de Radu Moraru

 

Raed Arafat este unul dintre oamenii care au reusit cel mai bine, in ultimii 20 de ani, sa isi vinda foarte bine calitatile profesionale reale, sa-si lucreze o imagine publica senzationala pentru mocirla care inconjoara scena publica si sa ajunga, in 2007, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, o pozitie care iti ofera foarte multe butoane si unde esti ferit de scandalul public, fata de ministrul plin. Sa nu uitam, Raed Arafat a schimbat vreo citiva ministri si nu vad ca, in ultimii 5 ani sa se fi schimbat in bine sistemul sanitar!

Arafat a creat SMURDUL si bine a facut! Insa i-am reprosat acum ceva vreme ca se concentreaza prea mult pe „copilul de suflet” in loc sa infiinteze, cu doar 1 miliard de euro, citeva spitale regionale de urgenta, dotate la standarde de ultima ora. Practic, in nenumarate cazuri, Smurdul te ducea in citeva minute in spitale-cimitir, fara nici cea mai mica dotare! La ce folos atita graba?! Spre cimitire d-aia se merge cu dricul, incet-incet!

E clar ca lui Arafat nu-i convine o concurenta si, din pozitia sa in minister, nu ar fi jucat corect! Pe de alta parte, e clar ca pentru concurenta viitoare in sistemul de urgenta, e un mare handicap sa depasesti Smurdul in performante! Arafat are un mare avantaj fata de viitorii competitori, profesionalismul sau dar mai ales experienta! Deci nu mai avea nevoie de butoanele de la Sanatate. Deci trebuia sa plece!

Reactiile exagerate ale Presedintelui in cazul Arafat trebuie sa aiba o legatura cu citeva dedesubturi. Cind Traian Basescu a spus ca Arafat este cel mai mare opozant al Reformei, Arafat ar fi trebuit sa demisioneze de urgenta si apoi sa atace. Doar ca Raed Arafat nu dorea sa plece! Daca l-ar fi cunoscut pe Basescu, Arafat ar fi inteles ca presedintelui nu i-a scapat, „asa”, un atac, si apoi al doilea atac, cel telefonic, si apoi alte declaratii tari.

Miza plecarii lui Arafat de la butoane e uriasa, Basescu asumindu-si, din nou, rolul negativ al tiranului care ii pedepseste pe baietii buni si destepti. In primul rind, competitia pentru salvarea de vieti omenesti va fi mai echilibrata, fondurile din asigurarile de sanatate se vor imparti la mai multi si, probabil, licitatia ce urmeaza pentru cele 1200 de ambulante, 60 de elicoptere si altele, in valoare de peste 500 de milioane de euro, va fi una din care vor beneficia mai multi jucatori.

Dar, exista si un mare risc, argumentat foarte bine de catre Raed Arafat. Pot aparea jucatori dubiosi, sustinuti politic care vor urmari sa-si mareasca cota de piata lovind chiar in Smurd, cel mai bun sistem existent. Paradoxal, Traian Basescu are nevoie de Arafat, altfel i se vor pune in circa multi morti si raniti, iar Arafat are nevoie de Basescu pentru ca cei mai buni oameni ai SMURD-ului sa nu fie preluati agresiv de catre hulpavii ce tropotesc pe margine. Numirea lui Ciuhodaru de la Iasi pe pozitia de consilier al ministrului Sanatatii, despre care Arafat spune ca a lovit in Smurdul de la Iasi, e deja un semnal de alarma! Va propun sa fim sanatosi in urmatorii 2-3 ani, pina se vor bate, intre ei, acesti rechini, evident, tot pe banii nostri.

Sa fiti iubiti!

P.S.
Gata, am terminat cu birocratia, miine avem vesti!

448 COMENTARII

  1. Intrebarea mea retorica, binenteles: dr. Arafat care a reformat sistemul medicinei de urgenta, de ce nu a pus umarul sa reformeze intreg sistemul medical al Romaniei? Cum spunea si Nasul cu ce ne alegem ca ajungem in cateva minute la un spital cimitir? Si nu pot sa nu ma intreb, ce cauta pe toate tembeviziunile care incearca sa ne spele creierii? Cu siguranta ceva e putred acolo. Presedintele a sustinut intotdeauna oamenii de valoare.

  2. Dupa cite stiu in Germania Medicul de familie de ex. se deplaseaza saptaminal la domiciliu la persoanele in virsta pentru monitaorizare.

    • poate fi cazul si in ROMANIA daca medicul este agreat de casa ii ofera si aceasta prestatie.
      Totul trebuie sa se desfasoare dupa proceduri si functioneze ca un ceas elvetian !!!

      • Din nefericire am ratat sansa de a fi o mica Elvetie in 90. Dar va asigur ca inca mai visez la asta

        • Se poate deveni daca sustineti Presedintele ROMANIEI.

          NASUL are sansa a promova aceasta lege prin prezenta pe ecran a viitoarei televiziunii a specialistilor in asigurarii de sanatate din UE si ELVETIA.

  3. @
    Cie

    Imi permit sa va intreb daca ati inteles legea sanatati ?

    Am sa incerc sa va traduc scenariul asigurat casa de Asigurare – Prestator de servicii (medici spitale, case de odihna, snatorii) si faimoasa – CNAS.

    Salariati sau pensionari si persoanele care au depasit 18 ani sunt si trebuie sa fie asigurate.
    Primele de asigurare se cheama la Romania CAS 5,5% sau asa ceva se recolteaza prin retinere din salariu si pensie la care se ajuta aceiasi parte si de la la empoyeur sau de la stat pentru pensionari si se varsa la CNAS inca.

    CNAS varsa banii la casele de asigurare private care vor gestiona aceste sume pe asigurati. Intr-o etapa viitoare sumele retinute din salarii sau pensii se vor plati de asigurati cand mentalitatea Romanlui se va schimba.

    Asiguratul se prezinta la medicul de familie pentru o consultatie, medicul il examineaza si recomanda o prescriptie medicala si un regim a urma sau o spitalizare.

    Medicul isi va face factura pe numele asiguratului o trimite la casa de asigurare care va monitoriza activitatea medicala prin medicul conseil a casei si va onora suma.

    Factura medicului este facuta pe baza unui tarif precis avand in vedere punctul medical.

    Factura poate fi acceptata sau refuzata, deci competitia aici incepe, medicul de familie nu este platit in VRAC la nr. de inscrisi ci prin activitatea concreta a prestatiei.

    Din acest punct de vedere si noutatea, pacientul nu va mai oferi SPAGA prestatia este platita prin banca de unde creste si fiscalitatea (banii la negru dispar)

    Mai intervine si card , etc

    CNAS vor mai exista in prima etapa cand se va face pasarela intre asigurat si casele de asigurare private.

    Deci bucla este inchisa prin validarea facturii prestatorului de unde si performanta este incurajata.

    Pana in prezent DEZASTRUL nu putea fi monitorizat decat prin triplarea bugetului

    Merci

    • Nu stiu exact daca este exact asa cum descrieti dvs(ce nu stiu nu pot comenta) dar un lucru il stiu sigur Medicul De familie aici la noi nu are alt rol: decit a te trimite la medicul de specialitate ,scrie retetele si elibereaza concedii medicale.
      Mai mult medicul de specialitate care trebuie sa te diagnostgheze tu ca pacient trebuie sa-l cauti singur ca nebunul sau la privat unde trebuie sa platesti sau la un spital unde inebunesti.
      Medicul de familie nici macar cind ai 40 febra sa zicem o gripa sau viroza daca suni nu se deplaseaza la domicilul tau , trebuie sa soliciti la 112 ceea ce mi se pare aberant.
      Asa ca in concluzie nu vad rostul in Romania a Medicilor de Familie????????

      • Mai mult toate tratamentele stomatologice noi trebuie sa le platim fara nici-o compensare.Oare e normal atita timp cit eu contribui lunar cu 5.5% /luna??? la sanatate

        • Nu e normal de loc Simona,de aceea a spus T.B. ca are ceva imprumutat din metoda olandeza si cea germana!

      • Este prevazut in reteau de medicii recunoscuti de casele de asigurare reteau completa pentru ansamblul de maladii.

        Sa nu aveti nevoie, cand vor fi retributi dupa facturarea prestatiei vor avea nevoie sa fie cunoscuti.

        Va asigur ca va fi bine !!!

        • Da de asta tocmai de aceea este nevoie de Reforma si sint convinsa ca va fi bine

        • Un sistem asemanator ca cel descris de d-ul Radoveanu,este prezent in Suedia.Si pentru serviciu de urgenta si consult normal,exista un tarif fix.In momentul in care esti internat in spital,platesti suma fixa pe zi,echivalentul costului unei ore de munca,fara sa mai platesti medicamente si mancare.iar daca suferi de o boala grava cum ar fi cancer,si esti spitalizat mai multe zile,saptamani,iti impun un plafon de cost.Daca tratamentul administrat in acest interval depaseste acel plafon,medicatia si costurile internarii tale devin gratuite.

      • sincer evit sa ma duc la medicul de familie..stau 15 min. din care 10 min. tot scrie acolo, ea stie ce scrie dupa care intreaba da ce ma doare si-mi da trimiteri cu nemiluita sa ma trimite la policlinica..peste tot cozi si asteptare.
        mai bine ma duc la privat, platesc si intr-un singur loc rezolv totul.

      • Se gaseste printre randuri in lege si mai precis in precizarile la legile secundare medicii vor fi atestati si agreati de casele de asigurari care sunt specialisti, asa zisi medicii primari.

        Trebuie inceput cu inceputul si timpul de rodaj rezolva aceste atavisme de 21 ani.

        VA ASIIGUR ESTE SI VA FI MAI BINE CU ACEASTA LEGE DECAT SITUATIA ACTUALA !!!

  4. Mie mi-a raspuns TB la multe intrebari astazi – inca odata se vede dorinta celui care vrea si poate sa schimbe pas cu pas , parte cu parte , un sistem corupt.

    Bravo lui!

    • Inteligenta,Consecventa si nu in ultimul rind putere formidabila in a lupta cu sistemul corupt.Asta e Presedintele Traian Basescu

      • Eu cred că D-na Pora a fost decisivă în îndepărtarea lui Ciohodaru.
        După cum decurg reacțiile și mai ales poziția tranșantă a IPP, cred că legea va fi retrasă.
        Graba a stricat treaba.

      • Se mai simte ceva, Simona, se simte jucatorul care incepe sa creada in victorie.

        TB a fost ieri mai bun decat alaltaieri, azi mai bun decat ieri si asta mai creaza si premisa, pentru noi, ca maine va fi mai bun decat azi.

        Interventia de aproape o ora de astazi in problema sanatatii si felul transant in care a raspuns incep sa arate un drum care pana mai ieri parea inchis – ordine in stat.

        Termenul pentru dezbatere, iarasi, arata buna intentie, ce mai, e sanatatea la rand pentru a deveni mai curata.

        Cine vine dupa?

    • Fara no comment,Cristian!
      Dar pana sa ajungi la acest pas cu pas ,parte cu parte iti trebuiesc oameni credibili si timp….
      asa sa ne(il) ajute dzeu!

  5. Singura diferenta dintre Arafat si restul este ca omul acela a facut. si punct. ceilalti au facut ceva? Cat de putin? nu! deci atat: Arafat a facut ceva ce poate orcine sa vada. A FACUT! Punct

    • Nmeni nu contesta ce a facut Dar de ce nu mai vrea sa faca????? chiar nu te intrebi???????

    • A facut iulian si nimeni nu-i contesta meritul si a fost si sprijinit ….Presedintele la sprijit enorm…dar ajuns in Retea ,a devenit omul Retelei

    • poate imi explici ce cauta 3 oameni din televiziunile manipulatoare in Consiliul director al SMURD???

      ce fac ei acolo?…programe artistice?

    • Nu este de ajuns sa faci o singura data un lucru genial. Principiul asigurarii calitatii are la baza IMBUNATATIREA CONTINUA. Daca cel care a initiat acest sistem util a permis deteriorarea acestuia iar sistemul a capatat tot felul de hibe, cea mai importanta fiind functionarea deficitara intr-un tot unitar cu intreg sistemul sanitar, in contextul inghitirii unor fonduri imense (a comentat bine inainte cineva ca in spate sunt cativa „Nastasei”). faptul ca un sistem care deserveste sistemul sanitar nu e functional e in detrimentul oamenilor, generand cazuri din ce in ce mai dese de decese si tratament necorespunzator.

