Clipe de cosmar luni dupa-amiaza, la metroul din Sankt Petresburg, dupa ce un dispozitiv artizanal a explodat intr-o statie, provocand moartea a cel putin zece pasageri, relateaza stirileprotv.ro

UPDATE 16:10 Surse apropiate anchetei au declarat pentru Interfax ca explozia de la metroul din Sankt Petersburg a fost provocata fie de un atacator sinucigas, fie de un pachet-capcana care a fost lasat cand trenul stationa la Piata Sennaia. usia a fost tinta unor atacuri lansate de militanti ceceni in trecut. Lideri rebeli ceceni au amenintat frecvent cu noi atacuri. Cel putin 38 de persoane au fost ucise in 2010, cand doua femeie kamikaze au detonat bombe in garnituri de metrou pline, la Moscova. 

UPDATE 15:50 Toate statiile metroului din Sankt Petersburg au fost inchise. Comitetul National Anti-terorism a confirmat ca este vorba despre un „dispozitiv explozibil necunoscut”, detonat intre statiile Senaia si Institutul de Tehnologie. Dispozitivul ar fi avut o forta comparabila cu cea a 2-300 de grame de TNT. Numarul ranitilor a crescut la 50.

UPDATE 15:45 Presedintele Vladimir Putin a declarat ca nu este exclusa nici varianta unui act terorist, dar nici cea a unui gest criminal. Liderul de la Kremlin este in contact permanent cu seful FSB.

UPDATE 15:35 Au fost luate masuri suplimentare de securitate si la metroul din Moscova.   

UPDATE 15:25 Zece persoane au fost ucise, potrivit agentiei oficiale TASS, iar alte 20 ranite, printre care si copii. Ar fi vorba de un dispozitiv exploziv artizanal, cu srapnel.

Presa rusa relateaza ca mai multe persoane au fost ranite intr-o explozie puternica la statia de metrou Piata Senaia din Sankt Petersburg, transmite Reuters. De asemenea, imagini cu vagoanele distruse de explozie au aparut pe retelele sociale.

Cel putin 3 statii de metrou ar fi fost inchise. Presedintele Vladimir Putin a fost informat si urmareste constant situatia.
atentat Sankt Petersburg

Alte surse sustin ca ar fi vorba de cel putin doua explozii, a doua fiind la statia Institutul de Tehnologie, dar autoritatile ruse nu au confirmat nimic pana in acest moment.

Vom reveni cu detalii