de Radu Moraru – nasul@nasul.tv

Ii urmaresc din prima zi. La inceput au fost repartizati pe acest blog niste indivizi postaci cu ceafa lata, mediocri si parca, imi amintesc, si o tzatza de pe la vreun colhoz. N-au facut fata la intilnirea cu aceasta comunitate minunata de comentatori din intreaga lume, oameni al caror scris ar putea detona toate inimile, chiar si cele de piatra. Exista atita emotie pe acest blog incit, de multe ori, parca ma tem sa deschid Ipadul sa va citesc!

Nu stiu sigur daca exista un coordonator, dar pe masura ce blogul crestea in sufletele noastre, au inceput sa apara postaci “bine pregatiti”! Au argumente, unele chiar valoroase, au limbaj, scriu bine si cauta fisuri, chiar si acolo unde nu exista, dar speculeaza bine fiecare moment. De-a lungul ultimelor saptamini le-am intins mici capcane si asa i-am descoperit, fiindca sint citiva care sint in stare sa ne pacaleasca. Insa toti au picat citeva probe fundamentale: sinceritatea, buna credinta si mai ales probele emotionale. Nu stiu daca o fac la ordin sau neintentionat, dar acesti oameni nu isi cunosc semenii!

Acesti postaci i-ar fi scris si lui Brancusi, “avertizindu-l” doct ca o Coloana a Infinitului nu poate sa fie cioplita din miinile unui taran. L-ar fi condamnat pe Enescu pentru “infatuarea” de a spune posteritatii ca cea mai frumoasa Rapsodie e cea Romana. Gheorghe Zamfir este, in mintea lor, un “extremist al naiului”, Nadia, o biata gospodina ratacita la Montreal, Ilie Nastase doar un gagicar iar Hagi un biet vorbitor in literatura fotbalului. Coanda, Vuia, Vlaicu doar niste visatori nebuni, Paulescu un vraci zoofil, Eminescu un anarhist bolnav si lista ar fi interminabila pentru acesti “darima-tot”!

Comentariile acestor postaci vin sa timoreze, sa omoare orice speranta, sa ne spuna mereu cit de prosti, naivi, agramati si lipsiti de orice valoare sintem. Dar probabil ca ati observat, in fata argumentelor, a emotiei, dau bir cu fugitii! Aproape orice exprimare a unor oameni liberi este aruncata in derizoriu! Nimic din ce gindim sau simtim nu e suficient de bun! Dar in loc sa aduca plus valoare, sa propuna idei mai bune, sa ne invete ei cum sta treaba, vitupereaza impotent, cu aceleasi sabloane politice si cretinoide. Daca nu as avea sentimentul ca sint platiti sa demoleze, mi-ar fi mila de ei! Ca sa nu generalizez, fata de unii chiar am o compasiune enorma!

La urma urmei, cine sintem noi, noi cei de pe acest blog?! Niste bieti trecatori, miine oricare dintre noi poate disparea intr-o clipa, oameni mai simpli sau mai educati, care ne dorim o televiziune care sa nu fie in ograda vreunui mogul, care sa nu depinda de bani politici, de guverne sau de presedinti. Nu vad de unde atita patima din partea acestor postaci, fiindca noi nu sintem nici Brancusi, nici Eminescu. Sintem foarte departe de aceste mari valori ale natiunii noastre. Daca vreti, pastrind proportiile, noi ne batem cu Vanghelie. Primarul sectorului 5 va stringe de Revelion peste 20.000 de romani care, pentru citiva euro, vor minca si se vor distra pentru o noapte!

Oare de ce ne condamna acesti postaci? Ca niste romani liberi vor sa stringa niste bani pentru o “hrana” care depaseste barierele burtzilor sau al dansului de-o noapte?! Ceva nu e in regula, unde e logica?! O fi atit de grav sa investesti banii tai, munciti cinstit si taxati exagerat, intr-un proiect in care crezi si care se intinde pe mai mult timp decit o noapte?! Oare nu avem dreptul “sa dansam” mai mult decit o noapte?! Oare sintem un popor care se repede la mincarica, beuturica si dantz, fara sa ne pese de viitor, de ce vor trai copiii nostri?! Asta o spuneti voi, postacii! Eu spun ca un “asemenea” popor nu ar fi dat Universalitatii atitea valori!!! Eu cred ca voi, postacilor, nu faceti parte din neamul nostru!

Stiu pe ce mizeaza acesti pseudo comentatori. Pe faptul ca astazi, in tara noastra, e mult mai usor sa dai tunuri de miliarde si sa nu patesti nimic, e mult mai usor sa faci Revelioane pentru saraci, da mult mai bine sa fii un ziarist murdar fiindca al tau e micul ecran! Stim, dar toate acestea ne ambitioneaza mult mai mult! Sa va fereasca Sfintul, sa ne unim, noi toti cei din Romania de Pretutindeni! Sa fim iubiti! Hai Romania!

358 COMENTARII

 1. Radu Moraru nu este o aparitie proaspata si efemera a mediei romanesti. In 10 ani ne-a convins sa-i fim alaturi. Cum ar putea cineva sa ne zdruncine increderea adunata in acest timp indelungat? Singurul care ar putea sa ne dezamgeasca numai Radu Moraru poate fi, ceea ce este imposibil din punctul meu de vedere. Ca un om care stie ce este presa si culisele ei, am admirat curajul lui Radu Moraru de a-si mentine verticalitatea si moralitatea. Un deosebit respect am si pentru Bobi Paunescu care a rezistat presiunilor atitia ani lasindu-i sansa exprimarii libere Nasului. Noi trebuie nu doar sa-l inlocuim pe Bobi Paunescu, ci chiar sa ne implicam furnizindu-i informatii si opinii pe care echipa Nasul sa le selecteze si sa le foloseasca in emisiunile viitoare. Da, si eu privesc in continuare la B1 la Robert Turcescu si Ion Cristoiu. Nici unul dintre cei doi nu reprezinta jurnalismul complet, lipseste jurnalismul de investigatie. Lipsesc anchetele bine documentate pe subiecte fierbinti sau tabu. Sint convins ca nici nu au echipa in spate cum are Nasul. Iar o echipa de jurnalisti de investigatie se aduna greu si in timp. Este o munca mult mai grea decit a unor ofiteri de informatii din SRI sau SIE
  Sustin in continuare ideea de ai ignora pe postaci, cenzurarea lor fiind nedemocratica doar cu exceptia celor care folosesc un limbaj obscen (termenul “suburban” nu-l inteleg)

  • Ma uit la B1 din obisnuinta, astept sa vad o emisiune fierbinte, de investigatie, dar nu e asa.Vad un Cristoiu, imbracat intr-o haina de piele mult prea mare, care invita “hipopotami asudati”, oameni care l-au servit pe Iliescu si acum se dezic de el, niste lepre comuniste, ma uit cum ii asculta , cum le lauda cartile, cat este el de inversunat si nu poate sa-l ierte pe Basescu ca i-a stricat planurile, nu au iesit asa cum prezisese el, sa fie demis sau macar sa piarda alegerile, si asta doar pentru a confirma ca el are dreptate. Cam asa se desfasoara emisiunile lui Cristoiu, cel care recunoaste ca e comunist. Bravo lui, macar el recunoaste. Nu a invatat nimic din ce-au facut comunistii lui acestei tari!

  • Daniel, pe postacii care mai tot timpul ii califica pe ceilalti ca fiind cand ciori, cand molii, sau chiar mai rau, cum ii califici? Ei sunt valabili? Intrebarea e si pentru guru-ul Radu Moraru.
   Daca tot vreti sa fiti doar intre voi, si ceilalti va deranjeaza, de ce nu conditionati accesul pe blog de user si pwd? E asa simplu. Asa ca, nu va mai lamentati!

   • @bardu …,iara te victimizezi,nu are rost,tu ”o cauti cu lumanarea”.
    ”NASUL” D-L RADU MORARU ESTE” VOCEA MEA” MA REPREZINTA !

 2. buna dimineata, am visat ca postaci cei rai au plecat in munti sa se purifice de energia negativa,nu stiu ei ce fericiti ar fi daca ar face asta
  ! o saptamana minunata va doresc

 3. Draga Radu,postacii “care este” sunt bine pregatiti ca numai asta fac si asta e misiunea lor,spuneam la un blogger ca noi avem nevoie de masa critica,securistii cu carne in cap de asta le este frica,ca aceasta masa critica se constitue,daca nu s-a constituit deja.Radule,in mine clocoteste sangele,ura fata de sistem este epica,eu am inteles care sunt consecintele si efectele sistemului in aproape 22mil. de oameni,si e devastator,si din momentul in care ai postat pe blog scrisoarea lui Antonescu eu sunt alaturi forever de tine.

