Monica Macovei a adresat in intalnirea, de ieri, de la Parlamentul European, urmatoarele intrebari pentru europarlamentarii socialisti si liberali:

“1. Care este pozitia oficiala a dumneavoastra cu privire la Mecanismul de Cooperare si Verificare? Aveti obiectii majore la rapoartele de tara facute de Comisia Europeana? Daca nu aveti obiectii, pentru ca in aceste rapoarte, de exemplu,  Directia Nationala Anticoruptie si Agentia Nationala de Integritate sunt  laudate de ani de zile pentru  investigatii impartiale, atunci cum reconciliati pozitia dumneavoastra cu cea a liderilor PSD, care ataca constant aceste institutii.

2. Fac socialistii europeni declaratii ca, atunci cand vor ajunge la putere, or sa aresteze opozitia “caci la asta se pricep”? Ceea ce, evident, arata ca vor sa influenteze politic justitia: pe unii ii aresteaza, pe unii nu.

3. Ce parere au politicienii socialisti si liberali din alte state, se intampla si la ei asa, se ameninta in alte tari procurorii si judecatorii care ancheteaza politicieni din toate partidele? Daca il ancheteaza pe cel din partidul meu, il amenint pe procuror ca o sa plateasca atunci cand ajung la putere?”

In postarea de pe blogul personal http://www.monica-macovei.ro/blog/ , europarlamentarul Monica Macovei afirma ca vrea sa afle “ce cred europarlamentarii S&D si ALDE din celelate state ale Uniunii Europene despre colegii lor din Romania care fac astfel de declaratii in tara”.

7 COMENTARII

 1. BRAVO MONICA MACOVEI de aceea eu te vreau PRESEDINTE al Romaniei si-n acelasi timp si Ministrul Justitiei.Cred in dreapta politica dar cu siguranta Monica cunoaste destui si din PDL care ar trebui sa se retraga definitiv din politica.

 2. d-na Macovei va avea o pozitie importanta in viitor.poate de candidat la presedintie la urmatoarele alegeri.multi o vedem presedinte al Romaniei

 3. Doamna Monica Macovei este dotată cu mult curaj si tenacitate.Calități rar intilnite la politicienii romani.Parcă ar fi Traian Băsescu in format femenin.Are o inteligentă de cultură pe care functioneaza ireprosabil cea profesională.Poate fi oricind PREMIER,PROCUROR SEF sau PRESEDINTE!Regret că Mona Muscă nu se mai numără printre politicieni,cu atit mai mult cu cit există specimene care exerseaza arta politică,in conditii de decădere morală,socială,civică evidente si oficializate!

 4. Monica Macovei reprezinta un model pentru viitorul politician roman.

  Apreciez pe de o parte atat fermitatea cu care isi sustine convingerile cat si decenta cu care intelege sa se exprime.
  Avem nevoie de politicieni pregatiti si seriosi.

  Ii doresc sa reuseasca in tot ceea ce intreprinde – cota sa de incredere este in crestere.

 5. Păcat că este cam solitară. De asemenea europarlamentari avem nevoie. Acolo reprezintă România, nu interese de partid.
  Cred că tovarăşii de la usl s-au dus în vizită la locul de muncă al soţiilor şi acolo la un păhărel de vorbă au împroşcat puţin cu noroi România in primul rând.
  De ce Îi sperie nou, noua Românie care se construieşte, greu, dar vse construieşte pe alte principii. În care pot da cu subsemnatul pe la ANI şi pot fi chiar condamnaşi şi cei din clasa politică. Asta îi sperie şi se zbat în fel şi chip să demonstreze că în România este dictatură. Este, dar a lor deocamdată. Au reuşit şi reuşesc să pună beţe în roate la tot ce propun cei de la putere, care totuşi au ajuns acolo cu un program. Au reuşit chiar o mazilire la TVR, Rodica Culcer, un atentat grosolan la democraţie. Mai aveau nevoie de încă un bastion pentru a-şi împroşca minciunile la nivel naţional.
  Monica Macovei ne apără interele foarte bine la Bruxelles dar parcă am avea nevoie de domnia sa şi în ţară, că nu prea are cine să le dea peste bot celor de la USL.

 6. Bravo ei! Știe să spună lucrurilor pe nume și nu se sfiește să o facă. Da’ tomatele ce au zis?

Comentariile sunt închise.