In aceasta dimineata, 41 de mineri de la Mina Paroseni din Valea Jiului au refuzat sa mai iasa la suprafata. Alti ortaci, care urmau sa inceapa lucru la ora 6 dimineata in Mina Lonea, au refuzat sa intre in subteran. Dupa cateva ore de protest impotriva conditiilor grele de lucru si a salariilor mici, oamenii din Mina Paroseni au iesit din mina.

Potrivit liderului de sindicat de la Mina Lonea, Tiberiu Cozma, minerii au ajuns la capatul rabdarii, dupa ce ministerul Economiei nu a respectat protocolul semnat cu sindicalistii din minerit.

Intr-o declaratie data jurnalistilor de la Mediafax, Tiberiu Cozma afirma ca „oamenii sunt adunati in sala de pontaj si nu vor sa intre in subteran. Sunt nemultumiti ca protocolul pe care l-am semnat cu ministrul Economiei in urma cu doua saptamani nu este respectat, iar forurile de decizie din Capitala nu dau semne ca vor sa rezolve problemele existente in mineritul Vaii Jiului”.

Zilele acestea se poarta negocieri intre sindicatele din minerit si conducerea Companiei Nationale a Huilei pentru a gasi solutii la nemultumirile oamenilor.

Sindicalistii cer un pret real pentru carbunele din Valea Jiului, imbunatatirea conditiilor de lucru, actualizarea grilei de salarizare prin indexarea sporului de pericol, dar şi la angajarea forţei de muncă tinere la CNH.

3 COMENTARII

    • ha ha ha…f tare asta. Sarmanul Mirciulica, se pare ca de cand spumega si se agita atat de mult la orice ora pt stapanul Felix, a slabit drastic. O fi bolnavior sarmanul?!?

Comentariile sunt închise.