NORICA NICOLAIEuroparlamentarul PNL Norica Nicolai sustine intr-o declaratie remisa presei ca „nerespectarea procedurilor convenite cu reprezentantii Comisiei Europene cu privire la numirea procurorilor sefi (ai Parchetului si ai DNA) ar dovedi de fapt ca politicienii romani nu sunt interesati de a clarifica situatia MCV, ci doar de numirea fara respectarea nici unui fel de criterii a acestor persoane”. Norica Nicolai a facut aceste declaratii dupa ce premierul Victor Ponta a anuntat vineri ca a renuntat la procedura de selectie a candidatilor si ca ii va desemna pe sefii de la DNA si Parchetul General saptamina viitoare, dupa consultari cu CSM si presedintele Basescu.

Aceasta este prima reactie publica a unui lider PNL in privinta numirii sefilor DNA si Parchetului General, numire asumata de Victor Ponta, ministru interimar al Justitiei.

”Ignorarea procesului de selectie prin agreerea de catre anumiti lideri politici a unor persoane pentru aceste pozitii ar constitui un prejudiciu semnificativ pentru justitia din Romania. Cred ca doar existenta unor criterii transparente poate asigura numirea pentru aceste functii a unor persoane profesioniste si independente politic. De aceea, parerea mea este ca, in procesul de numire a procurorior-sefi, Romania ar trebui sa se consulte cu reprezentantii Comisiei Europene in legatura cu existenta si mentinerea acestor criterii de selectie convenite, intrucat posibilitatea numirii directe ar putea fi considerata o nerespectare a angajamentelor luate de statul roman si ar risca sa contureze ideea interesului clasei politice de a controla justitia”, a spus Nicolai, citata de Revista 22.

Premierul Victor Ponta si-a asumat in urma cu cateva zile interimatul la Ministerul Justitiei dupa demisia Monei Pivniceru, care urmeaza sa devina judecator al CCR. PNL nu a avut pina acum nici o pozitie legata de pierderea acestui minister-cheie in procedura de numire a sefilor la DNA si Parchetul General.

Mai mult, pana la declaratia europarlamentarului Norica Nicolai, PNL nu a reactionat nici la informatia ca premierul Victor Ponta, interimar la Justitiei, renunta la procedura initiata de Mona Pivniceru si va face propunerile dupa consultarea CSM si a presedintelui Traian Basescu, fara consultarea USL si nici la aceea ca propunerile lui Ponta ar putea fi Laura Codruta Kovesi (DNA) si Tiberiu Nitu (Parchetul General).

In schimb, au avut reactii dure citiva realizatori ai Antenei 3, precum Mircea Badea, Dana Grecu, Radu Tudor si Mihai Gadea.

8 COMENTARII

 1. Ce tot aveti cu femeia, isi exprima si ea niste pareri avizate? 🙂
  In mod normal o conducere inteleapta a PNL ar fi trebuit sa o retraga de vreo 3 ani pe aceasta tanara speranta a politicii romanesti.
  A expirat inainte de a fi fabricata

  pe comunitate: http://goo.gl/VL0cS

 2. Doamna „Morica”,

  Mai fa-ti o bie, mai spala-ti parul…asa o „oama” politica…

 3. Prim Ministrul Ponta Victor promite ca , magistratii care au dat decizii gresite in dosare si au obligat cetatenii s-a mearga la CEDO s-a li se faca dreptate , vor fi condamnati ,arestati si comfiscate averile ,astaptam sa va tineti de cuvant !

Comments are closed.