însă incredibil ce citesc, parcă articolul este scris de un puşti de 12 ani supărat că a pierdut la o miuţă în spatele blogului, pardon, blocului.

    „agitind sub burdihane chiar si citeva pistolete”, „devenind chiar comica prestatia acelor oameni”

    Vă vine a râde? Păi de ce nu ieşi dumneavoastră în Piaţa Universităţii şi râdeţi acolo de ei? Faceţi experimentul ăsta, mergeţi şi vorbiţi poate de burdihane şi pensii de 50 de milioane de lei… Vă provoc. Sunt convins că, într-un fel sau altul, ajungeţi subiect de ştiri. Vă faceţi propagandă şi postului… începeţi direct cu acestă temerară acţiune de intimidare a unor „activisti de partid, tzatze imblanite si aurite din gura pina-n toate incheieturile” şi a altor manifestanţi.

    Nici cei mai băsişti dintre băsişti, precum domnul Iulian Urban, nu a reuşit să spună despre poliţişti aşa ceva.

    Poliţiştii nu sunt ai ministrului… Cunoaşteţi legea? Activitatea Poliţiei Române constituie serviciu public specializat şi se realizează în interesul persoanei, al comunităţii, precum şi în sprijinul instituţiilor statului, exclusiv pe baza şi în executarea legii.

    Poliţistul nu se supune ministrului, ci legii. Vă mai dau o informaţie, dacă tot sunt aici, nici Judecătorii nu sunt ai Ministrului Justiţiei… Ştiaţi? Ministrul nu este nici măcar şef ierarhic. Şeful Poliţiei Române este Chestorul de poliţie Dr. LIVIU POPA. Un ministru nu poate spune unui poliţist să facă ceva, nu e treaba lui să dea ordine unui poliţist.

    Spuneţi repede, fără să priviţi în hârtii, câţi militari au avut pensii de 50 de milioane şi câţi copii de privilegiaţi sunt în stradă şi strigă împotriva preşedintelui.

    Şi acum verificaţi în hârtii ca să vedeţi dacă cifrele se apropie măcar de ceea ce ştiaţi domnia voastră. Nu, nu am să mă mir că aveţi hârtii în care scrie cine sunt cei din piaţă şi copiii cui sunt ei.

    Nici eu nu sunt de acord cu violenţa de limbaj, nu cred nici că cineva îşi va da demisia pentru că oamenii ies în stradă (ca să-şi dea demisia trebuie să ai bun-simţ… or în politica românească nu prea e cazul).

    Domnule Moraru,
    L-aţi detronat pe domnul Hoară în propagandă, chiar şi pe doamna Pora, dintre ziarişti. Sunteţi numărul unu. 😀

    Abia aştept să vă faceţi o televiziune…

    • Bibliotecarule,esti cam depasit de situatie.
      Nu ai vrea cumva sa-i compatimim pe acele haimanale care au luat si teapa pe deasupra.
      50 de lei pe zi pt meseria de revolutionar nu e de refuzat!:lol:

    • @ nico

      Cine îşi vinde opinia şi voinţa politică pentru bani se auto-situează în zona neprincipială a societăţii, alături de cei care cumpără şi vând voturi cu găleţi, plase cu alimente sau mai ştiu şi eu ce…

      Doar nu sugeraţi că domnul Moraru este şi el cumpărat cu bani pentru a face propaganda prezidenţială?

      • In primul rind Radu Moraru,reflecta in comentul sau purul adevar.Nu este in nici un fel fictiune si nu putem sa-l banuim nici pe departe ca este cumparat.
        Cei care isi vind votul pt o galeata,o plasa sau beneficii de orice fel sint asemeni celor care protesteaza,oameni slabi care pot fii usor manipulati.
        Daca acei protestatari isi strigau nemultumirile sau neajunsurile ii intelegeam,dar sa strigi demisia premierului si a presedintelui,care au fost alesi democratic de majoritate dintre noi,depaseste orice intelegere.

      • @ nico

        „dar sa strigi demisia premierului si a presedintelui,care au fost alesi democratic de majoritate dintre noi”

        Şi seara începuse atât de fad. 😀

        Democraţia înseamnă că poporul este suveranul statului. Orice proces democratic se reduce la a lăsa poporului rolul său de purtător al voinţei politice (aşa cum spune şi constituţia).

        Vreţi să-mi explicaţi cum au fost aleşi preşedintele şi premierul într-un mod democratic de majoritatea românilor?

