„Interventia” presedintelui Traian Basescu cu romanii din miercuri 25 ianuarie 2012  nu a fost una prea  spectaculoasa. A dezamagit probabil in egala masura si fanii si dusmanii. N-a zis nici „hais!”, nici „cea!”, ci ca un veritabil lup de mare a comandat „Inainte!” . Presedintele si-a inventariat realizarile si chiar si-a asumat gafele. Echilibrat, aproape contabil. Like/Unlike!Ca sa vorbim in limbajul retelei de socializare facebook la care presedintele s-a referit din plin. Fostul comandant de nava care ar fi putut rezolva si Titanicul  a promis ca va duce Romania la tinta. Presedintele nu demisioneaza pe timp de criza a spus Basescu, spre disperarea liderilor Opozitiei sau a protestatarilor din piete. Si totusi , exista o  solutie care sa protejeze smulgerea de par a lui Crin si corzile vocale ale celor care striga „Jos Basescu!” Nici mai mult, nici mai putin decat demisia Presedintelui.

O sa vedeti mai jos un fragment video in care Traian Basescu declara la „Nasul” ca e dispus sa renunte la doi ani de mandat in schimbul revizuirii Constitutiei, ca interesul tarii e mai presus de scaunul sau. Fapt pe care l-a reinterat si in discursul de miercuri. Deci, cine nu vrea modernizarea Romaniei? Cineva trebuie sa raspunda. Inclusiv in fata micii adunari nationale. Din Piata Universitatii.

[jwplayer config=”526×310 – homevideo” mediaid=”1042″]

56 COMENTARII

 1. Suntem o naţiune uitătoare şi iertătoare.
  Am uitat cum ne-au furat Văcăroiu, Năstase, Tăriceanu & găştile. Furau la greu pentru că pe ţeavă curgea lapte şi miere. Am dus-o oare mai bine atunci? Nu cred.
  Se fura şi acum. Dar pe ţeavă pică din ce în ce mai puţin. Şi ăştia de la Putere nu mai împart cu Opoziţia. Aici este durerea mare. Nu mai dau şi presei independent-şantajiste.
  Oamenii o duc rău. O aud pe toate televiziunile.
  Tot televiziunile ne arata în fiecare weeckend şoselele arhipline spre Valea Prahovei, tot televiziunile ne prezinta ambuteiajele din trafic. Oamenii o duc rău.
  Ce nu arata televiziunile o sa va descriu eu. Anul acesta s-au facut şi se fac reamenajări de locuinţe ca niciodată.
  Mergeţi în spatele blucului în care locuiţi şi vedeţi gramezile de moloz în urma sau în cursul remenajărilor. Mergeţi şi vedeţi seturi de mobilă încă bune pentru alţii aruncate în spatele blocurilor în urma reamenajărilor. Oamenii o duc rău.
  Mergeţi în supermarketuri nu numai în weeckend, în orice zi şi la morice oră sunt pline. Oamenii o duc din ce în ce mai rău.
  O ducem rău măi fraţilor. Haideţi ţi voi în Piaţa Universităţii că nu se mai poate aşa.
  Vrem raţia noastră de tacâmuri, ulei, zahăr. Vrem să stăm la cozi la lapte câte 5-6 ore. vrem să circulăm cu Dacia 1300 dion 2 în 2 săptămâni. Vrem două ore de ANTENE&RELTĂŢI&RomâniaTV în care să fie proslăviţi tovarăşii Crin şi Viorel (Ponta Victor Viorel).
  Unde sunt zăpezile de altădată….

 2. Daca presedintele Basescu demisioneaza este cineva in stare sa preia fraiele ? usor de spus si de aratat cu degetul opozitia a reusit sa aduca toti huliganii platiti si obisnuiti cu nemunca sa distruga ,hai sa muncim cu totii avem unde dar nu se vrea la tara tinerii stau in bar deh au ajutor social si batranii stau sub arsita soarelui chiar daca au pensioara

 3. Basescu este TARE din cauza asta opozitia nu-l inghite si folosesc doar NU in relatia cu puterea

 4. Cum adica nu este constitutionala DEMISIA? N -am auzit asa ceva.Ce treaba are constitutia cu DEMISIA. Nici asumarea raspunderii nu este constitutionala si uite ca au facut-o de 10 ori.