  • Ionuț, până ne apare televiziunea minunată, să vorbim puțin despre termoficare.În ultimii trei ani s-au băgat sume uriașe în modernizarea sistemelor de distribuție a energiei termice în marile orașe. În afară de Iași, deși acolo situația era disperată. În Brașov, cluj, craiova, ploiești…sume imense au fost luate de firme din cluj și bacău pentru reabilitări în aceste orașe.Și în alte orașe mai mici situația e similară.Care e rezultatul? Crește prețul gigacaloriei și procentul pierderilor. Unde s-au dat cele mai mari subvenții, acum două săptămâni, pentru căldură? În cluj, brașov, craiova, ploiești. Asta e România pe are vrem să o construim? Pe mine mă doare că sunt român când văd ce se întâmplă în jur. Nu știu ce vedeți voi, dar am impresia ca vorbiți de o Românie iluzorie, cea reală e în prag de descompunere. Radu Moraru trăiește pe altă lume și vă aiurește de cap.Priviți-l pe Ion Cristoiu ca să vedeți diferența. E culmea persuasivității ( tatulici e mic copil pe lângă el)dar nu distruge ce e în jur, de altă tendință, folosește „efectul Coandă ” al informației diferite, chiar în contradicție,,pentru a mări forța de penetrare în spațiul public a ideilor sale.Nu cu tropăit de bocanci plini de noroi se face presă militantă în aceste vremuri.

   • Te doare rai de tot, se aude vaietul tau peste mari si tarii, cred ca nu ai somn de grija tarii.Tatulici e putred!

   • timan,sunt mii de lucruri gresite in aceasta tara,eu nu sunt aici,pe acest blog pentru Basescu sau pdl,eu sunt pentru crearea unui echilibru,pentru libertatea de a avea optiunea de a alege.Nu ma intereseaza politica,ma intereseaza corectitudinea si cinstea.Lupta vietii mele este pentru a constientiza cat mai multi romani ca a fi cinstit si corect este calea cea dreapta pentru a lasa copiilor nostri o tara mai curata,toate sistemele functionale (germania,tarile nordice,australia,canada) se bazeaza pe asa ceva.

   • #timan, ca te doare stim, ca esti iubitor de jurnalisti de scoala comunista, vezi Cristoiu, este evident, dar zi-ne si ceva ce nu stim. Nu de alta, dar risti sa devii plictisitor.

 4. ***Bibliotecaru – daca ti-e dor de Păunescu, du-te domnule, după el. Ce, nu ţi-e deschisă calea?

  • @ silvia h

   Ca să ajungi la nivelul unui maestru, nu este nevoie numai de talent, dar şi de o imensă putere de muncă. Mă îndoiesc că aş putea fi atât de prolific precum maestrul Păunescu ca să-l pot urma.

   Slavă domnului că peste 100 de ani nu-şi va aduce aminte absolut nimeni cine a purtat un nume “din mulţime” numai bun de statistica “pagubelor colaterale”, să iau la întâmplare un exemplu, Holotiuc (un nume cu rezonanţă ucraineană… “holota-juk”, unde “holota” înseamnă “mulţime”, motivul pentru care am ales numele acesta la întâmplare din mulţimea numelor întâmplătoare… şi nu altul)… cu siguranţă însă că peste 100 de ani Adrian Păunescu va continua să existe în manualele de Limba şi Literatura Română. Istoria face dreptate întotdeauna, fie că iartă prin uitare oamenii mărunţi, nişte oameni din “holota”, oameni insignifianţi pentru popor, oameni care nu lipsesc istoriei, fie că aminteşte cu blândeţe şi cinstire marii oameni ai neamurilor, precum poetul Adrian Păunescu.

   Cum spunea maestrul… şi secunda are o istorie.

   Într-o lume aflată permanent
   sub stare de risc,
   uităm adesea că există, totuşi există,
   şi riscul pe cont propriu.

   Poezia este
   un risc pe cont propriu.

 5. Buna dimineata!!
  Iubesc Romania, ma bucura aceasta senina dimineata, ma simt fericita ca pot iubi, fericiti cei care sunt cu sufletul curat, pacat de cei care isi urasc parintii, urasc tara lor si lucreaza numai la comanda banului.
  Sarut mana bunicii mele, cea care m-a invatat sa-mi iubesc tara neconditionat, sa ma intreb ce pot face eu pentru tara mea, nu ce face tara pentru mine, sa fiu parte din ea.
  O saptamana buna romani!!!

 6. Buna dimineata!

  O vrabie zbura cu viteza la nivelul solului. Din fata ei vine un BMW…Vrabia zboara cu viteza spre BMW, se izbeste de masina si cade ametita toata. Soferul opreste, o ridica, o ia acasa , o pune in colivie, ii pune niste paine,ii pune niste apa…Se trezeste vrabiuta la un moment dat si se uita buimacita in jurul ei: vede gratii, vede apa, vede painea…
  – Vai, Doamne! L-am omorat pe ala cu BMW-ul!

 7. Chiar si acesti postaci, bine pregatiti isi pot aduce aminte de Brancusi sau Coanda macar acum in prag de 1 Decembrie. Eu propun ca de Ziua Nationala a Romaniei sa impanzim net-ul cu informatii pozitive despre Romania si despre cetatenii ei cu care de mandrim.

  • Tu ai văzut Atelierul din Paris? Dar Muzeul din Perișor? Ai fost pe urmele celor doi în Gorj și Dolj?

    • voiam să știu ce gesturi ai făcut tu ca să dai lecții despre cei doi.Doar vorbe goale? Le știi bine opera. Ai admirat-o pe viu?

     • Poate n-ai citit bine ce am scris, chiar nu am dat lectii nimanui ci am venit cu cu o propunere.

  • e război pe aici. Radu Moraru nu mai are somn. Drac împielițat acest Gușă. Și când te gândești că Udrea e din …coasta lui!!!!Dar ce au cu blândul Boc. Le-a scos un om din joc?Gușă e mogul de moguli.

 8. Postaci inteligenti in scenarii gasite pe internet

  28 noiembrie, 02:25. YON_THE RIVER OF PNTCD_REGAL[anty-pntcd_basist]

  Prostia lui PNTA va arata cam asa:
  BLAGA buldogul va deveni presedintele senatului si apoi prin demiterea lui Basescu[sustinuta chiar de Basescu insusi!!!],….Ponta va vedea ceea ce mintea lui de utc-ist bolsevic[konsomoletz-natafletz] nu a auvt capacitatea sa sesizeze:
  BLAGA _PRESEDINTE INTERIMAR
  BASESCU_PRIM MINITRU!

  Citiţi mai mult: Ponta promite să împartă “victoria” guvernării cu mogulii care îl vor susțin – Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/ponta-promite-sa-imparta-victoria-guvernarii-cu-mogulii-care-il-vor-sustin-955512.html#commentAddLink#ixzz1eyMWFih8
  EVZ.ro

 9. Ofensiva
  PSV Company, fosta Petromservice, a fost cumpărată în dimineaţa de 7 noiembrie 2011, cu câteva ore înainte ca Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vîntu şi directorii companiei să fie reţinuţi de procurorii Parchetului General pentru devalizarea societăţii.
  Acţionari: 50% – Cozmin Guşă, 50% – Maricel Păcuraru, administrator unic- Cozmin Guşă. Prin achiziţia Elbahold, în acest moment, PSV a devenit o afacere 100% românească
  In cadrul emisiunii de la ora 22 din 11.27.2011 moderata de maestrul Cristoiu ( pe B1) ADMINISTRATORUL ( C. Gusa) unic a recunoscut ca detine actiuni pentru 20% REALITATEA si 20% din OTV (CELEBRA TELEVIZIUNEA POPORULUI a lui Dan Diaconescu senzational). In cadrul emisiuni Cosmin Gusa a accentuat dorinta de relansare a publicatiilor ZIUA si Gardianul.

 10. Iata cateva lucruri care mi-au atras atentia, de cand am inceput sa-mi exprim pareri pe bloguri:
  -comentarii extrem de departate de subiectul propus de catre gazda,
  -atacuri la adresa opinentilor, nu la comentariile lor,
  -actiunea vuvuzelelor care urmaresc degradarea terenului de comentarii.
  Mai sunt si altele, dar poate am sa le mentionez cu alt prilej.