  6. smurdul este ceva senzational dar noi nu putem sti dedesubturile ce zac in spatele acestui scandal noi intrebări trebuie să ne punem pe această temă pentru că efectul l am văzut dar cauza efectului unde este căci să mă ierte dumnnezeu nu il inteleg …dacă il sti voi spunetimil …?caci toate televiziunile spun că a demisionat dar cauza unde este…?de s a ajuns la acest efect vă pupă gyna

  7. daca smurd apartine ministerului de interne,sa inteleg ca pentru el (adica smurd)aceasta reforma nu-l schimba ,ci doar va avea concurenta si atit?

  8. SAL’TARE FLUTURI LIBERI!
    Cand am spus ca vuvuzelele ii iau apararea lui Arafat,cred ca in gandul vostru multi m-ati injurat!
    Cred ca monopolul pe 500 milioane euro pe care il vroia Arafat,ascunde in spatele sau foarte multi nastasei(parerea mea)!
    Nu ma pot baza pe nimic,dar mie asa imi miroase!
    Credeti voi ca nu a stiut Basescu in ce se baga?
    Si cred ca au sa iasa mult mai multe la suprafata!
    DOAMNE AJUTA!…sa iasa la suprafata toate „fufele astea latratoare”,pentu a se trezi cat mai multi romani.

    • @veve eu am fost pe aceiasi baricada. Dar tare mult mi-as dori ca presa sa ne prezinte si noua cele 4 pagini distribuite de presedinte la conferinta!!!

    • @veve – ajuta-ma ca nu pricep cine sunt fufele latratoare: Alex, Timan, Mancatorul de balauri (oare a pierdut ultima batalie de nu il mai vedem prin zona?) samd sau politicienii golani? 😀

    • Eu Veve, cu siguranta nu te-am injurat,am banuit de prima data, ca nu e lucru curat!
      Basescu cand iese la atac se bazeaza pe informatii din surse sigure,nu o spune de dragul de a vorbi numai ,cum spun vuvuzelele 🙂

  9. Buna seara Nasule! Desi lui Arafat nu i se contesta meritul initial, in prezent intreg sistemul medical e o epava. Practica SMURD e un castel aurit intr-o cladire care pica la primul seism, iar din prisma lui Arafat, copilul favorit si cocolosit in timp ce ceilalti copii isi dau duhul. Cum sa nu mearga oamenii la spitale-cimitir cu ambulantele cand dispecerul il lasa pe pacient sa decida daca vrea medic sau doar insotitor pana la spital. Personal sunt adepta unui sistem medical privat, platesti, nu dai spaga si nu au interesul sa iti inventeze boli imaginare astfel incat sa te faca dependent de „medicul de familie”.

    • Dar ce face de fapt Medicul de Familie in afara de faptul ca scrie RETETE????????

      • Asta este nu face nimic. Sau scrie pe retete medicamente noi pentru care ia comision. Mai mult asa se face testarea si omologarea unor medicamente. Stiati ca daca ambulanta vine fara medic, pacientul ajunge la spital iar medicul care il consulta decide ca nu e nevoie de spitalizare PACIENTUL NU E DUS INAPOI ACASA CU AMBULANTA, E LASAT SA SE INTOARCA CUM POATE? Vi se pare normal ca un bolnav de dementa senila de 94 de ani sa fie lasat la 10 seara sa vina inapoi acasa de la spitalul Obregia in D-na Ghica, conform procedurii? Vi se pare normal ca un bolnav de la tara sa mearga inapoi zeci de kilometri? Categoric sistemul trebuie schimbat. Bravo Basescu!

      • Simona,
        Iti da si bilet de trimitere la specialisti, dar si retete cu medicamentele cele mai scumpe de pe piata!!!!!!!!!! Ca deh, o mana spala pe alta!

      • @ Simona

        Scrie retete mortilor, nici mai mult nici mai putin, decat in valoare de 900000 de euro, dupa raportul Curtii de Conturi.

    • da ai mare dreptate, tatal smurdului, putea sa aduca sistemul sanitar la standarde europene.

      • Si pe unde suntem acum ARY ??? cred ca sunt mai bine pusi la punct in Palestina cu sistemul sanatatii, cu tot razboiul lor ,decat noi …in RO. De ce????fiindca sunt uniti!

  10. Cei care au văzut conferința de presă de la 17.35 cred că au înțeles modul în care media a deformat problema în mod tendenționist. Îmi pare cu sorry dar Arafat s-a alifonfat degeaba. Și cei care i-au ținut partea au făcut-o doar de dragul de a fi contra președintelui Băsescu.

  11. Sistemul concurential motorul dezvoltarii

    De SMURD nu se atinge nimeni, doar ca legea este facuta pentru tot sistemul medical si acesta trebuie sa fie concurential si reconceput!
    Sistemul concurential,dar exista anumite zone gri unde trebuie sa fii,foarte atent cu concurenta, si una dintre ele este sanatatea.
    Sunt zeci si sute de tertipuri prin care unii specialisti in medicina privata sifoneaza banul public in conturile lor personale.

  12. CONSILIUL DIRECTOR SMURD

    1. Dr. Raed ARAFAT, Presedintele Consiliului director
    2. G-ral locotenent Vladimir SECARA, Vice-presedinte, Inspector General, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta
    3. Adrian DITA, Director Corporate Affairs, IRS Management Group
    4. Frank HAJDINJAK, Director General, E.ON România
    5. Emil HUREZEANU,
    6. Alex SERBAN, Senior Partner, Serban & Musneci Associates
    7. Radu TUDOR, Editorialist,„Jurnalul National

    Aparitia in CD SMURD ale lui Hurezeanu si Radu Tudor,miros urat,sau chiar put,in cazul ultimului.Cred ca pe aici este „buba„,direct sau indirect!

    Arafat trebuia sa astepte sa apara metodologia din noua lege,extrem de necesara;iar pe urma sa-si expuna nemultumirile.

    Pentru mai multe informatii http://prisacariu.kamikazeonline.ro/2012/01/10/profitul-smurd-57-milioane-ron-in-2010-si-31-milioane-ron-in-2011/
    si asta http://www.kamikazeonline.ro/2012/01/raed-arafat-ma-simt-foarte-bine-ca-sint-roman/

    • prietene uitasi sa o scrii si pe MISCAELE RADULESCU,CRED asta invia bolnvii numai cind o vedeau, dar nu aveau sanse ca ea doar semna statul de plata, ca prin tarile calde are nevoie de muuuuuuult malai.

      • @ary cred ca numai tu ai inteles la ce te referi!!!! eu personal nu am inteles nimic

        • Simona de echipa din consiliul Smurdului, facea parte si Miacaela Radulescu, hurezeanu, intra pe Dictatura justitiei si citeste, eu asa intru cum ti-o scrisei, sa auzim de bine

  13. in cazul lui arafat, interesul isi poarta fesul restul este cancan. omul nu vrea concurenta

    • Nu-mi dau cu parerea pentru ca nu ma pricep. Credeam ca peste juma’ de Romanie se pricepe doar la politica si fotbal, nu si la un ditai sistemul de sanatate… Deci este POSIBIL sa ai dreptate. Si -totusi- englezii de exemplu, de ce nu au privatizat mai nimic din sanatate!? Daca nici ei nu mai au experienta in domeniu, atunci avem noi mai multa?

      • Din cate stiu, in Anglia, daca ai nevoie de o operatie poti astepta si doua, trei luni pentru o programare. (Informatia este numai citita, dar nu verificata). Asa ca nu stiu daca chiar englezii sunt un exemplu de dat.

  14. In fond cati politicieni doresc acestui popor o sanatate fizica…sau mentala? Raspunsul este simlu…nici unul! Toti se trateaza afara…aici este vorba numai de interese banesti, de corbi care asteapta ciolanul, nimic mai mult! Vaorba lui Radu….rugati-va sa nu aveti nevoie de medicamente sau bisturiu, ori sa nu va implice viata intr-un accident auto nedorit! In sanatate este la fel ca in politia romana!
    -Vrei sa afli un politist corupt?
    -Foarte simplu! Suna la orice sectie din tara…nu conteaza cine iti raspunde… 🙂
    Ce va face marele Ciuhodaru?…clona perfecta a lui Oprescu? raspunsul este la fel de simplu…DEZASTRU!

    • Strainul asta din Damasc a realizat ce nu au fost instare toti politicienii in cei 22 de ani! La inceput a dotat SMURDUL cu bani personali, imprumutati de la un prieten saudit…doar sa scape de la moarte mii de romani de pe soselele tarii. Astia ce au facut? Au nchis spitale dotate cu aparatura si tehnica medicala de ultima generatie, la fel cum a facut PSD cu uzinele si fabricile. Le-au falimentat prin nefunctionalitate si acum vin corbii politici sa le cumpere ieftin! Asta au facut domnii actuali!

      • Wauu ce impresionant si-a folosit banii personali ????????
        Idolatrizarea asta excentrica e deja de prost gust.

        • De prost gust este mesajul tau…cea care poate niciodata nu ai salvat o viata de om!

          • Am spus elegant de prost gist dar raspunsul tau ma obliga sa te intreb Chiar esti prost????

          • Simona
            Da sunt un prost care de peste 4 ani, scot din fiare contorsionate cadavre de multe ori calcinate, fiinte umane in care viata abia mai palpaie si ma lupt intodeauna ca timpul sa fie in favoarea lor, spre deosebire de o vita ca tine care chiar esti complect paralela, afirmand ineptia ca in tara asta sunt doua SMURD-uri, stiu foarte bine despre ce este vorba fiind in sistem!

          • aha, Dacian esti de la Smurd…te doare concurenta,
            sau mai bine spus esti bugetar si urasti foarte mult pe Base si pe toti care ti-au afectat buzunarul….
            sa stii ca salvarea uni om, nu inseamna numai sa-l scoti sub daramaturi…inseamna sa-l salvezi si sufleteste.
            Ai scos un om de sub daramaturi si a doua zi se arunca de la etajul 10 din cauza societatii murdare in care traieste…ca trebuie sa plateasaca, in spita, pentru o simpla hernie de disc, pensia pe doua luni!!!! Si plateste la negru, ca operatia este gratis pe acte!!!!!!!!
            Hai sa omoram sufletul tuturor de dragul postului caldut de la stat.

      • Dacian o intebare? La care SMURD lucrezi: de stat platit de noi toti,sau la SMURD fundatie.Ca sa ne lamurim .

      • vai saracul saudit ce mare grija a avut de noi si de Arafat!
        Si nu a fost nici un joc de interese la mijloc???? esti sigur Dacian???!!!
        Hai sa fim seriosi,si sa vedem lucrurile real!
        Esti impotriva reformei????!!! Concurenta exista in toata Europa si sistemul functioneaza f.bine cu 112 ptr.toate firmele,smurdurile,smurduletzele etc.etc…

  15. Iar faptul ca zici ca Arafat „si-a vandut foarte bine calitatile profesionale” in conditiile in care si-a facut doar meseria fara sa candideze nicaieri, fara sa apara public, fara sa faca politica, fara sa se rupa in figuri cu gipuri, imi arata cum vad unii succesul unora. Tipic romaneste. Ce a castigat el din SMURD si ce am castigat noi, cetatenii?

  16. De-aia suntem unde suntem, ca dam in oamenii care fac ceva bun in tara asta. Nu suportam sa vedem cum unii reusesc sa faca ceva din nimic. Omu asta s-a zbatut de unu singur fara manevre fara partide fara nimic sa faca SMURD care nu inseamna doar ambulanta, e o structura mult mai complexa. Mai aveam noi SMURD atata laudat si in afara daca nu era Raed in tara? Il facea cineva? Si mai mult, merge si se perfectioneaza din mers. Dar baietii destepti au ramas fara bani si au vazut oportunitatea de bani. Nicaieri nu se baga comercialul in salvarea vietilor. Avem un sistem bun care merge, amestecarea cu privatii duce la haos. E vorba de vieti omenesti nu de paza la banci. Astia suntem. Avem ceva bun, de ce sa nu-l facem praf sa mai castige si altii un banut de gip acolo. Daca trece legea asta. sa vedeti iures la accidente. Dar cui ii pasa? Asa ca daca faceti accident sau va vine rau, faceti-le in Austria.