 5. asa ceva nu se va intimpla !;DEMISIA; Si sa va spun dece ,1 la mina,nu se incurajeaza asa ceva,2 la mina nu este constitutional,3 la mina n-au cum sa-l dea 4000,5000-sau 10.000 de oameni jos,si sa va spun de ce ,pentru ca pe Basescu lau votat 5.000.000 de electori iar eu unul cred ca astia din strada sint majoritatea electori adversalului lui Basescu.

 6. Disperarea turnatorului voiculescu prin manipulari ordinare ne fac sa fim si mai hotarati si sa nu cedam . Romania are nevoie inca de un presedinte puternic .

 7. Preluat de pe Roncea. ro

  Mark says:
  16/01/2012 at 16:11

  Traian Băsescu a servit,de multe ori lectia de patriotism autentică!Genul usturător,fără drept de replică.Din punctul meu de vedere,ca om detasat de tot ce ar putea să imi ofere un partid sau statul romanNu depind in nici un fel de ele), nu mă indoiesc nici o clipă de probitatea si fidelitatea lui Traian Băsescu pentru țară.Proamericanismul său,care le stă in git agenturilor loiale Rusiei a stirnit acestora dorinta de debarcare din functia in care a fost ales de popor.Capitalul cu care venea la servit țara si poporul era buna intentie si un devotament nemărginit pentru Romania.In contact cu nucleul dur al sistemului ticălosit,bine infipt in averile incomensurabile ale statului,transferate in propriul buzunar Traian Băsescu s-a trezit din euforia succesului sub dușul rece al REALITATII politice ,sociale,economice.Prins de paienjenisul coruptiei inflorit peste tară,atirnat de fiecare colt de tară,a crezut că va reusi să modernizeze,să reformeze,să redrese Romania,să o scuture de mizerie ,sărăcie,minciună,hotie,tradare .Mai ales TRADAREA si trădătorii au pus la grea incercare deschiderea sa către o altă lume,un alt mod de viată,spre alte orizonturi,spre ordinea firească a lucrurilor,cu respect pentru romani si viata lor.
  Dar,fiecare trebuie să isi ducă crucea!Crucea lui Traian Basescu a fost cioplită din piatră dură,colturoasă,excesiv de grea si de responsabilă,in lumina spiritului de sacrificiu!Sistemul mafiot,esalonul II al lui Ion Iliescu nu l-a acceptat NICIODATA ca presedinte al acestei tări.Cei care l-au ales,cei care l-au ajutat si chiar iubit au fost romanii simpli,neimplicati in determinări politice conflictuale si compromitătoare,totodata.Traian Băsescu a exclus esecul stiind că fiecare esec este o motivatie pentru a lua totul de capăt.Liberalii au fost primii care l-au exclus,preferind prietenia bazată pe afaceri interpartinice cu dusmanul lor PSD-Ul.Tăriceanu ,căruia Traian Băsescu i-a refuzat servicii de trafic de influentă (biletel roz) l-a determinat ca fiind incoruptibil si ca atare si-a inceput atacurile ofensive impotriva sa.TOT” sistemul” i-a acordat sprijin lui Tăriceanu,incepind cu PSD,continuind cu Voiculescu si Sorin Ovidiu Vintu,jurnalisti si vuvuzele anume scolite ,dar si oameni de afaceri sau intelectuali controversati,magistrati si procurori,totul culminind cu puciul parlamentar al celor 322 prin care s-a dispus suspendarea POLITICA si anticonstitutională ,fără a se aviza pozitiv de Curtea Constitutionala.Pe scurt un abuz si o incercare de lovitură de stat,prin care Traian Băsescu trebuia inlăturat.
  In acele zile la prim ministrul Călin Popescu Tăriceanu era introdus un membru al servciilor secrete rusesti,cu nume sonor(cunoscut in Romania).Asadar,două motive stau la baza inlăturării presedintelui Băsescu:Interesul rusesc pentru Romania,stopat de Băsescu și CORUPTIA ,caracatița care devora dinainte de 1989 averea publică a natiunii.Condamnarea publică a comunismului,discutabilă ca formă si fond din multe puncte de vedere a fost cireasa de pe tort.CIt curaj,cit afront adus țării de la rasarit,cite palme pe tot atitia comunisti notorii din Parlament,din institutii centrale,din magistratură,din agentii acoperiti cu care sistemul lui Iliescu a venit de pe băncile comuniste!Pentru acest gest sinucigas,pe care europenii nu au voie să il facă,din cauza Prietenului Putin,care i-ar lăsa in frig,imi scot pălăria!II port recunostintă!Ii cinstesc dirzenia si puterea de a infrunta ostilitatea unei săli pline de comunisti si a unui dement iubitor de ideologie comunistă!De la tribuna inaltă a Parlamentului a declarat regimul tutelar a lui Iliescu drept CRIMINAL!Si atunci,de ce să ne mirăm că toti acestia ii doresc moartea?Il urăsc?
  A incercat de nenumărate ori să obtină solidaritatea partidelor,indiferent de ce parte s-ar afla!A incercat numeroase formule de guvernare!La un singur lucru nu a făcut rabat! Nu a intervenit pentru NIMENI ,nu s-a compromis in compania unor ticălosi politici,nu a făcut jocuri duble, a ales o singură cale,cea mai presărată cu gropi si scaieti,directă,fără ocolisuri favorabile.
  Atitudinea novatoare,de frondă a lovit multe interese ale unor grupuri infractionale, a mutat o serie de principii de drept la mama lor acasă(nu li se cunostea traseul)a trasat alte directii,alte institutii modificind nuclee abil construie spre a servi,la nevoie mafiei institutionalizate.
  Nu a aceptat niciodată propunerile făcute de cei atinsi de morbul puterii.Nimic nu l-a indignat mai tare decit a fi o marioneta,sau o patachină gata la ordinul proxenetului.Asa a inceput odiseea marinarului Traian Băsescu,in marea lui escală la uscat!(va urma cu voia domnului Victor Roncea)

