Marian Godină a scris despre tânăra ridicată de jandarmi la Cluj pe motiv că ar fi perturbat o manifestația în favoarea familiei tradiționale. Polițistul din Brașov susține că nu a auzit despre tânăra actriță Oana Mardare care „a ținut să joace în public, gratuit, un rol de circar”, conform libertatea.ro

Din fericire, spune Godină, „jandarmii au băgat actoria în dubă, pentru că legea e clară în privinţa unor astfel de manifestaţii, iar când prezenţa unei persoane instigă, acea persoană trebuie îndepărtată, pentru ca lucrurile să nu degenereze, asta pentru protecţia ei în primul rând”.

Incidentul de la Cluj, unde o tânără a fost ridicată de jandarmi în timpul unui marș organizat de Noua Dreaptă, a stârnit contorverse. Polițistul Marian Godină a publicat pe Facebook un comentariu despre acțiunea forțelor de ordine, care a avut loc sâmbătă, în Piata Avram Iancu.

„Ieri a fost pentru a doua oară când am descoperit o actriţă de care nu auzisem, dar nu pentru că ar fi făcut vreun rol extraordinar în vreun film premiat, ci pentru că a ţinut să joace în public, gratuit, un rol de circar. Actriţa noastră a participat la un marş LGBT, după care a ţinut să meargă şi la manifestaţia antigay. S-a dus acolo, după cum ea ne spune, ca să facă dialog, adică nu doar să asculte şi să tacă (ceea ce era oricum ostentativ)”, și-a început poliţistul brașovean postarea de pe Facebook.

Marian Godină a comentat ironic demersul actriței din Cluj, spunând că „s-a gândit ea cumva că oamenii ăia, ale căror păreri sunt neschimbate de câteva secole, pot fi aduşi pe calea cea dreaptă de către ea, prin dialog”.

„Şi-o fi zis ceva de genu’: „Mă, cu oamenii ăia o fi dialogat careva? Ia, că mă duc eu să-i luminez. O să dialoghez eu cu ei şi vor înţelege cât de încuiaţi sunt. Ba chiar vor pleca unii de la marş ţinându-se de mână câte două cefe late, dintre care una va ţine şi un trandafir în dinţi în timp ce îşi va suna nevasta să o anunţe că divorţează pentru că s-a reprofilat şi şi-a descoperit adevărata dragoste. Nevastă-sa se va bucura de veste pentru că şi ea flirta de ceva vreme cu vecina de la trei. De mâine vor fi nişte oameni destupaţi, atât la figurat cât şi la propriu”, a precizat poliţistul, pe Facebook.

Polițistul Marian Godină, despre tânăra ridicată de jandarmi la Cluj. „Cred că oricum au rugat-o frumos cam de prea multe ori”

Polițistul brașovean a precizat că la Cluj nu s-a întâmplat ceea se aștepta probabil tânăra „pentru că acolo nu erau absolvenţi de filosofie dornici de dezbateri cu argumente pro şi contra”. Marian Godină crede însă că oamenii aflaţi la mitingul pentru susţinerea familiei tradiţionale aveau dreptul să-şi exprime părerile „în cadru organizat şi autorizat, la fel cum şi ea a avut dreptul de a face asta la marşul la care participase în aceeaşi zi şi care nu fusese perturbat de nimeni din cealaltă tabără”.

„Din fericire, tot pentru ea, jandarmii au băgat actoria în dubă, pentru că legea e clară în privinţa unor astfel de manifestaţii, iar când prezenţa unei persoane instigă, acea persoană trebuie îndepărtată, pentru ca lucrurile să nu degenereze, asta pentru protecţia ei în primul rând. Oare ce ieşea dacă nu erau jandarmii deloc? Se mai ducea acolo dornică de dialog?”, a spus Marian Godină.

Brașoveanul, devenit celebru datorită istorisirilor sale despre activitatea sa de polițist, crede că este trist faptul că „formatorii de opinie” vorbesc despre un nou abuz al Jandarmeriei, fără să afle dacă jandarmii au acționat conform legii.

„Era suficient de citit Legea 60/1991 şi de gândit că ea se aplică la fel şi pentru bărbaţi, şi pentru femei. Că doar tot suntem împotriva discriminării. Şi cred că oricum au rugat-o frumos cam de prea multe ori”, a scris poliţistul, care felicită Jandarmeria Română, în postarea sa pe Facebook.

Oana Mardare, o tânără actriţă, a participat la mitingul organizat, sâmbătă, la Cluj, de mai multe organizații care susțin familia tradițională. La un moment dat, a intrat în conflict cu manifestanții, după ce a comentat afirmațiile unuia dintre aceștia despre mitingul comunității LGBT, desfășurat în aceeași zi, în cursul dimineții.

Jandarmii au intervenit ca s-o scoată din mulțime. Pe imaginile, care s-au răspândit pe Internet, se vede cum tânăra este târâtă de jandarmi și cum țipă. Apoi, este dusă în duba Jandarmeriei împotriva voinței ei.