Reprezentanții Partidului Democrat Liberal au tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că MAI, împreună cu structurile USL din teritoriu, intenționează falsificarea listelor electorale de la Referendumul organizat pe 29 iulie pentru demiterea președintelui României. Aceștia ar urmări scoaterea din listele electorale a peste 2,5 milioane de cetățeni români cu drept de vot.

Mai mulţi primari ai PDL au sesizat faptul că persoane din conducerea Ministerul Administraţiei şi Internelor, persoane din conducerea structurile descentralizate ale acestuia, precum şi preşedinţii de Consilii Judeţene care aparţin USL au făcut presiuni asupra funcţionarilor din primării să falsifice listele electorale de la Referendumul din 29 iulie prin următoarele metode:

a) să radieze din listele electorale persoane declarate decedate de către rude sau vecini, dar fără a prezenţa un document care atestă oficial decesul. Radierea din listele electorale a unei persoane pentru care nu există un certificat de deces, este un abuz şi un fals în acte, cu consecinţe deosebit de grave.
b) să radieze din listele electorale persoanele despre care rude sau vecini declară că nu mai locuiesc în străinătate, fără însă a exista un document care să ateste schimbarea domiciliului sau a rezidenţei. Radierea din listele electorale a unei persoane care şi-a schimbat domiciliul se face numai în baza documentelor care atestă acest lucru. Operarea oricăror astfel de modificări, în lipsa unor documente care să ateste noul domiciliu este un abuz şi un fals în acte , cu consecinţe deosebit de grave.
c) să radieze din listele electorale persoanele care au documentele de identitate expirate. Această operaţiune nu are niciun temei legal, reprezintă un abuz şi un fals în acte, cu consecinţe deosebit de grave.
d) să radieze din listele electorale şi alte persoane, despre care rude sau vecini declară că şi-au schimbat numele prin căsătorie, divorţ sau alte situaţii, fără să anexeze documente care să ateste aceste situaţii. Şi această operaţiune nu are niciun temei legal, reprezintă un abuz şi un fals în acte, cu consecinţe deosebit de grave.

Reprezentanţii PDL susțin că au fost avertizaţi din teritoriu că funcţionarii Serviciilor Judeţene de Evidenţa Populaţiei sunt obligaţi de către superiori să certifice fără verificări prealabile noile liste electorale. Aceste liste urmează a fi centralizate şi apoi, Ministerul Administraţiei şi Internelor va transmite marţi dimineaţa Curţii Constituţionale noua cifră, obţinuta în urma acestor falsuri.

În urma sesizărilor primite din teritoriu, Partidul Democrat Liberal a decis să solicite funcţionarilor Ministerului Administraţiei şi Internelor să lămurească o serie de aspecte importante.

1. Ministerul Administraţiei şi Internelor a sesizat existenţa unor presiuni pentru micşorarea numărului de alegători din listele electorale, presiuni făcute de diverse persoane fără atribuţii directe în elaborarea şi verificarea acestor liste?
2. Ministerul Administraţiei şi Internelor să facă precizări privind cadrul legal care este utilizat la actualizarea acestor liste electorale.
3. Ministerul Administraţiei şi Internelor să facă precizări privind documentele legale necesare radierii unei persoane din listele electorale, pentru fiecare situaţie în parte.
4. Ministerul Administraţiei şi Internelor să facă precizări privind sancţiunile legale la care se supun toţi acei primari sau funcţionari care elimină persoane din listele electorale, fără să anexeze documentele legale prevăzute de lege.

23 COMENTARII

 1. probabil basmele sunt modalitati de inspiratie si ne gandim la Cenusareasa cum CONDURUL nu venea la niciuna dintre surorile vitrege si recurgeau la fapte groaznice de taiere a calcaiului asa si REFERENDUMUL ca sa le iasa ORDINARILOR USLasi mai taie din popor. Dar ce veti face la alegerile parlamentare ii veti adauga ? RUSINE ca sunteti GROAZNICI.

 2. Adaug:
  1) Orice modificare privind cvorumul la 10 iulie cu exceptia celor decedati pana atunci sau care si-au pierdut sau nu au capatat drepturi electorale(sub 18 ani) cat si a unora care sunt trecuti pe mai multe liste permanente avand acelasi CNP(atentie nu e vorba de frauda electorala ci de eventuale schimbari de domiciliu sau de nume, neoperate pana la 10 iulie)este ilegala si de neaceptat de CCR caci toti cetatenii romani peste 18 ani cu exceptia astora amintiti, au drept de vot si deci oriunde ar fi ei sunt in cvorum
  In acest context CCR de fapt nu ar trebui sa accepte nimic din cele chiar si corecte dar care schimba datele cu care a mers lumea la referendum, caci se schimba retroactiv datele cu care incepe un proces electoral, si nu Basescu este de vina pentru erori, ci chiar puterea care vrea sa-l inlature;
  2) Datele falsificate privind cele de mai sus in consecinta presiunilor de la centru vor fi documentate de PDL si urmarite prin plangeri penale contra celor mai de jos executanti si pana la conspiratorii din guvern: Ponta, Dusa si Stroe;
  3) Oricum CCR cf art 47 nu poate sa demita presedintele decat cu un vot de cel putin sase la trei pentru demitere . Tertium non datur.

