Direcția Generală de Taxe și Impozite Locale a Sectorului 4 este una dintre acele Direcții în care cetățeanul își poate plăti dările chiar și online. Totul datorită ingeniosului sistem informatic iTaxCollect, sistem de management al colectării taxelor și impozitelor la nivelul administrației locale, de care beneficiază primăria condusă de Popescu Piedone, prin intermediul firmei Siveco.

Firește, sistemul mai dă și chix din cînd în cînd, nu mai departe de luna ianuarie întreg programul DGTIL Sector 4 fiind suspendat din cauza unor deficiențe tehnice. Ca orice altă deficiență tehnică, ea poate fi rapid remediată de către furnizorul produsului. Cam la fel de rapid cum sînt încasate fondurile publice pentru reparația problemei.

Siveco este o societate care trăiește nu doar din implementarea de sisteme informatice, dar și din vînzarea și închirierea de licențe soft precum și din mentenanța și reparațiile la propriile sisteme informatice vîndute către instituțiile publice. Spre exemplu, în cazul SGTIL Sector 4, ultima sumă, încasată în penultima zi a lui februarie, este de aproape 100.000 RON, pentru servicii de mentenanță și reparații a programului iTaxCollect, despre care vă ziceam mai sus. Problema mentenanței și a reparațiilor este una periodică. Un alt astfel de contract a fost semnat anul trecut, tot cu primăria condusă de Piedone și, la fel ca și acum, tot prin atribuire directă și fără anunț de participare. Că doar “serviciile pot fi furnizate de un singur participant, din motive legate de protejarea unor drepturi de autor”. Adică, ce poate fi mai frumos și mai eficient decît să vinzi un produs, după care, din motive tehnice, să fii plătit și pentru reparatul și întreținerea lui? Mai ales că banii pentru “mentenanță și reparații” provin exact din banii adunați prin sistemul reparat.

8 COMENTARII

 1. ingenios pe naiba asta poate face oricine
  ingenios este sa reduci taxele nu sa le mai faci o modalitate de plata sau sa mai adaugi una ,doua
  da asta e daca acceptam ca din munca noastra sa ni se ia 80% atunci e bine ,nimeni nu zice nimic
  toti care vin la putere mai pun o taxa in loc sa mai scoata din ele in asa fel incit sa poti si tu rasufla ,sa traiesti mai bine ce fel de stat este ala care jefuieste cetatenii pina la limita subzistentei doar ca vrea ei si ne bobmbardeaza zilnic cu minciuni
  mai drastic este ca se gasesc si vuvuzele care sa-i aprobe „da d-le asa trebuie pai cum sa faci asistenta sociala,sa construiesti sosele ,etc,etc”
  pe dracu toate s-au facut cu imprumut si jefuiti si datori as striga cit as putea de tare hooooo dar mi se pare vulgar

 2. Ce inseamna asta? Lumea nu mai are timp sa stea la cozi ca pe vremea lui Ceasca, este normal ca cetatenilor sa li se permita sa plateasca online. Fiecare sistem are si bug-ul lui, asta nu inseamna ca nu este eficient, chiar daca uneori se strica. Toate lucrurile se strica!! Mie mi se pare o idee chiar buna sa poti plati online. Stati voi la cozi, daca va convine.

 3. aha, deci e mai rau sa stai acasa linistit online si sa-ti reglezi conturile? hmm…o arzi aiurea, prietene, nu prea ai cu ce sa-l prinzi pe piedone. nu vezi ca e singurul care administreaza? se gandeste la binele cetateanului!

 4. Articolul este scris ca sa se afle autorul in treaba. In loc sa arati cate primarii au mai implement sisteme electronice de plata a impozitelor, te legi de o chestie absolut normala, cum este mentenanta. Cand cumperi o masina, dupa ce iese din garantie, nu platesti pentru intretinerea ei? daca ai un site, nu platesti sa aiba cineva grija de el, astfel incat sa nu iti pice cand ti-e lumea mai draga?

  • cand cumperi o masina, platesti pentru intretinere si pana iese din garantie.
   aici era vorba de sumele cu care se fac intretinerile si de felul in care se fac contractele pentru asta.

Comentariile sunt închise.