        • Da,presedintele si coalitia de guvernare,cea care voteaza in parlament premierul, au fost alesi prin vot liber si democratic de majoritatea celor care s-au prezentat la vot.O sa imi spuneti ca cei care s-au prezentat sint moinoritari populatiei Romaniei.Da,nu reprezinta intreaga populatie,dar nici nu putem spune ca aceea sint nemultumitii si nici ca cei 10000 de protestatari din intreaga tara pot rasturna un guvern si demite un presedinte.
          Aceasta nemultumire ii poate cel mult motiva,ca la urmatoarelea alegeri sa se prezinte la vot si sa isi exprime preferintele electorale.
          Orice speculatie lansata de dumneavoastra,fara forma si continut este tardiva!

        • Bibliotecarulule, ma intreb daca nu doresti sa ii tragi si doua palme lui Radu Moraru. Asa, din spirit de solidaritate cu militienii.
          Come on! Daca nu e ipocrizie, este o prostie sa mai sustii ca indivizii aceia pot fi numiti ofiteri pusi in slujba cetateanului. Nu toti, desigur, pentru ca, desi pare de necrezut, printre ei se mai gasesc si ofiteri educati si cinstiti.

          • @ FuriousWordPressRipper

            V-am făcut impresia unui om agresiv? Dacă da, sper din toată inima că este o impresie greşită. Este un mod simplu de a-i atrage atenţia domnului Moraru că a depăşit foarte mult limita „din dragoste pentru preşedinte”. Domnia sa nu se foloseşte de nici un argument, vituperează la adresa duşmanilor preşedintelui, punct. Ce treabă are un ziarist să facă astfel de construcţii lingvistice (să fiu elegant) la adresa poliţiştilor, armatei, ofiţerilor în rezervă? Şi-a asumat rolul lui Joseph Goebbels pe lângă Palatul Cotroceni sub mandatul lui Traian Băsescu? Eu sper că nu, dar luările de poziţie pe care domnul Moraru le afirmă pe acest blog par din ce în ce mai disperate să-l reabiliteze pe Traian Băsescu.

        • @ nico

          Stimată doamnă,
          Chiar dacă nu mă puteţi privi în ochi, vă asigur că nu am faţă de prost. 😀

          Eu vă întreb „cum au fost aleşi preşedintele şi premierul într-un mod democratic de majoritatea românilor”

          Dumneavoastră îmi răspundeţi „Da, presedintele si coalitia de guvernare, cea care voteaza in parlament premierul, au fost alesi prin vot liber si democratic de majoritatea celor care s-au prezentat la vot.”

          Votul a fost liber, dar a fost DEMOCRATIC? Votul democratic nu înseamnă exprimarea unei majorităţi. Dacă pui poporul să voteze… „sunteţi de acord că eu sunt deştept şi frumos?”, votul nu exprimă în nici un fel democraţia. Pentru ca votul să fie democratic el trebuie să transpună voinţa politică a cetăţeanului, a fiecărui cetăţean care votează, în voinţa politică a cetăţenilor aleşi ca Parlamentari, astfel încât distribuţia voinţei politice a parlamentarilor să fie aproximativ egală cu voinţa politică a tuturor cetăţenilor.

          Premierul nu are nici cea mai mică legătură cu alegerile democratice.

          În Constituţie partidele politice sunt trecute la un loc cu pluralismul de idei din societate. Cu alte cuvinte partidele politice au legătură directă cu diferenţa de opinie a cetăţenilor României… cele care GARANTEAZĂ DEMOCRAŢIA.

          ARTICOLUL 8 – Pluralismul si partidele politice
          (1) Pluralismul in societatea romaneasca este o conditie si o garantie a democratiei constitutionale.
          (2) Partidele politice se constituie si isi desfasoara activitatea in conditiile legii. Ele contribuie la definirea si la exprimarea vointei politice a cetatenilor, respectand suveranitatea nationala, integritatea teritoriala, ordinea de drept si principiile democratiei.

          Deci democraţia este definită în principal de diferenţa de opinie (voinţă politică). Partidele politice, ca să participe la democraţia constituţională, trebuie să-şi îndeplinească un rol social, şi la aliniatul 2 se spune care este acest rol. În măsura în care partidele nu-şi îndeplinesc acest rol, alegerile nu sunt democratice iar partidele politice sunt în realitate găşti de interese care se folosesc de alegeri pentru a fura suveranitatea de la popor şi a exercita suveranitatea în interes propriu.