    • Dupa conferinta presedintelui intreb de care SMURD vorbim,cea de stat care s-a facut cu banii nostri, sau SMURD fundatie.Daca c. judetene vor dodata cu cit mai multe ambulante,cu atit SMURD fundatie va avea o concurenta si de aici toata supararea lui ARAFAT.Dar pentru mine ca cetatean este mai bine.

  17. Bancuri si glume de ici par là :

    „Cea mai fericita femeie din Romania este Oana Lis. La ea vine moshul in fiecare seara.”

    „A merge la McDonald’s pentru o salata este ca si cum ai merge la prostituate pentru o imbratisare. ”

    „Control fiscal in piata de flori din Rahova. Douazeci de tiganci au fost deflorate.”

    „Cand te certi cu un prost, asigura-te ca nu face si el acelasi lucru. ”

    „De Halloween, Oana Zavoranu si Monica Tatoiu doar se demachiaza. „

    • Dragii mei prieteni si oameni buni

      Haideti s-o luam cu inceputurile ,ca de la inceputuri se trag toate astea si sa vedem un pic cum se vede si din avion ..))))))

      Deci

      dupa ’89 ,baietii destepti ai Romaniei in frunte cu Tata lor Kaghebist ilici ,au intarit fostele RETELE
      ale securitatii ,tranformandu-le in RETELE MAFIOTE.

      le-au intarit cu Nastasei si slugi in toate domeniile de unde se putea FURA SI JEFUI ,cu acordul MAMEI LOR RUSIA ,beneficiile, normal impartindu-se.
      timp de 20 de ani,aceste RETELE MAFIOTE s-au OSIFICAT si IMPIETRIT ,dragii mei ,pe fiecare domeniu….Agricultura,Invatamant,Energie,Industrie ,Sanatate ,etc.

      cand Basescu a castigat primul mandat cu Alianta DA
      a crezut ca poate rupe aceste RETELE MAFIOTE PSD-iste ,avand de partea lui in alianta un Partid Istoric ,care avea in trecutul lui Lupta Anticomunista.

      s-a vazut clar ce „anticomunisti” au fost Penelistii,(cu numele)…Basescu a mai crezut ca poate sa-i opreasca si daca face publice intentiile si orientarile lor hotesti si jefuitoare.

      L-au SUSPENDAT !!!!

      A castigat din nou……apoi a incercat si cu PSD-ul lui Geoana si ceva oameni mai acatarii din part
      idul asta …..NU s-a putut !!

      a mai ramas UDMR ,dupa ce a chemat PNL -ul lui Antonescu si a fost refuzat

      se pare ca Ungurii Romaniei sunt mai romani decat Penelistii „istorici” si Pesedistii „social -democrati”

      cum s-au unit Nastaseii RETELELOR MAFIOTE s-a vazut ,dand nastere la MAMA retelelor -uniunea de stanga-dreapta-imprejur, USL cu PACALICII NATIONALI ,TONTA SI ANTENESCU .

      ACUM ,daca va inchipuiti ca PDL castigand si facand coalitie cu UDMR ,a spart aceste RETELE MAFIOTE ,va inselati amarnic si se vede si din avion treaba asta ….au mai rupt ei pe ici pe colo cite o bucata si-au mai dat la gioale cind la unul cind la altul…..chestia nasoala e ca au si ei si ungurii citiva Nastasei .

      cea mai mare realizare a lor ,impinsi de Basescu ,amenintati de Basescu si de oamenii lui si fortati de FMI este ca au dat totusi niste LEGI IMPORTANTE si-au pus cit de cat Romania pe un drum
      si-au salvat Romania de la FALIMENT .

      Este foarte dureros ca cine ajunge in acest SISTEM OSIFICAT MAFIOT are PRETUL LUI.

      astase vede si de jos si din avion .

      iar domnul SMURD ,a avut PRETUL lui.

      poate ne explica domnul SMURD ce cauta in Fundatia SMURD ,oamenii RETELEI ???

      nu cred ca oamenii FUNDATIEI ,fac program artistic ,chiar daca sunt de la televiziunile RETELEI.
      daca ,observati bine sunt adunati din cele 3 Televiziuni Manipulatoare …..sunt OAMENII SISTEMULUI !!!

      scuzati postarea asa de lunga .

      • OAMENII SISTEMULUI MAFIOT

        Consiliul Director al Fundatiei SMURD

        Dl. Dr. Raed ARAFAT, Presedintele Consiliului director
        Dl. General locotenent Vladimir SECARA, Vice-presedintele Consiliului director,Inspector General, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta
        Dl. Adrian DITA, Director Corporate Affairs, IRS Management Group
        Dl. Frank HAJDINJAK, Director General, E.ON România
        Dl. Emil HUREZEANU, Scriitor, publicist si reputat analist politic
        Dna. Mihaela RADULESCU, Realizatoare si moderatoare consacrata de emisiuni de radio si televiziune
        Dl. Alex SERBAN, Senior Partner, Serban & Musneci Associates
        Dl. Radu TUDOR, Editorialist, analist pe probleme militare „Jurnalul National”

        • Draga Night,
          Acesti „membri distinsi” ai Cons.Director sunt si renumerati, „dupa buget”?
          Lista este foarte interesanta si contine persoane care nu stiu ce legatura directa au cu SMURD-ul (E.ON, IRS, analisti politici , „vedete TV” etc)! Gandul ma duce ca ceva profit ar fi daca tot sunt reprezentanti in Cons.Dir.. In alte institutii, membrii Cons.Dir. primesc remuneratii functie de nr. de sedinte la care participa (o cota-parte stabilita in functie de remuneratia presedintelui). Daca asa stau lucrurile, atunci nu ma mira faptul ca lupta este foarte apriga pentru ca SMURD-ul sa fie unicul reprezentant in sistemul de urgenta. Aparand pe piata si concurenta se diminueaza cota de participatie . Acest scandal incepe sa miroasa cam urat!

          • foarte urat ….cind vad unul de-a lui Felix undeva ,e clar ca ceva nu-i in ordine…

            sunt din cele 3 televiziuni a lui Elan, a lui Ghita si a lui Felix

            poate are domnul SMURD o explicatie ,ce fac oamenii astia acolo

        • Sunt uimita de cracatita!!!
          am mai amintit eu in postarile mele de asa ceva,dar dupa cate observ treaba e serioasa de tot,doamne fereste-ne de ei!

      • @ nightmare

        Night, baietii veseli de la USL vor revolutie, fiindca stiu ca occidentul nu ii crediteaza pe ei, ci o miscare venita de la popor.
        Asa ca in 89 au facut rost de un Tokes, acum de un Arafat. Cine uita istoria recenta este condamnat sa o repete. Nimic nu e intamplator, ci manipulare.

    • unde-i bomba?
      Manipulatorul:
      -Schimba fara menajamente subiectul in timpul unei conversatii
      -invoca ratiuni logice pentru a-si ascunde obectivele sale egocentrice
      -se indoieste de calitatile, competenta, caracterul celorlalti:nu critica pe fata, devalorizeaza si emite judecati
      -raspunde adesea evaziv si ambiguu

      • @rena
        am speranta ca ai urmarit conferinta de presa
        poate sezisezi unde este Bomba???

        • da, am urmarit-o si daca ma insel eu, ok, inca nu m-am lamurit, incerc s-o gasesc si sa o studiez mai bine, sunt multe care nu-mi plac nici de-o parte nici de alta, e interesant de aflat de unde tot acest interes si o conferita de presa speciala pentru acest subiect

  18. PARODIA arafat a condus la UITAREA PACIENTULI !!!

    Ce se mai poate discuta pe acest blog, cazul Neculai poate ar fi interesant, ce parere aveti.

    Sau va propun :

    1.POPULISM = TERORISM
    2.NATIONALIST sau PATRIOTISM ?

  19. Servus fluturi liberi!
    Multam`Nasule,acum sunt lamurit.Acum intelege de ce d-l Arafat nu a vrut sa construiasca acele spitale de urgenta.in contextul noii legi,era evident ca v-a pierde mult „cascaval”datorita concurentei.

    • poate s-a gândit să lase mai mulți la reeducare. Frate, mai sunteți mulți agramați care vă pricepeți la sistemul de sănătate. Oi fi și tu o „nulitate convenabilă„ ( vrei să spui că o să ia din cașcavalul …vostru ..de cașcavali? )

      • Timane!!!!!!!esti bolovan cu „b” de la dobitoc,sper ca intelegi ce vreau sa-ti spun.Agramat e mata cu tot neamult tau de la cercopitec incoace,oligofrenule!!!!!!!!!!!!!

      • Timane! sigur ai ramas pacient de a lui Arafat,cum crezi ca se dezvolta un serviciu daca nu are concurenta?Ai ramas cu idei monopoliste de pe vremea „criminalului iliescu”?

        • Timane…dute la spagatistii si laptop-sti tai.
          Consider ca nu merita efortul sa-ti mai raspund la o alta provocare,dobitocule incult ce esti!

  20. Este clar ca sistemul privat nu va putea atrage oameni decit cu salarii mai mari;dar de unde ii va lua?-evident de la SMURD si din UPU-;asta este adevaratul pericol caruia trebuie sa-i faca fata SMURD-ul si Arafat o stie!
    Viata in SMURD si UPU este grea,salariile sint asa si asa;personal astept oferta privata!
    Ce se va intimpla cu SMURD-ul si UPU,asta este o alta problema.

    • nu e altă problemă, asta e problema…Iar dacă pleci îți vor da inițial un salariu mai mare, ca amăgire. Despre servicii ce să mai vorbim…de câți bani atâta pește….vor fi și mai puțini rămași pentru pacient…

    • @Timan, reusesti cateodata sa fii atat de amuzant incat ma intreb uneori daca umorul tau nu este, cumva, involuntar. Adica medicii plecati peste granita pentru un salariu incomparabil mai mare au fost cu mult mai „amagiti”, nu?
      Insistenta cu care intervii, de fiecare data cand in discutie sunt puse valorile soacialismului stiintific multilateral dezvoltat si inaintarea acestuia spre comunism, este induiosatoare si tradeaza faptul ca esti in mod iremediabil legat de ele. Mai fa si tu o fandare, o pirueta, sa creda lumea ca nu ai interese majore in aceasta directie, sau ca iti tragi seva din acelasi loc.

      • era vorba de plecare în privat, în țară. Tu știi bine că în țară medicii lucrează și colo și colo, aceiași…

    • @Timan, dar cea mai amuzanta parte a fost asta „…vor fi și mai puțini rămași pentru pacient” LoL!!!! 🙂
      Adica, in conceptia ta de tip tovarasesc, vine doctorul de la salvare sa te consulte de mai stiu eu ce boala, iar la final iti spune „Mestere, uite aici si restul de bani, dar mai putini ca data trecuta, pentru ca mi-au marit salariul”

      • e vorba de banii rămași pentru servicii directe făcute pacientului după toate cheltuielile patronului, ale lui , ale familiei, amantelor, mita de succes…Ai văzut ce bine i-a mers lui I. Nicolae când zeii tăi i-au dat gaze de trei ori mai ieftine să-l scoată din sărăcie? Ce s-a întâmplat cu industria îngrășămintelor și cu salariații în urma acestui măreț plan de salvare a lor. dar cu planul de salvare a industriei…PSAL, Cu CFR,Cu cel de salvare al FLOTEI…în care s-a scufundat BANCOREX iar vapoarele zburdă și azi pe mările și oceanele lumii? Pe cine au actor principal comun cu reforma de azi? Pe Ponta????

        • Nene, esti dus cu pluta rau de tot. Ca om te respect, dar ceea ce scrii tu ignor.
          Numai bine.

        • @ timan

          Apropo de flota…de afacerea Katounis au uitat baietii veseli de la USL ?’Uite, ca sa nu mai ari miristea prin zona :

          Presedintele Senatului [Nicolae Vacaroiu] il dorea pe Basescu acuzat pentru a se salva pe sine insusi de acuzatii. Caci, in 1990, in calitate de director general al Directiei Finante, costuri, preturi, eficienta economica si comert interior din cadrul Consiliului de Stat al Planificarii (CSP), Nicolae Vacaroiu a avizat instrainarea primelor nave comerciale, 24 la numar, cu o capacitate de transport de 177.900 tdw. Dintre acestea, sase erau inca functionale.Motivatia lui nea Nicu era ca „in tara noastra, dezmembrarea navelor se efectueaza sporadic, in santierele de constructii navale, utilizand doar unele rezerve de forta de munca si materiale, fara ca aceasta activitate sa fie evidentiata distinct in indicatorii economico-financiari”. Asa ca, spre binele tarii, a decis sa scape de ele, vanzandu-le cu 2.000 de lei/tona. Ciudat este ca pana au venit cumparatorii sa le ridice, unele nave au circulat, evident pe cheltuiala statului roman.