 8. Da, presedintele nostru e impulsiv, nerabdator, dar il apreciez pentru onestitate, pentru perseverenta aratata in continuarea reformei care pare a fi o operatie pe cord deschis….adica doare. Are tot respectul meu pentru faptul ca a recunoscut ca uneori are probleme de comunicare ( punctand chiar momentul discutiei pe TV cu dr. Arafat). O mai buna colaborare cu aceia care il consiliaza l-ar ajuta sa exprime mai clar ce intentii are. Sper sa o faca de acum inainte, mai bine.Cale Luminata si nervi de otel, Domnule Presedinte!

 9. Inca o lectie pentru usl!

  Iata vine-un Jeep pe strada, cu un girofar pe el,
  Ponta statea in dreapta si rosti catre sofer:
  – Sper ca Base sa ajunga, sa nu-ntarzie din nou.
  Ia vezi daca-a tras masina, langa gura de metrou…
  – N-a venit sefu, zise el privind in jur…
  – Si mi-a zis ca fix la 12 ne vedem langa Carrefour.

  Asteptand vreo 5 minute, isi pierdu orice rabdare,
  Si trimite bodiguarzii sa se uite prin parcare
  La un semn (curba la dreapta), se opreste un Logan.
  Si din el coboara Base, are-n mana un harpon
  Printre toti porni agale, si privindu-i cu nesat,
  Le-arata un „Sony Vaio”, pe care-l tine sub brat.
  Agitat, la el in Jeep, si-mbracat tot in civil,
  Ponta nu mai rezista si il suna pe mobil:
  – Tu esti Base?
  – Da copile, am uitat sa iti dau bip,
  Dar am stat mult la Rovine, era coada la Agip.
  Nici n-am nimerit din prima, ca nu vin aici prea des,
  Si-am luat-o pe centura, indrumat de GPS.
  Acum am parcat masina. Unde esti?, ca vin la tine…
  – Sunt la mine in masina si te vad, te-ndrepti spre mine.
  Si de-ndata ajunse Base si urca la el in jeep.
  Si-ncepu sa ii explice ca nu vrea, cu nici un chip
  Sa isi stranga intreaga oaste si in piata ca sa vina,
  Si sa lupte pan’ la moarte cu ai piciului spahii.
  – Tu copile, stii ca-i criza, si-acum viata-i foarte grea,
  Ma gandeam ca sa ne batem,… dar la „Heroes” in retea.
  Sau in loc sa cuceresti, cu armate-al meu popor,
  N-ai vrea, daca ai wireless, sa jucam „ConQUIZtador”?
  – Cum, cand pustii sunt in piata, si-am venit de la palat,
  Tu nu vrei ca sa ne batem ?
  Eu nu-s disperat ca tine sa stau nopti intregi pe net,
  Eu traiesc in realitate, si nu e nici un secret
  Ca am fost in multe lupte cu partide si ciocoi
  – Pai eu sunt online tot timpul, nu puteai sa dai un „buzz”??
  – Base!!! Vin c-o intreaga oaste, iar tu faci misto de noi..,
  Maine sunt aici cu fii si-ti declar de-acum razboi.
  – Cum vrei tu copil prostut, eu speram sa ma-ntelegi,
  Caci de-ajungem la cutite, voi nu mai plecati intregi.
  N-as vrea sa pun pe „YouTube”, cu-ai tai hoti, videoclipuri,
  Nici ca Dunarea sa-nnece spumegand ale tale jeep-uri.
  Dar, de asta ti-e dorinta, maine ne vedem la lupta,
  Si-ti promit ca pleci d-acilea cel putin c-o mana rupta.

