Petru Calapodescu

 

Trustul Ringier, editorul “Libertatii” a renuntat la colaborarea cu Petru Calapodescu, cel  mai vechi jurnalist al ziarului, a anuntat pe blogul personal Simona Ionescu. Sursele pe care le citeaza ziarista spun ca “decizia a fost luată după ce managementul companiei a comandat un sondaj de piață, iar cititorii s-au arătat cel mai puțin interesați de articolele ce vizează politica. Ca urmare, imediat ce au fost comunicate concluziile, a fost desființată imediat pagina politică, deci și editorialul domnului Calapodescu”.

Petru Calapodescu a lucrat la acelasi ziar timp de 40 ani,  Informatia Bucurestiului devenind la Revolutie ziarul “Libertatea”. Editorialul “Opinia zilei” pe care il scria de 5 ani era singura rubrica politica dintr-un ziar cu profil tabloid, era apreciata pentru aciditate  si preluata in mod frecvent  de publicatiile din tara.

“Conducerea Ringier chiar l-a omagiat pentru loialitatea sa, considerând că Petru Calapodescu reprezintă deja un simbol al transformarii în timp a unui cotidian românesc, primul ziar apărut cu un alt titlu și un alt conținut după fuga lui Ceaușescu, în 22 decembrie 1989”, mai spune Simona Ionescu pe blogul ei.

Ea adauga ca Petru Calapodescu i-a confirmat ca avea contract de colaborare cu Libertatea până în 2014, dar că i s-a comunicat că editorialul său va fi eliminat. “Crede că s-au făcut presiuni asupra conducerii companiei, fiindcă scrisul lui făcea valuri în toate mediile politice. Mi s-a părut afectat și dezamăgit că poporului  nu i se inoculează și lucruri serioase printre goliciunile așa-ziselor vedete”, incheie jurnalista.

 

7 COMENTARII

 1. deci,se poate????nu credeam,iata ca mai exista si bucurii pe lumea asta.bine ca l-au exclus pe nostalgicul asta,ma refer la comunism,securitate,stalinism.Bine i-au facut!

 2. Din punctul meu de vedere tipu` avea o obsesie cu Basescu….aproape ca nu exista articol in care sa nu vorbeasca sau sa faca aluzii despre presedinte…sincer, eu accesam articolul doar din aceasta curiozitate….era chiar pe fata cu toate ca avea pretentia de echidistanta. Cel mai corect ar fi sa se inscrie in grupu` lu` Felix si sa-si inceapa in fiecare zi discursul in felul urmator: „Ma numesc P.C. si am ceva de impartit cu Basescu….” Ar fi mult mai cinstit din partea lui sa-si asume, nu credeti???

 3. Idiotul asta nu scria articole. Improsca doar venin!
  Bine ca a fost pus pe liber.
  cred ca de maine va activa pe la Cotidianul sau la JN, la Felix
  Pt asemenea gunoaie, mereu se gaseste un loc de munca!

 4. Deci a disparut si ultimul mohican din ziarul asta.Ca o simbolistica,Libertatea a fost confiscata,inchisa,iar dincolo de zabrele umbla liber nimicurile mondene,cancanurile de mahala,de mahalaua de cea mai joasa speta.Oare intimplator ziarul se vinde la orice colt de strada,pe orice strada,in orice statie de metrou – aproape cu de-a sila???Oare cine subventioneaza aceste pierderi…oare cine…?O sa ziceti ca dau in teoriile conspiratiei…OK,OK…sa zicem ca.Dar daca…mmm?

 5. Individul asta cred ca era cel mai abject ziarist, mai ceva ca Iulian Leca de la ziare.com, articolele lui aveau virulenta dar nu aveau nici un pic de logica. Am incercat sa citesc cateva articole de ale lui dar nu aveai ce sa citesti, doar jos Basescu si cu Boc. Am observat si eu ca articolele lui erau cele mai necitite din ziar dar va spun eu ca nu din cauza ca erau despre politica ci pentru ca se vedea de la o posta ca nu este obiectiv si ca este platit de comunisti. Si Florian Bichir scrie despre politica, stiu ca scria in Libertatea, cred ca scrie si acum, si ii citeam articolele. Astia de la ziare.com sunt mai smecheri si il protejeaza pe Leca, vezi doar titlul articolului nu si cine il scrie, asa ca dai click si intri in articol, citesti un pic si de abia cam tarziu iti dai seama ca este Leca si ca i-ai dat un click nemeritat pe articol. Este si smecher, isi da titluri la articole de zici ca sunt favorabile lui Boc si Basescu dar cand intri in articole o intoarce ca la Ploiesti. Sunt sigur ca daca ai stii ca este Leca autorul articolului mai nimeni nu i-ar acorda vreun click, cei care tin cu Basescu nu vor citi articolul fiindca stiu ce tampenii si manipulari sunt in el iar cei anti Basescu, care oricum sunt mai putini decat ceilalti care citesc presa online, nu vor da click fiindca Leca nu zice nimic nou fata de ce pot ei vede pe Antena Felix. Si cred ca sfarsitul lui Leca ar fi natural daca nu are cititori.

 6. Ia vedeti aici un site unde cu opinii sub anonimat, interesante intrebari :).” Crezi ca Mircea Badea a luat-o pe aratura?”

Comentariile sunt închise.