          Eu asta vă întreb, puteţi descrie cum anume s-a împlinit democraţia în urma votului? A preluat politica voinţa politică a domniei voastre în momentul în care aţi votat? Sau aţi votat pe seama simpatiei faţă de cineva, fără să vă exprimaţi în realitatea voinţa politică?

          Ca să fie şi mai clar…

          Dumneavoastră aţi dat mandat celui pe care l-aţi votat să susţină forma principalelor legi ce au fost votate sau trecute prin angajarea răspunderii în cei mai bine de trei ani ce s-au scurs până acum?

          Dacă nu, dacă habar nu aveaţi cum vor cei pe care i-aţi votat să fie Legea Sănătăţii, Educaţiei, Salarizării Unitare… şi aşa mai departe, nu aţi votat nicidecum democratic, aţi pus suveranitatea dumneavoastră în braţele unor politicieni şi le-aţi permis să facă ce vor cu ea, un cec în alb.

          Vă întreb deci, aţi votat democratic?

          • Democratia este respectarea legilor, libertatea de gandire si exprimare. Dar la noi romanii, este lupta intre idei si nu ascultarea si a celui ce gandeste altfel. Ne grabim sa impunem gandirea noastra celui ce priveste din alt unnghi,acelasi obiect. Nu vom vedea toti la fel,oricat vom incerca sa ne impunem fiecare propriile viziune. Libertatea de gandire poate sa discearna binele din orice idee. Nimeni nu detine adevarul absolut. E bine sa ne ascultam unii pe altii. Argumentele fiecarei pareri sunt bine venite. Manipularile nu au efectul scontat,nici dintr-o directie. E dreptul Dl. Moraru sa-si spuna parerea si sa argumenteze ideea,nu trebuie sa ne grabim sa etichetam daca nu suntem intru-totul de acord. Eu insa sunt intru-totul deacord.Se pare ca privim subiectul din acelasi unghi.

        • Bibliotecar,

          Presedintele,Camera Deputatilor si Senatul sunt alese prin vot universal, egal,direct,secret si liber exprimat,potrivit legii electorale.
          De ce aveti impresia ca nu mi-am exercitat democratic dreptul la vot?
          Plurarismul politic este reprezentat conform legii electorale, conform careia eu una,intradevar,nu sint reprezentata in parlament dar asta nu inseamna ca nu este democratic.
          Angajarea raspunderii guvernului este un act constitutional si democratic.
          Nu inteleg te unde ati dedus d-voastr ca as fii una dintre persoanele care voteaza in necunostinta de cauza.
          Cu toate ca nu sint reprezentata in parlament din cauza redistribuirii,care este o alta poveste,consider ca nu mi-au fost incalcate drepturile democratice.

          • P.S Nu aveti fata de prost,dar aveti fata de un foarte bun manipulator pt ca sinteti constient ca votul fiecaruia dintre cei care votam nu va fii niciodata reprezentat in parlament!

    • biblio te cara raule cand ti-ai aruncat ultima data cascheta pe spate? sa nu te intreb de igiena sosetelor si bocancii de brigadier arhivar

      • @ mariu

        Nu uitaţi că „brigadierul arhivar” ete mai informat ca toţi pentru că are acces la dosărele, că doar trec toate prin mâna lui 😀 Arhivarul ştie multe lucruri. Poate că totuşi ar fi mai bine să nu fiu arhivar… 😀 Responsabilitatea este prea mare.

        • curajosule, mie imi dai raspuns cand sunt pe teren?! :))) cui ii pasa ca esti sau nu arhivarbookmaker, daca ai stii multe ti-ai face televiziune, dar cine te-ar viziona…:)))

  25. Foarte putini au fost atenti la FIECARE CUVANT din discursul Presedintelui….! in contextul celor scrise de Nasul, vreau doar sa va „subliniez”( scuzati limbajul de lemn = dar nu e de LEMN TANSE-Scatiul) – un singur aspect: sa intarim parteneriatul cu Polonia si tarile baltice ! Nimic nu este intamplator;) ! o sa revin asupra acestui aspect pentru ca MERITA ! Pe zi ce trece vad ca , concetatenii mei au inceput sa vada fetzele HIDREI ! deocamdata sunt confuzi dar au inceput sa vada … De la a VEDEA pina la a INTELEGE nu e o cale atat de lunga !