  Va urma!

 10. Sunteti nebuni fratilor ! Cred ca aveti creierul spalat, ori sunteti toti in PDL ca altfel nu-mi explic ce scrieti aici.Mica mare Adunare din Piata Universitatii este de fapt Marea Adunare pentru ca a spus-o si Basescu , a spus ca numarul celor care sunt nemultumiti este mai mare ca cel din piata .
  Oamenii si-au pierdut increderea in politicieni, dar sa nu uitati ca principalele revendicari sunt: Jos BASESCU ,JOS GUVERNUL! O solutie de bun simt ar fi ca Basescu sa-si dea demisia si sa plece fratilor pentru ca n-a realizat nimic din ce a promis in 2009.

  • Pt „mrius” : Iti respect punctul de vedere , dar adevarul e ca-n piata sunt foarte putini oameni , desi nemultumiti sunt ceva mai multi . Insa ei nu reprezinta toti romanii , ci numai o parte care cred eu ca e mai mica decat cei ocupati cu munca . Din pacate cei mai multi sunt manipulati cu stiri mincinoase spuse la antenele turnatorului securist .

 11. Prin discursul sau TB a anuntat(dupa mine)…LINISTEA DIN’NAINTEA FURTUNII CE VA URMA :))))))

  • …LINISTEA DINAINTEA …URAGANULUI BASESCU …
   Va rade tot… ii este scris … ce-i drept in stele!

 12. A fost un discurs de om de stat, care a făcut o radiografie a stării natiunii si a arătat directiile si viziunea pentru următorii ani.
  Ce a spus Base este realitatea romaniei de azi.
  De atitudinea de ieri a cuplului Ponta-Antonescu fata de ambasadorii UE, presa nu se scandalizeaza deloc .
  po(a)nta si adormescu sunt absolut ridicoli.
  Vor sa-si dea demisiile din parlament sau senat dar sa nu uite un lucru :Aia care parasesc nava cand se scufunda pentru ca viata lor este mai importanta nu sunt mateloti ci sobolani.

  • Am uitat sa spun: dupa parerea mea opozitia nu vrea sa preia puterea- e greu si tara e in mare nevoie acum….n-au viziune, n-au resurse si solutii realiste, ci numai inventii de adormit copiii…..Sunt maestri in ,,demolari”de ,,constructii” facute cu eforturi de noi toti….Nu-mi vine sa zic nici macar ca se poarta ca niste copii de gradinita, as jigni dragii prescolari….

 13. Nasule, e normal ca opozitia sa nu vrea alegeri pentru presedentie acum pentru ca au acest protocol intre PSD si PNL. Dupa ce se sfarma aceasta alianta veti vedea ca fiecare v-a veni cu candidati proprii.
  Dar se pune problema: cand ai avut un presedinte adevarat, ce a tinut cu romanii si in plan international este apreciat deci nota 1o pentru dansul poti accepta ceva mai slab, tradator si post de nota 2/3? Nu.

