Victor Ponta a declarat, marti dimineata, ca dezvaluirile facute de presedintele Traian Basescu, conform carora premierul ar fi fost ofiter acoperit in perioada 1997-2001, “sunt numai minciuni”, informeaza ziare.com

Aflat la Iasi, pentru a se inchina la moastele Sfintei Parascheva impreuna cu sotia sa Daciana Sarbu, Victor Ponta a fost abordat de jurnalisti, care i-au cerut sa comenteze declaratiile facute, luni seara, de Traian Basescu, la Palatul Cotroceni.

Premierul a spus ca isi doreste sa faca totul ca “Romania sa fie altfel dupa 9 ani si 11 luni de calomnii, mizerii, atacuri sub centura”.

“Azi, o sa ma rog si pentru domnul Basescu, care e extrem de tulburat, framantat, e clar. Romania nu trebuie sa mai depinda de tulburarile si framantarile unei persoane”, a declarat Victor Ponta.

Liderul PSD a mai sustinut ca, spre deosebire de presedinte, el respecta institutiile statului.

Intrebat de jurnalisti, el a precizat ca “exista in Romania institutii ale statului, justitie cu siguraranta, care daca cineva a incalcat legea, il va trage la raspundere”.

Victor Ponta a mai sustinut ca din 1995, cand a absolvit facultatea, si pana in prezent a respectat legile tarii si si-a “servit tara”, atat in calitate de deputat, cat si de ministru.

“Si o voi face in continuare”, a subliniat el.

Intrebat cum explica declaratiile presedintelui, Victor Ponta a spus ca nu poate face acest lucru.

“Domnul Basescu se exprima intr-un mod care e total inacceptabil pentru un presedinte in functie, la adresa tuturor contracandidatilor doamnei Udrea. Foloseste institutiile pentru a sustine un candidat”, a acuzat premierul, adaugand ca acesta nu este un mod acceptabil de comportament pentru un presedinte.

“Va asigur ca atunci cand voi fi presedinte, ceea ce vedem poate fi schimbat”, a mai subliniat premierul.

Intrebat daca e ceva adevarat in ceea ce a spus Traian Basescu, Victor Ponta a raspuns scurt: “Sunt numai minciuni”.

Comments are closed.