Potrivit unei postari pe blogul personal, consilierul pe probleme economice al primului ministru Andreea Paul arata ca rezultatele provizorii ale ultimului recensamant ar putea reduce numarul de parlamentari.

“Pastrand regulile de prezenta in Parlament a unui deputat la 70.000 de cetateni si a unui senator la 160.000 locuitori, numarul de deputati s-ar putea reduce la 271, iar cel de senatori la 118, comparativ cu situatia actuala, de 330 deputati si 137 senatori” a explicat consilierul premierului.

Conform rezultatelor provizorii publicate de INS, in urma Recensamantului Populatiei si Locuintelor din anul 2011, reiese ca Romania a ajuns la 19.04 milioane de locuitori, in scadere cu 5,1%, fata de statistica din 2002, când numărul cetatenilor se ridica la 21.680.974. “Populatia stabila reprezinta 94% din total, adica peste 19 milioane de locuitori. Din populatia totala, 4,5% sunt persoane plecate pe perioada indelungata din tara, iar un procent de 1,5% este reprezentat de persoanele temporar prezente în Romania”, a adaugat Andreea Paul pe blogul personal.

14 COMENTARII

 1. La emis. „Puterea si presa”/tvr, Sova declara ca au hotarat ei, usl-ul, ca indemnizatiile de sedinta sa fie donate ong-urilor. Intrebat fiind care sunt ong-urile care vor beneficia de aceste donatii, Sova a raspuns ca fiecare senator este liber sa doneze cui vrea. Hihihi
  Ce minciuni gogonate si frumos ambalate…!

 2. @ Mihai
  Nu excluderea din parlament pentru se vor face alte alegeri : alti bani, alta distractie pe spinarea noastra. O solutie ar fi sa nu mai fie platiti deloc (adio indemnizatie sedinta, de baza, sume forfetare).
  La postarea 21.48 : de acord cu tine, 100%. Dar cine asculta pe noi? Vorbim si noi, ca bunica…

 3. Orice muritor de rand daca are trei absente nemotivate de la servici i se poate desface contratul de munca.
  La scoala daca ai un numar de absente nemotivate esti repetent.
  La alesii poporului, cu atat mai mult, trebuie sa fie valabila regula excluderii din parlament intrucat nu muncesc pentru ei ci reprezinta oamenii tarii.
  Atata timp cat ei fac legile, le vor face cum vor ei. Trebuie sa fie cineva din exterior, iimpartial, care face legi pentru functionarea corecta a parlamentului. Altfel, o sa ne batem joc noi de noi.

  • Din cate stiu, un senator independent se alege cu peste 50000 de voturi.
   Cu parlamentul unicameral, ar trebui ca un parlamentar independent sa se aleaga cu 100000 de voturi.
   Ce implica asta? 19 milioane de romani = 190 de parlamentari.
   Asa ar fi cinstit, corect, fata de poporul care a votat la referendum.

 4. Poporul a votat parlament unicameral format din 300 MP, la o populație ce se bănuia a fi de 22,000,000. Atunci la 19,000,000 conform ultimului recensământ, aplicând regula de trei simplă, numărul de parlamentari ar trebui în continuare redus la 259. Și la cât se surmenează ei, parcă și această cifră este prea generoasă.

 5. daca am pierdut reducerea numarului de parlamentari la timpul potrivit pot ramane si ultimii 100 de cetateni prezenti in tara ca parlamentarii oricum si-au tras casoaie in strainatate si isi vor lua leafa in continuare de la retailurile care ne-au inchiriat de tot :)))

  • totusi, consilierii sunt mult mai numerosi si mai avuti:Monaco, diamante, Bora, Bora, iar diamante, MBA, proiecte de larg consum,jocul de-a Piteasca Arges :))

 6. La Chine s’est voulue rassurante vendredi, expliquant ne pas avoir l’intention „d’acheter l’Europe” en crise, au deuxième jour d’une visite de la chancelière allemande Angela Merkel, que les autorités ont par ailleurs empêchée de rencontrer des journalistes et un avocat connu.

 7. vom vedea reducerea numarului parlamentarilor conform cu datele ultimaului recensamant cu am vazut si pusa in practica vointa poporului dupa ultimul referendum pe aceeasi tema:NEVER

 8. In primul rind sa se respecte vointa poporului de parlament unicameral, si apoi sa discutam de nr.de parlamentari.Ca se vede acum ca daca sint prea multi fac cu schimbul dar la privilegii sint primi.

 9. Si,

  Bogat cu pistol —————— Precaut
  Sărac cu pistol —————— Delicvent
  Bogat cu manichiura făcută ——- Play-boy
  Sărac cu manichiura făcută ——- Gay
  Bogat cu aripi ——————- Înger
  Sărac cu aripi ——————- Liliac
  Bogat la bordel —————— În căutarea plăcerilor
  Sărac la bordel —————— O caută pe soră-sa
  Bogat citind ziarul ————– Intelectual
  Sărac citind ziarul ————– Caută de muncă
  Bogat alergând ——————- Sportiv
  Sărac alergând ——————- Hoț
  Bogat îmbrăcat în alb ———— Medic
  Sărac îmbrăcat în alb ———— Vânzător
  Bogat cu valiză diplomat ——— Afacerist
  Sărac cu valiză diplomat ——— Traficant
  Bogat homosexual —————– Gay
  Sărac homosexual —————– Poponar
  Bogat la Poliție —————– Acuzator
  Sărac la Poliție —————– Acuzat
  Bogat odihnindu-se ————— Stresat
  Sărac odihnindu-se ————— Leneș

 10. Si votul prin corespondenta pentru cei 3 mil de Romani stabiliti in strainatate !!!

  Fara a uita si RE ORGANIZAREA TERITORIALA !!!

  PARLAMENT cu o SINGURA CAMERA,
  UNICAMERAL !!!

  MODIFICAREA CONSTITUTIEI !!!

Comentariile sunt închise.