  26. Buna seara, fluturi liberi!
    Cum sa intru si eu pe forum?
    Sunt prea obosita si mi-e greu, ma ajutati va rog?

    • foarte interesant, multumim

      cand mai ai filme – poti sa le publici direct aici pe blog, dar poti veni si pe forum unde sa iti faci topicul tau …:-) si vezi ca suntem multi la Nightmare in cafeneaua de stiri, la taifas

  27. am vazuto in seara asta pe B1 pe Anca Boagiu, toata stim si respectul pentru acest om,stau si ma intreb de ce oare in PDL exista numai cate o „Flicica”?Eu sant un sustinator al PDL-lui si al lui Basecscu, dar cand gresesc am curajul sa i.i critic.

    Voi ce credeti?

    • Credem ca nu este bine sa fii INVERSUNAT! Drept este ca ei folosesc cuvinte mult mai dure decat cele folosite de tine cum ar fi chiar cele din titlul acestui articol … dar noi nu suntem asa si sunt sigur ca nici tu nu esti asa.

      Pe de o parte – pe de alta , semeni vant culegi furtuna – poate fi explicatia furiei tale si ar trebui sa ii faca pe acei murdari oameni sa se opreasca din recidiva … darrrrrr asta e, nu avem felul lor de a se manifesta.

      Cat e liniste in tara e bine sa fii asa, ca noi, ma refer – pentru vremuri de instabilitate nu stiu cum ar fi mai bine … poate vom regreta iertarea de azi.

    • Eu sunt fana dlui Basescu, cu toate greselile omenesti pe care le poate face, si consider ca Romanii nu il merita…Cu PDL-ul e alta istorie.
      Daca ar fi perfecti m-as inscrie in partid dar mai astept…

  28. ce imi place mie este ca cei din PDL au inteles mesajul demiterii lui Baconschi

    sunt toti mult mai atenti la ceea ce spun si asta este intr-adevar bine in perioada care va urma

    imi mai place si ca Bursa isi vede de drumul ei si creste

    imi mai place si ca leul isi vede de ale lui si e constant

    imi mai place ca Mugur Isarescu nu este nevoie sa iasa public sa spuna ceva

    iar oamenii seriosi continua munca pe principiul ca o buna caravana trece indiferent de maraielile de pe margine

      • dana draga,
        mie imi place de tine ca iti place orice.
        de-a valma, fara discernamant, an-gros ca sa zic asa, totul e sa fie de la scriitorii de pe blog.
        chiar imi place de tine.

        • ai vrea tu sa fie asa 🙂 … vezi ca n-ai sanse sa o corupi pe dana, sa-ti ofere cu gingasie un like 🙂 ca apoi sa te bucuri de unul singur, ca te-a bagat si pe tine inseama cineva important hi,hi,hi 🙂

          • Lore ,de corupt nu ma corupe, dar pot sa-i dau like daca-mi place ceva scris de Jonny :)) da asta cu importanta m-ai dat gata ,sa fiu eu sanatoasa si importanta fatei mele si sunt super multumita si daca pot sa fiu de folos ,de ce nu cu drag. 🙂

        • Jonny nop si stii de ce ?Deoarece imi place numai ce consider eu ca este de placut . 🙂

    • Cristian777, iar mie imi place la nebunie ca uslasilor nu le place ce iti place tie, dar n-au ce face.

  29. Buna seara,

    va rog sa cititi acest comentaru scris de un om cu cap pe: http://www.evz.ro/detalii/stiri/ziua-a-15-a-protestul-din-bucuresti-a-devenit-ca-cel-de-la-baia-de-aries-963652.html.

