Poliţistul Marian Godină a postat pe Facebook imagini video în care poliţistul lovit de Cristian Boureanu ripostează şi îi dă acestuia un pumn, comentariul lui Godină fiind că reacţia colegului său a fost „proporţională şi corectă” şi că „aşa trebuia răspuns”, scrie flux24.ro

O altă înregistrare prezintă un film mai complet al incidentului şi care pune foarte multe semne de întrebare.

O PUTEŢI VEDEA MAI JOS:

„Pentru cei care spuneau că poliţistul nu a avut nicio reacţie şi că a fost prea blând. Urmăriţi finalul. A avut reacţie sau nu? Eu zic că a fost o reacţie proporţională şi corectă. Mie, unul, mi-a făcut ziua mai frumoasă. Bravo, colegule! Aşa trebuia răspuns!”, scrie Godină, postând imagini din seara incidentului în care a fost implicat fostul parlamentar Boureanu.

În primele imagini se vede cum, după ce ar fi lovit aparent în zona inghinală de Cristian Boureanu, poliţistul îl loveşte pe acesta în zona feţei.

Cristian Boureanu a fost arestat preventiv sâmbătă, pentru ultraj, după ce, în 9 iunie, a insultat şi lovit poliţişti care au oprit în trafic maşina în care se afla ca pasager. El a fost audiat timp de opt ore şi, potrivit unor surse, ar fi invocat stări de amnezie.

O altă înregistrare este însă mai completă şi mai clară şi pune foarte multe întrebări: Iar unul din politişti ameninţă direct

UN PUNCT DE VEDERE DESPRE ULTIMA ÎNREGISTRARE (PRO DROM):

Astăzi am văzut o mostră de totalitarism, care ne-a arătat, odată în plus, dacă mai era nevoie, ca trăim într-un stat polițienesc. Un cetățean, beat (treaba lui) stând în dreapta, se presupune că a făcut semne obscene și a bodogănit un polițist. Urât, dar câte nu se întâmplă din astea în lumea civilizată: bețivul primește o amendă, în cel mai rău caz și este trimis pachet acasă. La noi era un fost parlamentar, destul de obraznic și alte dăți. Tragedie națională, doar știm că parlamentarii sunt niște nenorociți corupți. Și ce se întâmplă? Nenumărați polițiști (vreo 8), de parcă era un terorist periculos, îl urmăresc în trafic, îl amenință că vor chema televiziunea (are el, polițistul, un prieten la o televiziune), îl bruschează, îl filmează cu telefoanele personale, iar când cetățeanul turmentat (să fim corecți, nu era inocent, ci foarte beat, se vede din filmări) reacționează violent, îl pocnește dur cu pumnul.
Ce pățește cetățeanul? Care, repet, era beat și cu discernământul atenuat spre minim… Cetățeanul este în pușcărie!
Ce pățesc polițiștii? Care sunt toți în exercițiul atribuțiilor de serviciu, deplin conștienți, și care, se vede de la o poștă, sunt cel puțin la fel de abuzivi ca cetățeanul? Nimic. Absolut nimic! Nici măcar o cercetare disciplinară nu se pornește împotriva lor… probabil pot provoca și pocni liniștiți alți cetățeni…
Asta este egalitate de tratament? Asta înseamnă că polițistul este în slujba cetățeanului? Evident NU. Ce fac televiziunile? Majoritatea dau frânturi din înregistrări, unde se vede starea cruntă de ebrietate a cetățeanului și comportamentul său agresiv. Spre seară, avem filmul cu totul și înțelegem că polițistul așa-zis ultragiat nu este chiar așa de ”înger”. Ne revoltăm? Nu prea… Doar știm că Boureanu este un nenorocit… Da. Dar polițiștii?
Asta înseamnă să trăiești într-un stat (aproape) dictatorial: cetățeanul este întotdeauna prompt sancționat (extrem de dur și nemeritat, în orice stat democratic) iar ”organul” zburdă liber, în căutare de noi ”nenorociți” pe care să-i filmeze și să îi pună la punct exemplar, în scopul arătării puterii lui… că doar de aia e ”organ”: sa fie puternic și arogant.
Haideți să fim raționali! Noi, cetățenii, bețivi sau nu, ticăloși sau nu, suntem egali cu ei, ”organele”, puternicii vremii!
Or, dacă polițistul treaz și la fel de ”agresor” e liber ca pasărea cerului, de ce aplaudăm noi, amărâții, arestarea lui Boureanu?