kiev - lupte

Un mort și 122 de răniți în confruntările de la Kiev.
Așa sună știrea transmisă de toate agențiile internaționale de știri despre incidentele sângeroase care au avut loc luni, 31 august 2015, în fața Parlamentului ucrainean.

Scînteia care a provocat vîlvătaia a fost supunerea la vot, într-o primă lectură, în Parlament, a unei legi de modificare a Constituției considerate de protestatarii violenți drept una favoarea Rusiei.

Mai puțin cunoscătorii de la noi ai evenimentelor internaționale văzînd la televizor scene de confruntare sîngeroasă dintre manifestanți și forțele de ordine vor fi crezut o clipă că în Ucraina s-a întors la putere Ianukovici, cel alungat de protestele de pe Maidan pe motiv că era omul rușilor. Ianukovici – ar fi socotit amatorii de la noi – a impus Parlamentului o lege de modificare a Constituției în favoarea intereselor Moscovei.

La auzul știrii, cetățenii din Kiev care protestaseră pe Maidan au dat fuga la Parlament cu gînd să-l ocupe pentru a nu vota legea.

Nu, Ianukovici nu s-a întors.
Legea de modificare a Constituție în favoarea Moscovei a fost propusă și impusă de președintele pro-american Petro Poroșenko, iar majoritatea parlamentară, supusă președintelui, s-a grăbit s-o voteze în ciuda scandalului de afară.

Ce l-a apucat pe Petro Poroșenko?
Ascultă de Moscova?
Nu.
Ascultă de Washington.
Iar Washingtonul a făcut presiuni asupra lui pentru a iniția și trece prin Parlament o lege prin care se dă o largă autonomie teritoriului ucrainean controlat de rebeli, de fapt, controlat de Moscova.

Sunt sigur că Petro Poroșenko a făcut asta cu moartea-n suflet.
Nu sunt sigur însă dacă a priceput ceva din poziția adoptată de Aliatul american față de Ucraina.

Într-o ediție anterioară a cristoiublog.ro, reproducînd telegramele interceptate de WikiLeaks, dintre Ambasada SUA la București și Departamentul de Stat, observam că americanii refuzau Aliatului care era România cererea normală de extrădare a cetățeanului american Mohammad Munaf.

Deși se afirmase și s-a afirmat mai departe ca un Aliat necondiționat al SUA, cînd a venit vorba de interesul american de protejare a cetățeanului Mohammad Munaf, României i s-a dat cu flit.

Se manifestase, așa cum am scris pe cristoiublog.ro, ceea ce se numește Legea alianței asimetrice.
O lege care-și spusese cuvîntul și în perioada alianței dintre România și Germania în timpul celui de-al doilea război mondial.

Între România și Germania era o alianță asimetrică. Altfel spus o alianță între o Mare putere și o mică putere a lumii, între un Munte și un dîmb.

Legea alianței asimetrice spune că Marea Putere își impune micului aliat interesele sale, fără a ține cont o clipă că asta afectează interesele partenerului de alianță.

Mareșalul Antonescu s-a iluzionat că Germania va dovedi față de aliatul necondiționat numit România aceeași loialitate pe care România a dovedit- o față de Germania.
S-a înșelat amarnic.

După Stalingrad, cînd a avut interesul să pună umilirea de către ruși pe seama altcuiva, Germania n-a șovăit o clipă să arunce responsabilitatea pe seama Armatei Române.
Și această sacrificare fără ezitare a României de către aliatul German a fost începutul sfîrșitului pentru Mareșalul Antonescu.

Interesul Americii e să pună capăt conflictului din Estul Ucrainei.
Chiar dacă asta înseamnă sacrificare interesului național al Ucrainei.
Chiar dacă asta înseamnă sacrificarea lui Petro Poroșenko. Bine, bine, vor spune naivii, dar Petro Poroșenko a fost un aliat necondiționat al Americii.
A făcut tot ce i-au zis americanii să facă împotriva Rusiei.
Nu riscă americanii să-l vadă pe Petro Poroșenko alungat cu pietre de ucraineni?
Desigur că riscă.
Incidentele violente de luni sunt doar începutul.
Și ce dacă aliatul Petro Poroșenko e alungat cu pietre de ucraineni?
Americanii vor găsi cît ai zice pește un alt președinte dispus să fie aliat necondiționat al SUA.

