alegeri-locale-2012Victor Ponta a declarat, la finalul sedintei USL, ca isi doreste ca in noua lege electorala sa se revina la votul pe lista prentru alegerea deputatilor, in timp ce senatorii vor fi alesi in sistemul uninominal.

„Ne dorim o Camera a Deputatilor cu maxim 300 de membri cu atributii care tin de buget, alesi pe vot proportional si un Senat cu 90 maxim 100 membri, alesi uninominal, cu atributii pentru dezvoltarea regionala, politica externa si politica de aparare”.

Premierul Victor Ponta a declarat ca la revizuirea Constitutiei se va mentine sistemul bicameral, dar procedurile parlamentare vor fi mult mai rapide, datorita atributiilor diferite ale celor doua Camere ale Parlamentului.

Presedintele comisiei electorale Sulfina Barbu, a declarat ca PDL agreaza acest sistem mixt deoarece “realitatea ne-a demonstrat ca, din pacate, intr-un sistem uninominal, in Romania, partidelor, indiferent de ce reprezentare au ele in Parlament, le este foarte greu sa-si puna in practica proiectele. Experienta ne-a demonstrat ca sunt parlamentari alesi uninominal care vin si spun ”cine esti tu, partid? la revedere!”, fiind mai interesati de propriile interese”, a declarat Sulfina Barbu.

Chiar daca si-ar dori revenirea pe liste pentru alegerea tuturor parlamentarilor, UDMR nu spune nu unui sistem mixt. „Noi intotdeauna am sustinut necesitatea legii electorale pe un sistem proportional sau, in cel mai rau caz, unul mixt”, a declarat deputatul UDMR Marton Arpad.

5 COMENTARII

  1. Dupa cum merge treaba cu propunerile uslamiste, faptul ca nu se vrea 300 intr-o singura camera, ca Parvulescu (omul lui KKrau) este presedintele forumului, ca legea de baza a tarii este rescrisa de cizmari si infractori… DECLAR SOLEMN:
    NU MA PREZINT LA REFERENDUM.

  2. Helo!!Doamna Sulfina Barbu,presedinta comisiei electorale,noi la referendumul din 2009,am votat cu o majoritate covirsitoare,parlament unicameral,cu cel mult 300 de parlamentari,nu 400,cum vreti voi acum.Sa va fie RUSINE!!!,cit de ingnoranti sinteti cu doleantele noastre.!!!

Comments are closed.