          Prietenia cu Stelios Katounis

          Multumit de afacerea cu vapoare, dupa ce a ajuns prim-ministru, Vacaroiu a inceput sa lucreze la un proiect gigantic de instrainare a flotei romanesti. In 1993, pe 27 aprilie, Vacaroiu s-a deplasat la Atena pentru a negocia preluarea navelor de care, zicea el, statul roman nu mai avea nevoie. Vacaroiu s-a intalnit, atunci, cu celebrul Stelios Katounis, personaj central in Afacerea Petromin. La scurt timp, pe urmele lui Vacaroiu a luat-o ministrul de atunci al Transporturilor, Paul Teodoru, care a detaliat negocierile sefului sau. Vizita a avut un real succes. Sase luni mai tarziu, in data de 22.10.1993, Petru Serban Mihailescu si-a pus semnatura pentru vanzarea altor opt nave. Afacerea mare insa abia se punea la punct. Au urmat vizitele lui Katounis in Romania, apoi ale lui Mihailescu in Grecia, dupa care grecul a semnat un contract prin care cumpara actiunile Petromin.

          Un contract dubios

          Katounis s-a facut ca vireaza in 1995, la recomandarea expresa a lui nea Nicu, 25 de milioane de dolari prin Banca Tiriac, insa Vacaroiu si Mihailescu nu si-au tinut promisiunile pentru ca Basescu deja solicitase in instanta anularea respectivului contract. Katounis, singurul care ar fi putut formula acuzatii, a murit in 2001, dupa ce a mai incercat la Bucuresti, pentru ultima data, sa recupereze ceea ce nu-i apartinea.
          Desigur, pentru Vacaroiu nu inseamna mare lucru toata aceasta poveste. Nu-si recunoaste nici vanzarile de nave la fier vechi si nici negocierile cu armatorii greci. Ar zice probabil ca nici nu s-a intalnit vreodata cu Katounis, daca aparatul foto nu l-ar fi imortalizat, cu paharul in mana, in 1993, la Atena, langa armatorii greci.
          Sursa: Romania Libera, 25 Noiembrie 2004, Autor: Mihai Ciorcan

          Mihai Ciorcan
          Vineri, 20 Aprilie 2007
          » Functia de presedinte al Romaniei ar urma sa-i revina actualului sef al Senatului, Nicolae Vacaroiu. Un politician implicat in numeroase scandaluri politice si financiare.

          » Fost contabil al economiei socialiste, Nicolae Vacaroiu este unul dintre dinozaurii politici care au reusit sa supravietuiasca tuturor scandalurilor. A fost acuzat ca a vandut vapoare la pret de fier vechi, ca a incalcat embargoul impus fostei Iugoslavii, si-a castigat titlul de „Hagi al Finantelor” la BID.
          prima afacere de anvergura
          instrumentata de Vacaroiu in defavoarea statului roman a avut ca obiect vanzarea pe bani putini a unor nave maritime, operatiune ce mai apoi i-a fost imputata lui Basescu. In 1990, cand detinea functia de director al Directiei Finante din Consiliul de Stat al Planificarii, Vacaroiu a fost personajul care a avizat instrainarea ca fier vechi a 24 de nave maritime comerciale. Trebuie spus ca cel putin sase din aceste nave erau functionale la acel moment. Motivand ca „in tara noastra dezmembrarea navelor se efectueaza sporadic”, Nicolae Vacaroiu a vandut tona de vapor cu 2.000 de lei.
          Doi ani mai tarziu, a repetat figura. Dupa ce s-a intalnit pe 27 aprilie 1993, la Atena, in calitate de premier, cu Stelios Katounis, Vacaroiu a mai vandut alte opt nave.
          Tot pe numele lui Vacaroiu investigatiile jurnalistice au mai retinut si implicarea acestuia in operatiuni de incalcare a embargoului impus asupra fostei Iugoslavii. In afacerea Jimbolia, produsele petroliere romanesti obtinute in rafinariile de pe Valea Prahovei erau trimise in Iugoslavia pe calea ferata, cu cisternele. Oficial, petrolul era trimis spre Jimbolia pentru a fi inmagazinat in depozitele de aici. Numai ca la Jimbolia nu erau depozite. Garniturile de tren erau tractate noaptea spre Iugoslavia, in localitatea Kikinda. Banii pe petrolul trimis pe furis in Iugoslavia nu au fost gasiti niciodata.
          Asa cum a recunoscut si fostul director al SRI, Virgil Magureanu, Vacaroiu a mai stiut si de traficul cu substante petroliere facut prin conductele ce legau combinatul romanesc Solventul de cel sarbesc HIP-Pancevo. Mii de tone de benzina si motorina s-au scurs pe sub Dunare, Romania fiind apoi acuzata de incalcarea embargoului impus Iugoslaviei.
          Asa cum s-a dezvaluit in presa anului 2002, Vacaroiu a fost implicat si in scandalul legat de falimentarea Bancii de Investitii si Dezvoltare, detinuta atunci de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu. Desi nu si-a recunoscut colaborarea cu Vantu, Nicolae Vacaroiu si-a vazut publicate in ziare contractele prin care era platit cu 3.000 de dolari/luna de BID. Conform acestora, Vacaroiu ar fi continuat sa incaseze bani de la banca mentionata chiar si dupa ce se autosuspendase din functia de presedinte al BID.
          Dupa reteta deja traditionala, Nicolae Vacaroiu nu s-a putut abtine sa nu asigure mici afaceri sotiei sau fiului. Marilena Vacaroiu a fost platita ani buni cu aproape 100 de milioane de lei/luna din banii Fondului de garantare a depunerilor populatiei, unde a figurat ca angajata. Nici fiul nu a stat deoparte de scandalurile financiare, la un moment dat procurorii DNA anuntand deschiderea unui dosar penal ce viza modul in care una din firmele lui Mihail Vacaroiu a cheltuit un credit european.

          STRATEGIE
          Vacaroiu: „Voi fi un presedinte activ”
          inainte ca psd-pnl-prm-
          UDMR-PC sa-l suspende, prin vot, pe Traian Basescu, Nicolae Vacaroiu si-a prezentat strategia pentru perioada de interimat. El le-a explicat jurnalistilor ca va fi un presedinte activ, si nu un presedinte jucator. Vacaroiu a mai spus ca un sef al statului trebuie sa fie activ, cu respectarea Constitutiei, si nu unul jucator si a oferit chiar si exemple: fostii presedinti Emil Constantinescu si Ion Iliescu. In opinia lui Vacaroiu, acestia au fost presedinti activi. „Poti sa fii si jucator, e un lucru bun, dar daca dai la picioare, primesti cartonas rosu, mai ales daca interventia este brutala”, a declarat sfatos Vacaroiu. El a trecut in revista si atributiile care ii revin in calitate de presedinte interimar si a tinut sa precizeze ca nu se va implica in acordarea de decoratii. Vacaroiu a lasat a se intelege si ca ar putea fi necesare schimbari la nivelul serviciilor secrete si al parchetelor, avand in vedere ca sunt in curs o serie de anchete legate de diferite „biletele”.

          Sursa: http://www.romanialibera.ro/a92923/u…troversat.html

          • msy,Alexa,stiam ceva…dar vag de tot…acum am inteles perfect!mama ce jocuri de interese,de culise!!! incredibil!
            ce zici Timane?? cred ca nu esti strain de „lucrusoarele” astea,dar faci pe ” ia ne znaiu” 🙂

          • Vacaroiu a mai stiut si de traficul cu substante petroliere facut prin conductele ce legau combinatul romanesc Solventul de cel sarbesc HIP-Pancevo…

            a fost mare prietenie intre Vacaroiu si unul din directorii de la Solventul ca fara acordul lor nu se putea fiind proprietate Solventul. Prin conductele respective veneau inainte de 1989..etilena si propilena folosite atat de Solventul cat si de Oltchim.

      • @Timan, fa un exercitiu de coerenta si pastreaza firul discutiei, daca poti. Sa revenim la abureala cu banii ramasi pentru pacient. Ce casa de asigurari de sanatate privata, pentru ca reforma trebuie sa se indrepte si in aceasta directie, a caselor de asigurari, ei bine, ce casa de asigurari ar avea interes sa isi risipeasca banii in alta directie decat in plata serviciilor medicale? Si nu uita ca intr-o piata libera, casele de asigurari isi aleg operatorii functie de oferta acestora. Bati campii cu gratia unui elefant si te miri de ce toata lumea rade de tine.

  21. Nu am informații complete asupra subiectului. Sunt convins ca dacă s-ar putea face publice toate dedesubturile, ne-am lămuri cu toții. În acest moment nu putem face decât niște speculații care să încline balanța simpatiei către unul sau altul. O să amintesc doar că „nimic nu este ceea ce pare a fi”.

    • Deci ne-a lamurit presedintele…exista un SMURD al statului si exista o fundatie SMURD despre care ne vorbeau prietenii nostri aici.Acum se pune intrebarea fireasca:pentru care din ele se zbatea atat doctorul Arafat? Si as mai pune o intrebare…la care dintre ele s-au dus cei 2% din impozitele romanilor care au vrut sa redirectioneze acesti bani?

      • adnana@
        La fundatia Smurd s-au dus banii din 2%. Eu acolo am platit. Cum sa platesti 2% la Ministerul de Interne?

        • pai daca stiam ii dadeam la min. de interne sa-i dea la amaratii aia de pensionari militari ca tare mai plangeau saracii!asa,i-o fi luat Raduleasca din ei vreo cravata lu’ nebunaticu ala mic de dany si ala nici macar n-o poarta!

  22. Cum in Romania nu se incepe nimic fara un scandal si de data asta suntem in grafic. cred ca se lupta mult mai multe tabere decat vedem noi: unii vor reformare, dar fara prea multa transparenta, altii vor transparenta totala, altii vor transparenta dar „să mănâncă si gura lor ceva”. eu cred ca nu poate fi decat in avantajul nostru. oricat il apreciem pe Arafat nu putem sa nu-i ataragem atentia ca atunci cand esti angajat trebuie sa respecti anumite reguli, proceduri, norme. Daca nu vrei sa le respecti iesi din sistem si te afisezi pe sticla spunand ce nu-ti place si nu ai reusit sa-ti convingi colegii si sefii. In prezent solutia este cea buna, desi asa cum s-a spus trebuia sa-si dea mai intai demisia si apoi sa vorbeasca.

  23. Buna ziua tuturor!
    As avea si eu o parere, daca-mi permiteti. Si anume:
    O fi stiind Presedintele ce stie, daca „l-a obligat” pe Domnul Arafat sa demisioneze, astfel incat acesta, neinregimentat, poate sa-si sustina cauza. Pe de alta parte, poate ca cineva care a facut treaba asa buna intr-un proiect cum este SMURD e capabil sa vegheze ca noua lege a sanatatii sa nu prezinte derapaje iremediabile. Astfel ca, Presedintele se foloseste de oamenii capabili si-i „impinge” sa faca mai mult (poate un alt proiect la fel de bun, sau mai bun).

    • Dacă Arafat va fi chemat zilele următoare la ANI sau la Parchet, mai credeți că va fi condamnat vreodată Năstase? Oricum cele două instituții trebuie să se autosesizeze după știrile pe care le-a lansat un blog cu așa o mare audiență…Doar l-am blo…gat și pe Ciuhodaru…Suntem cei mai tari…și creștem continuu…

  24. Domnilor eu nu cred ca presedintele adept al reformelor,daca nu ar avea dubi asupra celor care se opun,nu ar fi dispus la un dialog.Parerea mea este ca presedintele detine informatii, pe care noi le vom afla ceva mai tirziu.La indicatiile unui coleg am citit ce este publicat in ev.zilei, daca numai 10% sint adevarate este bai.Si explica indirjirea lui ARAFAT.Daca in alte state functioneza acest sistem la noi de ce nu?Si mai este un lucru,noi romani daca o persona a ajus pe o anumita pozitie si a relizat ceva bun,credem ca este de ne inlocuit si alta cineva nu poate face mai bine.Parerea mea este ca e total gresit.