  Am cerut atunci gazdelor sa elimine de pe pagina comentariile nelegate de subiect! Astfel, logic, toate fenomenele de mai sus ar fi fost blocate, locul ramanand curat si, cred eu, atractiv pentru oricare om de bun simt care ar fi intrat pe “teren”. Din pacate, nu s-a intamplat asa!

  La un moment dat, insistand, fireste ca am fost “lovit”; unul, care parea ca urmarea meciul meu cu vuvuzelele, mi-a spus asa: “Frate, daca gazda face ce-i spui tu, va avea mai putine comentarii pe aici si asta ii diminueaza castigul”.

  Nu stiu exact cum stau lucrurile, presupun ca e vorba tot de rating, cumva, dar mi se pare o ipocrizie fara margini sa propui teme fundamentale cu care tara,lumea chiar, se confrunta, iar tu sa o faci, nu asteptand comentarii constructive, ci agitatorii, diversionistii, latraii care stau un timp indelungat pe “teren”, fac un dezstru acolo in virtual, dar in real rotujesc niste conturi. Interesant, nu?

  Asa cum poti deosebi moliile de fluturi, asa poti face si diferenta intre “terenurile” minate, si cele practicabile.

  Atunci cand Nasul a pornit acest blog, in primele mele comentarii pe care le-am postat aici, faceam apel catre vizitatori sa actioneze cu bun simt, sa atace parerea, nu persoana care a exprimat-o, iar cand vor veni marlanii si “Pana cand Admin va da ERASE, dati voi IGNORE!”.

  Ca sa poti lupta eficient, trebuie sa cunosti bine adversarul, aliatii si terenul de lupta. E un principiu fundamental in oricare confruntare!

  Ce cauta o molie aici? Foarte simplu, ce intentioneaza Radu sa faca? O televiziune, nu? Deci d-asta vin si moliile aici, ca Nasul Tv sa apara cat mai tarziu sau niciodata!

  Cum poate sa intarzie planul Nasului? Provoaca diversiuni, abatand atentia fluturilor, provocandu-i, atacandu-i personal,… metode pe care le-am expus deja.

  Cum poate face o molie ca Nasul Tv sa nu apara niciodata? Il vor lovi pe Radu, sadind o imensa neincredere intre el si fluturi!

  Ori, in aceste conditii, n-ar fi mai eficient sa tratam moliile cu IGNORE? N-ar fi mai util ca Admin sa aplice ERASE cand sunt incalcate regulile de bun simt, comentariile sunt nelegate de subiect, iar atacurile se fac la comentatori, nu la comentarii, etc.?

  Fireste ca daca molia ar fi in fata ta, in primul rand ai folosi pliciul, dar asta e in real, in virtual e mai greu.

  Un alt scop pe care il urmaresc moliile, este sa duca acest blog in randul…oricarui blog, despre care spuneam mai sus ca foloseste metode indecente de a face bani, incercand astfel sa alinieze imaginea lui Radu cu a tonomatelor, si cum imaginea acestui blog se va rasfrange si asupra imaginii noii televiziuni… mai bine dam IGNORE decat sa ne harjonim!

  • Finule,interesant comentariul tau!
   Cred ca cel mai bine ar fi sa dam ignore la molii,dar cind ne plictisim ,sau vrem sa ne distram putem sa dam cu putina naftalina!
   Nu cred ca moliile pot intirzia proiectul NASUL TV deoarece sintem oameni maturi ,stim ce vrem,sintem determinati si vrem sa zburam liber!
   Acestia sint oamenii de care cred eu ca are nevoie Nasul in acest moment!Indecisii vor vedea rezultatele si ni se vor alatura!

  • Finutule, elegant ca intotdeauna si cu dreptate.

   Daca ar fi dupa mine eu, pe langa “ignore” as mai da si cate un “ban” – interzicere de acces, pentru pozitiile clar neconstructive si nu ar fi o cenzura deoarece acesta nu este un loc doar pentru comentarii, ascesta este si un loc unde se cauta argumente si sprijin pentru constructia unui proiect.

 11. “STIE TOT” BIBLIOTErCARU, acest doct al blogurilor si al natiunii ,acest erudit pregatit la ilustra academie a partidului comunist st,gheorghiu ar ar dori sa ne tina o sedinta de partid .si propune ca pentru curajul si dorinta de a se infiinta o televiziune libera sa ne facem imediat autocritica,si mai mult decat atat devenim pentru el “DUSMANII DE CLASA” ,si ca o rezolvare a problemei ,nu propune decit eliminarea totala prin mijloace specifice.DOCTII Stiintelor politice bolsevice sunt doar niste renegati ,care urmaresc doar lupta de clasa ,formarea unui om lipsit de dumnezeu lipsit de suflet ,gol pe dinnauntru,purtatori de energie negativista si demoniaca.Mesajul lor fiind intotdeauna unul cinic,demoralizator si intrigant.D-le bibliotecaru ,CE CAUTATI PE ACEST BLOG?CREDETI CA CINEVA O SA CITEASCA ABJECTELE-TI POSTARI?

  • @ Gabriel

   “pentru curajul si dorinta de a se infiinta o televiziune libera”

   Unde am spus ceva despre o televiziune liberă sau ceea ce doriţi să spuneţi?
   De ce să fiu eu împotrivă să faceţi o televiziune? Faceţi cât mai multe, niciodată nu sunt destule.

   “O SA CITEASCA ABJECTELE-TI POSTARI”

   😆

   “Abjecte”? Dumneavoastră aveţi proprietatea termenilor pe care îi folosiţi?

   ABJÉCT, -Ă, abjecți, -te, adj. Care comite fapte reprobabile; ticălos. ♦ Care inspiră repulsie, dispreț; josnic, netrebnic, mizerabil.

   Ce postare abjectă aţi văzut că am făcut eu? Îmi daţi un link?

   • ete bre, la agamita sta cu ochiul si timpanul la Blog…nu poate dormi linistit ….cine stie poate ii vin rafturile bibliotecii in cap !!!

    • @ nightmare

     Păi nu ştiţi că intelectualii sunt mai activi noaptea decât ziua… 😀

     night (noapte) – mare (iapă, mârţoagă) 😀

     Vorba lui Nichita Stănescu…

     Primul mort pe care l-am văzut
     a fost un cal.
     De aceea, de câte ori aud cuvântul
     moarte,
     văd în faţa ochilor un cal.

     • bre,vuvuzea uslamista…. sa nu primesti o copita-n gura de la calul ala pe care-lvisezi.loool….martoaga cit e de martoaga,tot are copite…))))

     • auzi,bre !!!….telectualu’ de noapte ….eu zic ca da ,altfel nu mi-ai raspunde !!!…ha ha ha

      ce dreaqu ,vrei sa devii CUCUVEAUA BLOGULUI ????!!!

      n-ai cucuvait 10 ani la Cotroceni ???

      sau esti un telectual somer ???…crezi ca prinzi oarece post p-acilea ???

  • un cap in gura!!..ce dreaqu sa caute…cred ca n-a luat demult unul…poate se gaseste cineva sa-l articuleze si pe el si pe idolul lui kaghebist

 12. Capul sus si nu va intimidati
  ca nu are cum sa ne opresca si nu ne va
  opri in atingerea telului nostru. Din 49 si pana
  acum am trecut prin multe…. nu este cazul aici.
  Cu toate loviturile pe care incearca sa ni le dea ca sa
  ne opresca, ne fac mai puternici mai uniti si mai hotarati
  in realizarea telului nostru.
  Sa fim uniti.

  • Draga prieten, va admir pentru optimismul si forta de care dati dovada! Nu cred ca au cum sa ne mai doboare, sintem mult prea liberi! Sa fiti iubit!

 13. Radu, pentru ca tot vorbeai despre diaspora care ne salveaza, iata-i pe acesti pui de “cersetori” despre care social-democratii spun, prin vocea autorizata a lui Adrian Nastase, ca nu merita sa voteze.
  Acesti mici urmasi ai lui Brancusi, ai lui Enescu, ai nostrii, ai tuturor. Stefan Atirgovitoae, un baiat de 11 ani din Iasi, a castigat concursul italian “Ti lascio una canzone” http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ovbfRrTIh4Y
  Anul trecut, marele premiu l-a castigat Madalina Lefter, in varsta de 13 ani, singurul copil care a incheiat un contract cu televiziunea italiana Rai Uno http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=c0KlDeY90ow
  Sau acest ingeras, Maria Cristina Craciun http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-LymQnwB5bw

  • Vasile, cum ai putut sa uiti si de link-ul asta? 🙂

   Superba si extraordinar de talentata pustoaica. Ai ce asculta la pensie, mosule! Hai, ca au crescut frumos copiii nostri. Bravo lor si parintilor lor!

