Nu mă așteptam ca Traian Băsescu să dezvăluie în seara asta prezidențiabilul acuzat de domnia sa ca fost ofițer acoperit care-și ascunde trecutul de ofițer acoperit.
De aceea, am urmărit emisiunea realizată de Rareș Bogdan, mai mult din simpatie față de mai tînărul confrate decît din interes profesional.

Față de cele spuse de Traian Băsescu în partea a doua a emisiunii îmi permit să observ, în viteză, acum după miezul nopții:

 1. Traian Băsescu a venit decis să facă dezvăluirea. Îl știu prea bine pe Traian Băsescu (i-am luat interviuri din 2004 pînă de curînd) ca să nu fiu convins că spune doar ceea ce vrea el să spună pe televizor. Telespectatorii au văzut c-a venit pregătit cu o mapă roșie, în care se aflau documentele cu pricina. Doar n-o să credeți că Traian Băsescu a cărat mapa cu el, zicîndu-și, să am argumente în caz de-mi scapă porumbelul din gură.
 2. N-am nici o îndoială că Victor Ponta a fost ofițer acoperit SIE. Am scris de vreo cîteva ori despre asta. Numai că din punct de vedere juridic, în cazul Ponta, Traian Băsescu n-a dovedit nimic. Hotărîrea de Guvern, singura dovadă, poate fi oricînd explicată de Victor Ponta ca urmare a intervenției SIE de a secretiza și pe foștii ofițeri acoperiți, întrucît  deconspirarea lor ar da mari bătăi de cap României cu aliații occidentali. Victor Ponta a  lucrat în perioada respectivă cu procuroarea Tribunalului internațional Carla del Ponte. În orice moment, el ar putea spune că dezvăluirea ipostazei de ofițer acoperit pe lîngă Carla del Ponte ar face-o pe distinsa să se supere pe porcii de români care au spionat-o.
 3. Lui Victor Ponta, dezvăluirea nu-i va produce nici un rău electoral. Dimpotrivă.
  Cînd a fost întrebat despre asta a răspuns că n-a fost ofițer acoperit, dar și dacă ar fi fost, tot n-ar recunoaște-o.Așa cred că va răspunde și acum. Desigur, fără a scăpa prilejul de a susține că Traian Băsescu e un iresponsabil că nu așa se poartă un președinte, că-i o dovadă în plus de nevoia unui președinte ca el, Victor Ponta. Potrivit Hotărîrii de Guvern, SIE va refuza să confirme sau să infirme dezvăluirea lui Traian Băsescu, argumentînd că e vorba de o informație clasificată.
 4. În cazul lui Robert Turcescu imaginea negativă și-a avut temeiul în suspiciunea c-a acționat sub acoperire de ziarist în presa românească, transpunînd în practică nu normele gazetăriei, ci ordinele serviciului secret. În cazul lui Victor Ponta e vorba de misiuni peste hotare, misiuni de spionaj, la care toți românii vibrează de patriotism. Să nu uităm admirația de care se bucură și acum Mihai Caraman, deși a spart NATO ca securist. Electoratul PSD și nu numai va aprecia în mod deosebit și faptul că Victor Ponta a ascuns și continuă să scundă. Cu o propagandă PSD formidabilă, refuzul de a vorbi despre asta va trece drept un act de mare patriotism, ba chiar și de bărbăție. Mulți inși devin glorioși sugerîndu-ne c-au făcut lucruri despre care nu vor să vorbească, deoarece așa le cere misiunea.

În concluzie, prin dezvăluirea de la Realitatea Tv, Traian Băsescu l-a făcut  pe Victor Ponta președintele României!

 

Sursa: cristoiublog.ro

3 COMENTARII

 1. Domnule Cristoiu va rugam nu mai incercati sa le spuneti tampitilor ca basescu l-a facut pe ponta presedinte ,de fapt dumneavoastra faceti acest lucru tot sugerând …sau poate v-a platit ponta sa-l ajutati ?… deja b1 a deveni de asemenea televiziunea lui ponta ,pe tot timpul zilei nu vedem decat baronime si pupincuristi care-l ridica-n slavi pe ponta si gasca lui de mafioti …de parca nu-i suficien ca apar la laturile de antene si rt ghita !acum mai trebuie sa va auzim si pe dumneavoastra cum ii ridicati mingea la fileu lui ponta copilul cu mintea intarziata !

 2. Cristoiule, dai cu bata in balta.
  E ca si cum ai spune ca Base e prost, ca n-a invatat nimic pe acolo pe unde s-a invartit.
  Majoritatea articolelor tale se leaga de amanunte si cauta sa scoata ceva senzational din ele. E ca si cum te-ai uita pe sub fusta femeilor si ai spune: “Uite un fir de par. O fi al ei sau al lui?”
  Scapi esentialul, ceea ce se vede daca sub fusta nu sunt chilotzi, daca ma intzelegi.

Comments are closed.