În lumina dezvăluirilor făcute, luni seară, de Preşedintele României, potrivit cărora Victor Ponta a fost ofiţer sub acoperire al Serviciului de Informaţii Externe în perioada 1997-2001, o informaţie publicată de ziarul Curentul în 2012 devine relevantă.

Potrivit publicaţiei citate, Victor Ponta l-a cunoscut în împrejurări neclare, în timpul Revoluţiei, pe generalul Ştefan Kostyal – deconspirat ulterior ca agent GRU -, cel care condanmat fiind pentru spionaj în favoarea Uniunii Sovietice a împărţit, în regimul Ceauşescu, aceeaşi celulă cu viitorul mogul Sorin Ovidiu Vântu.

Haideți să vedem cu ce se ocupa tânărul Victor Ponta în zilele de 20-22 decembrie 1989. Mulți ar zice că era doar un adolescent ascuns prin dormitorul părinților, speriat de gloanțele care șuiera prin centrul Capitalei, nu departe de locul unde a crescut. Numai că tânărul Ponta juca, la cei 17 ani și trei luni, rolul vieții sale, care avea să-l ducă departe peste 20 de ani. Un rol jucat alături de un agent GRU (spionajul militar rusesc – n.r.) cu misiunea de a schimba fața României și de a-i îndepărta de la putere pe Ceaușești. Acest lucru era recunoscut, ca o ultimă spovedanie, de către generalul-maior Ștefan Kostyal. Un comunist fervent, adulator al modelul sovietic și un om pregătit în detaliu de Moscova. Concret, aflat pe patul de spital, generalul Kostyal a povestit în cadrul unui interviu luat de jurnalistul Toma Roman jr. că în zilele fierbinți ale Revoluției, a contribuit la arestarea lui Ilie Ceaușescu și a lui Nicolae Andruța Ceaușescu, ambii frați ai lui Nicolae Ceaușescu, unul general de Armată iar celălalt general de Securitate. Totul este descris de autor în cartea „Ceaușescu văzut de aproape“, editată în 2008. În ziua arestării celor doi Ceaușești, Kostyal povestește cum după ce a plecat de la Școala de ofițeri din Băneasa de unde îl arestase pe Andruța Ceaușescu a luat cu mașina doi tineri și au mers spre Comandamentul Apărării Antiaeriene a Teritoriului (CAAT). Numai că unul dintre cei doi tineri revoluționari, luați de un veritabil agent GRU era nimeni altul decât Victor Ponta, cel care avea să devină 20 de ani mai târziu liderul PSD și premierul României.
„L-am arestat tot eu pe Nicolae Andruța Ceaușescu, la Băneasa, după care m-am dus să coordonez Coman­da­mentul Apărării Antiaeriene a Terito­riului. Să vă zic ceva interesant. Luasem cu mine-n mașină spre CAAT și doi tineri revoluționari. Unul dintre ei era Victor Ponta. Eu fusesem la un moment dat locțiitor al comandamentului CAAT, cunoșteam ofițerii de acolo și am crezut că pot să îi ajut“. Dezvăluirea a trecut aproape neobservată în 2008, atunci când a apărut cartea de interviuri cu personaje-cheie ale Revoluției scrisă de Toma Roman jr. „Ceaușescu văzut de aproape“, scria ziarul Curentul în 6 noimbrie 2012.

Se pune întrebarea dacă relaţia Ponta-Kostyal a continuat şi după Revoluţie, de cine a fost recrutat Premierul şi ce interese a servit.

Declaraţia lui Ponta de marţi dimineaţă “mi-am servit ţara din toate funcţiile pe care le-am avut” este un mijloc a transforma un dezastru de imagine într-un avantaj electoral.

9 COMENTARII

 1. victor ponta: “mi-am servit țara din toate funcțiile pe care le-am avut” …
  Ia stați puțin …
  “servit țara” …
  Cum şi când se spune “Servesc Patria” ??
  Deeeeci …
  ÎN AL CUI SERVICIU A FOST (ŞI ESTE ÎNCĂ !) PONTANACU’ ?!?

 2. victor ponta: “mi-am servit țara din toate funcțiile pe care le-am avut” …
  Întrebarea de baraj ar fi “care țară”, sau, mai bine spus, “a cui țară” a servit ?!?
  Că de România nici nu poate fi vorba în cazul lui !
  Îmi rezerv dreptul de a scrie răspicat: pontanacu’ merită “mângâiat” pe față.
  Dar … cu bocancii unui întreg regiment !!!

 3. Ponta cu ajutorul lui tata socru si-a croit din lege si presa un costum pentru statura sa de mare om politic, de cel mai puternic si de viitor prim om in stat. Numai ca proaspatul costum mult prea larg, Obama n-a fost impresionat, a inceput sa cedeze pe la cusaturi, pe la captusala, maneci, turul pantalonilor. Aceasta parte ar trebui intarita ca urmeaza multe suturi si din toate partile.

 4. “mi-am servit ţara din toate funcţiile pe care le-am avut”
  In structurile militare e o vorba: “functia doboara gradul”.

 5. … fireste că se cam leagă. Cine si ce a fost “trambulina” ce la aruncat pe” copy-past ” de la un anonim de procuror de sector ??

  • ” Bombonel – 7 case ” îl prezenta ca ” Micul Titulescu ” . Săracul Titulescu se răsucește în mormânt 🙁 . In opinia mea Pontocchio – CopyPast este mediocru pe lângă faptul că este bolnav psihic ( Tudose) cu personalitate infantilă.

   • Lehamitea romanilor … și a europenilor ,în general, de a merge la vot ( în situația in care nu este obligatoriu ) avantajează marionete precum Pontocchio , intr-o structură baronială si de moguli , în care centralizarea listelor de la secțiile de votare se centralizează la Prefecturi( prietenii lui CopyPast sunt specialiști în “mașinării ” de genul acesta : Sebastian Ghiță & Dragnea )… așa că aș presupune- în proporție de 70% că vom avea ocazia să-l vedem pe mincinos ca președinte al românilor . În următorii 4 ani – România va avea cel mai mare tiran dictator al ulimilor 300 ani !

Comments are closed.