 14. Cand ti-am citit postarea Nasule,am avut un fior pe sira spinarii amintindu-mi de vremile apuse cand trebuia sa ne reprimam cu grija gandurile pentru ca stiam “ca si peretii au urechi”.Oare trebuie sa ne temem de cativa vocali care traiesc cu impresia ca numai parerea lor conteaza si numai ei detin adevarul absolut?Era de la sine inteles ca atunci cand se va afla despre acest proiect minunat si curajos vor sari ca arsi sa-l distruga.Si asta denota ca esti o voce importanta Nasule si impreuna cu noi,o forta!

  • Adnana, tocmai asta ii sperie, ca sinteti multi alaturi de echipa Nasul. Iti urmaresc cu emotie toate postarile, se simte in ele puritatea sufletului tau! Asta e pericolul, sint atit de multi oameni frumosi pe acest blog!!! Sa fii iubita!

   • Sa fii iubit,Nasule si tot ce e mai frumos si bun pe lume sa te insoteasca pretutindeni si mereu!

 15. NOAPTE BUNA ROMANIA, ORIUNDE TE-AI AFLA!
  La fel si voua, fratii mei intr-u LIBERTATE, maine incepem o noua saptamana de lucru in slujba ROMANILOR!
  Cu tot respectul,
  I.M.

 16. Stiti vorba noastra, a Romanilor “prostul moare de grija altuia”, scuzati, dar nu vreau sa jignesc pe nimeni!
  Ia nu ne mai purtati de grija, ce facem cu banii nostri, cu timpul nostru, cu increderea noastra!
  Suntem maturi, vaccinati si cu “bolentin” ne purtam singuri de grija!
  Aaaaaaaa, vreti sa aveti grija de cineva?, ok, sunt copii in orfelinate, batrani in azile, care au nevoie de grija si afectiune, s-ar bucura sa mearga cineva sa le spuna un buna ziua, ce mai faceti, aveti nevoie de ceva, va putem ajuta cu ceva?
  Asa va veti simti utili, veti face ceva nobil, si veti avea cu ce va mandri la nepotii vostri!
  “ion adrian”, incerci a schimbi vorba? Te-am prins, dute si vezi daca vecina ta a inchis bine geamul, sa nu raceasca saraca.

 17. DUMNEAVOASTRA d nule RADU MORARU ,VA RESPECT MODESTIA,se spune ca oameni destepti sunt modesti. dar daca astazi ati devenit un simbol al libertati nu sunteti un om de rand,mie imi place s a sper ca acest proiect devine viabil

 18. buna seara ,si eu as vrea s a ne vedem la fata,cu postacii platiti ,recunosc fara niciun fel de placere,ma gandesc ca chiar au un interes s a darame,,daca o fac din prostie rautate,s au este poate prima oara cand cineva,le da atentie,si se cred importanti,as vrea de ex sa i spunacelui avramut ,ca el este un fugar ,si fara radacina,astazi si a batut joc de tot neamul romanesc, ce om sarac si nepuntincios ,!

  • Maria,
   Eu am un semn de intrebare similar referitor la acei PNListi care-l urasc pe Basescu desi in 2005 berau alaturi de el.

 19. In alta ordine de idei. Am postat pe alte bloguri considerentele care ma determina sa cred ca Geoana nu are sanse cu contestatia la CCR. Nu mai incarc si aici cu de astea dar spun ca nu cred ca are sanse. Sunt curios desigur cine va fi presedinte de la PDL sau Cristi Diaconescu.Exista argumente de oportunitate si nu neaparat de valoare in favoarea ambilor.
  Dar repet :faptul ca Crin nu candideaza din partea USL cum ar fi logic nu dovedeste ca astia nu dau doi bani pe el? 🙂

 20. mai,mai si cred ca nea bibliotecarule,cred ca i-ai dat citeva lecti de blogareala si lui nastasia, sau era ocupat cu numaratul, outelor,si azi avusei o revelatie daia merge tara bine ca avem numai romani destepti,mai sintem asa mai prostuti citiva,ca nu poti sa scrii gresit ceva si apar profii de romana.

   • da,bibliotaca, nu am cultura ta dar eu imi mentin numele pe unde comentez nu-mi bag capul in nisip precum strutul.sa ai o saptamina frumoasa.

   • @ ary

    Păi m-aţi văzut că am comentat pe alt nume, căci nu înţeleg ironia? Nu prea înţeleg unde anume bateţi?

    Poate nu ştiţi, dar la blogul “Democrat-Liberal” Madame Blogary am fost banat… deşi, după cum ştiţi, nu m-am exprimat nici un moment dincolo de limitele politeţii. De ce? Poate pentru că acei oameni care exprimau sus şi tare că luptă pentru democraţie şi libertate, se exprimau practic mai mult demagogic, propagandistic, şi s-au gândit că mai bine îmi închid gura decât să se simtă jenaţi că nu au argumente dincolo de clasica înjurătură.

    M-am bucurat apoi să aud că unul dintre realizatori blogului a ajuns apoi consilier la minister… Foarte tare… Deci nu a combătut degeaba, a obţinut o sinecură. Bravo lui.

    Celebrul de-acum Mirel Axinte, blogerul de pe Madame Blogary, consilier al ministrului Sebastian Lăzăroiu zice Ovidiu Nahoi.

    Mai urât a fost în Jurnalul (oameni răi, “ca să zic aşa”):
    Cum ajunge un vânzător de uşi de garaje consilier al ministrului Muncii. Bloggerul portocaliu Bleen, ofertat de Sebastian Lăzăroiu
    “Sîmbătă am primit un sms de la Sebastian Lăzăroiu: “Vreau să te iau consilier. Te bagi?”. M-am băgat, după o zi de gîndire. Adevărul e că mă hotărâsem aproape instantaneu”, scrie Bleen, care precizează că începând de ieri, 9 iunie 2011, este consilier personal al Ministrului Muncii, Sebastian Lăzăroiu.”

    Ei bine, eu am primit un ban pe acel blog de la personajele Madame Blogary fără să încalc nici cea mai mică regulă a bunului simţ. Nu m-am supărat, nu m-am enervat, nu am pus la inimă… Până la urmă, dacă oricum nu interesa pe nimeni ce am de spus, nici nu aveam mare lucru de spus.

    M-a amuzat însă cum de un club de susţinători pedelişti au astfel de reacţii anti-democratice, anti-liberale, anti-creştin-democrate… Ce susţin până la urmă acei oameni?

    Tristul adevăr este că lumea nu mai susţine astăzi (cu mici excepţii) o doctrină, şi nici ceva principii, astfel încât să existe pro şi anti partidul X, astăzi se susţin oamenii descărcaţi de orice fel de principii. De exemplu, este evident că unii cetăţenii vor să cadă de la Cotroceni Traian Băsescu, indiferent cum, alţi cetăţenii vor să facă Traian Băsescu orice doreşte, indiferent cum. La fel şi cu celelalte personalităţi politice.

    Cea mai mare parte a cetăţenilor sunt indiferenţi (ceea ce este încă şi mai rău).

    Şi eu vă doresc o săptămână excelentă.

    • “prietene “,stii care este treaba pe mine nu ma intereseaza daca este bloger sau poet, eu ii iubesc in egala masura pe toti cei care vor trezirea ROMANIEI,si te contrazic cu faptul ca portocalii ii dau voie lui BASE sa faca tot ce vor muschii lui,nu cred ca iti trebuie studii ca sa-ti dai seama ca BASELULvrea sa aplice aceleasi principii de sint UE,gata cu condusul tarii dupa capul miticilor si hotilor.

    • @ ary

     Nu mă pot pronunţa asupra relaţiilor dintre “portocalii” pentru că nu am informaţii de această natură, doar impresii. Ceea ce ştiu însă foarte bine este rostul preşedintelui României în România. Rosul preşedintelui nu este să facă principii de vreun fel, asta face în România Parlamentul.

     Cât timp fiecare face ceea ce trebuie să facă, eu sunt mulţumit. Dacă fac şi bine (competent), sunt fericit.

     Problema în România porneşte chiar de aici, nimeni nu face ceea ce trebuie să facă, toată lumea doreşte să facă ceea ce face altul.

