Fostul primar Marian Vanghelie a declarat la România TV că Gabriel Oprea a fost dat la o parte din politică deoarece Laura Codruţa Kovesi se săturase de el. El a dezvăluit că mai multe neveste de parlamentari erau ofiţeri sub acoperire în Armată şi la „Doi şi-un sfert”.

De ce nu-l intrebati pe George Maior ce căuta în continuu la restaurantul domnului Oprea, Maior se ducea incontinuu, dar si cu alti colegi din UNPR. Sa te duci la masă cu şeful SRI, normal ca-l crezi pe Oprea ca e Dumnezeu…cum sa nu te inscrii in UNPR. Oprea cu Ponta au creat si au dat puteri DGA-ului si Politiei Capitalei care se ducea peste firme si ii bagau in puscarie, in arest preventiv. Kovesi  a acceptat multe lucruri de la Oprea intr-un anumit context, dar niciodata nu l-a placut pe acest om prin modul lui de comportament si prin ceea ce facea in numele lor fara sa fie ei de fata… inclusiv la anumite festivitati, nunti, unde Oprea ii trimitea cate un buchet de flori…se saturasera de el si cred ca exista niste mici disfunctionalittati in acest stat de drept si atunci raspunsul e ca Kovesi a vrut sa-l elimine ca a obosit cu el…Da, la o anumita nunta, Oprea i-a trimis un buchet de flori, lumea de la masa a spus ca a fost un incident neplacut„, a declarat Gabriel Oprea.

Marian Vanghelie a mai dezvăluit faptul că mai multe neveste de parlamentari au fost racolate pentru a fi ofiţeri sub acoperire în Armată şi la Doi şi-un sfert:

Au fost parlamentari care nu au dorit sa intre ofiteri sub acoperire, fie de la PPDD, fie de la UNPR, si au preferat sa se duca sotiile lor sa ia niste bani, din informatiile mele la Armata si la Doi si-un sfert…intrebati cum se tipa pe acele holuri si ce injuraturi erau cand era Oprea sef la Ministerul de Interne…domnul Botos era pus in situatii penibile de catre Oprea…in momentul cand stia ca se batea pe burta cu domnul Ponta…fostul procuror Niţu venea acolo la Ministerul de Interne si stabileau cine e prim procuror pe Ilfov, cine pe Giurgiu, cine pe Bucuresti, seful de la DGA era finul fostului sef de la IGPR. Cand se intalneau toti acolo…asta era statul de drept in miniatura. Domnul Voicu, seful Politiei Capitalei şi-a arestat subadjunctul, a fost soferul domnului Toba…noi si altii care mai vorbim, ne cauta si vor sa ne omoare„, a mai spus Vanghelie.