Judecatoarea Maria David condamnat definitivJudecatoarea Maria David, de la instanta suprema, a fost condamnata definitiv, miercuri, de completul de cinci judecatori al ICCJ, la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, ea neputand sa mai atace aceasta decizie.

Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a respins recursul facut de Maria David in cazul deciziei din 9 octombrie 2012 dispusa de un complet de trei magistrati de la ICCJ.

In 9 octombrie 2012, judecatoarea ICCJ Maria David a fost condamnata de instanta suprema la patru ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzata de trafic de influenta, dupa ce ar fi primit de la un om de afaceri peste 200.000 de euro pentru a interveni la colegi magistrati.

Instanta a mai stabilit atunci ca Maria David sa nu isi poata exercita unele drepturi civile timp de doi ani dupa executarea pedepsei de patru ani de inchisoare.

In perioada ianuarie – februarie 2012, judecatoarea David a primit de la Petru Blanda, in mai multe transe, suma totala de 4.000 de euro si 3.800 de lei, si a mai pretins inca 110.000 de euro, promitandu-i, in schimb, ca va interveni pe langa judecatori din cadrul Curtii de Apel Ploiesti investiti cu solutionarea recursului impotriva sentintei Judecatoriei Targoviste, pentru a-i determina sa pronunte o hotarare favorabila acestuia. In 27 februarie, Curtea de Apel Ploiesti a respins si acest recurs.

2 COMENTARII

  1. Nu doresc sa generalizez insa cred ca sunt multe persoane din aceasta breasla care s-au manjit bine ,am incredere in acei care inca se respecta pe ei insisi.

  2. Iata cum judecatorii ajung sa se simta amenintati de procurori, daca acestia isi fac bine meseria, judecatorii nu-si pot salva ortacii, dar daca procurorul e slab, scapa inculpatul si daca toate probele sunt concludente (vizibile) ex.judecatoarea prinsa beata la volan. Cred ca e lupta celor reformatori cu conservatorii privilegiilor (mitelor). Sa săeram ca pana la urma binele invinge raul.

Comments are closed.