unire-570x300Unul dintre organizatorii marsului de duminica, din Bucuresti, pentru unirea cu Moldova, a fost amendat de jandarmi cu 10.000 de lei. „Se doreste intimidarea mea si a colaboratorilor mei, ca si a celorlalti oameni implicati in societatea civila”, spune acesta.

Sute de tineri care au plecat pe jos din Chisinau spre Bucuresti, in urma cu o saptamana, pentru a a cere unirea cu Romania. Ei au ajuns duminica in Piata Universitatii, de unde au plecat spre Palatul Cotroceni pentru a cere urgentarea reunificarii.

Unul dintre organizatori, Alexandru Cristian Surcel, a dezvaluit, luni, ca a fost amendat de Jandarmerie cu 10.000 de lei pentru acest mars.

„Organizez adunari publice declarate (asa-zis ‘autorizate’) inca din aprilie 2012 si niciodata, dar niciodata nu m-am facut vinovat de „nerespectarea orelor de desfasurare, traseelor de deplasare sau locului si perimetrului destinat adunarii publice”, cu aceasta prima si unica exceptie. Asadar, nu am antecedente, am fost, ca sa zic asa, la prima abatere.

Mai mult, ‘nerespectarea perimetrului destinat’ a insemnat doar o diferenta de aproximativ 200 de metri, intr-o alta zona a aceluiasi spatiu urban. Relocarea spontana a locului de adunare nu a produs intreruperi in circulatie, ocupari ale carosabilului- pana in momentul in care a inceput marsul si s-a intrat pe carosabil cu sprijinul Jandarmeriei si Politiei Rutiere-, acte de dezordine ale unor participanti sau vreo problema pentru jandarmii din dispozitiv. Odata inceput marsul, protocolul semnat cu Primaria Municipiului Bucuresti a fost respectat in litera si in spiritul sau.

Imi este asadar foarte clar, nu atat prin faptul ca am fost sanctionat, cat prin cuantumul amenzii impuse, ca se doreste intimidarea mea si a colaboratorilor mei, ca si a celorlalti oameni implicati in societatea civila mai mult sau mai putin organizata.

Daca asta este resortul intim al acelor oameni ‘de sus’, de la care au venit ordinele pe care le aplica jandarmii, atunci ma vad obligat sa-i anunt ca si-au gresit adresa.

Nu au murit peste o mie de oameni acum douazeci si cinci de ani ca sa ma las eu si ceilalti ca mine sau mai buni decat mine atat de usor trimisi acasa cu coada intre picioare si pumnul in gura. Veti mai auzi de noi. Cat despre acest proces verbal de constatare a contraventiei, ca si despre alte procese verbale similare, haideti sa vedem ce vor spune si instantele de judecata, eventual Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Si asa sunteti campioni in a pune Romania in situatia de a pierde acolo procese peste procese”, a scris Surcel pe blogul sau.

sursa: aktual24.ro

15 COMENTARII

 1. Bine i-a facut! Sa-i iasa pe nas sa mai organizeze tampenii care aduc prejudicii Romaniei! Cui i-a facut servicii, acest Surcel, cu arganizarea unei actiuni fantasmagorice???

  • Daca nu se inventa calculatorul si internetul, unde-si mai expuneau unii cugetarile lor “adanci”, fara de care omenirea n-ar putea merge mai departe?!…

 2. nu ca noi nu ne dezmintin, chair suntem imbecili! oare cand vom scapa de jandarmi? acum sincer! am scapat de securitate, de trupele ei cand vom scapa?!

  • Pai, jandarmeria actuala a fost “reinfiintata” de Ion Ilici Iliescu prin redenumirea acelor trupe de securitate cunoscute in public, la vremea revolutiei, drept “scutieri”… Comportamentul de la Pungesti, Bucuresti, de la evenimentele legate de gaze de sist, Rosia Montana etc, si de acum sunt dovezi vii ale continuitatii securitatii comuniste de dinainte de caderea lui Ceausescu… Desfiintarea acestor trupe ar fi un act reparatoriu de civilizatie, normalitate si evolutie, de la statul totalitar criminal securist antiromanesc la o forma de democratie echilibrata.

 3. Incredibil! Dupa ce MUTUL INTII al tarii o taie hoteste ca sa nu-i primeasca pe unionisti, iaca ca si nea tagirta – jandarmul – se asociaza MUTULUI!
  Dati statul roman mafiot in judecata si cereti despagubiri si acelui jandarm PAPAGAL!

 4. si jandarmii care asigurau cordonul de-a lungul marsului se purtau urat cu manifestantii … bruscandu-i si luandu-i peste picior de parca ar fi cerut cine stie ce aberatie comunistoida! Mi-e jena cu astfel de “vajnici” aparatori ai Romaniei care ar fi trebuit sa fie in fapt primii sustinatori alaturi de armata si biserica ai unirii si romanismului

 5. Eram langa jandarmi si se auzea prin radio cum sefii lor le cereau ca sa-l identifice pe organizator… “da sefu’… l-am vazut, este in camasa maro… o sa stam dupa el”…
  Ca mai tarziu, când a venit Tomac cu PMP… “sefu’ au venit cam 20 de persoane de la PMP cu steaguri… da, se strange lume”…
  Se mai intreba lumea de ce politicienii nu sunt in strada -in afara de Dogaru- doar nu vroiau sa-i supere pe rusi. Si Oprea, Tradiceanu, Zgonea, sunt oameni care au invata “carte” la facultati socialiste.

 6. Nicio intentie , cat ar fi ea de buna si aplaudata , in Romania , nu ramane nepedepsita ! Ce rusine !

  • In situatia creata, cand trebuia ca pe ascuns sa ii dea acelui organizator 10. 000 lei drept multumire, iar TARA il amendeaza, mi-e rusine de tara mea.

   • Nu va rusinati cu tara, ca n-aveti de ce. Asta vor dusmanii nostri: sa ajungem sa ne scarbim de tara noastra care a dat o cantitate uriasa de martiri si oameni care au stat in picioare pe campurile de lupta, chiar si in puscariile comuniste, in timp ce altii “liberi” de pe alte meleaguri, stateau in patru labe si lingeau pe jos, pe unde scuipau inaintasii bolsevici ai celor ce ne conduc azi…

 7. Aceeasi jandarmerie vanduta intereselor antiromanesti si in slujba tradatorilor de tara, ca la Pungesti si in alte locuri… Rusine…

Comments are closed.