Adevarata problemă a lui Ponta este sa explice de ce a fost recrutat de un SIE nereformat încă, într-o perioadă în care abia se mai scutura de infiltrările kgbiste, într-o situaţie de incompatibilitate legală. Poate, ca procuror, nu ştia că nu are voie să se lase recrutat de un serviciu secret. Nu m-ar mira. Poate nu înţelegea că recrutarea unui magistrat de către un serviciu secret este interzisă pentru că asta este în esenţă o acţiune de poliţie politică. Poate nu era la prima colaborare cu serviciul secret respectiv. Poate era doar tânăr şi i s-a părut o aventură interesantă… DAR!

Traian Băsescu nu a dat detalii despre modul în care a aflat despre recrutarea lui Ponta şi nici dovezi nu a adus. Concentrarea Preşedintelui pe Meleşcanu iar nu pe Ponta (pe care l-a tratat ca pe un pion cumva) m-a făcut să cred că miza e în altă parte. Reţineţi asta deocamdată… Apoi să dăm ceasul înapoi câteva minute, dezvăluirea lui Traian Băsescu a început cu ofiţerul de legătură care “îi rânjeşte acum, când e premier, îi va rânji şi când va fi preşedinte”.

Nu am de unde să ştiu cine este ofiţerul respectiv de legătură, dar dacă îi rânjeşte premierului (eu din asta înţeleg că îl şantajează şi îl controlează cumva dincolo de fosta relaţie de serviciu) înseamnă că şiofiţerul şi premierul actual reprezintă vulnerabilităţi la adresa siguranţei naţionale. Dacă e aşa, acum putem înţelege mai bine şi de ce s-a mutat Ponta în Ministerul Apărării – ca să scape de o eventuală supraveghere a celor care trebuie să păzească astfel de vulnerabilităţi – cei de la SRI.

Ştiu, mă duc deja adânc într-un scenariu cu spioni, dar mi se pare că lucrurile se leagă.

Concluzia logică este că, foarte probabil, Traian Băsescu a aflat de la SRI toată tărăşenia cu Ponta. Şi a mai aflat ceva, nu ştiu ce, dar ceva care îl implică şi pe fostul ofiţer de legătură al acestuia dar şi pe fostul şef al SIE, Teodor Meleşcanu. Sunt convins că preşedintele nu a dorit să prezinte dovezi pentru a nu periclita activitatea SRI. Pot să respect asta, dar până la un punct. Lucrurile sunt mult prea avansate şi dacă teoria mea este adevărată, probabil că s-au mai prins şi alţii mai deştepţi decât mine de jocul lui Băsescu.

Nu cred la modul serios că Victor Ponta mai poate nega că a fost ofiţer acoperit. Foarte probabil va recunoaşte şi îl va acuza pe Băsescu că a dat publicităţii informaţii secrete. Nu ştiu cum va ieşi din povestea cu incompatibilitatea, dar probabil la această oră se teme că dacă nu recunoaşte, cine ştie ce lucruri mai dezvăluie Băsescu sau SRI-ul (observaţi modul asiduu în care Ponta l-a curtat pe Maior în ultima perioadă, promiţându-i aproape la vedere funcţia de premier după alegeri).

N-am un final pentru acestă postare. De principiu, finalul încă n-a fost scris.

 

Sursa: biziday.ro

2 COMENTARII

  1. Guran, tu esti evreu, adica Moise, adica baiat deshtept. Titlul cu probabil se intelege cam asa: “Probabil Ponta NU va recunoaste.” Suna la fel de probabil? Ai plusat:”Foarte probabil va recunoaşte şi îl va acuza pe Băsescu că a dat publicităţii informaţii secrete.” Pai, nu poate sa o faca.
    Ma asteptam sa scrii incendiar pornind de la “ofiţerul de legătură care “îi rânjeşte acum, când e premier, îi va rânji şi când va fi preşedinte”.
    Dar ne-ai dus la o margine de prapastie si ne-ai lasat sa ne uitam cat e de adanca. In spate vine potera. Ce facem?
    Scoatem parapanta din sacosa sau procedam ca Pintea? Acum cred ca evreii si-au pregatit parapanta, dar s-ar putea ca noi sa fi ramas cu sacul de ovaz al calului. Si acela gol, pentru ca evreii ne-au luat si ovazul.

Comments are closed.