     În 2014 vor fi alegeri prezidenţiale. Mi-aş dori ca la aceste alegeri prezidenţiale să fie numai candidaţi care au următoarele calităţi:
     1. Au o şcoală diplomatică la bază.
     2. Au nişte studii făcute pe la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”.
     3. Au ceva studii de drept.

     De exemplu, în cazul PDL, personal aş trimite-o pe doamna Udrea să se pregătească în diplomaţie, pentru că are deja studii de drept (domnia sa este avocat) şi este şi doctorand la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”. Îi mai lipseşte un parcurs, chiar şi limitat, a şcolii româneşti de diplomaţie (de altfel o şcoală foarte bună, dacă este parcursă cu conştiinciozitate). În doi ani este îndeajuns timp şi pentru asta.

     Preşedintele are această triplă dimensiune, diplomaţie, apărare, Constituţie.

     Apoi, în 2016 mi-aş dori candidaţi pentru locale specialişti în administraţie, candidaţi pentru parlamentare specialişti în drept, pe lângă meseriile de bază, şi în filosofie politică.

     Să spun şi că mi-aş dori nişte miniştrii specialişti cu adevărat în ceea ce sunt puşi să facă şi nu numiţi pe post pentru că răspund scrupulos la chemarea partidului.

     Pentru toate acestea este nevoie de o unitate de învăţământ superior care să pregătească politicieni. Asta pentru că un politician trebuie să fie un produs de confluenţă deosebit de ceea ce se predă la cursurile universitare de astăzi.

     • oare ce om normal la cap nu si-ar dorii ca tara lui sa fie condusa de oameni super pregatiti din toate punctele de vedere?.Clasa politica ar trebuii sa fie elita societatii,nu din persoane cu o mare influienta asupra romanilor, folosesc jargoane de cartier(itic si cu strul sefii usl),si am un clenci foarte mare impotriva opozitie ca pe vremea lor s-a vandalizat tara,da-mi un motiv sau o persoana din opozitie care sa -mi fie draga.

     • @ ary

      Aţi rămâne surprins dacă aţi afla că ABSOLUT NIMENI nu m-a susţinut pe blogurile politicienilor atunci când am încercat să introduc această idee a profesionalismului politic şi a şcolii politice care să formeze cadrele de partid şi specialiştii în guvernare. Fie România are extrem de mulţi cetăţeni care nu sunt normali la cap, fie sunt foarte mulţi oameni normali la cap care doresc să fie conduşi de amatori în ceea ce priveşte funcţiile organigramei statului român.

      Nu vă pot da o persoană drept exemplu pentru că, pur şi simplu, întreaga clasă politică este în aceiaşi stare. Ne place sau nu, lucrurile au mers mai bine în primii ani de după revoluţie pentru că erau mai mulţi oameni pregătiţi prin ministere (desigur, aveau pregătirea dată de PCR şi nu erau specialişti în economie de piaţă) care au fost racolaţi prin politică (dar care pe urmă au plecat pe la posturi bine plătite în străinătate). Între timp oamenii pregătiţi au fost înlocuiţi cu oamenii de la “loiali partidului” (care nu apucă nici măcar să se “şcolarizeze” la locul de muncă, pentru că pleacă o dată cu ministrul sau premierul).

      Te-ai aştepta ca măcar ministrul economiei să fie un specialist în macro-economie. Ştiu cu siguranţă că ţara asta a avut la un moment ca ministru al economiei pe ilustrul Virgil Madgearu. Odată se puteau găsi deci economişti adevăraţi pentru a conduce economia Românească. Acum ne mulţumim cu mai puţin, cu mult mai puţin. Ultimul politician cu pregătire în economie politică de care îmi aduc aminte la Ministerul Economiei este domnul Ciumara. Poate greşesc, nu aş vrea să jignesc pe cineva…

 21. Draga Radu,dragi prieteni,va citesc de pe data de 6 oct.,de la infiintarea acestui blog.Initial ma gandeam ca avem o soarta idioata sa fim aruncati undeva,intr-un colt al spatiului virtual,fara vreun drept prea mare de apel pe vreunul din ecranele patriei.Acum vad ca lucrurile primesc contur,in sfarsit,si datorita tie,Radule.Esti un mare patriot(cuvantul este demodat).Unul autentic.Te cunoastem foarte bine.Ai fost membru al familiei noastre cu care ne intalneam seara de seara,in jurul orei 20,chiar daca in realitate ne desparteau 1200 km.Apoi am ramas in intuneric,luni de zile,pana a reaparut Robert Turcescu,Cristoiu & Co,cu informatiile lor pertinente.Initial nu l-am placut pe presedintele Basescu,cu toate ca suntem de dreapta,si eu si sotul meu.Cum altfel.Insa momentul campaniei electorale si cel al alegerilor a fost decisiv pt.noi.Atunci te-am descoperit si pe tine.Radule.Ne-ai ajutat sa”vedem in intuneric”,sa privim dupa perdeaua de fum.Nu am putut ajuta Romania concret,prin vot,deoarece nu mai detinem cetatenia romana,insa este foarte clar pt.noi sa ne alaturam acestui indraznet si necesar proiect.Ne-am saturat sa mai fim shamponati pe creier,sa mai fim inghesuiti intr-un colt al ignorantei,sincer.Trebuie sa miscam lucrurile in tara noastra,in numele celor care au iesit in’89 pe strazi si-au crezut intr-o alta Romanie,una de tip nou,libera,a oamenilor neandoctrinati.La”Revolutie”am fost pe strada,eu si prietenii mei.Lunile care au urmat pana la alegeri le-am petrecut mai mult in Piata Operei din Timisoara,orasul natal al meu si al sotului meu,etnic german,la acel moment student strain.Am sperat sa nu fi fost in zadar efortul dar rezultatul alegerilor a fost pt.noi unul dezastruos.Am inteles atunci ca Romania avea sa intre pt.foarte multi ani intr-o bezna totala si am decis sa parasim tara.Un sacrificiu imens pana in ziua de azi.Draga Radu,apreciem acest demers al tau si avem totala incredere in tine.Ne-ai inspirat incredere de la bun inceput si orice s-ar intampla,esec sau izbanda,suntem alaturi de tine.Romanii au nevoie de informatii pertinente si obiective.Personal nu ne sfiim sa recunoastem ca suntem sustinatori ai presedintelui Basescu.Este capitanul care trage Romania prin furtuna.Cu echipaj sau fara echipaj.Tipul merge inainte,ca tine,Radule.Sunteti doi tipi faini,cum zice banateanul,cu coaja tare si miezul moale.Doresc pe aceasta cale sa fac un apel romanilor de pretutindeni,sa fim solidari,sa fim uniti.Solidaritatea si unitatea stau la baza unui popor.Te sustinem,Radule,si asa ar trebuii sa faca fiecare roman care mai are speranta ca nu este niciodata prea tarziu sa indrepte lucrurile spre bine.Esti un temerar,un cutezator si ca tine sunt foarte multi in tara noastra.Iti dorim sanatate,putere de munca,ramai drept si trage-ne dupa tine!!!P.S.Night.,Kukri&Co,sunteti fantastici.Va citim,va apreciem si,uneori,ne amuzam.Avem pe blog…nu stiu daca le-am numii ciori…mai mult pasari ale paradisului de stanga.Ele ne amuza.Pe cai,baieti,ca se filmeaza!!Salutari si doamnelor de pe acest blog!Sa fiti iubiti!!

  • Oriana, sa fiti iubiti! La Timisoara au fost foarte putini, dar curatenia sufletelor lor a scos in strada o Romanie intreaga! Vom reusi, chiar daca pare un proiect imposibil! Oameni ca voi ne pot ajuta enorm! Vorbiti prietenilor vostri despre visele noastre! Gindim pentru urmatorii 20 de ani, pentru copiii nostri! Doamne ajuta!

  • Oriana ….iti multumesc mult pentru mesajul tau mobilizator si pentru aprecieri .
   Frumoasa postarea pentru BlogOne…Felicitari !!!

   te asteptam si pe viitor cu asemenea postari!!

   sa fii iubita!!!

 22. @ Radu Moraru

  Mă bucură că intraţi în vorbă cu cei ce comentează, asta înseamnă că nu sunteţi insensibil la valoarea comunicării. Este o bilă albă pentru domnia voastră… una chiar foarte mare.

  Ceea ce spuneţi mai sus are o valoare de adevăr parţial, are însă şi o hibă. Atunci când cineva nu este de acord cu tine, este comod să-l împingi în statutul de “postac” (bănuiesc că înţelegeţi prin acest termen agent de influenţă în media electronică).