 14. hehehhe! are dreptate Catalin Chirila. Basescu a lasat PDL-ul din brate si acum sunt ei cei ce il ataca. In schimb, Ponta s-a calmat.

 15. Ponta cere…Antonescu chiuleste.
  Atata stiu atata fac.
  Din toamna vor avea mai mult timp de raliuri si somn .
  Hi Hi Hi

 16. Salutare Nasule,salut doamnele si domnii deopotriva.Mai intiidaca aveti idee,sfatuiti-ma ce sa fac ca sa-mi apara nick-ul meu vechi,mary.Nu stiu ce a facut ficamea de mi-a aparut alt nick,cred ca m-a rebotezat.Ma chinui de citeva zile,”strig” pe la porti,”bat”pe la usi,vad ca Nasul a facut o adevarata reduta,imi place desi ma pot rataci.

 17. Nasule,
  Pe mine nu m-a dezamagit si o sa explic caci am iesit si din silentio stampa impusa dupa reangajarea lui Arafat.
  Desigur ca astept sa aflu cine sunt organizatorii din PU, dar auzind de Voronin inteleg ca o sa fie cam greu sa se afle oficial .
  Basescu a spus maximul ce-l putea spune fara sa creeze un incident diplomatic .
  A spus multe si in discursul de aseara 🙂 :

  Asadar cum trebuie citit, desigur in opinia mea, discursul prezidential?

  O s-o iau cronologic(fata de text) si pe puncte:

  1. Spune Presedintele referitor la milioane de cetateni :

  “Şi ei s-au simţit solidari cu cei care prin scandările lor, prin pancartele lor din pieţele oraşelor din ţară dădeau semnale legate de sărăcie, de aroganţă a politicienilor sau legate de corupţie. Este clar pentru mine că prima mea obligaţie este aceea de a restabili legătura de încredere între mine şi acea parte a populaţiei care şi-a pierdut încrederea în Preşedinte. ”

  Traducerea mea: Este o stare generalizata in tara de aroganta si de coruptie a politicului care pe langa ca duce la saracirea celorlalti jigneste si sfideaza populatia si o intoarce chiar si contra mea

  2. Spune Presedintele:

  ” Peste 80% dintre români au votat pentru Parlament unicameral şi pentru un număr maxim de 300 de parlamentari. Toate partidele fără excepţie se fac că uită de votul pe care românii l-au dat în noiembrie 2009, însă nu ezită să spună că ascultă vocea poporului. Eu nu aş crede pe niciunul din ei atât timp cât nu respectă acum un vot dat de români în proporţie de peste 80%. Repet: nu vizez niciun partid anume, ci toate partidele; indiferent ce declară, niciunul nu a vrut să mişte lucrurile înainte, …Poporul nu se serveşte numai în declaraţii la televizor, ci şi prin fapte;….Avem nevoie de un comportament modest şi decent al politicienilor…. atunci cand în ţară se impun măsuri de austeritate, parcă deranjează comportamentul arogant şi lipsit de modestie”

  Traducerea mea: Va arat dlor politicieni, fara exceptie, cartonasul galben pe care se poate ca electoratul sa-l transforme intrun cartonas rosu.

  3. Spune Presedintele:

  “Avem nevoie de oameni politici credibili şi acest lucru nu se poate face decât prin transparenţa cheltuielilor publice. Degeaba miniştrii vor anunţa proiecte pe care le-au făcut, dacă cetăţenii nu vor putea accesa în orice zi site-ul ministerului pentru a vedea aprobările pentru cheltuirea oricărui leu. Numai aşa Guvernul, politicienii de la nivel local, vor putea ieşi de sub suspiciunea fraudării fondurilor publice. ”

  Traducerea mea: Daca vreti ca oamenii sa nu va mai creda hoti aratati justificati cu transparenta totala cheltuirea banului public. Daca nu pe buna dreptate veti fi considerati hoti si pentru lume asta inseamna ca si sunteti

  4. Spune Presedintele:

  “Oricât de mare ar fi presiunea cu eticheta de dictator, voi continua să susţin fără rezerve toate instituţiile statului care luptă împotriva corupţiei, fie că vorbim de Poliţie, fie că vorbim de Parchet, fie că vorbim de Justiţie, ceea ce nu înseamnă neapărat că voi fi un om care să nu observe şi să nu se manifeste atunci când va constata sau când va crede că s-au produs erori….Aş vrea ca nimeni să nu mizeze pe laşitatea mea în a spune ce este de spus ”

