Presedintele Traian Basescu a transmis, joi 24 ianuarie, un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Romane. Seful statului i-a indemnat pe romani sa nu uite modelul inaintasilor nostri, care au orientat noul stat spre „spatiul de civilizatie occidental si spre valorile sale”.

 

 

 

 

 

 

 

„Unirea Principatelor Române într-o singură ţară la 24 ianuarie 1859 a fost un act de înaltă voinţă politică şi de solidaritate naţională. Unirea Principatelor a fost un prim moment al afirmării românilor, ca naţiune, dar şi un moment care a marcat orientarea noului stat spre spaţiul de civilizaţie occidental şi spre valorile sale. Cu perseverenţă, în deceniile care au urmat, suveranitatea legii, responsabilitatea politică şi modernizarea instituţiilor au devenit fundamentul noii naţiuni.

Modelul înaintaşilor noştri nu trebuie uitat, nouă ne revine astăzi datoria de a le urma şi de a le respecta aspiraţiile care i-au motivat să ducă la îndeplinire înaltul ţel de uniune naţională.

La mulţi ani, dragi români, de ziua Unirii Principatelor!”, a transmis Presedintele prin intermediul Departamentului de Comunicare.

4 COMENTARII

  1. In perioada stalinista valorile si simbolurile nationale erau interzise sau deturnate. „Hora unirii” a fost interzisa multi ani. S-a cantat din nou prin anii 60 la o emisiune de varietati, televizata. Imi amintesc lacrimile care scaldau obrajii parintilor mei. Am trait o emotie intensa, copil fiind. A doua zi era 24 Ianuarie, ziua scolii noastre care purta numele lui Alexandru Ioan Cuza. Am dansat atunci, cateva sute de copii „Hora unirii” in curtea scolii. Eram toti patrunsi de o adanca emotie, elevi si profesori. Ma-ntreb si-acum de unde venea acea emotie la noi, copiii, care nici macar nu auzisem de „Hora unirii”.
    Sunt momente pe care nu le poti uita.

  2. La multi ani, România !

    Si acum, ca si atunci :
    „sa dam mana cu mana
    cei cu inima româna” …
    „Iarba rea din holde piara !”

    P.S. Ma scarbeste sa-l vad pe càcàrau primind onorurile. Mafiotii neobolsevici murdaresc tot.

  3. „Unirea Principatelor Române într-o singură ţară la 24 ianuarie 1859 a fost un act de înaltă voinţă politică şi de solidaritate naţională. Unirea Principatelor a fost un prim moment al afirmării românilor, ca naţiune, dar şi un moment care a marcat orientarea noului stat spre spaţiul de civilizaţie occidental şi spre valorile sale. Cu perseverenţă, în deceniile care au urmat, suveranitatea legii, responsabilitatea politică şi modernizarea instituţiilor au devenit fundamentul noii naţiuni.
    Modelul înaintaşilor noştri nu trebuie uitat, nouă ne revine astăzi datoria de a le urma şi de a le respecta aspiraţiile care i-au motivat să ducă la îndeplinire înaltul ţel de uniune naţională…..

Comentariile sunt închise.