  Când am început să fac bloging, acum foarte mulţi ani, singurul blog politic era cel a lui Adrian Năstase, cel făcut de Darius Groza (mult timp am crezut că de fapt e un fake şi nu Adrian Năstase scria acolo, prea era “noutatea nouă” ca un politician să aibă blog). Am văzut deci crescând blogosfera politică, blogosfera oamenilor din presă, blogosfera tabloidă, blogosfera vedetelor… Am ceva experienţă pentru că eu făceam bloging de pe vremea când ceilalţi colegi de bloging scriau despre ce au făcut în timpul zilei. Am poate mai multă experienţă decât aş avea nevoie, pentru că mi-am pierdut un pic din acea naivitate care este benefică scrisului şi de multe ori mă limitez la a menţiona ştiri ce nu prea au fost băgate în seamă, deşi sunt importante.

  Nu ştiu dacă mai sus v-aţi referit şi la mine.

  Spuneţi “Acesti postaci i-ar fi scris si lui Brancusi, “avertizindu-l” doct ca o Coloana a Infinitului nu poate sa fie cioplita din miinile unui taran. L-ar fi condamnat pe Enescu pentru “infatuarea” de a spune posteritatii ca cea mai frumoasa Rapsodie e cea Romana.”

  Eu nu sunt dintre cei care ar spune asta, eu sunt dintre cei care v-ar spune, nu neapărat doct, că acea Coloană a Infinitului din Ansamblul Monumental din Târgu Jiu nu putea fi cioplită de mâinile unui ţăran pentru că este din metal. V-ar mai spus şi faptul că Enescu nu are o Rapsodie Română, ci două, respectiv Rapsodia Română nr. 1, Op.11/1 în La major şi Rapsodia Româna nr. 2, Op 11/2 în Re Major (scrisă un an mai târziu). Poate că v-aş fi spus că există o rapsodie română scrisă şi de Ciprian Porumbescu, scrisă mai întâi în variantă pentru pian şi apoi transpusă, în 1882, în varianta pentru orchestră.

  Dar, şi mai departe, pornit de la definiţia rapsodie şi legând-o de rapsozii de secol XIX… Hitul “Clejanilor”, anume “Bordeiaş” este o rapsodie scrisă de un român (deci o rapsodie română), respectiv de către Anton Pann. Dacă începem să vorbim şi despre diferenţa dintre muzica clasică şi muzica cultă, pe care o fac foarte, foarte puţini intelectuali… nu am mai ieşi deloc la lumină.

  Nu ştiu dacă v-aţi referit şi la mine când v-aţi referit la “postaci” (bănuiesc că da, prea aţi fost prompt), dar trebuie să vă spun că eu nu comentez pe bloguri decât dacă posesorul blogului poate câştiga ceva de pe urma comentariului meu. Acum depinde de fiecare dacă vrea să fie mai bun citind comentariile mele sau vrea să aibă aplauze de studio.

  “Vă spun eu”… 😉

  • Dupa cum ati replicat, prompt si bine scris, nu va incadrati la “postaci”! Cred ca ma stiti cit de direct sint in exprimare, ce nu inteleg e de ce va simtiti in acea categorie! Cit despre cunostintele d-voastra, felicitari! Banuiesc ca ati invatat, ca sa fiu putin rautacios, ca Brancusi a sculptat cu sufletul, nu materialul era important. Putea sa lucreze si in guma de mestecat, tot minuni i-ar fi iesit din palme!

   • Atentie cu Bibliotecaru! Nu vă lăsaţi amăgit, domnule Moraru. Inteligent, finuţ, ştie cum să se facă plăcut dar… PSD-ist până-n vârful unghiilor. Il ştiu ce poate de 4 ani…

    • Silver,
     Uite ca nu numai pe Biblio l-am adus pe aici 🙂 sau poate nu de la mine ai aflat de acest blog?

     • argintico,
      Frumusetea este ca am tinut mult la el si ceva timp facandu-i reclama serioasa . Este drept ca si el era altfel. Poate ca acel Bibliotecar a fost de mult inlocuit de altii in echipa.
      Si el credeam ca tine la mine. Mult timp mi-a fost greu sa-l calific dar o chestie despre APaunescu unde eu stiam ceva exact si el nu stia ce stiu eu exact mi l-a aratat in lumina aia din exteriorul Pesterii

     • @ ion adrian

      Tocmai ce a fost o reluare a “Naşului” cu dl. Adrian Păunescu. Tare mi-a plăcut acea emisiune… 😀

      Îmi este dor de maestru…

      Acum două-trei zile a murit şi fiica sa mai mare… Ioana. Dumnezeu să o ierte.

    • Silvia h, am notat il voi tine sub observatie! Sa stii insa ca pina si acest tip de pacatosi pot fi intorsi! Daca nu reusim in citeva saptamini, il trimitem la bai termale!

  • @ bibliotecaru

   Sa inteleg ca trebuie sa va multumim fiindca ati comentat aici si ne-a crescut brusc cota de piata, gratie acestui efort personal ? Sau pentru ca ati dat dovada plenitudinii culturii dvs. muzicale,dojenindu-ne ca nu avem in biblioteca cartea lui Bughici ca etalon al discutiilor ?
   Despre coloana infinitului si faptul ca nu este sculptura, n-ar fi trebuit sa scrieti niciodata, fiindca este ca si cum ti-ai da cu stangu-n dreptul. Ratiunea pentru care va spun asta este ca este o sculptura in metal stimate domn. Din nefericire pentru dvs. copilul meu face un master in sculptura.
   Va doresc comentarii mai fericite !

   • @ Alexa
    Nu trebuie să-mi mulţumiţi pentru nimic. Eu spuneam că cei inteligenţi învaţă de la toţi cei cu care discută, fie înţelepţi, fie neînţelepţi, fie de la cei care le vor binele, fie de la cei care le vor răul, fie de la cei care vorbesc despre trecut, fie de la cei care vorbesc despre viitor. Dacă dumneavoastră alegeţi să păstraţi ceva inteligent din ceea ce am spus, este treaba dumneavoastră. Dacă nu, iarăşi bine.

    Acum un deceniu un prieten m-a întrebat de ce nu public ca să pot să trăiesc decent din scris. I-am răspuns…
    “Şi cu cât să te taxez că în seara asta am vorbit cu tine?”

    Eu nu sunt ca alţii, nu am publicitate plătită, nu încerc să vă conving de nimic, doar vă prezint nişte “fapte”, restul trebuie să-l faceţi domnia voastră. Nu vă sunt folositoare faptele, nu-i bai.

    • @ bibliotecaru

     Asa. Si de unde ati tras concluzia ca nu invatam ? Sau ca nu retinem ? Daca e ceva nelalocul lui in comentariile dvs. este perseverenta in aceeasi greseala si mai ales infatuarea de genul ” va taxez ca sunt nu numai cel mai destept, dar va dau gratis, ceea ce in mod normal costa”.
     Aferim ! Mergeti pe alte meleaguri, unde sacrificiul dvs. extrem va fi apreciat, remunerat si premiat.
     Aici, pe blogul asta si in general in acest proiect, nimeni nu este nici Stapanul inelelor si nici detinator de adevar absolut. Incercati sa cititi Wittgenstein – Tractatusul logico filosofic si va trece ! 🙂
     “Propozitiile mele clarifica prin faptul ca cel ce ma intelege le recunoaste, pana la urma drept nonsensuri, daca prin ele – sprijinindu-se pe ele – s-a ridicat deasupra lor”.
     Bye !

    • @ Alexa

     Citatul pe care l-aţi oferit, penultima propoziţie din “Tractatus logico-philosophicus”, este parte dintr-un “exerciţiu de epistemologie”. Domnia voastră chiar aţi citit “Tractatus logico-philosophicus” sau v-aţi limitat la acest citat?

     De fapt mai continua cu o paranteză, “(El trebuie, pentru a spune aşa, să arunce scara după ce a urcat pe ea)”. Iată o cale fără întoarcere superbă.

     Şi mai interesantă mi se pare însă ultima propoziţie, cea cu numărul 7.
     Iată o adaptare personală…
     “Despre ceea ce nu putem vorbi, trebuie să treacă în linişte” (Wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen)

     Profundă poezie, nu-i aşa? 😀

  • Bibliotecaru nu este un postac oarecare, este un postac sinistru, un soi de submarin de helesteu cu pretentii de portavion de apa curgatoare. Radu, iti pierzi timpul inutil cu persoane care vin sa iti subrezeasca constructia sub pretextul ca fac teste de anduranta. Tu nu ai facut nimic altceva decat sa enunti principiul in numele caruia sa ne strangem si sa investim intr-o televiziune libera de ingerinte politice sau de orice alta natura, ori sa participam activ, dupa caz.
   Idiotul asta vine si ne ocupa timpul precum baba aia care se duce la concursul de frumusete sa le spuna “pe mine sa nu contati, maica!”
   Bibliotecarule, jet!