    Majoritatea Romanilor il sprijina pe Presedinte, dar nu pentru ca nu-i cunosc erorile, lipsurile, defectele, ci pentru ca stiu ca altrenativa la acualul Presedinte il constituie niste Derbedei, niste Repetenti si niste Lichele, aflati in solda marilor corupti si marilor infractori, care au devalizat tara si au creat uriase dezechilibre economice si financiare, in timpul guvernarilor anterioare, psd, pc si pnl.
    S-a dovedit, inca o data, ca Derbedeul si Repetentul nu pot stringe in strada, chiar platind, aducind pe bani grei din toata tara, decit citeva mii de retardati, dezaxati, golani, scursurile societatii. Aceste jeguri, aceasta drojdie, aceasta pleava a societatii, oamenii cei mai timpiti au tupeul sa ceara schimbarea conducerii tarii, aleasa in mod democratic si care a obtinut rezultate economice bune, intr-o perioada foarte grea de criza economica mondiala.
    Cu toate acestea, propaganda si manipularea nerusinata sunt mentinute la cote inalte, in speranta ca vor ajunge din nou la putere coruptii si infractorii din usl, sau din spatele usl.
    Nu au nicio sansa. Romanii stiu cine a salvat tara de la faliment si cine a devalizat-o.
    Presedintele si Premierul au facut maximum posibil pentru salvarea tarii de la faliment.
    Rezultatele se vad : tara a evitat falimentul, a iesit din recesiune, a revenit pe crestere economica, somajul este dintre cele mai mici din UE, exporturile au crescut, indatorarea tarii este redusa.
    Presedintele a explicat foarte clar necesitatea masurilor de austeritate. Masurile de austeritate nu au fost o optiune. Au fost impuse de criza economica mondiala, de lipsa fondurilor la buget, de lipsa surselor de finantare, pentru plata integrala a salariilor si pensiilor. Riscul neadoptarii masurilor de austeritate era falimentul, incetarea de plati, hiperinflatia, prabusirea monedei nationale, colapsul economic. Altceva nu avea de spus.
    Exista si oameni care o duc greu. In toate tarile exista si oameni care o duc greu. Acesti oameni care o duc greu trebuie sa stie ca fara masurile de austeritate adoptate de guvern, ar fi dus-o si mai greu, salariile si pensiile ar fi fost mai mici sau puterea de cumparare a banilor ar fi fost mult mai mica, somajul ar fi fost mult mai mare.
    De fapt, ce sa spui unei gloate de derbedei, de huligani si de inapoiati mintal, dezinformati, indobitociti si incitati de lichelele din opozitie ?
    Sa le spui ca este criza economica mondiala ? Sa le spui ca toate tarile au fost obligate sa adopte masuri dure de austeritate, pentru a iesi din recesiune ? Sa le spui ca in cele mai multe tari din UE, somajul este mult mai mare ? Sa le spui ca in capitalism, niciun guvern nu poate asigura locuri de munca pentru toata lumea ? Ca nivelul de indatorare al tarii este dintre cele mai mici din Europa ?
    Ce pot intelege aceste animale din piata, care au fost indobitocite ani de zile ca guvernul este incompetent, ca guvernantii fura si de aceea salariile si pensiile sunt mici ? Asculta cineva, daca le spui adevarul ? Intelege cineva fara scoala, fara minte, fara carte, fara creier ?
    Singua greseala a Presedintelui si a guvernului a fost ca au permis ca, ani de zile, lichelele si infractorii din opozitie si de la televiziunile mogulilor sa-si bata joc de eforturile celui mai competent cabinet, care a fost confruntat cu o criza economica mondiala severa si care a scos tara la liman.
    Toti intelectualii si ziaristii cinstiti, corecti trebuie sa explice in fiecare zi, pina va intelege si ultimul timpit din aceasta tara, ca Presedintele si guvernul cunosc problemele oamenilor si fac maximum posibil pentru a le rezolva. Atunci cind veniturile la buget o vor permite, guvernul va majora salariile si pensiile, fara sa fie nevoie de nicio manifestatie de protest.
    Toti intelectualii si ziaristii cinstiti, corecti trebuie sa explice in fiecare zi, pina va intelege si ultimul timpit din aceasta tara, ca nicaieri in lume presedintele si guvernul nu-si dau demisia daca un numar de citeva sute sau mii de derbedei, huligani sau inapoiati mintal, manipulati sau platiti de infractorii din opozitie, urla sloganuri imbecile pe strada.
    In democratie, singura metoda de exprimare a optiunii este la urne, o data la patru ani. Anul acesta vor fi alegeri. Atunci se va stabili cine este reprezentantul majoritatii cetatenilor tarii.
    Faptul ca la manifestatiile stupide de protest vin aceleasi persoane, in general, drojdia societatii, dovedeste ca acestia reprezinta doar o minoritate care trebuie sa se supuna majoritatii. Asa este in democratie.

    • link-ul si articolul sunt amuzante , fac referire pe forum la aceasta fotografie ca titlu 🙂

      „Singuratatea demonstrantului de cursa lunga”

      Ce am descoperit despre multi dintre noi, citindu-ti articolul :

      NOI NU SUNTEM INVERSUNATI! Ne luptam pentru ceea ce credem ca este drept dar cand invingem, noi plecam mai departe, nici nu ne razbunam dupa victorie, nici nu apelam la ura atunci cand luptam.