  Traducerea mea : Sa nu spere careva ca pot fi intimidat si pe cat voi putea eu in tara asta se va face Dreptate

  5. Spune Presedintele;

  ” În ultima perioadă societatea civilă de bună calitate s-a retras în cochilie, este timpul să revină pentru că altfel locul ei va fi ocupat de foarte mulţi neaveniţi care se vor revendica a fi reprezentanţii societăţii civile. Avem o intelectualitate care, probabil, descurajată de criză, descurajată de unele măsuri guvernamentale, descurajată de unele poziţii ale mele, s-a retras şi nu vrea să se mai implice în viaţa socială şi politică. Este un apel, dacă vreţi, pe care îl fac, la revenirea societăţii civile de bună calitate în prim-planul vieţii politice şi sociale prin contribuţiile pe care le poate aduce”

  Traducerea mea: Un apel catre societatea civila reala , din suparare pe Basescu, din dezamagire si frustrare sa renunte la lupta, la cea corecta si sa fie cuprinsa de un soi de blazare lasand pe altii sa-i uzurpe locul asa cum acum s-a cam intamplat cu Piata Universitatii

  6. Spune Presedintele:

  ” Partidele politice, toate, nu pot fi credibile spunând că reformează România când ele nu s-au putut reforma ele însele. Deci o reformare a partidelor este singurul element care poate credibiliza afirmaţiile că sunt pregătiţi să îşi asume modernizarea României în continuare, pentru că fără modernizarea României trebuie să ştiţi că se condamnă românii. …Aş spune, poporul şi-a făcut datoria cu privire la trecerea prin criză si a fost supus unor măsuri de austeritate severe. Este, de data aceasta, rândul politicienilor să asigure stabilitatea ţării şi continuarea proceselor de reformă. Fără stabilitate vă asigur că nu avem nicio şansă. Cu stabilitate politică, cu înţelegere între partide cu certitudine reuşim, şi ar fi păcat ca politicieni lipsiţi de responsabilitate să dea cu piciorul sacrificiilor pe care de doi ani le fac românii. În ceea ce mă priveşte, sunt de meserie comandant de navă şi n-am ratat niciodată destinaţia. ”

  Traducerea mea: Toare partidele daca sunt lasate de capul lor sunt o apa si un pamant, nereformate fac ceva numai impinse din spate si asta explica ca PDL a facut chiar multe.
  Dar atentie dl Basescu nu mai gireaza pe nimeni si nu va accepta ca politicieni lipsiti de responsabilitate sa incerce sa rateze ajungerea navei Romania la destinatie. Adica de acum, oricine este cu corectitudine alaturi de Presedinte de a duce nava in port va avea sprijinul politic necesar

  7. Spune Presedintele, dar citez din memorie, caci acest fragment nu este de gasit pe situl presidenty.ro ceea ce inseamna ca a fost un avertisment pe care Presedintele l-a considerat ulterior cam exagerat(Sunt si eu de aceiasi parere):

  „Toate analizele arata ca anul 2012, partea a doua a anului, este un an in care zona euro risca sa intre din nou in recesiune. Din acest motiv, este esential ca Romania sa fie pregatita, pentru ca atunci nu vom putea miza pe sprijinul prietenilor nostri europeni. Romania va trebui sa faca fata cu resursele ei oricarei crize. De aceea indemnul meu pentru oamenii politici e prudenta, indemnul meu pentru romani e solidaritate, pentru ca nimeni nu poate scapa de criza individual.
  Din criza ori iesim toti tari, dar numai o data cu tara; Ori scoatem tara din criza si am iesit noi toti, ori daca nu salvari individuale nu exista. Avem un orizont, stim ce avem de facut, avem resursele sa trecem cu pagube minime prin aceasta criza. Suntem mult mai bine pregatiti decat in 2009, dar trebuie sa fim responsabili. Trebuie sa acceleram ceea ce am inceput in ultimii ani. Am semnat un parteneriat strategic cu Turcia, trebuie sa privim si catre Polonia si statele Baltice, pentru ca daca se confirma intrarea in recesiune, zona care va iesi prima din criza va fi zona non-euro. Prioritatea pentru Zona euro va ramane in continuare piata datoriilor. Fara sa uitam India, traditionalii nostri prieteni din China”