      • Rodica multam,dar eu spun ce simt sincer.Iar daca sintem de acord cu toti,ca sistemul sanitar trebuie reformat,atunci de ce sa nu facem reforma in intregul ei.

    • lae49, dar dacă nu a făcut nimic bun de ce nu trebuie înlocuit? Facem o țară pentru „nulități convenabile! De ce apreciați voi conducătorii după criteriul …e de al nostru, nu trebuie schimbat. Nu e bun să vină altul pe care îl schimbăm dacă nu e bun. Faptele…„vorbește”…ne-am săturat de vorbe goale…

      • timan eu am spus ca pote fi schimbat cel care a mai facut ceva,si poate asta ii este limita,iar cei care nu au facut nimic ,mai mult nici nu ar trebui numiti.

      • „Facem o țară pentru „nulități convenabile”
        ai dreptate.
        facem o tara si pentru tine

    • as merge mai departe cu ideea ta..daca acel cineva a facut ceva bun si apare altul cu o ideea si mai buna nu trebuie ca, cu cel dinainte se ne stergem undeva..cand ani de zile l-am ridicat in slavi, dar asa-i la noi dintr-o extrema in alta

  25. timane oare ne abureste radu sau tu incerci abureala pe aici?
    -e o reforma a sanatatii.dac nu merge e ca sint multi ca tine ce baga bete-nroate

      • timan treaba cu pneurile de iarna e ca tu nu prea intelegi.
        in romania e necesar a avea cauciucuri de iarna.daca tu nu vrei siguranta in schimb eu vreau.si asta inseamna a avea toti cauciucuri de iarna,nu numai eu

  26. Exemple de mission SMUR

    10h14

    La centrale 144 reçoit un appel, une dame informe la centraliste que son mari de 66 ans présente des douleurs thoraciques depuis environ 25 minutes.

    10h15

    Les ambulanciers reçoivent un message sur leur pager : P1 – DRS 66 ans – adresse (village à 8 km de l’hôpital).

    10h16

    • L’ambulance s’annonce au départ.
    • Le médecin SMUR est une médecin assistante, elle fait la visite dans le service de médecine avec l’un des médecins-chefs, son pager se met à sonner : SMUR – DRS 66 ans – adresse
    • Le conducteur SMUR est l’un des infirmiers des soins intensifs, il est en train de changer une perfusion à son patient, son pager se met à sonner : SMUR – DRS 66 ans – adresse

    10h19

    • L’ambulance roule sur la route cantonale qui mène au village
    • Le médecin et le conducteur sortent du vestiaire, ils se sont équipé de tenues extra-hospitalières bleu et jaune.

    10h20

    Le SMUR s’annonce au départ

    10h25

    L’ambulance s’annonce sur site – Les ambulanciers prennent contact avec le patient et son épouse qui leur explique la situation, ils prennent les premiers paramètres vitaux et posent une voie veineuse

    10h30

    • Le SMUR s’annonce sur site.
    • L’ambulancier leader informe le médecin de l’état du patient, celle-ci prescrit 2 médicaments à passer par la voie veineuse, demande un électrocadiogramme complet. Les ambulanciers et l’infirmier préparent les médicaments et font l’ECG.

    10h45

    • Le patient est à bord de l’ambulance qui le ramène à l’hôpital régional, son état ne nécessite pas un transfert immédiat à l’hôpital universitaire. Le médecin l’accompagne jusqu’aux urgences, pour pouvoir ajuster le traitement durant le transport et donner un rapport à son collègue des urgences.
    • Le conducteur SMUR rentre également à l’hôpital, en roulant normalement.

    11h00

    Intervention terminée
    • Le patient est aux urgences,
    • Le médecin retourne à sa visite
    • L’infirmier SMUR retourne à ses activités hospitalières après avoir compléter son matériel d’intervention.
    • Les ambulanciers rétablissent leur ambulance et sont eux aussi prêts à repartir.

    • „Cine-i harnic si munceste are tot ce vrea, cine-i smecher si chiuleste are mai ceva”
      Smecheria nu mai tine, ne-am prins!

  27. Cum va schimbati voi dupa cum bate vantul. La subiectul anterior ati spus ca basescu are dreptate. Acum cand radu moraru spune ca arafat are dreptate sunteti si voi de acord. Voi chiar sunteti slugi?

    • Nu ați înțeles nimic, iar Radu Moraru vă aburește. Reforma sistemului sanitar trebuie făcută. Trebuie mers pe servicii oferite și de stat și de mediul privat controlat strict de stat prin standarde de calitate.Spitalele de stat și cele private pot funcționa în mediu concurențial folosind atât bani din sistemul public pe bază de standarde de cost/calitate unitare, cât și bani privați pe bază doar de standarde de calitate. Sistemul de urgență medicală și servicii la domiciliu poate funcționa la fel, dar nu în sistemul de serviciu unic…112, unde toate serviciile sunt integrate și nu le poate oferi decât statul.Dacă se crează un sistem național, sau mai multe județene sau teritoriale, dar numai pentru pentru urgențe medicale, atunci poate funcționa, numai pe acestea un sistem concurențial. De ce nu se poate pe sistemul actual? (asta e, de fapt, conjectura Arafat) Pentru ca pe sistemul actual se intervine la orice eveniment de urgență. El funcționează bine pentru că în el sunt integrate multe instituții publice. Pompierii, Poliția, Armata, Spitalele de urgență și toate spitalele apropiate, Prefecturile, serviciile deconcentrate ale statului,…orice forță carte pot da o mână de ajutor. Comanda e unică, rapidă …în mâna lui Arafat și a reprezentanților săi locali. Coordonarea operativă o face strict Prefectul. Nu ai cum să introduci concurență în acest sistem. Niște „nulități convenabile” au văzut că aici se dau bani repede și continuu, fără să mai stai să iei aprobări…și fel de fel de hârtii și s-au gândit că dacă e reformă în sistem să prindă și ei măcar o felie din acest sistem al situațiilor de urgență. Cumpără o mașină cu girofar, iau un șofer și restul îl face statul…ei iau banii pentru că fac parte din sistem. Cum s-a privatizat CFR-ul? Prin operatori privați. E un dezastru. Asta va ieși și la sistemul de urgență. BGSul mamii ei de treabă (scuze pentu cei nealuzați)

      Ce credeți Năstase va fi condamnat în final?

      • :))) sa mor io, esti la fel ca madam Minca, sau Rizea de la PSD: ba frate, astia se pricep la toate!! Cel putin Luluca Minca, zice ce zice si apoi o ia pe aratura,o da in loterie, singurele texte invatate, stia si ea ceva, cand s-a infiintat Loteria romana si de ce!
        Specialisti de rup ecranele cand vorbesc!
        Ce-i drept, tu esti ceva mai coerent, mai „convingator” ;))

        Da’ tot nu pricep la ce te-ajuta contrele astea….ce vrei, de fapt?
        E, da-te cu fundu’ de pamant! Pentru mine Radu Moraru, are credibilitate, adica il cred!!!

    • sunt geronimo cand nu mai am si alte treburi :)) sa nu te gandesti la cratita ca nu stiu sa gatesc

        • Gabriela, daaaaa e confortabil!(gateste mama) nu ca n-as taia si spala o ceapa, un morcov etc,un cartof dar ca sa stau sa amestec si sa amestec…se cam ard. salate da, dar numai vara pentru ca iarna mi-e frig daca mananc

  28. Iata un semn bun,Ciuhodaru a primit flit,Georgescu a fost numit subsecretar de stat la MS.

  29. Personal nu am fost de acord de la bun inceput cu comentariile domnului Arafat pe sticla.Este o personalitate de apreciat pentru ceea ce a facut cu Smurd – actiune desigur nu numai laudabila dar si impresionanta pentru noi muritorii neobisnuiti –stare de fapt normala peste tot in lumea civilizata.
    Impactul desigur asupra populatiei a fost categoric la superlativ.SA NU UITAM totusi ca Dl. Arafat a avut in spatele lui o echipa de MEDICI ROMANI – remarcabili care au contribuit in mod categoric la aceasta faima a SMURDULUI – oameni pe care noi nici nu-i cunoastem pentru ca superlativele au fost numai pentru un singur om ARAFAT!!!!!!!
    Mai mult asa cum bine a remarcat si Nasul ce a facut el acum in Min. Sanatatii de 5 ani?????????
    Nu credeti ca a cam dormit cam mult?????
    Iar acum deoadata iese la rampa mizind pe faima domniei sale si arunca cu pietre IN CE????????
    Asa cum ne-am obisnuit am convingerea clara ca Dl.Basescu nu era asa de Revoltat vis-a-vis de comportamentului Dlui arfat daca nu stia muuuuuullllllt mai multe lucruri pe care nu le stim noi.
    Nu contest profesionalismul Dlui ARAFAT dar ii contest de data aceasta BUNA CREDINTA!!!!!!!!

    • Un subsecretar de stat nu conduce ministerul,el avea in subordine strict ambulantele si unitatile de primiri urgente.Si aici se vad progrese.

      • @obs OK dar chiar in 5 ani ???? nu putea asa cum a initiat Smurdul sa aiba initiative si pentru sistemu sanitar????? Nu pot sa cred asa ceva???????

    • absolut corect privind prima parte: dar cum se face ca toti acesti medici l-au sustinut si au mers impreuna pe acelasi drum? inseamna ca in sistemul sanitar exista speranta si medici care, cu adevarat, cred si profeseaza conform juramantului lui Hypocrat;
      cea de-a doua parte e discutabila, pasul inapoi facut de Arafat demostreaza clar ca fiind in sistem, la nivel inalt, in loc sa faci mai multe ajungi sa te plafonezi, sistemul doarme si poate o sa mai motai si tu, somnul la somn trage;
      iesirea din sistem poate fi ca o gura de aer, te limpezeste la cap!

      • @Rena retine nu contest calitatile si profesionalismul dlui Arafat dar nu trebuie sa cadem in extrema Idolatrizarii lui asa fara rezerve!!!Parerea mea

        • corect, dar idolatrizarea sa nu se exprime nici de cealalta parte; cred ca la mijloc sunt niste jocuri pe care noi, acum, nu le cunoastem si cand le vom afla va fi cam tarziu; am inghitit atatea gogorite ca am ajuns sa nu mai intelegem nimic

    • AI PUS PUNCTUL PE ‘I’, „BUNA CREDINTA” si cat cantareste asta Simona drg.!!!!

  30. @mariana, eu, personal, m-am referit strict la sistemul de urgenta si la anumite aspecte ale MS, sigur o reforma trebie facuta, dar trebuie cautat si vazut cine sunt cei care vor sa „investeasca” in sistemul de sanatate, cine contrbuie si cu ce ganduri contribuie la acest sistem!
    Multi vor doar sa faca f f multi bani astazi, iar maine sa o stearga din tara cu banii si sa nu-i intereseze ce se intampla in urma lor, ce consecinte are contributia lor in acest sistem!
    Aceasata este o problema majora, CONTROLUL!

  31. Pana una-alta , am pierdut un om care a aratat ca stie , poate si vrea sa faca ceva , ba a si facut pana acum , in locul caruia am adus un fripturist care pleaca din start cu handicapul de traseism politic , extrem de dizgratios pentru CV-ul sau ? Mi-as dori din suflet sa nu am dreptate !

  32. Eu merg pe mina lui Basescu.Cred ca el stie niste chesti pe care unora le scapa.Totusi ramine un reper pozitiv in viata romaneasca.Este fff.bine informat si bine intetionat asa cum nea dovedito intotdeauna.Nu cred ca este bine sa asteptam ca timpul sa demonstreze ca Basescu are dreptate.Este normal si fff.bine ca avem pareri dar sa nu fie certitudini.Arafat,de altfel personalitate pretioasa pt.ceea ce afacut,sa pripit cu decizia pe care a luato,trebuia sa se puna de acord cu cel si cei care lau sprijinit,dar se pare ca a facut baie in Dimbovita.Parerea mea si daca am suparat pe cineva i-mi cer scuze.SA AUZIM NUMAI DE BINE si pe chstiunea asta.

  33. Petarde nepetarde, eu va pun o intrebare : Sunteti multumiti de actualul sistem sanitar ??? de ce sa nu incercam macar sa schimbam dupa modelul statelor civilizate cu case private cu licentiere severa ptr ca de 20 de ani nu se mai poate continua asa… Base ala raul nu incearca decat sa mai miste cat de cat firisoare de nisip ptr a muta malul…

  34. @Mari U, serios? Ti se pare asa bun?
    Hm!!!
    Multumesc frumos, pentru apreciere, am scris ce simt, avand in vedere ca lucrez in domeniul sanatatii!

