Judecatorul Adrian Neacsu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost pus sub acuzare, joi, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru presupuse deconturi ilegale. Magistratul ar fi obtinut o suma totala de 50.000 de lei din deconturi de benzina, deplasari pe care nu le-a efectuat la instantele din tara si pontari la serviciu in zilele in care a lipsit. Pentru pozitia pe care o detine in CSM, judecatorul Neacsu primeste o indemnizatie lunara de 20.000 de lei.

 

 

 

 

 

 

„Urmarirea penala fata NEACSU ADRIAN-TONI, judecator, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor publice prev. de art 132 din Legea 78/2000, fals intelectual si uz de fals, toate in forma continuata. La data de 24 ianuarie 2013, invinuitului Neacsu Adrian-Toni i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala”, au precizat procurorii anticoruptie in comunicatul emis joi.

Potrivit legii, Adrian Neacsu ar trebui suspendat din functia de membru al CSM, institutie ai carei membri ar trebui sa fie modele de corectitudine, de integritate, care judeca magistrati cu comportamente ilegale sau neconforme deontologiei de magistrat. In actuala componenta a CSM a mai existat un caz similar, cel al procurorului George Balan care, fiind anchetat de DNA, a fost suspendat din functie.

Judecatorul Neacsu mai este cercetat si de Agentia Nationala de Integritate pentru conflict de interese, fiind acuzat ca si-a arogat incasarea drepturilor de autor pentru Programul Jurindex prin care sunt publicate hotarari judecatoresti.

 

1 COMENTARIU

  1. Sa speram ca judecatorii nu vor strange randurile sa-si apere penalii, dupa modelul parlamentarilor.
    Din aceasta perspectiva ne putem explica proaspatul conflict din CSM : unii judecatori se tem de procurori.

Comments are closed.