   • Vasile ,
    Cred ca am gresit . Esti altul decat cel ce posteaza cu acest nick la Nastase si un timp si la Cristi preda.

   • Ion Adrian, imi cer scuze ca te-am omis. Adrian Nastase nu poate fi comentat din simplul motiv ca nu spune nimic in plus din ceea ce nu am aflat de pe vremea socialismului stiintific multilateral dezvoltat si ridicarea Romaniei pe cele mai inalte culmi de dezvoltare. Singura nota care face diferenta este ca scrie despre socialismul cu termopane.

  • Nu te inteleg, Alexa! Ce mai cauti tu pe realitatea?
   Ne-am regasit toti pe facebook, acolo e armonie, intelegere. De un an de cand intru aproape zilnic, nu am vazut nici un cuvant urat de la nimeni.

  • Draga Alexa, iti multumesc pentru tot si iti spun ca atacurile sint inca subtiri, baietii ii scolesc acum pe postacii hard! Va incepe balul! Imi e mila de ei, cind stiu ce armata avem noi si ce artilerie grea vom descarca in capul lor! Hai RO!

 23. Buna seara tuturor!
  Am intrat mai greu astazi cu gandurile si parerile mele, am trenat intre cartile cumparate astazi de la targul de carte!
  Dupa ce am aranjat cartile am avut o discutie cu unul din fratii mei, care A FOST foarte pornit pe premierul Boc si care m-a surprins astazi prin faptul ca s-a mai inblanzit, adica, nu-l mai condamna pe premier, mi-a spus ” a fost un rau necesar” (masurile luate de guvern), astfel am ajuns la o concluzie, CINE NU ESTE ATINS DE PLAGA ( cuma rosie comunista) ARE SANSA SA VADA, adica totul a fost spre binele nostru.
  Trebuie sa strangem mai mult din dinti si sa mergem mai departe, unii mai greu altii mai usor, important este sa mergem.
  Din postarile de pe blog am vazut “postacii” si ii “ocolesc”, cand le vad “numele” ma astept la venin, asa ca ma “imunizez” repede si trec mai departe, fara sa ma atinga, chiar imi este mila de ei, pentru ca ei nu sunt constienti de faptul ca aceasta URA feroce pe care o descarca prin postarile lor, de fapt, le face lor rau, ii macina, in primul rand, pe ei!
  “URA” eu am denumit-o CANCERUL sufletului, pentru ca-l macina si-l roade pe dinlauntru pe cel care o poseda, asa ca sa va fie mila de ei!
  Prin aceste “vorbe” pe care le arunca pe blog incearca sa ne urateasca si sufletele noastre, daca le intram “in hora” ne vom murdari, eu am intrat intr-o asemenea hora, o data, si m-am lecuit.
  Nu va lasati amagiti de ei, ocolitii cu mare delicatete, tratatii asa cum ei nu se asteapta, cu vorbe blande si frumoase, daca vor vedea ca nu ne lasam uratati vor abandona “jocul”.
  Noi sa ne bucuram de ce avem frumos si sublim in mijlocul nostru ( toti conationalii din toate colturile lumii), Romania este acolo unde traieste un Roman cu inima Romaneasca!
  Sa lasam Romania sa infloreasca oriunde ne-om afla, prin viata, vorbele si actiunile noastre!
  Vorba Nasului, HAI ROMANIA (oriunde te-ai afla)
  I.M.

 24. Postacilor, too late!
  ———————–
  Parerea mea este ca cei care ne-am strans in jurul proiectului TV am trecut in etapa in care o “soparla” aruncata pe blog ne poate starni maximum un rictus.

  A fost o perioada in care entuziasmul a atins cote foarte inalte iar ideea ca totul ar putea fi doar “un foc de paie” mi-a trecut prin cap. Alaturi de multi colegi de blog, care de prin strainatate, care de prin tara, ne-am luat liber de la munca, de la o odihna in plus, de la un weekend poate sau cine stie de la ce altceva mai “obraznic” 😉 si am sustinut blogul si ideea.

  Cred ca am trecut primul hop, dorinta de a avea o TV normala nu mai este un balon de sapun ci o constanta preocupare.

  Cam tarziu pentru voi, cei cativa postaci rataciti, ati pierdut primul tur. Acuma ne pregatim de al doilea, asta e mai pervers, mai perfid.

  Ii multumesc lui Chinezu’amuzat ca a folosit o informatie pe care nu avea cum s-o stie decat de la cineva infiltrat printre noi sau poate chiar el este infiltrat. Si e clar ca mai sunt cativa, care pentru 33 de arginti sau un dram de putere sunt in stare de orice.

  Avem in stocuri o “naftalina” speciala, am pulverizat-o si acum asteptam. Nu sunteti prosti deloc dar nici noi nu ne-am nascut ieri! Si mai e ceva: voi sunteti platiti, noi chiar credem in ceea ce facem.

  • Nu inteleg un lucru: de ce nu restricitionati accesul la postari, daca tot va deranjeaza “moliile”? Nu mai aveti nevoie de nici un fel de naftalina speciala…

   • Raspunsul la intrebarea ta se afla in subtextul ei. De superi daca nu o sa insist si eu? Multam.

 25. Radu Moraru,

  Voi vreti sa faceti o televiziune libera dar, nu treceti de testul inca de testul unui dialog civilizat, cu argumente.

  Ce-i veti face unui invitat la emisiunile voastre care are propriul lui mod dee gandire?

  O sa le spuneti tuturor ca sunt molii si le dati cu naftalina in cap?

  E patetica invocarea personalitatilor romanesti in antiteza cu cei care cer niste explicatii.

  Cunoasteti dintre personalitatile enumerate vre-una care si-ar fi legat destinul de un grup intolerant si nepoliticos?

  Este dupa vreunul din manualele de jurnalism definitia unei televiziuni libere cea care din start sprijina puterea si ataca pe oricine ar fi banuit ca are simpatii pentru opozitie?

  Stiu ca nu am sa primesc raspunsuri argumentate si probabil ca am sa-mi raresc vizitele pe la voi.

  Dar va dau totusi un sfat de bun simt si mai realist decat o televiziune care sa va coste 500000 euro pe luna.

  Faceti una pe internet, macar pentru inceput. Inainte de a va juca cu milioanele, riscati doar cateva zeci de mii. Priviti-va intr-o oglinda mai mica pentru inceput. Recunosc, si eu as fi curios sa-i vad la fata pe cativa dintre voi.

  Pa dragilor. Si invatati si voi sa iubiti

  • la acest text nu cred ca s-ar repezi nimeni; daca asa ar fi fost toate, fie ele si pe contra, crede-ma, beam si o cafea. virtuala, evident.

  • D-le Chinez,
   V-am sugerat sa lasati “sopirlele”! Folositi sume fara sa aveti habar si constat acum ca va pricepeti si la televiziune! Cica pe internet, care ar costa muuult mai putin! Inteleg ca faceti parte din opozitie. E vorba de cea de la Dabuleni? Sau o opozitie mai putin obositoare, o data pe luna, dupa modelul Crin?! V-am scris, nu prea inteleg ce explicatii doriti? De ce? Poate ne mai cautati peste 1 an, dupa ce ne monitorizati atent! De final, aveti grija cu narcisismul dvs, personalitatile romanesti invocate in text nu au nici cea mai mica legatura cu d-voastra! Atentie, usurel cu elefantul pe scari! O seara buna, si cred ca e bine sa rariti vizitele la maxim!

   • Etichetari ieftine in loc de argumente

    De narcisism dati voi dovada atunci cand va atribuit in mod abuziv o filiatie exclusiva cu personalitatile neamului, ceea ce eu nu am lasat a se intelege in legatura cu persoana mea.

    E falsa si deducerea cu opozitia. In definitiv imi stiti numele in clar. Nu-l veti gasi la vre-un partid cu toata prietenia voastra cu serviciile via actuala putere.

    Cu cifrele televiziunilor e adevarat nu ma pricep. Eu doar imi vad de propria afacere de 20 de ani si nu are legatura cu media. Pe de alta parte nu era decat o sugestie, mi s-a parut mie, de bun simt.