  Asta si nu propozitii inutile care sunt usor de rastalmacit si diversionat trebuie sa spuna si sa repete toti oamenii PDL si toti cei care-l sprijina pe Basescu

 3. 5. MAI sa comunice si sanctiunea penala pentru cei care instiga si chiar preseaza primarii sa comita aceste ilegalitati

 4. Conform L 370 pentru alegerea sau demiterea Preşedintelui listele electorale trebuie să cuprindă toţi cetăţenii romàni cu drept de vot.
  Acum cà usl-ul încearcă să-i pună pe tot felul de liste (liste de cumpărături,de preţuri,de bucate, a lui Schindler etc), e problema lor.

 5. Parchetul s-a oferit sa trimita CCR listele.Oare de ce CCR insista sa le trimita guvernul,in conditile in care guvernul face un minirecensamant ilegal?

 6. Indiferend ce ar face MAI Curtea constitutionala are obligatia sa invalideze referndumul din doua motive :1 a avut loc o lovitura de stat.
  2 referndumul desi ilegal a fost fraudat grosolan
  Frauda a fost de cel putin 20% cu prezenta la vot iar numarul de buletine de vot cu da a fost cu cel putin 2500000 de voturi in plus decat cel real numarul real de voturi cu da a fost de cel mult 4000000 -4500000. Prezenta reala la vot a fost cuprinsa intre 26% si 30 % restul a fost furt.

 7. Eu stiu ca CCR a cerut listele dupa care s-a votat in 29.07 . Despre ce actualizare vorbeste usl? Sunt penibili. Ata trebuia s-o faca pina la referendum . Doresc din suflet ca CCR sa tina cont de acele liste si nu de ce mirsavie fac ei acum.

 8. Daca se micsoreaza numarul de alegatori ,trebuie micsorat numarul de consilieri locali si generali.Alegerile locale au fost organizate tot de guvernul „abject”,prin urmare se organizeaza noi alegeri locale?Se vor reduce si numarul de parlamentari la viitoarele alegeri?Din cate stiu,ei au marit numarul de parlamentari.Dupa capetele acestor infractori ,conducatori fara discernamant ,intre alegeri si referendum au disparut 2mil.de alegatori dar numarul acestora creste pana la parlamentare cu 3mil.Curat CARAGIALE.Din nenorocire suferim toti di cauza abuzurilor acestor INFRACTORI,TRADATORI.

 9. Rodica,tu crezi ca acestor neica nimeni le pasa de UE,organisme internationale?Nu i-ati auzit ce limbaj folosesc,si se mai pretind titrati,vai de capul lor.Bajbaielile CC ne-au adus aici,pas de-i mai da jos.Nu vedeti ca-n mod fatis vor sa-si aserveasca toate institutiile statului?Asa e cand dai putere prostilornu mai scapi de ei,in limitarea lor fiind convinsi ca merita sa fie acolo unde i-a cocotat devalizatorii Romaniei.

  • e normal apsanca avem majoritatea parlamentarilor cu cate 2 sau 3 MASTERATE luate a la ROUMANIE special pentru functzii si facute toate la MATRITZELE Dnei ANDRONESCU……si a celorlaltzi care au urmat-o cu exceptzia Ministrului din timpul Dlui BOC pe care il felicit!(imi scapa numele acum) care le-a pus’ pumnul in gura’ cu,camerele de supraveghere….a…FUNERIU.
   O seara minunata!

 10. NU AVETZI ACEST DREPT,VOM DEMONSTRA IN FATZA U.E. IN BRUXELLES STIMABILILOR SI VA VE_TZI FACE DE RASUL EUROPEI SI A LUMII DEMOCRATICE!PENTRU ACEASTA ILEGALITATE TREBUIE SA RASPUNDETZI IN FATZA POPORULUI PE CARE L-ATI ADUS IN STARE DE SCLAVIE….ATZI PLATIT LA NIVEL DE TZARA CATZIVA FFF BINE DE AI DVS. TOVARASI.. SI ACESTIA AU MANIPULAT MASELE MASIV,CU TOATE CA TRAIESC EXTREM DE GREU.
  NOI SUNTEM ROMANI! SI VOM RAMANE ROMANI,
  AICI PE VECI STAPANI!

 11. Ma-ntreb daca pot intr-adevar s-o faca. Daca scot 2 milioane si jumatatea de electori de pe liste, prin forta lucrurilorb alegerile locale ar trebui refacute siar la alegerile parlamentare care urmeaza ar trebui diminuat substantial numarul de parlamentari – spune legea.
  Cu siguranta ca vor cosmetiza liste, dar nu o pot face chiar asa de amplu pentru ca-si baga singuri mortu’n casa. Si mai cred ca diferitii primari si functionari se vor teme de procurori, grija pentru libertatea proprie trecand inaintea „intereselor partidului”. Imi place sa cred.

 12. si atunci pe ce liste au votat cei 8,5 mil de romani? si pentru ce? daca se incalca acum atat de grav totul atunci nici nu stim la ce sa ne mai asteptam. Mai bine sa cerem sa vina din UE sa faca ordine sa-i puna pe nemernicii astia la punct. Habar nu au de ceea ce se numeste JUSTITIE.

 13. Lasati oamenii fara grai,unde poate sa va duca capul !
  M-ai aveti tupeu sa stati in fata noastra ?
  Sa va fie Rusine !

 14. Tot USL trebuie de indata arestat iar liderii lor inchisi pe viata. La puscarie cu Cacarau Antonescu,Gaga Ponta ,Ion Iliescu si Felix Voiculescu

 15. Basme, povest, scifii …. Știu bat câmpii. Trăim povesti de fapt. Foarte trist dacă nu hazliu.

Comentariile sunt închise.