      Avem – cum ar veni – comportament de animale nobile.

      Mai bine, uite un link despre moartea unui alt om de felul nostru, strivit de ura celor de felul lor:

      http://www.romanialibera.ro/cultura/aldine/ultimele-zile-ale-lui-iuliu-maniu-articol-integral-251544.html

  30. Daca puterea si-ar face griji si pentru sanatatea celor care stau si protesteaza in Piata sau in alte locuri ( desi nu puterea ar trebui sa se ingrijeasca de asta, ci chiar ei singuri), ar putea sa apeleze la dl. Marcel Hoara… Sper ca nu l-ati uitat pe acest domn simpatic, inteligent si foarte charismatic. Daca l-ar trimite in Piata, in cateva minute Piata ar fi goala… Le-ar face bine protestatarilor: le-ar prinde bine sa faca ceva miscare- o fuga prin zapada si gheata, pe urmele acestui personaj, care mie imi parea simpatic. Daca o sa fie echipat corespunzator pentru iarna ( bocanci antiderapanti, haine groase, casca, etc) are sanse sa nu fie prins sau, daca printre protestatari exista si sportivi de performanta ( dar nu prea cred), chiar daca ar fi prins, ar rezista – din cauza gerului de-afara furia urmaritorilor n-ar avea o forta suficient de mare, care sa treaca prin echipamentul gros. Oricum, dl. Hoara are deja experienta, in 2010 s-a descurcat excelent!
    Nu cred ca este o idee rea, ar trebui sa se gandeasca partidul la asta…

    • numai hoara…mai e si talmaceanu, si toader…dar sa vezi viteza daca vin greii…bocu, berceanu, videanu, ca sa nu mai zic de udrea…

    • Decebal,nu stiu cum se face dar de asta’ data au luat-o a vostrii in freza!
      Cit de fraieri ati putut sa fiti de v-ati platit oameni sa va altoiasca!

      • nu e nevoie Nico, indiferenta e suficienta, fierb ei in suc propriu si se autodesfiinteaza … ha ha ha … spontan

        • eeeiii, cristi, golanasule mic, cum o intorci tu asa…
          pai vorba asta minunata a zis-o iliescu, tataaaa…
          ce faci tu acum, citezi din clasicii opozitiei?
          cam rusinica, cristianule…

          • Pai da mai Jonny ,ca parca eu daca spun ceva acum si mi se pare mie ca-i originala ,n-o mai fi spus-o si mamaia!?:) Da de ce sa-i faci cica primul conteaza . hi hi hi .Esti sigur ca nu a spus-o altcineva inainte de….. 😉
            Si lasa-l tu pe Cristi in pace ca-i un baiat de milioane si nu-ti permit sa faci glume din astea .

          • Nu e loc John sa bagi o lama de cutit intre noi, daramite ditamai soparla … dar e bine ca incerci, nu ne face rau, dimpotriva.

            In rest, ca sa iti spun eu, daca vorbesti frumos, vorbesc frumos, daca nu vorbesti frumos nu vorbesc. Acum iti raspund ca e prima oara si am glumit si eu mai sus asa ca suntem even-steven.

            De Iliescu nu stiu ce sa zic dar maimuta cand nu are ce face se scarpina pana ii da sangele iar cainii mai prosti se incaiera intre ei in loc sa faca echipa si sa apere locul.

            Daca mirosi atare deficiente de comportament si la alte fiinte – le cam lasi in legea lor. 🙂

      • Nu prea inteleg despre ce si cine vorbesti?!… Despre ce „freza” si despre ce „luat” vorbesti?!… Eu n-am nici o treaba nici cu „astia”, nici cu „aia”, nici cu actualii, nici cu „fostii”. Pentru mine sunt cam toti la fel, adica indiferenti! Daca tu-i vezi pe „actualii” mai buni sau mai valorosi decat pe „fosti”, eu ii vad la fel: smecheri, corupti pana-n maduva oaselor, fara pic de moralitate. Toti politicienii si guvernantii sunt la fel: intre lupi nu putea sa supravietuiasca vreun mielusel… Daca esti in haita lupilor, lup trebuie sa fii! Ca s-a mai strecurat si cate un naiv si visator printre ei… a fost mancat foarte repede de lupii adevarati…