    • Aveti perfecta dreptate. Cred ca marea majoritate ne dorim reforma si implicit privatizarea dar sa fie facuta de oameni corecti. Dupa agitatia din interior, cartile par a fi deja facute.

  35. Eu nu cred ca este vorba despre un conflict, luat in mod personal, intre presedintele Traian Basescu si doctorul Raed Arafat. Mai degraba cred ca este o confruntare principiala care are ca obiect principal reforma Statului Roman. In timp ce presedintele este suporterul unui stat minimal cu rol de coordonare si control, Raed este arhitectul unui proiect care doreste sa se dezvolte pe scheletul institutional de stat. Pentru ca este lesne de observat ca, in timp ce Raed doreste sa cheltuiasca pe achizitii de ambulante, elicoptere, etc, din buget, peste 500 de milioane de euro, in plina criza mondiala, presedintele ar dori ca statul sa lase aceasta cheltuiala in seama sectorului privat si sa deschida o competitie reala intre acestia, adica sa lase piata sa ii selecteze pe cei mai performanti dintre ei.
    Altfel spus, daca facem socoteala ca, in varianta Raed, cele 1200 de ambulante trebuiesc exploatate cu 1200 soferi, 1200 de medici, 1200 de asistenti, iar toti acestia pentru o singura tura de lucru din cele trei, si daca facem aceleasi socoteli pentru elicoptere si luam in calcul si cheltuielile de intretinere , garaje, hangare, etc, avem imaginea unui stat care, in loc sa isi flexibilizeze coloana vertebrala, isi pune o cocoasa acolo unde ii lipseste.
    Guvernul Romaniei a venit cu propunerea sa se ridice acest monopol, si, in paralel, sa deschida usile initiativei private, oferind oportunitatea agentilor privati sa apara si sa se dezvolte in mediul concurential al pietei. Astfel, in timp, medicii nu vor mai fi nevoiti sa plece din tara, umiliti fiind de salariile de la stat, ci se vor indrepta spre operatorii privati, acolo unde vor fi platiti functie de performanta si numar de ore lucrate. Tot asemenea si cu personalul auxiliar dar mai cu seama investitiile cu echipamentul necesar acestei activitati.
    Ca sa simplific, daca vreau sa mananc o pizza nu este nevoie sa imi fac pizzerie. Mai mult decat atat, e posibil sa nici nu imi iasa prea bine.
    Pentru ca este clar ca, in timp ce Raed doreste sa construiasca medicina de urgenta in varianta socialismului stiintific, Guvernul alege sa faca un pas spre lumea occidentala. Din punct de vedere medical, ambele variante sunt valabile.

    • Tot ce cheltuieste operatorul privat tot din banii publici se suporta,inclusiv dotarile.Ar fi putut fi o varianta eu stat iti cedez dreptul de operare gen telefonia mobila.

    • Absolut corect,Furious!Sanatatea romaneasca e prea saraca ca sa poata investi numai intr-o directie.Cat de cat SMURD-ul este pus la punct,datorita lui Arafat careia i s-au recunoscut meritele si profesionalismul si s-a investit in acest „copil de suflet” al sau.Pe de alta parte,este nevoie sa se investeasca si in UPU-uri si in spitalele care primesc aceste urgente ca pacientul sa poata avea o sansa reala.Mai mult,reforma isi doreste limitarea angajatilor la stat.Privatizarea unor compartimente ar crea un numar de locuri de munca in domeniul privat.

    • Obs, operatorul privat furnizeaza servicii catre populatie, platite tot de populatie prin intermediul caselor de asigurari de sanatate. Statul devine un actor cu drepturi de control si reglementare a pietei. Altfel spus, banii colectati de la populatie se intorc sub forma de servicii medicale oferite acesteia, fara sanse majore de a fi capusati(investitii ineficiente, personal excedentar, etc) sau deturnati de catre politicieni iresponsabili. Totul devine transparent si total predictibil.

    • Dupa ce ai zis tot ce era de zis ,mie mi-ai mai lasat un singur cuvint Bravo!

    • a facut smurdul si ptr interesul lui personal, nu ca avea niste dureri foarte mari ptr reomani, dar mai tirziu va veti convinge ca BASE are dreptate,mai cititi pe alte bloguri.

    • Foarte bun comentariul. Lamuritor si concis.
      Eu personal, am donat cei 2% din impozitul anual pe venit de 5 ani de zile Fundatiei SMURD. Am considerat Fundatia SMURD ca fiind cea mai buna varianta. Stiu ca personalul care lucreaza pe ambulantele SMURD a salvat multi oameni iar recunostinta mea pentru ei s-a concretizat prin aceasta donatie. O voi face si in continuare daca se va mentine actuala lege cu privire la donarea 2% din impozitul anual pe venit. Nu am apelat niciodata la serviciile lor, Doamne ajuta, nu a fost nevoie, in principiu folosesc de multi ani sistemul privat de sanatate, dar nu am uitat ca mai sunt si alti oameni care nu-si permit o ambulanta privata cu dotari performante si am considerat ca-i pot ajuta punand un ban la sustinerea acestui proiect condus de domnul doctor Raed Arafat. Sper din suflet ca acest proiect sa continue.
      Sunt de acord cu trecerea in zona concurentiala a serviciilor medicale considerand aceasta actiune ca o ultima zvacnire pe care o mai avem sa ne tinem doctorii buni in Romania. Sper ca in viitor vom reusi acest lucru.

  36. @
    Nasul

    • Raed Arafat:

    „Plec ca sa pot sa-mi spun punctul de vedere”

    Dece nu l-a spus de pe pozitia de secretar de stat ?

    Aici este problema.

    Daca se simte puternic poate sa-si faca ceva privat, SMURD actual este facut cu capital de stat.

    Si dece nu s-a vorbit nimic de statutul de fundatie, gestiunea conturilor, licitatii etc.

    TRANSPARENTA si CONCURENTA !!!

    • Licitatiile sunt organizate de ministerul sanatatii,nu de un subsecretar de stat.Despre Smurd fundatie ce sa se vorbeasca ca a strans fonduri private, donatii ,2% .Statul verifica fundatiile numai din punct de vedere fiscal.Modul de gestionare a fondurilor este in atributia consiliului de conducere al fundatiei.

      • Atentie la dedesupturi, vom asista si la altele.

        Nu va imbatati cu apa din Corogarla !!!

        Meritele d.ARAFAT au fost recunoscute si nu trebuie cristifiate.

        Cand gresesti sau esti contra a ceva nobil pentru NATIUNE trebuie sa participi.

        D.ARAFAT are frica de concurenta deci este ceva putred.

        • Sa ne intelegem Smurdu-ul nu este proprietate R.Arafat,functioneaza in cadrul MS.Fundatia Smurd nu are calitate de operator medicina de urgenta si nici ea nu este proprietate R.A.Postul de subsecretar de stat este vremelnic oricum.Despre ce concurenta vorbim?R.A. asa cum a afirmat se va intoarce medic pe postul care a fost si inainte la Tg.Mures

          • Am inteles si de aceea D.ARAFAT trebuie sa inteleaga ca nu este feuda lui.

            Dsa confuna SMURD cu ceva ce-i apartine, pentru tot ce a facut a fost platit si recunoscut.

            Acum perioada sa este depasita, SMURD trebuie sa se orienteze profesionalism performanta si concurenta.

            Sa nu mai incercam sa plangem morti, deja au trecut l3 zile.

            Trebuie privit viitorul sistemului de sanatate din ROMANIA si nu trebuie salocalizam atentia la ARAFAT.

            Amenintarea cu plecarea nu deranjeaza pe nimeni, trebuie vazut dece doreste ARAFAT sa plece ?

            Va propun sa comunicam, ce considerati ca trebuie ameliorat in lege ?

            Sunt apt a va raspunde si exemplifica la obiect.

            Ce ati spune de :

            1. Sistemul de GUVERNANTA a spitalelor universitare,
            2. Facturarea prestatiei medicale pe pacient si controlata factura de casele de asigurare private.
            3. Medicii care presteaza servicii medicale se fie platiti pe baza de factura si nu in VRAC, s-ar castiga in fiscalitate si diminua SPAGA.
            4. Tariful medical a vedea http://www.tarmed.ch, model aplicat in Germania si Elvetia

            Merci

          • Da,ar fi corect asa.Ma gandesc ca e mai greu de pus in practica,nu avem un sistem informational bine pus la punct.La noi si acum cand mergi la spital mai trebuie sa duci adeverinta de la job ca platesti asigurarile de sanatate.

          • @
            obs

            Nu s-a dorit sistemul de informatizare, va confirm in mod sincer-

          • Domnule Radoveanu….aveti dreptate.
            Mai cred un lucru, cearta aceasta a fost iscata sa nu vedem adevaratul pericol ce ar putea veni din lege : asigurarile de sanatate. Ideea este buna, dar mare atentie la cine cotizezi. Sacalii stau la panda!

        • „Atentie la dedesupturi, vom asista si la altele.”-sunt foarte sigura de asta

          Nu va imbatati cu apa din Corogarla !!!-e Ciorogarla toata ziua, da limba romana e grea

          Meritele d.ARAFAT au fost recunoscute si nu trebuie cristifiate.-nimeni nu-l cristifica, dar nici nu trebuie desfiintat

          Cand gresesti sau esti contra a ceva nobil pentru NATIUNE trebuie sa participi.-la ce? poate sa platesti, dar repet limba romana e grea pentru cine nu-i ROMAN, sa gresesti si sa platesti e una, a fi contra e altceva, tine de libertatea de expresie

          D.ARAFAT are frica de concurenta deci este ceva putred.-chiar asa, pe-acolo prin Elvetia! Dar voi sa stiti ca noi ROMANII suntem cinstiti, corecti si recunoscatori cu cei care ne-au facut un bine, nu si cu hienele

    • “Noi avem doar toale rupte/Voi sunteti in Top 300”
      1.punctul de vedere a lui Arafat este corect si este pasul pe care ar trebui sa-l faca multi politicieni, INAPOI. Din afara si mai ales de jos, de la talpa tarii, sistemul se vede altfel. Din afara sistemului poti spune lucrurilor pe nume, dinauntru nu prea ca trebuie sa canti la masa lor si mai ales sa joci dupa cum canta ei
      2.”Daca se simte puternic poate sa-si faca ceva privat, SMURD actual este facut cu capital de stat”
      da de statul nostru si trebuie sa ramana al nostru, sa profite statul ca sa avem nu sa dam la altii
      3.”Si dece nu s-a vorbit nimic de statutul de fundatie, gestiunea conturilor, licitatii etc” – ce bine ar fi daca s-ar vorbi de totate statutele, contractele, gestiunile de fonduri, licitatii trucate etc; poate asa am sti si noi cine se afla in spatele tuturor mizerabilor care au saracit aceasta tara!
      4.”TRANSPARENTA si CONCURENTA ” – asta vrem si noi, cei ce se stiu cu musca pe caciula nu prea, iar pt. dvs e u simplu slogan caopiat de cine stie unde si spus, asa, la final, ca da bine
      In incheiere un proverb romanesc: „Cine sapa groapa altuia va cadea singur in ea”

        • ehei,Alexa !ce-ti mai este si cu ONG-urile astea 🙂 lucrul necuratului!
          Poate voiau sa ajunga OZN-uri 🙂

      • chiar asta a spus Raed la interviul live/internet pe protv ca pune la dispozitie ultima balanta contabila & ultimul audit pentru transparenta.

  37. e posibil sa nu fie inca timpul unei reforme de acest tip.nu avem inca oameni pregatiti?

    • Pai asta e REFRENUL de fiecare data: nu suntem inca pregatiti pentru… nu avem inca resurse din cauza ca…nu ne permitem sa facem EXPERIMETE avand in vedere ca… etc
      Cu un asa „laitmotiv” = BOALA LUNGA, MOARTE SIGURA.

  38. Eram sigura ca aceasta criza din sanatate nu te va lasa indiferent d-le Radu Moraru. Desigur, Arafat a gresit ca a iesit pe sticla sa-si strige disperarea,fiind inca secretar de stat in guvern. Era necesara demisia chiar daca nu ar fi intervenit Basescu. Acum poate lupta nestingherit pt convingerile sale. Sper ca din toate dezbaterile dintre el, putere, opozitie, impreuna cu partea obiectiva din media, sa iasa ceva bun pt mentinerea sanatatii cetatenilor acestei tari. Multa sanatate si putere de munca.

