Presedintele l-a nominalizat, luni, pe Mihai Razvan Ungureanu pentru a forma un nou Cabinet, dupa demisia Guvernului condus de Emil Boc. Propunerea Presedintelui vine dupa consultarile care au avut loc, la Palatul Cotroceni, cu partidele parlamentare.

Declaratii Traian Basescu:

“Inca din luna decembrie, am avut discutii cu Emil Boc cu privire la depunerea mandatului. Decizia a fost amanata din motive de stabilitate. Am facut si o declaratie publica, in care ceream Fondului sa nu-si amane consultarile. Prioritatea a fost revitalizarea credibilitatii Guvernului. Formatiunile din actuala Coalitie si-au exprimat punctul de vedere, si anume, ca doresc sa continue in actuala formula, iar USL au cerut demisia premierului, presedintelui si alegeri anticipate. Orice instabilitate a Romaniei genereaza dificultati in finantarea statului roman: creditele scadente care trebuie refinantate si cresterea economica. Nu am putut impinge statul intr-o situatie de instabilitate. Conform legislatiei in vigoare si Constitutiei, de la caderea primului Guvern, pot fi alegeri anticipate in 5 luni. Va rog sa va imaginati Romania cu un Guvern care nu poate gestiona decat problemele interne. Optiunea mea se indreapta catre instalarea imediata a unui nou Guvern. Sper ca, in aceasta seara, Coalitia va decide calendarul noului Executiv. In principiu, a fost agreata desemnarea lui Mihai Razvan Ungureanu. Presedintele nu poate da un mandat unui prim-ministru, dar poate spune ce gandeste. Cred ca un nou Guvern trebuie inceput pe succesele vechiului Guvern. Vor trebui continuate reformele, dar si lupta impotriva coruptiei. N-as incheia inainte de a-i multumi premierului Emil Boc. Nu spune nimeni ca a fost un premier perfect. Astazi Emil Boc a lasat o Romanie cu crestere economica si pregatita sa faca fata unui nou val al crizei economice la nivel european”.

Declaratii  Mihai Razvan Ungureanu:

“Multumesc pentru increderea acordata. Este o raspundere mare, mai ales, pentru contextul actual in care ne aflam. Am experienta unor institutii care sub mandatele mele au devenit moderne si performante. Independenta politica garanteaza spatiul necesar pentru a indeplini acest mandate. Am fost intotdeauna loial interesului public si intereselor nationale. Guvernul are nevoie de incerederea cetatenilor. Optiunile mele politice au fost intotdeuana de dreapta. Discutiile cu partidele din Coalitie vor incepe maine dimineata. Voi avea intrevederi si cu liderii Opozitiei. Prioritatea mea este stabilitatea economica si politica”.

14 COMENTARII

 1. La Roumanie de demain !!!

  „Les réformes vont continuer, la plus-valeur que j’apporte réside en ma capacité de bon administrateur”, a assuré cet homme qui parle couramment plusieurs langues, dont le français, l’anglais et l’allemand.

  „La première priorité du nouveau gouvernement sera de rétablir graduellement le pouvoir d’achat des Roumains qui ont payé la facture des mesures de stabilisation macroéconomique”,

  „continuer à lutter contre la corruption, si possible de manière encore plus efficace, et notamment celle qui implique des représentants du pouvoir”, a ajouté le président Basescu.

 2. Antonescu sfideaza nu numai personalitatea domnului Ungureanu,la inăltimea căruia n u va ajunge niciodată,dar si inteligenta romanilor!
  Antonescu se comportă ca o femeie in menopauză,cu singura deosebire că nu i se poate asigura o asemenea scuză!PNL pierde MASIV ,in aceste clipe,pe un discurs de o intensitate impardonabilă,agresiv și inacceptabil pentru starea de fapt a ROMANIei!
  Pentru Crin Antonescu,in acest moment,nu mai există decit EL si restul lumii!Rusine să le fie celor care pot sustine accederea la Putere unei hahalere,unui impotent,unui acaparator de putere cu orice risc ca acest scelerat,neindentificat a fi O VALOARE!

 3. Crinuta draguta, mergi la gradinita. Acolo este locul tau, fetitza. Grupa – pregatitoare.

 4. Mihai Razvan Ungureanu: “Am experienta unor institutii, care sub mandatele mele au devenit performante”
  Vom trăi şi vom vedea, sper doar să îndrepte ceea ce au greşit alţii să facă mult mai bine ceea ce au făcut alţii şi să nu asculte de Băse ci de propria conştiinţă care să-l îndemne să facă ceea ce e corect pentru ţară.

  • Domnule ing. pens. Rizoaica,

   va transmit „spre analiza si deliberare, in regim de URGENTA FULGER (sau ATOMICA!!!)” ca „CERINTELE IMPERATIVE…” !?!? pe care le-ati „cules de la protestatarii /iernii romanesti/” este IRELEVANT avand in vedere modul in care s-au desfasurat aceste proteste, „culorile politice” si numarul participantilor (500-2500 ????!!! doar atatia pot vasnicii stangisti? ).
   Mergeti va rog la s.r.stanescu si tratati-va impreuna.

  • Domnule ing.pensionar Rizoaica,va anunt oficial ca aveti programare la cabinetul de psihologie in data de 14.o2.2012.Va rugam sa veniti cu pijamale,halat,cana cu tacimuri,pasta de dinti si periuta,sapun,prosop,in vederea internarii intr-un azil de psihiatrie.Sa nu uitati buletinul si ultimul talon de pensie.
   p.s.o intrebare din partea unui mogul de presa – de ce refuzati sa iesiti la datul zapezii,doar este o munca in folosul comunitatii,nu?

 5. Presedintele se misca foarte repede. Se vede ca nu vrea tergivesari. Pontacrin nu se vede cat e de de penibil? DEMAGOGIE si atat.

 6. Incredibil incredibil ce disperat este Crin Antonescu – Ponta e si el deja depasit de comportamentul lui!!! Mare foame la Crin!!!

 7. Crin Antonescu in reply Băsescu.Este dezgustător ,este reptilian,mult prea arogant si afisare superioară oricărei alte optiuni decit cea pe care o stie ca un papagal:JOS BASESCU!Alegeri Anticipate!
  Bolovanul asta se crede buricul pămintului,ZEROUL numit Antonescu se vede presedinte al României?
  Nu mai vor să facă politică OFICIALA,ducă-se dracului!Nu pot impune FORTA,fie a străzii măsluite,fie a unui discurs bolnav de Putere!
  Nu se poate arunca in aer Romania,pentru empatia bolnăvicioasă de Putere a unui gunoi,a unui neica nimeni,a unui uzurpator de loc eligibil in Parlament!Crin Antonescu nu este altceva decit un nemernic potrivnic binelui Romaniei!

 8. Mihai Razvan Ungureanu. A vorbit scurt, concis si la obiect. In timp ce va scriu, il vad la TV pe crin a. & comp. Nu stiu decat boicot,etc,etc. Dar nu pun pe masa argumente si solutii pentru noi cei care platim impozite si taxe.
  Vreau sa vad pana unde merg cu demagogia.

Comentariile sunt închise.