24virgil-tudorache-465x390Expert în „țepe” imobiliare, Viorel Tudorache a fost reținut după ce a vândut cu 1,5 milioane de euro o clădire în care susține că a investit 10 milioane de euro

Fostul sediu al cinematografului „Aurora” din București, transformat în imobil rezidențial de lux, a fost vândut, ilegal, de finul lui Gigi Becali unor cetățeni arabi. El este suspectat de evaziune fiscală și spălare de bani. Viorel Virgil Tudorache a semnat tranzacția ca reprezentant al companiei hoteliere Georvit.

Clădirea, care fusese obținută prin cumpărarea drepturilor litigioase, a fost vândută fără factură cu 6.430.000 de lei (aproximativ 1,5 milioane de euro). Astfel, s-a produs o pagubă de 2,4 milioane de lei, prin neplata taxelor către stat.

Acțiuni blocate

Georvit Turism aparține lui Viorel Tudorache în proporție de 95%. Diferența este deținută de Ioan Crețoiu, consilier local ales din partea Partidului Poporului. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, din septembrie 2012, acțiunile lui Tudorache sunt blocate, măsură luată de un judecător în contul unor datorii. În 2008, Tudorache se lăuda că va investi 10 milioane de euro în hotelul care va avea 5 etaje, 76 de camere, și va fi clasificat la patru stele.

24-cinema-aurora-becaliFOTO: În urmă cu mai mulți ani, clădirea a fost folosită ca sediu de campanie al partidului lui Gigi Becali SURSA FOTO: SUBIECTIV.RO

Șapte ani mai târziu, pe același loc tronează o clădire de 8 etaje și nu găzduiește un hotel, ci garsoniere și apartamente cu 2 și 3 camere, scoase la vânzare. O garsonieră se vinde cu 36.000 de euro, iar un apartament cu 4 camere – cu 192.000 de euro. După percheziții și mai multe ore de audieri, nepotul și finul lui Becali a fost reținut. Aseară, el urma să fie dus la Tribunalul București cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

Condamnarea

Tudorache a avut probleme cu un alt dosar. Pe 6 aprilie 2015, Curtea Supremă l-a condamnat, definitiv, pe Viorel Virgil Tudorache la 6 luni de închisoare după ce, pe parcursul procesului, acesta s-a împăcat cu cel care l-a reclamat. Astfel, acuzația de complicitate la înșelăciune a dispărut. „Constată pedeapsa executată”, se arată în decizia judecătorilor.

24-ferdinand-rezidence-evzFOTO: „Hotelul” lui Tudorache s-a transformat într-un bloc cu opt etaje FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU

Tudorache s-a împăcat cu cei pe care i-a „țepuit” deoarece, pe fond, a primit o pedepsă de 5 ani de închisoare pentru o escrocherie imobiliară. Politicianul a ajuns celebru după ce a schimbat trei partide în doi ani și după ce a candidat la Primăria Sectorului 2 din arest. În 2012, procurorii din Parchetul Capitalei au prins o rețea de escroci specializați în falsificarea unor acte prin care a obținut mai multe imobile. Sub pretextul că proprietățile nu sunt pe numele lui deoarece este politician și asta ar apărea suspect, Tudorache a cerut 7.000 de euro avans pentru vânzarea unui imobil care nu-i aparținea.

Numele lui a mai apărut într-un dosar după ce oamenii lui Becali au cumpărat de la sătenii din Ștefănești drepturile litigioase pentru mai multe hectare de teren. Localnicii vindeau terenurile, deoarece primarul le spunea că nu vor fi puși în posesie.

sursa: evz.ro

1 COMENTARIU

 1. Legea
  minţii spune că gândurile se concretizează în realitatea
  noastră. Deveniţi şi realizaţi ceea ce gândiţi. Dacă vă
  gândiţi la ceva cu o claritate şi o intensitate deosebită, îl
  veţi materializa mult mai rapid şi mai previzibil decât prin orice
  altă metodă. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul
  în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să
  câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel
  mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii,
  trimiteți mesajul PROIECT la adresa de
  email:nicolae.lupsa@clicknet.ro

Comments are closed.