Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut joi, la Ankara, consultări cu omologul turc, Hasan Goguş, în contextul dialogului periodic bilateral la nivel MAE, în cadrul întâlnirii partea română reiterând sprijinul României pentru aderarea Turciei la UE.

Potrivit unui comunicat al MAE remis joi, cele două părţi au convenit celebrarea împlinirii a 135 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Turcia printr-o serie de acţiuni comune în cursul acestui an.

Secretarul de stat român a exprimat interesul pentru relansarea dialogului la nivel parlamentar şi intensificarea cooperării în domeniul economic.

În cadrul întâlnirii cele două părţi au analizat proiectele de cooperare în domeniul energiei, transporturilor, comerţului şi culturii în scopul finalizării cu succes a acestora, propunând totodată un dialog consolidat pentru identificarea unor noi proiecte strategice de cooperare în aceste domenii, care au potenţial ridicat pe agenda bilaterală.

‘Secretarul de stat George Ciamba a reiterat sprijinul României pentru aderarea Turciei la UE, exprimând încredere în perspectivele oferite de preşedinţia irlandeză a UE pentru avansarea procesului de negocieri. De asemenea, cele două părţi au realizat un schimb de opinii cu privire la evoluţiile din Balcanii de Vest şi din Siria’, se arată în comunicatul de presă.

Cu prilejul vizitei, secretarul de stat a avut o întrevedere cu preşedintele Comisiei de politică externă din Marea Adunare Naţională a Turciei, Volkan Bozkir, în cadrul discuţiei, ambele părţi subliniind interesul pentru intensificarea dialogului bilateral la nivel înalt, dar şi parlamentar, la nivel de preşedinţi de camere, comisii de specialitate şi grup de prietenie.

Totodată, George Ciamba a exprimat interesul pentru identificarea unor proiecte majore care să acorde o dimensiune practică Parteneriatului Strategic bilateral.

În timpul vizitei Ciamba a avut şi o întâlnire cu reprezentanţii unor think-thank-uri de prestigiu din Turcia.

2 COMENTARII

  1. ROMANI SUNT SI ASA TAMPITI EI SÄ EI NUS AN STARE SÄ SE SPRIJINE PE EI HABAR NU AU CE N SEAMNÄ PENTRU germania SÄ INTRE MUSULMANI N schengen ANIMALELE ASTEA NU AU DREPTURILE FEMEI EI LE VAND DE LA ESIREA DIN CUR DE LA MÄSA SI DE FAC ALTFEL LE UCID CU SÄLBÄTICIE SI PROSTU DÄ ROMAN HABAR NARE DE NIMIC DIN CE SENVARTE N LUMEA ASTA EL STIE SÄ FURE SÄ DEA TEAPÄ SI SÄ TE MINTÄ CU ASTEA DORESTE EL SÄ SE BÄLÄCEASCÄ N EUROPA

  2. Romania sprijina o tara ca Turcia , care este respinsa si ne acceptata ” de multe tari din UE !!! ” . Aveti nevoie de prieteni, … sau vreti sa va faceti dusmani in UE. Turcia NU ESTE DORITA SI NU ESTE ACCEPTATA IN UE !! 😀 . De ce va intereseaza o tara cu cea mai mare contrabanda din Europa , … dupa China . Aveti prea multi prieteni ??? … :-/

Comments are closed.