angela-merkel-in-muslim-headdress

Strânsă cu uşa (aiurea, cu bucurie şi cu sentimentul datoriei împlinite faţă de islam) Angela Merkel a declarat vineri ca accepta solicitarea Turciei de a-l pune sub acuzate pe comediantul german ce a citit un poem obscen despre presedintele Tayyip Erdogan la televiziunea germana, transmite Reuters. 

Potrivit prevederilor codului penal din Germania, guvernul trebuie sa autorizeze procurorii pentru ca acestia sa demareze cazul impotriva comediantului, Jan Boehmermann, acuzat de insultarea unui lider strain.  

“Au fost opinii diferite intre partenerii coalitiei – conservatorii si SPD (social-democrati)”, a spus Merkel la Cancelaria sa din Berlin.  

“Rezultatul este ca guvernul german va acorda autorizatia in acest caz”, a adaugat ea, subliniind ca aceasta nu este o decizie privind fondul cazului impotriva lui Boehmermann.

Potrivit The Guardian, poemul a fost citit intr-un scurt clip dintr-un program de noapte de la televiziunea de stat ZDF luna trecuta. Boehermann, stand in fata unui steag german si in spatele unui mic portret al lui Erdogan, a citit un poem in care il acuza pe presedintele turc, printre altele, ca „reprima minoritatile, loveste kurzii si plezneste crestinii in timp ce se uita la pornografie cu copii”. 

Susceptibilitatea Turciei la insultele la adresa lui Erdogan este subliniata de numeroasele procese din tara, multe soldate cu condamnari.  – ne anunţă HotNews.

Care, după ce a dat ştirea pe prima pagină, a ascuns-o speriată de propria „neghiobie” (probabil nu fusese înştiinţat încă Cabinetul 1. Sau 2?), de era să n-o mai găsesc.

Am găsit-o totuşi aici unde nu e sigur cât va mai rămâne, că nici nu mă dusei să o verific în presa internaţională – care vuieşte şi pe stânga şi pe dreapta – că la întoarece nu mai era unde o lăsasem. Da nu-i bai că o au ailalţi.

Acu, referitor la Iohannis, doar nu credeţi că primarul interimar Safta (nume predestinat marilor decizii) a luat el singur decizia de a nu autoriza o prezenţă paşnică a cetăţenilor în faţa primăriei sectorului 1. A primit o „situaţie” de mai sus. Cât de sus? Păi vorba isaelienilor (cărora nu le-a răspuns încă nimeni cu subiect şi predicat – vorba asta o ştiu de la politicieni, că le place să o zică, nevoie mare!) de la cel mai înalt nivel.

Dar vă asigur că eu că nu rămâne aşa. Că doar n-om fi morţi şi îngropaţi. Mai mişcăm ceva, nu? Voi ce ziceţi?

 

Sursa: solidaritateeuropeana.wordpress.com