Institutul National de Statistica a facut publice datele preliminarii rezultate din Recensamantul populatiei si locuintelor, desfasurat in luna octombrie 2011.

Potrivit datelor prelucrate pana acum, populatia Romaniei a scazut, ajungand la nivelul anului 1966 cand se inregistrau 19,1 milioane de locuitori. In schimb, INS arata ca a crescut populatia de etnie rroma, dar si cea maghiara, comparativ cu rezultatele ultimului Recensamant realizat in anul 2002. Peste 80 % din persoanele intervievate s-au declarat romani, Bucurestiul fiind  localitatea in care ponderea acestora este cea mai mare – 99,6 %. Numărul persoanelor care nu au dorit să-si declare etnia a fost de 59,2 mii persoane, reprezentând 0,3% din populaţia stabilă a ţării. Aceeasi statistica mai arata ca in Romania sunt 8,5 milioane de locuinte si peste 5 milioane de cladiri.

Nu au putut fi recenzate aproximativ  1 million de persoane, cuprinzand populatia plecata in strainatate si populatia necontactata, acestea reprezentand un raport de 2,8% din totalul locuintelor .

INS mai precizeaza  ca rezultatele provizorii ale Recensamantului Populatiei si Locuintelor din 20 Octombrie 2011 prezinta o prima estimare privind numarul populatiei, al gospodariilor populatiei si al fondului de locuinte.
Datele provizorii ale recensamantului s-au obtinut prin prelucrarea operativa a principalelor informatii statistice insumate la nivel de localitate –  municipiu, oras, comuna, pe baza tabelelor centralizatoare intocmite de recenzori dupa perioada de colectare a datelor, pentru cele 105,5 mii sectoare de recensamant.
Rezultatele obtinute si prelucrate pana la aceasta etapa au caracter provizoriu si pot suferi modificari pe parcursul etapelor ulterioare de prelucrare a datelor individuale din formularele de inregistrare a persoanelor din gospodarii si locuinte.

12 COMENTARII

  1. ce relevanta mai au datale colectate si oferite de INS cand vrajeala cu CNP-ul de la ultimul recensamant nu s-a lamurit nici azi;
    http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2011:027:0039:01:RO:HTML
    ce firma a implementat sistemul informatic al INS si ce siguranta ne ofera privind datele personale?
    ce firma va distruge formularele si ce siguranta va prezenta pana la distrugerea efectiva sau toate formularele vor zacea aruncate prin curtile rematurilor, la dispozitia oricui?!

  2. Din câte îmi amintesc eu, ultimele cifre spuneau că s-au recenzat un pic mai mult de 80% dintre locuinţe. Dacă România a ajuns cu adevărat de pe la 23 de milioane, poate un pic mai mult, câte erau raportate în 1989, la 19 milioane şi un pic… atunci putem vorbi despre genocid în cei 22 de ani.

    Dar mi se mai naşte o întrebare pe lângă asta… Cum de sunt 19 milioane de locuitori şi… peste 18 milioane de electori în listele electorale permanente. Nu pare nimănui asta ca fiind ciudat?

    • „genocid” … ce treaba are emigrarea populatiei cu genocidul?
      Cei care au plecat au posibilitatea sa duca un trai mai bun acum. Pe langa asta ne-au mai si salvat tara prin banii trimisi acasa.
      Cand o sa exista posibilitati o sa creasca si natalitatea sau numarul de imigranti. Pana atunci sa ne rugam sa nu inceapa vreun alt razboi.

  3. in conditiile date trebuie sa fim sanatosi si cu putere de munca pana la adanci batraneti. adio contributii la pensii:))

  4. Mama care e moarta din ’89 a fost prezenta pe toate listele de vot, la fel ca vecinii mei morti sau mutati sau care si-au vandut casa. Asta i-a durut de fapt pe cei care s-au opus recensamantului.

  5. populatie mai putina + locuinte mai multe >…
    (de conditii nici nu mai zic)

    De ce multi zic ca era mai bine pe timpul lui Ceausescu?

    • gigi

      Daca nu veneau marii distributori in Romania se murea de foama sau era ca pe timpul lui Ceausescu.

      hai sa fim seriosi, trebuie sa evoluam, sa muncim altefel, sa punem mana si nu cu diplome universitare care nu au nici o valoare

      Pensionarii din armata la 50 ani nu au nici o meserie si deaceea latra.

      Trebuie sa ne gandim la o afacere cu munca nu cu import si vanzare fara participare.

      Romania are nevoie de productie si nu de cei care iau gazul dela stat si il vand la stat si nu creaza locuri de munca.

      GIGI trezeste-te !!!

      • Ia mai invata-ne tu Stefane ce e munca! Asa zii inainte in timp ce iti impingi burta slinoasa si grasa in volanul de la SUV.
        Ia invata ne tu cum nu munceste romanii ca nu le place.
        Pe salariul minim 12 ore zilnic.
        Sa nu incerci sa ma contrazici ca stiu ce lucrez.
        Ia ma invata ne si despre diplomele universitare in care unii ca mine mai prosti au stat sa invete pt examene iar altii ca tine mai inteligenti au venit cu banutii si acum ne invata cum e despre studii
        Ia mai invata ne tu despre munca.
        Problema e ca sunteti multi care considerati ca sunteti „älesi” de zei sa ne umiliti pe cei care am incercat si incercam sa urmam calea invatamantului pe bune si a muncii cinstite.
        Va veni o vreme cand veti fugi ca gandacii de bucatarie.
        „Alesilor”

        • mai erau „unii” care ne spuneau in scarba ca daca nu veneau ei noi nici carte de telefon nu stiam sa ne facem!

  6. 1. Deci si numarul Parlamentarilor trebuie sa fie redus precum si de la doua camere la una singura serioasa !!!

    2. Deci si REORGANIZAREA teritoriala accelerata.

    3. Desigur in aceste conditii inca un raison de plus a accorda dreptul la vot a ROMANILOR din lume prin Votul prin Corespondenta.

    Deci, „Il ya de la farine sur la table ”

    Nasule sa va vedem la treaba !!!

    • De acord cu dumneavoastra, domnule Radoveanu. Numai ca exact la cele mentionate de dv. (reducerea nr. de parlamentari, reorganizarea teritoriala, o singura camera) se opune fatis UDMR. Intai a declarat ca este de acord cu un numar redus de parlamentari, apoi au dat-o la intors pentru ca s-ar miscsora si nr. lor in noua structura a Parlamentului.Si nu cred ca sunt singurii care joaca la doua capete!

Comentariile sunt închise.