“Fapte: din 2001 până azi, 423 de noi moschei au fost deschise în ‘Londonistan’, iar 500 de biserici închise. În Birmingham, un minaret domină orașul. Multe temple creștine s-au transformat în restaurante, crâșme ori spălătorii auto.
Potrivit unei estimări a Institutului Gatestone, în 2020, în Marea Britanie, 683.000 de musulmani vor participa la ritualurile prevăzute de Coran. În schimb, numărul creștinilor care vor fi prezenți la slujbele de duminică va ajunge la 679.000.
Europa trece printr-o teribilă criză spirituală care pleacă de la neîncrederea în propriile valori. Neîncrederea se hrănește din prejudecată și necunoaștere. A sosit momentul să recuperăm terenul pierdut prin confuzie, lașitate sau ignoranță.
Nu este prea târziu să redescoperim, alături de copiii sau nepoții noștri, adâncimea Evangheliilor, frumusețea icoanei bizantine, splendorile creației lui Vivaldi, Bach și Mozart ori profunzimile spirituale ale credinței care a hrănit inima și mintea lui Pascal, Kepler, Florenski, C. S. Lewis ori Nicolae Steinhardt…”, a scris Mihail Neamțu, pe Facebook, făcând o analiză din câteva cifre despre dominaţia islamului în Europa creştină.