Sacrificare lui Petro Poroșenko pe altarul intereselor Aliatului american ar trebui să fie o lecție care să le reamintească politicienilor noștri dispuși să facă tot ce le spune Washingtonul de iluzia tragică a Mareșalului Antonescu.

Credeți că se va întîmpla asta?

 

Sursa: cristoiublog.ro

12 COMENTARII

 1. Gogosarul Cristoiu nu are nicio logica.Atunci americanii de ce nu l au lasat pe Ianukovici la putere?Aaa,au vrut sa testeze reactia Rusiei

 2. Nu le-a iesit cu Ucraina e „normal” – pentru ei – sa-l sacrifice pe presedinte! Au facut vreodata altfel? Asa se va intimpla si cu noi!
  Planul „A” cu Ucraina e aproape mort, insa s-a trecut la planul „B” cu invadatorii islamisti!

 3. Noi avem soluții…., avem soluția să măturam întreaga clasă politică, prin înființarea a noi partide politice,să schimbăm toată legislația, să schimbăm viața românilor,important este doar să vrem…..

  • Aiurea! Care NOI!? cind suntem controlati de mafia mondiala sionisto-judeo-americana?

 4. Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
  -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.
  -NU este necesara niciun fel de experienta!
  -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
  -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
  -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectate si actualizate zilnic.
  -Oferim sanse reale de avansare in cariera!
  -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
  -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
  -Programul de lucru este flexibil.
  -Sunt suficiente studiile medii.
  -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

 5. Tovarasul molfaitor de rahat Cristoiu ar prefera ca sa treaca toata Europa de Est in barca rusnacilor pe care-i iubeste…

  • Eu cred ca mai degraba vrea o politica echilibrata a Romaniei.
   Nu avem nevoie de un nou stapan. Nu avem nevoie de sefi de la Moscva!!! De ce am vrea sefi de la Washington???

   • Daca tu crezi ca putem sta independenti, esti pe alta planeta amice… Cine crezi ca e Romania in lume? Cum ar putea ramane independenta? E simplu: ori esti cu rusnacii ori cu NATO. Cu comunistii am vazut cum a fost si ne-au ajuns 50 de ani + 25 de capitalism facut de comunisti!

    • Daca tu crezi ca ultimii 25 de ani au fost facut de comunisti – aia din capul tau -atunci TU esti de pe alta planeta! Suntem controlati de mafia mondiala sionisto-judeo-americana! Asta ar trebui sa intelegi! daca ai posibilitati native bineinteles…

     • Comunistule, ultimii 25 de ani au fost condusi de comunisti sadea care s-au dat capitalisti si au jefuit tara! E trist pentru un comunist ca tine sa accepte asa ceva. Iar daca nu e vorba acceptare ci de capacitatea de a intelege, atunci ai probleme mai mari decat crezi!

    • Voi citit ce prostii scrieti? Deci SUA + Israel + statele vestice, care au pus capatul comunismului fix inainte de intrarea in ultimul deceniu al mileniului trecut, i-au instaurat tot pe comunisti la conducerea romaniei? Iliescu si cu toata gloata lui au fost niste oportunisti fara apartenenta. Sigur, comunisti la origini (ca deh, alea erau vremurile), s-a convertit peste noapte la capitalism pentru o felie barosana din Romania de tranzitie (cel mai usor e sa profiti si sa manipulezi oamenii cand sunt slabiti, confuzi si traumatizati). Voi doar nu credeti ca toata conducerea din ultimii 25 de ani a fost tot comunista, dar in acelasi timp a jucat exact cum i s-a dictat din vest? Singura salvare a lumii de la NWO, Israel si Islamism o detine Asia in momentul de fata, respectiv Rusia + China care nu vor dansa in veci dupa cum canta jidanii, si bine fac. Sper ca Japonezii sa se destepte si ei, dar sigur dupa ce si-au luat-o de la SUA de doua ori, cred ca abia asteapta momentul sa le-o dea inapoi inzecit.

     • Eu inteleg ca esti postac al rusnacilor, dar lasa propaganda asta pro Putinica micul dictator!… KGB-istul Iliescu si restul comunistilor care au condus tara in ultimii 25 de ani nu au fost doar comunisti ca asa au fost vremurile! Au crezut si mai cred in comunism, chiar daca e vorba de un comunism cu jaf in interes personal! Acea democratie originala proclamata de KGB-istul criminal mai sus amintit! Adevaratul capitalism european (moderat) se gaseste in Germania!

Comments are closed.