    • chiar daca a gresit nu poti sa-i dai in cap ca totusi este un profesionist si a facut ceva de calitate pana acum.

      • gabriela,nu uita de juramantul pe care il depun la terminarea facultatii !
        deci trebuie respectat,indiferent de pozitia pe care o ocupa.

        • faptul ca pus pe prim plan sanatatea oamenilor demonstreaza ca nu a uitat juramantul..restul e politica

      • Drept razbunare a dat fuga aseara domnul Arafat la antena3 sa-si spuna durerea ,asta spune tot …. disperat rau !

          • @ Gabriela

            Asa spui tu ? Numai ca oricine ala se intampla sa fie implicat in SMURD. In Consiliul de conducere este numit Radu Tudor, omul cu laptopul. O fi moral ? Sau o fi campanie ?

          • @Alexa,
            tot ce am postat a fost strict despre Dr.Raed Arafat pe care-l admir de mult ca de altfel pe toti cei care au intiative concrete.
            nu am facut nici o referire la lege..oare sunt singura care comenteaza pe aici fara a citi legea???..sa fim seriosi.

        • trebuie si el sa explice situatia undeva..acum a fost la protv..chiar o sa-l urmaresc pe internet la stirile protv la ora 8. mai mult vreau sa citesc legea ca sa-mi fac o parere corecta.

          • @ Gabriela

            Primul lucru pe care il face un om ca sa nu fie manipulat este sa citeasca legea si sa se uite pe site-ul smurd si al fundatiei smurd. Apoi scrie ce are de scris, complet informat.

  39. Buna ziua Nasul!
    Gand la gand cu bucurie, spune o vorba romaneasca!
    Ieri cand am aflat cele doua vesti le-am regretat pe amandoua!
    M-a pus pe ganduri demisia D-lui Dr. Arafat si prezenta nelinistitoare, pentru mine, a lui Ciohodaru in minister!
    Dr. Arafat a facut multe pentru sistemul de urgenta din Romania, dar acum au venit „hulpavii” sa-i ia meritul!
    In spatele noii reforme se ascund multe, prea multe mijmasuri, asteapta vulturii sa se hraneasca din „trupul bolnav al tarii”, eu banuiesc cine se ascunde in spatele acestui „act de bine” al sanatatii, dar tac, vreau sa vad daca am dreptate, in timp!
    Sper ca D-l Presedinte sa nu-l mazileasca pe Dr. Arafat, este foarte util cu experienta sa!
    Smurdul nu cred ca este altceva decat „copilul de suflet” al Dr-lui Arafat, trebuie lasat in viata si nu minimalizat meritul celui care i-a dat „nastere”!
    Tot respectul Dr-lui Arafat!
    Cat despre Ciohodaru, este o numire care s-ar putea sa-mi dea dreptate, banuieala mea, este un oportunist, lipsit de scrupule, intr-un cuvant, nu prea „frumos”, este un golan pus acolo cu scopuri de imbogatire a unora si de FRANA in ministerul sanatatii!
    Ceea ce se pierde prin acest nou act normativ s-ar putea sa fie recuperat in ani multi, prea multi ani, iar vor fi victime nevinovate ale unor doritori de imbogatire rapida!
    Sper sa nu mor pana voi vede dinnou bine sanatatea populatiei tarii!
    Doamne ajuta si acestei tarisoare!!!!!!!!

    • Foarte corecte aprecierile,zic eu.Ciuhodaru exemplu de ,asa nu.Ieri a colindat pe la toate televiziunile,numai lozinci numai teorie,cred ca nici nu cunostea legea,argumentul lui era ca tot la 112 vom suna.Cum poti sa fi si director de spital si parlamentar acum si consilier onorific la MS .Mai vrea sa fie si candidat la Primaria Iasi.

      • este multilateraldezvoltat si probabil traieste de 3-4 ori aceeasi zi ca sa le faca pe toate

    • I.M. ar fi cazul sa ne abtinem in ambele cazuri…deci atat a lui ARAFAT cat si a lui CIUHODARU.

    • Eu zic ca sunt indreptatite suspiciunile vizavi de licitatii si de cei ce vor fi doritori sa-si bage mainile pana la cot.Dar,iar facem o imensa greseala si punem oamenii inaintea unei linii directoare care sa ne indrepte pe drumul cel bun.E nevoie de o lege dreapta,corecta pe termen lung care sa schimbe perspectivele pe viitor.Unde trebuie lucrat e mentalitatea inradacinata de atata amar de ani.Daca nu se poate sa o schimbam pe bun simtz,trebuie sa se mearga pe controale drastice si pedepsirea exemplara a celor care o iau pe langa drum.Trebuie sa incepem sa si construim nu doar sa ne temem de drobul de sare.E singura noastra sansa ca tara.

      • Adnana, momentan nu are cine sa faca legi drepte, pe termen lung nu au interes, sa nu visam cu ochi deschisi; si bine zice Nasul , sa ne ajute Dumnezeu sa nu ne imbolnavim in contaxtul asta..

        • Draga Cami,nici viitorul nu suna prea bine.Eu cand ma uit la ce doctori ies acum de pe bancile facultatii si cat „aplomb” si „pasiune” au…imi vine sa-i pun o piedica lu’ tanti abramburica ca a facut atat de facila intrarea la facultate si a scos pe banda rulanta asemenea „genii”.Speranta tot de la Dumnezeu vine…vorba aia:”Cand ai zile,nici doctorii n-au ce-ti face!” ;]

    • I.M. – dupa cate am inteles problema lui Raed era mai mult sa nu se faca rabat de la calitatea actului medical..vorbim aici de sanatatea oamenilor, nu de afaceri cu cartofi cal.1 sau 2. Sa nu te trezesti ca vine unul la tine pe salvare paralel cu medicina. Am patit asa ceva.Cativa ani in urma am chemat salvarea ca sotul meu a facut o criza de stomac avand ulcer si i-a zis ca are cistita. Am mers a doua zi la spital si s-au uitat aia la mine chioris cand au vazut ce medicamente i-am dat. Noroc ca aveam reteta medicului de pe salvare si si-au facut cruce.

  40. LA MULTI ANI 2012 !!!

    Nasule,

    Drumurile nostre sunt diferite va rog sa va calmati cu elogiile si sa vedem subiectul mesajului Presedintelui.

    Il voi reaminti si pentru @Cie, mesajul se referea la noua legea a sanatati.

    SUNT in masura sa va spun, legea propusa este cea mai buna in ultimii 21 ani, cunosc sistemul din ROMANIA perfect si sistemul europeean.

    ARAFAT, Sa afirmi ca este contra legii, a reformei si clachezi usa este foarte CRIMINAL mai ales din pozitia sa de secretar de stat.

    Pentru tot ce a facut a fost platit si in plus recompensat.

    Sustin interventia Presedintelui, sustin noua lege si amendamentele care s-au facut, mai ales precizarile ministrului ieri seara la D.CRISTOIU.

    Trebuie uitat GRATUIT si POMANA, POPULISMUL este cel mai periculos TERORISM.

    NATIUNEA este imbrobodita de altfel cum si DVS de acest ARAFAT care a facut SMURD.

    Ce este SMURDUL, un serviciu mobil de urgenta reanimare si descacerare care sub un apel intervine la locul catastrofei sau a altor nenorociri.
    Avevarata prestatie medicala se realizeaza la spitalele de urgenta si la clinicile de specialitate in functie de caz.

    Asa se procedeaza in lume si a inceput si in ROMANIA, dar pana la perfectiune mai este o cale foarte lunga.

    Ce deranjeaza daca mai exista inca unul sau mai multi si sunt pilotati de aceiasi centrala de apel si sunt mai aproape de caz ?

    Ce deranjeaza daca anumiti clienti doresc un servicu mai performant pe baza de prima de asigurare.

    Ce mai conteaza daca suprafata Romaniei este acoperita cu mai bine de aceste unitati de SMURD private

    Lista este foarte lunga, intr-o tara europeeana asa se procedeaza, concurenta si performanta NU INCHISTAREA !!!

    Se doreste economie planificata atunci se revine la cea fost.

    Un oarecare nCOLAESCU spunea daca merge bine dece sa-l schimbam, sa mearga si mai bine !!!!!

    Sper ca m-ati inteles si contrar va sugerez inainte de se opune legii sa se vada ce este in lume.

    FRICA de CONCURENTA ascunde ceva mesquin !!!

    ROMANIA se gaseste in aceasta stare datorita faptului ca tot ce s-a facut a fost o PANTOMINA !!!

    Merci et à bien tôt

    Cordialement

    • 1. drumurile noastre sunt intradevar diferite, noi luptam pentru tara, TARA NOASTRA, ROMANIA, si ce este bun in ea si de stat si privat, dar pe principii corecte si transparente
      2.confundati populismul cu nationalismul, notiuni cu totul diferite, dar astea sunt nuante ce nu intra in sfera dvs de interes, pentru ca, prin europenizare=mondializare exact asta se incearca, diminuarea interesului national in favoarea mondializarii, largirii sferei de interes, mai axact a profitului
      3.astfel ca „natiunea este (n.m. intradevar) imbrobodita) cu lozinci de genul:
      „Ce deranjeaza daca mai exista inca unul sau mai multi si sunt pilotati de aceiasi centrala de apel si sunt mai aproape de caz ?
      Ce deranjeaza daca anumiti clienti doresc un servicu mai performant pe baza de prima de asigurare.
      Ce mai conteaza daca suprafata Romaniei este acoperita cu mai bine de aceste unitati de SMURD private
      Lista este foarte lunga, intr-o tara europeeana asa se procedeaza, concurenta si performanta NU INCHISTAREA !!!
      Se doreste economie planificata atunci se revine la cea fost”
      a)deranjeaza daca mai exista inca unul sau mai multi si sunt pilotati de aceiasi centrala de apel si sunt mai aproape de caz cand acestia sunt interesati financiar sa fie mai aproape de sta iar stutul se fenteaza astfel singur
      b)deranjeaza daca anumiti clienti doresc un servicu mai performant pe baza de prima de asigurare daca banii vin de la stat si se duc la privat, cine vrea ca privatul sa prospere sa se duca la privat, direct, inclusiv pe linie de urgenta medicala si sa plateasca daca-si permite, noi restul prostimii care nu ne putem permite vrem ca statul sa nu mai risipeasca in contracte dubioase si neperformante cu privatul si sa devina el insusi performant in cadrul propriului sistem pentru binele poporului pe care-l deserveste; statul nu-i facut sa deserveasca privatul!
      c)conteaza daca suprafata Romaniei este acoperita de aceste unitati de SMURD private daca ele mulg de la stat, statul nu-i facut sa fie negrul de pe plantatiile altora
      d)spuneti ca „Lista este foarte lunga, intr-o tara europeeana asa se procedeaza, concurenta si performanta NU INCHISTAREA „, problema voastra este ca lista s-a cam scurtat, ce a fost de luat pana acum ati cam luat si ce a rmas si mai merge bine nu vreti sa scapati din mana; altfel noi suntem si am fost intotdeauna europeni desi sunt multi care contesta asta dar n-au cum sa ne miste de aici, concurenta nu ne-a speriat niciodata, doar cea neloiala ne-a infuriat intotdeauna, spre performanta am tins intotdeauna chiar si in cele mai grele perioade, iar inchistarea nu ne caracterizeaza, este doar o alta lozinca fluturata de cercuri meschine pe sub nasul nostru sa ne prosteasca si sa ne convinga ca nu suntem capabili; va anunt, daca nu stiati ca SUNTEM CAPABILI, foarte capabili dovada elita intelectuala romaneasca de toate varstele supta de acest internationalism discutabil
      e) mai spuneti ca „Se doreste economie planificata atunci se revine la cea fost” si va intreb: care-i treaba? ce va doare? planificarea se poarta si in economia occidentala, ati planifica bine munca inseamna a sti ce vrei, ce urmaresti si sa prevezi unde vrei sa ajungi, in speta la ce profit; ce faceti voi cu noi nu-im planificare? planificati sa ne distrugeti cu lozinci retardate ca sa ne complexati; nu veti reusi si stiti de ce? nu suntem nici complexati si nici retardati!
      „Sper ca m-ati inteles si contrar va sugerez inainte de se opune legii sa se vada ce este in lume”-ei bine, iata, in sfarsit am vazut si am fost tare dezamagiti, lumea nu-i asa cum am crezut noi si am contatat ca toate relele ne-au venit din aceasta lume, care intr-o zis, asa de chichi-bambus s-a hotarat sa faca un experiment cu noi, cu cehii, cu polonezii etc
      „FRICA de CONCURENTA ascunde ceva mesquin” – asta-i tareeeee! concurenta nu ne sperie, ne sperie ce se ascunde in spatele ei!
      „ROMANIA se gaseste in aceasta stare datorita faptului ca tot ce s-a facut a fost o PANTOMINA”-asta-i si mai tareeeeeeeeeee! intreb: regizata de cine?
      Asa ca draga domnule, cine v-a cerut parerea? Daca de acolo din Elvetia asa se vad lucrurile, I’m sorry, stati acolo si mancati caviar, beti un vin bun si nu ne mai indoctrinati cu slogane la comanda. Daca vreti unul mai bun, memorabil va dau eu: „NICI O MASA FARA PESTE”!

