Dupa ce Romania a interzis survolarea spatiului aerian romanesc pentru avionul in care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin, acesta a transmis pe Twitter un mesaj foarte dur, relateaza ziare.com

El sustine ca autoritatile din tara noastra au pus in pericol viata pasagerilor din avion.

„Autoritatile Romaniei au pus in pericol pasagerii avionului S7, femei si copii. Combustibilul era suficient doar pana la Minsk. Asteptati-va la un raspuns, nenorocitilor!”, a scris Rogozin pe Twitter.

Румынские власти подвергли опасности жизни пассажиров рейсового самолета S7, женщин и детей. Топлива хватило до Минска. Ждите ответа, гады https://twitter.com/vesti_news/status/890909792499363841 

MAE a confirmat pentru Ziare.com informatia aparuta initial in presa din tara vecina, despre interzicerea survolarii spatiului aerian romanesc. „Autoritatile de la Bucuresti nu au fost de acord ca Dmitri Rogozin sa survoleze spatiul aerian national”, ne-au declarat reprezentantii MAE.

In aceste conditii, aeronava a survolat spatiul aerian al Ungariei, conform Deschide.md.

Dupa ce a zburat deasupra Ungariei, avionul a fost redirectionat catre Belarus, la Minsk, potrivit datelor de la Aeroportul International Chisinau.