Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, face acuzații grave la adresa României, după ce vicepremierului rus Dmitri Rogozin i-a fost interzisă survolarea spațiului aerian românesc în drum spre Moldova, scrie stiripesurse.ro

„Ei vor conflict, vor război aici. Majoritatea parlamentară de la Chișinău s-a implicat în acest joc geopolitic murdar care nu are nicio legătură cu interesele Moldovei. E o majoritare unionistă, pro-NATO. Le spun că totul se schimbă, totul e trecător. Acum suferă moldovenii, oamenii simpli, și aici, și în Rusia. Blocarea zborului spre Chișinău, e treaba internă a României. Am vorbit cu domnul Rogozin. În avion erau sute de moldoveni, cu copii mici, care veneau acasă. De ce ați făcut asta? De ce ați ținut în aer sute de cetățeni ai Moldovei, copii mici, care plângeau 3-4 ore în avion, nu știau ce se întâmplă. Cum se explică că cetățenii altui stat, românii, unioniștii, deputat din România, blochează aeroportul din Chișinău? Cum ar fi dacă un deputat rus ar face asta?”, a spus Igor Dodon.

Preşedintele Dodon a avut chiar şi un mesaj către susţinătorii săi: ‘Fiţi gata!’

„În ce ne transformăm? Vreau să vin cu un mesaj către cetăţenii care m-au sunat. Poliţia nu o să ne apere. Fiţi de-a gata. Când o să vă spun, să fiţi la Chişinău toţi. (…) Se apropie momentul când trebuie să îi punem la punct fiecare. (…) Înca o dată, fiţi gata. Văd că guvernarea altfel nu înţelege. (…) Nu o să stau să aştept când o să veniţi aici cu 300 de unionişti şi combatanţi ca să trageţi în preşedinţie. (…) Fiţi gata ca atunci când se vor mai întampla astfel de cazuri, eu voi chema oamenii mei la Chişinău pentru a ne apăra.”, a mai spus Dodon.

România a luat această decizie în conformitate cu Directiva Uniunii Europene care l-a inclus pe Rogozin în lista persoanelor supuse sancţiunilor în urma anexării Crimeii în 2014.