      • Rena, ai spus:
        „europenizare=mondializare exact asta se incearca”

        pai cine este de vina? cine fuge dincolo in UE sa se opereze ca in Romania nu sunt conditii?
        Toti vrem sa fie ca in Europa, dar cand e vorba de schimbat……sar toti ca arsi!

        • pai chiar, cine fuge-n occident sa se opereze? cine are bani, noi n-avem, vezi si gravele cazuri umanitare care se chinuie sa ajunga la operatii in occident si nu reusesc sa faca rost de bani! si-apoi frustrarea medicilor romani ramasi aici pe baricade si care, desi profesionisti, nu dispun de aparatura si conditile necesare desfasurarii activitatii! si inca ceva, ca un medic sa ajunga intradevar bun, are nevoie de experienta castigata prin profesari continue, e ca la piloti, daca nu ai in spate un anumit nr. de ore de zbor nu prea te descurci in situatii critice

          • pai hai sa facem reforma!!!!
            de ce sa mearga romanul dincolo sa se trateze?

          • AI multa dreptate Rena – cine are bani sa mearga sa se opereze afara?
            Am cunoscut azi un baiat de 25 de ani, are tumora pe creier cit o moneda de 50 de bani si la spitalul la care s-a dus sa se opereze, spital din Romania, i s-au cerut 10.000 de euro spaga!! Nu are acesti bani, nu are cu ce, dar nu si-a pierdut optimismul ,voia buna si dragostea pt prietena lui! Spera ca vor veni vremuri mai bune si va putea fi operat si se va face bine! Ce-i poti spune unui asa om ? Cum il poti incuraja si mai ales cum il poti ajuta? sa fim sanatosi si sa auzim de bine1

        • asa este lore,la noi sunt multi care poarta ‘ochelari precum caii’ aceasta categorie trebuie trezita din amorteala.
          TV.NASUL,urgent pe sticla!

      • Buna seara. Raspunsul tau mi-a dat acelasi sentiment ca postarile eroilor Alex, Timan, Bibliotecaru samd. Eu nu ma regasesc in marea parte a punctelor scrise de tine.
        1. si eu „lupt” pentru tara, dar nu m-am laudat niciodata cu acest lucru.
        2. amestecati notiunile de populism/nationalism/europenizare/modializare. Eu sunt ceea ce sunt, sunt mandru de ceea ce sunt si in acelasi timp imi place sa traiesc civilizat. Daca vin cei de la uniune si zic, ba tu esti european de azi inainte, eu sunt si voi ramane ceea ce sunt.
        3. la punctul cu directionarea salvarilor samd, considerati din start ca acolo sta o persoana care este corupta/neprofesionista/care isi vede numai interesul propriu. Eu am incredere in semenii mei si pana la proba contrarie, le acord increderea mea.
        4. la asigurarea medicala primita de mine, astept un serviciu pe masura egal de unde. Dar sa-mi spune-ti du-te nene la privat, nu mi se pare normal.
        5. spune-ti ca vin nu stiu ce cercuri meschine sa ne spuna ca nu suntem capabili. Eu stiu ce pot si poate veni o armata de oameni sa-mi spuna ca nu-i asa, dar tot de pomana (tocmai pentru ca pot/cunosc/sunt profesionist).
        6. Economia planificata (cincinalele care le-am avut) este o intoarcere in timp. A-ti planifica ceea ce ai de facut este bine. Dar nu le amestecati asa cum ati facut in raspunsul dvs.
        Incheierea raspunsului dvs, m-a deranjat insa, pentru ca acelasi lucru, l-au spus iubitorii de tara in dec 89 si 90: nu ai mancat salam cu soia, asa ca mars de aici.
        Suntem de pareri diferite si acest lucru este okay. Insa Romania care o descrieti dvs. eu o percep altfel (nu am contracte cu statul si duc un trai cinstit). A doua la mana, inclusiv „afara” sunt respectat ca _roman_ si cei care nu o fac, le aduc _argumentele_ necesare pentru a-si schimba parerea.
        Numai bine.

        • Buna seara si tie, ai dreptate dar, cred, m-ai inteles gresit; comentariul meu era strict un raspuns la o postare anterioara unde, ca un obicei al acestui domn, notiunile sunt intradevar amestecate, de-asta a iesit ce a iesit.Si eu vreau un act medical de buna calitate in ambele sisteme si nici eu nu sunt acord cotizez la stat si sa fiu trimisa la privat.Vreau ca banii statului sa-i gestioneze statul si sa-i distribuie tot in sistemul de stat. Cei de la privat sa aiba propriul sistem separat. Despre economia planificata exact asta spuneam si eu. Ea nu inseamna deloc acele planuri cincinale de trista amintire. Planificarea economiei s-a practicat intotdeauna, se practica si astazi si se va practica si de acum incolo. Putem discuta punctual daca doresti, dar repet ma refeream strict la afirmatiile d-lui respectiv.Si eu iti doresc numai bine.

          • @Rena: este okay. Personal sunt de parere ca statul trebuie sa „faca” regulile jocului, sa controleze daca sunt respectate, sa le adapteze in functie de situatia din „teren” si cam atat. Statul ca „firma” nu a functionat niciodata bine (sau mie nu-mi sunt cunoscute exemplele unde functioneaza bine). Asta imi este parerea…
            Numai bine.

    • Bun , mesajul presedintelui jucator este realist pana la urma, dar in antecedent avem privatizari de 2 bani pentru popor, demarate in pripa insa dospite la cald demult, asta se intampla de obice in Romania.Sa nu ne hazardam , sa cugetam si bine ar fi sa se cugete mai mult in tara asta asa fara rabchiuna.In ansamblu privatizarea sistemului sanitar, modernizarea este necesara, insa eu cred ca are ascendent utopic. E foarte greu sa se folosesca actul medical in slujba OMULUI, nu numai contacost! Discrepantele vor fi prea mari!

  41. deci pina la urma e bine cu reforma sau nu?
    – in romania sunt multi ce vor sa faca rau ,asa ca de o fi buna sau nu o fi buna, cu abevarat, aceasta reforma ,ea va avea de suferit ca sunt cei ce vor pune piedica .interesul sunt banii, cascavalul si puterea.
    -sistemul sanitar oricum ar fi el acum are nevoie de reforma.e ineficient.eu personal merg pe mana lui basescu.de el greseste eu sper si cred ca nu va gresi mai mult decit ceei dinaintea lor.
    -nasule tre sa revii pe televizor sa fim bine informati ca asa suntem in ceata densa.
    -da smurd functiona bine,dar vb lui nasu dupa el urma calvaru ed nimereai in spitale ca vai de mama lor.

  42. Cred ca problema principala e de fapt personalul dupa ambulanta ,sunt slab pregatite în special asistentele medicale. Sunt angajate pe pile nu pe compententa profesionala. Exclud smurd-ul

    • Pai,daca e asa de slab personalul de pe ambulante, asta o spui tu ,de ce ii este frica d-lui Arafat ca va ramine fara personal?Ar trebuii sa se bucure ca scapa de incompetenti.Oricum nu este adevarat.Intrun singur an am chemat ambulanta de zece ori.Oameni extraordinari,bine pregatiti mi-au salvat viata.

      • Ambulanta este una iar Smurdul alta, intradevar la Ambulnta sunt asistente comode si incompetente iar medicii sunt prea putini; am vazut numai pe tv oameni abandonati in strada de o asistenta proasta de la Ambulanta. Smurdul are putine esecuri comparativ cu Ambulanta, iar o masina de Smurd este dotata si cu personal si cu aparatura, nu vine degeaba niciodata!

    • Stai linistit care are pile nu se angajeaza undeva unde se lucreaza in ture de noapte, unde trebuie sa acorzi primul ajutor in situatii grave, unde raspunderea e mare. Isi alege un loc caldut de birou unde binenteles ca nu scapi de hartogaraia care ne omoara.

      • Oricum in spitale (nu toate ) asistentele se comporta ca niste „doctorite” un pic mai sexoase cu bichinii trasi prin fundulet sa dea bine la domnul doctor !! Sunt spitale unde se dau cap in cap de prea multe pe metru patrat . Nu-mi poate schimba nimeni parerea , vad cu ochii mei ,asa ca astept noul plan al sanatatii ,poate competitia pe plan profesional va creste !! Nu vorbesc de toate spitalele sau toate serviciile de ambulanta ci de cele din orasul meu .

        • Suna curat comentariul tau Florin Catalin,sunt sigura ca este adevarat ceea ce ai notat mai sus.Pai asistentele au avut ce invata de la Tembeleziuni,si pun in practica 🙂 Sa ne ajute dumnezeu cu acest inceput de drum in domeniul reformarii sistemului de sanatate din RO.
          Ce mult ne lipseste NASUL de pe ecran…pacat!
          Sa speram ca nu va mai dura mult pana la revenirea domniei sale.

    • Si bine inteles domnul Arafat a dat fuguta aseara la antena 3 sa-si spuna of-ul . Si s-a pornit o caterinca de 2 lei tipic antenista !! Pacat ,il credeam un om demn, dar cand e vorba de bani …!!!

  43. Daca privim la sistemul privat din invatamant,nu putem constata decat o mare dezamagire.Privatizarile din energie o mare smecherie.Combustibili monopol privat.Sper ca peste ani sa nu vorbim de baietii destepti din sistemul medical de urgenta,si sa spunem nu mai putem face nimic,piata este libera.Cand vrei o reforma a unui sistem cu o prevedere destul de larga si lasi legiferarea pe viitor prin norme si ordine pot aparea surprize,vezi cazul Interagro.

  44. sincer toata chestia o vad ca un fel de invidie ca un strain a reusit sa faca ceva in tara asta. poate gresesc dar romanul nu se poate detasa de .capra vecinului.

    • Sincer , invidia nu are nici o legatura . Aici e vorba de „business”. Vedem dupa , daca se aproba legea,cum este Mr. Arafat .Este mai patriot decat romanii sau un bun om de afaceri…..?

      • Eu cred ca acest ARAFAT este patriot in primul rand pentru tara lui de bastina,si apoi ‘eventual’ daca are in vedere tara care l-a facut
        milionar,miliardar( habar nu am),dar din moment ce a fost ‘preten’ cu GOGAN VASILE din’90 asta ne da de gandit mult….(repet,e prima oara cand aud de acest G.V. de unde a avut bani sa demareze imediat dupa ’90 asa o afacere????).
        sa auzim de bine dragi romani!

      • inainte de a fi un business este un act medical.
        i-a tinut cineva pe medicii romani timp de 20 ani sa dezvolte un asemenea sistem prin asociere?

        • Hmmmmmmmmmm.
          Tu crezi ca daca nu era si un business la mijloc ,actul medical era la fel de bun ? Tu nu sti ca in Romania orice „act medical” reusit, se plateste ? Doar nu o sa spui acum ca a fost voluntariat sau patriotism!

          • nu contrazic insa principalul este ca
            s-a pastrat calitatea actului medical
            si s-a diversificat cu noi servicii.

    • Buna ziua oameni buni!!!
      D-le Radu Moraru fffff.buna prezentarea(situatiei) pe care ne-ati facut-o .Mie mi-a placut !
      Eu una vreau doar atat sa fie bine ptr. toata lumea!
      Sa auzim de bine !O zi buna tuturor!
      Maine pe cai,abia astept. 🙂

Comentariile sunt închise.