Romanian designated Prime Minister Victor PontaPrimul ministru Victor Ponta a afirmat marti ca Guvernul va sustine in totalitate obiectivele Romaniei prezentate de presedintele Traian Basescu in Parlament.

“Presedintele Basescu a vorbit in Parlament despre obiective importante ale Romaniei, obiective pe care Guvernul pe care il conduc le sustine in totalitate: vorbim despre apartenenta noastra la UE, la NATO – Parteneriatul Strategic cu SUA, intrarea in spatiul euro si in spatiul Schengen. Acestea sunt obiective fundamentale, pe care Guvernul pe care il conduc le sustine si le are in programul de guvernare. E evident ca asta nu inseamna ca nu o sa cititi in continuare tot felul de analisti care fie din prostie, fie din ticalosie vorbesc cum ne ducem noi in Rusia, Kazahstan sau mai stiu eu unde, insa obiectivele fundamentale ale Romaniei sunt foarte clare, sunt insusite de premier, de Guvern si lucrurile sunt foarte clare din acest punct de vedere”, a declarat Ponta la Parlament.

El a precizat ca va analiza punctele de actiune prezentate de presedintele Basescu in plenul Parlamentului si va face tot ceea ce tine de Guvern pentru a indeplini obiectivele fundamentale ale Romaniei.

“Sunt lucruri care nu tin de Romania in primul rand si nu de Guvern, care tin de un anumit climat politic in tari din Uniunea Europeana si acolo trebuie sa muncim”, a subliniat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, in plenul Parlamentului, ca baza credibilitatii Romaniei nu este legata de ceea ce face diplomatia, ci de ceea ce se face “acasa”.

“Baza credibilitatii tarii nu este legata de ce face diplomatia, ci este legata de ceea ce facem noi, aici, acasa. Diplomatia poate doar sa puna in valoare ceea ce noi facem”, a spus seful statului.

Presedintele Traian Basescu a sustinut marti in plenul Parlamentului un discurs pe teme europene, in care a trasat principalele axe de politica externa pe care Romania le are, si anume, apartenenta la UE si la NATO si Parteneriatul Strategic cu SUA.

12 COMENTARII

  1. ….Draga ponta cred ca haina de PM este grea pentru tine ,vezi ca ai intrat in alt rahat cu carnea de curcan…..lasa drakului excursiile intre televiziuni si mai guverneaza si tara ca se alege praful de ea si noi daca nu si de tine !….functia pe care o ai presupune si multe responsabilitati pe care tu nu vrei sa le recunosti …in afara de a face pe vedeta in tara si in strainatate ,esti VARZA la capitolul PREMIER si chiar politica ……un agarici infumurat plin de basini ,altceva nu esti !…si tu si kakarila si nevestele voastre batute-n cap !

  2. Desi nu sunt,nicidecum,un fan Ponta,trebuie sa recunosc atitudinea de astazi!Nu stiu de ce nu putem sa apreciem si pozitiile corecte ale adversarilor atunci cind sunt afirmate de un lider.Poate pentru ca sunt efemere,maine va retracta ceea ce astazi a declarat.Vom vedea!Poate ca ceva se va misca,corect,in Romania.

  3. “Guvernul sustine in totalitate obiectivele Romaniei” dar vrem sa pastram PENALII in acest guvern.
    Mai da’ tolomac mai esti, nu ti-a spus nimeni ca esti “dus cu capatul superior” (ca nu ai cap), cu ce te SANTAJEAZA fenechiu de nu-l dai afara? Cred ca cu ceva foarte grav de joci cum canta el!
    Mai bine dai de pamant cu o tara intreaga decat sa te dea el 😕

Comments are closed.