By Alexa Ionescu

Am vizitat nu de mult Valea Jiului, la invitatia unor prieteni de la Facultatea de Drept, cu care am colaborat in ultima perioada si cu care am ramas foarte apropiata. Asa ca am acceptat invitatia lor si am plecat la Lupeni, unde am fost gazduiti de familia preotului Traian Ciocan, o familie frumoasa, despre care am sa scriu in serialul dedicat judetului Hunedoara. Bineinteles ca am plecat cu idei preconcepute despre o zona defavorizata in primul rand, iar in al doilea…cu amintiri neplacute de pe vremea mineriadelor. La fata locului insa, am descoperit ca lucrurile sunt diferite si am intalnit oameni minunati, oameni deosebiti, care traiesc intr-o Romanie neisterizata, in care criza este tratata cu indiferenta, care nu se uita la emisiunile politice de la televizor si care fac politica lor proprie, politica cetateanului.

Asa am cunoscut-o pe tanti Viorica, pensionara, care traieste intr-o casuta asezata intr-un decor de vis. Tanti Viorica are 81 de ani si o filosofie de viata care ne-ar putea servi de exemplu in aceasta lume nebuna in care traim. Si nu numai ea…. Poate ca traim in niste sfere din care ar trebui sa coboram cu totii si sa invatam ca Romania reala nu este cea de la mogulizor, ci cea intalnita intr-o calatorie printre oamenii reali, care nu dau doi bani pe lucrurile neesentiale ale vietii.

Dar …sa lasam imaginile sa vorbeasca…..

Scuze pentru filmarea neprofesionista, dar a fost prima data cand am filmat.

14 COMENTARII

 1. Astfel de romani sunt in toata tara, mai ales la tara. Ei ne tin uniti si ne fac sa nu ne fie rusine de neamul nostru. Ca televiziunile, politicienii si protestarii…fara comentarii.

 2. O romanca minunata, inteleapta, pe care o admiram nefiind influentata de evenimentele care au trecut peste ea.Astfel de romani ar trebui sa ne fie prezentati Toata stima.

 3. Intr-adevar tanti Viorica este o femeie pe cit de simpla pe atat de inteleapta,gospodina si cu bun simt nativ, ca multi romani din tara asta.

 4. ALEXA,
  Cind majoritatea sau spre 75% vor invata, sa traiasca din munca si nu din mila sau din spaga,atunci in ROMANIA se va trai bine spre f. bine.

 5. Felicitari Alexa, ai surprins ce inseamna un roman adevarat, capabil sa se descurce in orice situatie si sa nu se planga sau sa ceara mila.
  Probabil ca sunt multi alti romani care impartasesc aceleasi principii si fac parte din acea Romanie tacuta si cu mult bun simt (chiar daca legea bunului simt nu a trecut prin parlament).
  Bravo Alexa!

 6. @alexa
  BRAVO!!!!!!
  aceasta este ROMANIA noastra a celor simpli si LIBERI, care stiu sa sa descurce si cu mult si cu putin, si la bine si la greu, cei care nu-si plang
  de mila tot timpul.
  inca o data BRAVO !!!!.

 7. Este superb reportajul, o adevarata doamna daca stam sa ne gandim ‘ad litera’. de altfel stiu ca asa sunt marea majoritate a oamenilor de la tara, simpli, cinstiti, muncitori paba dincolo de limita cunoscuta de noi orasenii. Cel mai bun loc in care-mi incarc bateriile in concediu este la tara la bunici in judetul Buzau, acolo simt ca redevin pentru cateva zile OM.

 8. Superb , inca mai avem sperante pentru aceasta tara . Dar totusi ce se poate face ? Este groaznic ce vedem pe tv si care este adevarul. Asteptam NasulTv pentru a vedea emisiuni si oameni simpli de calitate

 9. Inca ceva, am uita sa subliniez, pe langa virtutile pe care le-am enumerat, si INTELEPCIUNEA, tanti Viorica nu a dat sfaturi celor cu carte multa, i-a lasat pe ei sa gandeasca!
  Intelept!

 10. @Alexa, superb, absolut superb!
  Ati surprins viata romanului autentic, fara prefacatorii si aere, fara farizeisme si falsuri!
  Un reportaj care arata ROMANUL veritabil, curat, ordonat, cinstit si MODEST!
  MII DE FELICITARI!
  Cu respect.
  I.M.

Comentariile sunt închise.