  Cred ca cele de mai sus sunt rezumate intro exprimare mai putin categorica in textul de pe sit :

  “Vor câştiga bătălia cu viitorul naţiunile care vor avea state flexibile, administraţii debirocratizate şi care vor fi pregătite să absoarbă şansa relansării economice. În momentul de faţă nu se mai poate miza pe investiţiile străine pentru crearea locurilor de muncă, cel puţin în Europa investiţiile străine au scăzut foarte mult. De aceea, orientarea corectă a resurselor de investiţii pe care le are anul acesta bugetul de stat este esenţială pentru menţinerea locurilor de muncă şi creşterea numărului acestora.”

  Traducerea mea fata de aceste doua texte puse unul langa altul: Prin noi insine in primul rand si atentie jur imprejur fara sa neglijam nicio oportunitate favorabila Romaniei
  Desiur caacest prin noi insine nu ne mai permite erorile de pana acum si vae celor care mai vor gresi.

  Sa fim iubiti!

 18. Eu zic sa se puna toti pe treaba si sa lase naiba prostiile ca fac rau tuturor.
  Asa cum le-a cerut si Presedintele .

  • 28 10-12-11 spune: fa upgrade la drelerive de la placa video.1. cu ce aplicatie rulezi filmul ?2. ti se face ecranul negru si cand te uiti la un film de pe youtube in fullscreen? +12V-a ajutat acest raspuns?

 19. fluturi, am o idee: de ce nu ne coalizam intr-o felie a societatii civile care sa se numeasca „Toate panzele sus”? 🙂

 20. Imi aduc aminte de emisiunea asta .Presedintele e cam singurul politiciat care si-a pus de 2 ori mandatul pe tava .dar acum off topic va intreb l-a vazut cineva pe viteazul militar care a spus ca el se solidarizeaza cu romanii si ca armata e supusa poporului, l-a vazut cineva prin nemeti incercand sa ajute populatia care a ramas inzapezita.Eu nu l-am vazut, desi am presupus ca un asa „erou” aparut de nicaieri care a facut turul televiziunilor ar trebui sa fie acum in miezul evenimentelor si sa scoata cu mainile goale oamenii din troieni.

 21. unde-i Cristi de 3 ori 7? Frumoasa haina si eleganta are Nasul acum dar parca suntem mai putini. Ne tragem si noi sufletul dupa o saptamana de mitinguri 🙂

   • imi placea la garsoniera…fie ziua cat de scurta, tot ne adunam o suta (de comentarii) 🙂 Deh, ne-a trebuit vila 🙂 acu’ n-avem decat sa ne cautam; cand unul e in salon, celalalt este pe terasa si invers. Tinem aproape!

    • pai da,cind treci de la garsoniera la vila cercetezi toate camerele 🙂
     intr-un final te stabilesti in salon ziua si in dormitor noaptea 😆

     mai bantuim si noi putin prin Vila asta de Lux si ne vom aduna in salon.

    • Bine zis Miha. Cand am intrat ieri pe site, m-am zapacit. Nu mai recunosteam nimic din ce lasasem cu o seara in urma. Stilul este elegant, mobilierul de firma, iar eu eram imbracata ca de casa. S-a pierdut totusi acea intimitate pe care ne-o dadea blogone. Acum simt nevoia sa ma imbrac la patru ace pentru a avea acces la acest blog.

