mark-zuckerberg

Sălăjeanul Gabriel Antoniu Lavrincic susține că el este adevăratul inventator al rețelelor sociale și că îl va da în judecată pe Mark Zuckenberg pentru plagiat.
El a intrat în Cartea Recordurilor în 2011 pentru că, în perioada 1986-1991, a schimbat 22.018 de scrisori cu prietenii săi din URSS, scrie qmagazine.ro

gabriel-antoniu-lavrincic

”Începând de la 12 ani, am inventat, implementat şi folosit cu succes ideea de <rețea socială>, comunicând prin scrisori cu sute şi mii de persoane din Uniunea Sovietică, timp în care am învăţat şi limba rusă de unul singur. Practic, am construit un <Facebook prin scrisori>, dând naştere unei <rețele sociale> în timpurile când nu existau nici computere, nici măcar scânteia unei astfel de idei”, a povestit Lavrincic.

gabriel-lavrincic

El i-a trimis o scrisoare lui Zuckenberg în care îl acuză de plagiat și-i cere daune. Dacă nu vor ajunge la o înțelegere, îl va da în judecată și-i va cere 10 milioane de euro drept despăgubire.

”Trimiteam, primeam fotografii, vederi, documente, materiale etc., motiv pentru care compania Facebook „nu are dreptul să susţină în continuare că ea este iniţiatoarea şi prima care a inventat şi a pus în practică ideea de reţea socială. Atunci, în anii `80, când eu comunicam organizat în sistem de reţea socială prin corespondenţă cu prietenii mei din URSS, compania Facebook nu exista nici măcar în vis. Prin urmare, sunt îndreptăţit să cer despăgubiri”, a mai spus Gabriel Antoniu Lavrincic pentru Adevărul.

Gabriel Antoniu Lavrincic s-a născut la data de 10 februarie 1976, în comuna Marca, din judeţul Sălaj. În prezent, Gabriel Lavrincic vorbeşte 10 limbi strâine, este director de comerţ-export, reprezintă şi promovează industria românească de mobilă în Rusia şi în toate republicile ex-sovietice.