Senatul a adoptat, miercuri, cu amendamente, proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante in vacanta parlamentara

PDL va contesta la Curtea Constitutionala statutul parlamentarilor, informeaza Romania Libera.

UPDATE 1: Statutul parlamentarilor a fost adoptat. Alesii isi pastreaza privilegiile

Comisia parlamentara pentru statutul senatorilor si deputatilor a operat, miercuri, modificarile propuse la raportul initial asupra Statutului parlamentarilor, fiind majorat termenul in care un ales poate contesta un raport al ANI in cazul unei decizii de incompatibilitate, de la 15 la 45 de zile.

Aceasta modificare a fost votata in plen cu 294 de voturi “pentru”, 101 voturi “impotriva” si 16 abtineri.

PDL s-a opus adoptarii acestei modificari, senatorul Cristian Radulescu  precizand ca astfel se introduce un termen de 45 de zile, care face o diferenta fata de termenul de 15 zile prevazut de Codul de procedura civila pentru toti cetatenii si creeaza o diferentiere intre parlamentari si ceilalti cetateni.

Cererea de reexaminare a Statutului parlamentarilor, retrimisa la Comisia de Statut

Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului a decis, miercuri, sa retrimita la Comisia de Statut cererea de reexaminare a proiectului de Statut al parlamentarilor, pentru a se aduce o serie de modificari, Comisia urmand sa lucreze in paralel cu sedinta de plen.

[jwplayer config=”600×394″ mediaid=”31703″]
Reporter: Violeta Miron | Imagine: Silviu Crângureanu

Conform unei declaratii facute miercuri de catre presedintele Senatului, Crin Antonescu, este de asteptat ca in sedinta Comisiei sa se introduca un nou amendament prin care termenul de 15 zile in care putea fi contestat un raport al ANI pe incompatibiliate sa fie majorat la 45 de zile.

Intrebat daca parlamentarii USL au cazut de acord pentru prelungirea la 45 de zile a termenului in care poate fi contestat raportul ANI privind incompatibilitatea, presedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat: “In principiu, da. Vom vedea exact ce s-a convenit finalmente in grupul de lucru, in Comisia de Statut”.

Intrebat daca acest acord al parlamentarilor USL nu contravine prevederii din Legea ANI, care stipuleaza un termen de 15 zile pentru contestarea raportului ANI, Antonescu a raspuns: “Nu stiu exact juridic. In orice caz, cei de acolo vor armoniza textele de lege”.

2 COMENTARII

  1. Cata sarguinta dovedesc acesti indivizi in a-si apara pe hotii ajunsi in parlament. Asta e singura lor preocupare. Sa ai incredere in acesti ciocoi este curata sinucidere.

Comments are closed.