Umoristul Dan Mihăescu a încetat din viață. Dan Mihăescu a fost unul dintre cei mai cunoscuţi umorişti români, autorul a nenumărate momente umoristice, regizor şi scenarist. Printre filmele regizate de Dan Mihăescu se numără: Cum ne-ar vrea barbatii?! (1982), Cine râde la urma (1977), Avocatul (1976), Primarul activ (TV) / (1976), Un text cu bucluc (1976), Administratorul de bloc (1973), Sorcovitorul… voluntar (TV) / (1973), Interviu cu un idol (TV) / (1972), Antinevralgicul (1970), Sectia corectionala (1970).

Scriitor, regizor TV şi umorist, Dan Mihăescu a avut o carieră strâns legată de Televiziunea Română, textele scrise de el pentru programele de varietăţi ale postului public şi aduse la urechile publicului de actori de renume. Poate cel mai celebru text scris vreodată este antologicul „Omul cu șopârla”, interpretat de Toma Caragiu.

Ultimul interviu al maestrului a fost acordat revistei Tango, publicație care a relatat trecerea în neființă a acestuia. „Astazi am aflat vestea ca Dan Mihaescu s-a stins. Iar eu ii port in laptop… ultimul interviu… L-am invitat la emisiune, apoi m-a sunat si mi-a spus, cu emotie „Sa nu te lasi de televiziune niciodata! O faci bine.” Ramas bun, Maestre!”, scrie autorul interviului, jurnalista Eveline Pauna.

Eveline Pauna: Inceputul carierei dvs. se afla la cei 24-25 de ani pe care ii aveati atunci cand ati asistat la o scena in familia unor prieteni, care se certau cand sa-si duca copilul la scoala si spuneau, ba sa nu-si uite cartile, ba sa nu-si uite caietele… in final copilul a uitat ghiozdanul acasa, iar dvs. v-ati intrebat cum ar fi fost daca uitau acasa chiar copilul si acel moment de umor v-a inspirat pentru un scheci pe care dvs. l-ati trimis la „Unda vesela”. Asa este?
DAN MIHAESCU: Da, acolo am debutat, cu scheciul asta, la „Unda vesela”. Pana la urma, dupa toate grijile… uitau acasa copilul! Asa am debutat acolo, apoi am scris la revista „Urzica”… Era singura revista de umor, care avea insa nume notabile. Acolo a fost Baranga redactor- sef, acolo a fost redactor-sef si Musatescu… numai lume buna.
E.P.:Spuneam ca se intampla pe la 24-25 de ani, insa pana atunci nu ati cochetat cu ideea de a scrie, nu va doreati o cariera in aceasta directie?

Citiți interviul integral

8 COMENTARII

Comentariile sunt închise.