 22. Ar fi posibil. Basescu mai poate sta inca zece ani daca nu are Constitutia de partea lui, incaseaza pumni degeaba. Va iesi si va spune ca isi da demisia doar daca se revizuieste constituitia si anume: regionalizarea, averile ilicite, votul si pactul ala Euro 7 prin care statele semnatare sa aiba datoria 2-3%, nu mai tin minte. Cred ca mai sunt niste amendamente importante. Ei bine, toate astea ar misca mai repede si mai SIGUR procesul de modernizare a tarii. Nu poti lovi in constitutie asa cum lovesti intr-o persoana. Faptul ca am ramas asa in urma in Europa a fost si din cauza constitutiei comuniste puse la punct de Iliescu-Iorgovan. La umbra ei au actionat astia 20 de ani. Si uite asa cu o lovitura sunt impuscati mai multi iepuri. Ehe, nu plangeti, lupul de mare nu va sta degeaba, isi va forma in sfarsit un partid dupa sufletul lui. Intre timp si generatia de pistruiati a mai crescut, mizeaza pe cei scoliti afara, etc. Acum chiar ca are de unde alege si nu mai trebuia sa faca compromisuri cu cei fugiti din alte partide chiar daca erau hoti mai mici. Ca sa treaca cu nava prin furtuna avea nevoie in echipaj si de fosti pirati partial convertiti. Nu putea sa miste nava de la tarm altfel…
  Hehehhehe!

 23. Ne spuneti sa nu mai avem incredere in politicieni.
  Imi amintesc de o demisie in 5 minute.
  Pe cine sa mai cred?
  Faceti o lista cu cei buni si cei rai.
  Va multumesc

 24. Cine cere demisia? Cine ii manipuleaza pe cei din piete?? Cine ii plateste [la alba iulia s-a platit 100 de lei pt mitingu de la bucuresti ..] Cine se ascunde in spatele lui Ponta..care un e altceva decat o marioneta??? Cine a distrus economia unie tari vanzand electricitatea,gazu,comunicatiile…???
  Cred ca multi stim raspunsurile….si totusi Ce se va intampla??

  • pai cine Liviu, stabii „grei’ din PSD, baietii rai din spatele asazisilor baieti buni…alde nesimtitu de Nastase care sper ca nu mai are tupeul sa intre la inaintare in politica in Romania si sa ne mai ceara sa-l si votam(pe el sa-l voteze matusa tamara)

  • Pai i-a indicat in clar dl Basescu:
   ” Ştiţi ce mă şochează cel mai tare? Că mesajul lui Ion Iliescu, al lui Victor Ponta, mesajul lui Crin Antonescu, al aşa-numitului lider al „societăţii civile”, fostul colonel Dogaru, sunt similare cu ale fostului preşedinte al Republicii Moldova, actual şef al fracţiunii Partidului Comunist din Republica Moldova, Vladimir Voronin.”

 25. Demisia Presedintelui Traian Basescu ar fi cea mai mare dezamagire din istoria postdecembrista a Romaniei.Ar fi pacat sa ramanem doar cu nenorocitii de socialisti sprijiniti puternic de gunoaiele liberale.

 26. E drept,il asteptam sa vina cu sabia in mina.Pentru ca o are! Opozitia i-a dat suficiente argumente ca sa-i bage si-n puscarie.M-a asteptam ca sa scoata din teaca argumentul Bruxelles – dovada clara a tradarii intereselor nationale si a asezarii sub pulpana oculta.
  N-a fost sa fie…Dar…citeodata, tacerea e inspaimintatoare si asta au inteles cei din spatele pontacilor si crinilor.

  • n-avea de ce sa scoata sabia acum ….Basescu nu-i genul sa agite sabia degeaba in aer …nu prea ii place sabia …mai degraba le va pune cutitul la gat ,nemaiputind sa faca miscari fara sa se taie singuri.

   😆 😆

  • eu nu prea inteleg un lucru ,cine cere demisia asta ….Basescu a fost ales de aproape 6 milioane de romani si demisia este ceruta de 2-300 de oameni din Piata Universitatii si membrii de partid ai opozitiei,dar nici aia toti ….s-a vazut clar citi oameni au adunat cele 3 partide .

   acum ,eu vin si pun o intrebare ….daca Pedelistii din Bucuresti ,nu ii pun la calcul si pe cei din tara ….numai cei din Bucuresti se strang si picheteaza Sediile Centrale ale celor 3 partide ,cerandu-le Demisiile din Parlament ,dupa cum s-au dat de viteji ,parlamentarii opozitiei demisioneaza????….iau in calcul ca cineva le cere sa demisioneze si cu siguranta se strang mai multi de 300 ,citi sunt in Piata Universitatii ???

   e pe aici un USLamist care poate sa raspunda ??

Comentariile sunt închise.