        • Asa e, hai sa-i alungam pe toti si sa luam noi puterea eventual cu filosofia din piata universitatii aripa filmata, ha ha ha

          cum zicea colonelul ala Dogaru sau nu stiu cum – Moarte FNI, Dati-ne noua Romania ca stim noi ce sa facem cu ea . HA HA HA HA HA HA HA

        • Decebal,daca esti atit de impartial pe cit vrei sa pari,cum de ti-ai amintit de Hoara din 2010,si de Orban si Roman,care sint de actualitate ai uitat?
          Daca dupa parerea ta toti sint la fel,atunci noi ce o sa facem tataie,instituim anarhia si ne guvernam singuri?

          • Am zis de Hoara fiindca imi imaginez ca celor din Piata le-ar conveni mai mult sa-l alerge pe el, fiind reprezentantul puterii actuale. Cum au trecut, pe buna dreptate, cei doi enumerati de tine sau alti pretendenti la functii publice sau politicieni, s-a vazut clar…

          • Analfabetii aia din Piata nici nu stiu pe ce lume traiesc,de unde sa stie ce le place?In memoria lor scurta nu incape loc de politicieni,ei saracii nici macar nu stiu fiecare din ce partid face parte.

  31. si un avertisment pt chinezu amuzat:
    bai prietene, vezi ca eu am luat 18 actiuni la nashu, si am dat un sac da bani pe ale.
    daca prin strambele tale faci ca proiectu asta minunat sa nu reuseasca si eu sa nu pot sa valorific mai departe actiunile in castig, o sa ai dea face cu mine si nu asa cum te sperie fetele noastre de aici…mai multe nu zic ca devin vulgar si nu e frumos fata de doamne.

    • eu ti-am zis si atunci sa schimbi magazinul … cat timp ti-au ajuns alea 18?

    • John, chinezul are si el rolul lui aici ca daca ne pupam toti pe gingii ne credem Feti Frumosi.
      Cat despre actiuni eu cred ca marea majoritate le-am achizitionat pentru un crez al nostru, nicidecum pentru a ne imbogati.Iar de jignit o putem face cu totii dar mai putin pe acest blog.

      • Nu „ne pupam pe gingii” aici pe blog NIMENI CU NIMENI. Noi, ca sa va spun drept NE IUBIM cum il iubim si pe domnul Moraru. A… si mai tinem unul cu altul cand ni se pare ca cineva face ATAC LA PERSOANA. Adica, suntem prieteni. Si ca sa se inteleaga si mai bine: „Prietenia este egalitate armonioasa.”- asta spunea Pitagora

        • fata, mai pune niste virgule, ceva, ca ma doare unicul neuron incercand sa inteleg ce zici…

          • Jonny ,ptr. tine ca sa nu-ti obosesti si singurul neuron din dotare, am sa pun si virgule ,dar poate nu ,ca vreau sa te obosesc. hi hi hi :)))))

  32. Nu-i inteleg pe cei care-l critica pe premier pentru faptul ca a pus mana pe lopata si a aruncat zapada din drum. Posibil sa-i fi zis presedintele “Emile, ai grija, du-te si curata tara de zapada!” iar el n-a facut altceva decat sa puna asta in aplicatie. Eu il felicit!

      • Adevarat! Dar se pare ca avem ghinion… la noi nu vrea sa ninga deloc…

        • la voi in Timisoara a „nins” in 2009 cu huiduieli la adresa coalitiei! Ce vrei mai mult de atat. Ghinionul vostru ca b1 tv a filmat corect si a vazut o tara intrega ce televiziuni mincinoase avem.

          • Adevarat! De aceea acum suntem cam „ciuruiti”, majoritatea…
            Sau ti se pare c-ar curge miere pe strazi?!… Eu vad doar manifestanti… Mierea cred ca-i ascunsa bine in camarile unora…

    • Nu, va inselati toti, eu nu mai stiu ce sa cred despre voi …

      Cand Boc munceste si nu comunica – de ce nu comunica …

      Cand munceste si iese pe televiziuni si mai pune mana pe lopata ca de aia e sef – de ce comunica …

      Se cheama puterea exemplului

      Voi va ascultati pe voi? Vreo secunda?

      „O secunda o secunda
      Eu l-am fost zarit in unda
      El avea roscata funda”

      Fir-ar sa fie ca a chemat Basescu viforul HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA

Comentariile sunt închise.