    Altfel, sunt si eu convins ca nu va voi urmari pe acest blog doar pana la 1 Decembrie, ci inca multi ani dupa.

    Cat despre pachiderme, nu va faceti atatea griji. Fiti mai grijuliu cu lepidopterele carora le cauzeaza grav joaca cu naftalina.

    Sa aveti o seara placuta si … mai bine nu ma mai invocati. Politetea-mi da ghies sa va raspund.

    • Subtire aceasta replica, ma asteptam la mai mult! Nu ne atribuim nicio filiatie, invocati din nou “porumbei”! Fantasmagoria cu “serviciile” depaseste toate zimbetele de care sint capabil. Treziti-va, nu mai ginditi in termeni securistici! Alo, sintem o noua generatie, ne-am ridicat singuri, fara sa avem nevoie in CV de Fane Babanu Gheorghiu! Vai, va compatimesc! Imi pare rau ca nu ati simtit niciodata cum e sa respiri liber! Va pot ajuta, sint liber de cind ma stiu! E drept, am platit scump acest lux, dar a meritat pina la ultimul cent!

    • ptiuu….ptiuu!!….ha ha ha …asta si-a chemat stolul de ciori sa-l voteze

   • O zi buna Nasule si sa “FII IUBIT”….nu de chinezu …de oameni adevarati!.

  • Maaaa Chinezule!! Vad ca tratamentul cu naftalina a functionat!!! Nu poti sa l uiti si te maninca aripioarele!!!! 🙂 🙂 🙂

 26. bun material Nasule, mi-a placut! mai ales paragraful :

  “Acesti postaci i-ar fi scris si lui Brancusi, “avertizindu-l” doct ca o Coloana a Infinitului nu poate sa fie cioplita din miinile unui taran. L-ar fi condamnat pe Enescu pentru “infatuarea” de a spune posteritatii ca cea mai frumoasa Rapsodie e cea Romana. Gheorghe Zamfir este, in mintea lor, un “extremist al naiului”, Nadia, o biata gospodina ratacita la Montreal, Ilie Nastase doar un gagicar iar Hagi un biet vorbitor in literatura fotbalului. Coanda, Vuia, Vlaicu doar niste visatori nebuni, Paulescu un vraci zoofil, Eminescu un anarhist bolnav si lista ar fi interminabila pentru acesti “darima-tot”!

  dar “Hagi un biet vorbitor in literatura fotbalului” e supermisto.

 27. Stilul frontal de abordare frontale al lui Moraru in publicistica (vezi TV, postaci, diaspora) este compatibil cu stilul direct, frust si vizionar in care vede politica nationala Sebastian Lazaroiu.

 28. Interesant articolul Nasului. Recunosc ca nu am citit “din scoarta in scoarta” fiecare comentariu de pe acest site iar, de scris, scriu de alaltaieri, cand i-am adresat cateva intrebari nasului in timpul conferintei. Asa ca chiar nu mi-as putea forma o parere in a evalua postarile acestor “postaci”. Dar am incredere ca dl. Radu Moraru i-a evaluat corect, asa cum i-am observat masura judecatii in emisiunile de pe B1.
  Sper, totusi, sa nu se incurce postarile oarecum mai critice, dar cu scop sincer consctructiv, cu cele real contondente care n-au decat scopul de a discredita. Spun acest lucru in general, dar gandindu-ma in special la postarile mele din aceste zile si intrebarile din conferinta.
  Da, e-adevarat ca se posteaza pe acest site sub scutul anonimatului, dar daca ni s-ar cere sa ne dezvaluim identitatea si sa ne asumam afirmatiile (chiar si invectivele adresate celorlalti care-si exprima, ca si noi, parerea pe acest site), as face-o primul. De altfel, in formularul “Sa fim membri fondatori”, am facut-o deja.
  Rezumandu-mi mesajul in concluzie, as sugera la o mai mare atentie sa nu fie pusi in aceeasi oala cei ce incearca sa critice constructiv cu cei ce au ca unic scop doar denigrarea!
  In rest, va salut cu drag 🙂

  • Deady, daca vei sta mai mult pe blog, vei observa ca postacii dispar in fata argumentelor, a entuziasmului ponderat, a bunului simt! Critica si solutiile mai bune sint binevenite! E adevarat, sint comentatori care folosesc un limbaj mai dur, ii inteleg, mai ales ca cei care au vechime pe net au devenit mai sensibili la postaci! Uneori, si ei se mai inseala, dar pina acum au aratat ca sint de buna credinta!

   • Sunt si eu om si nu-mi pot ascunde incantarea de a primi raspuns direct din partea celui ce a infiintat acest site, unde, bune sau mai stangace, ne exprimam parerile stiind ca sunt cu siguranta citite si luate in considerare.
    Astept cu nerabdare noul dvs articol. Iar acum dati-mi voie sa va salut personal, pe ceilalti salutandu-i in precedenta postare 🙂

 29. of,of.din cauza nenorocitilor de ai ca tine aramut,s-a uitat de valorile autentice ale tarii , si tot din cauza voastra la ora actuala sint promovate in tara jegurile, din zoaie de mizerie sint aratate ca poleite cu aur,stii care este ghinionul vostru ca romanii incet,incet ca melcii nu conteaza virsta incep sa-i dea importanta la calculator,le-at spalat creierii la romani vorba unui mare scriitor de imi este tare drag PAVEL CORUT,CARE NIMIC NU PUNE MAI DE DUMNEZEU,VOI PROBABIL AVETI ALTI DUMNEZEI :MIRTANII SI MITELE DE LA ANTENE,GUITATORII DE LA IREALITATI, VOI NU AVETI MAMA NU AVETI TATA AVETI DOAR BUZUNARE,SI STII CEVA POATE AI TREABA SI TE RETINEM.

  • Ary buna,multumesc!Cred ca l-ai lamurit pe “aramut”.
   o zi minunata ..nu mai am timp.

   • multumesc Rodica si ptr tine si toti tomanii o zi buna si o saptamina plina de bucurii,si vroiam sa scriu ca nimic nu este mai presus de DUMNEZEU,DA CRED CA TOTI AM AVUT NECAZURI GRELE in viata ptr mine cartile lui PAVEL CORUT, au reusit si m-au adus la suptafata, este un mare patriot,pacat ca nu este invitat mai mult in viata publica de la tv, mii de pupici.

    • buna seara lume libera.
     ary , corut nu e invitat la tv pt ca e prea deranjant, e citit de multa lume si placut. iti imaginezi daca ar iesi pe tv des citi alti oameni ar asculta ce spune? cum si-ar mai face ei dezimformarea daca aduc oameni car pot imforma corect si fara multe vorbe mari , asa sa inteleaga tot omu, pt e e un pericol asa cum este nasul , asa cum sintem si noi impreuna. un PERICOL pt oameni care vor dezbinare si tradare

 30. Tocmai am venit de la targul de carte, de unde am cumparat, printre alte titluri, si cartea lui Grigore Cartianu “TERORISTII printre noi – Adevarul despre ucigasii Revolutiei”. Aflat la o masuta, aproape de iesire, Grigore Cartianu isi vindea cartea oferind dedicatii la foc automat, in timp ce, la standul editurii Humanitas, Gabriel Liiceanu si Andrei Plesu isi tineau discursul de promovare a cartii lui Gabriel Cercel,“Intalnire in jurul unei palme zen” ,un volum epistolar destul de interesant. Daca pentru Gabriel Liiceanu si Andrei Plesu am respectul cuvenit maestrilor, fata de Cartianu am respectul cuvenit oamenilor cu coloana vertebrala zvelta. Dupa cum banuiti, am preferat sa cumpar cartea lui Cartianu si m-am asezat la rand sa iau autograful binecunoscutului jurnalist. Ajuns in fata masutei la care jurnalistul oferea autografe, imediat dupa ce i-am intins cartea, in timp ce o deschidea, acesta m-a intrebat cui anume sa ofere dedicatia. I-am raspuns ca este suficient autograful. In acel moment si-a ridicat ochii si m-a privit usor stanjenit de faptul ca, desi m-a recunoscut, nu era sigur de unde ma cunoaste. Mi-a scris “Cu toata bucuria, Grigore Cartianu, 27. Nov. 2011”, dupa care s-a ridicat in picioare si mi-a intins mana cu respect. I-am strans-o barbateste, i-am urat sanatate, si i-am promis ca ne vom mai intalni “cu aceeasi bucurie”. In timp ce paraseam incinta targului, am trecut, iar, prin fata standului Humanitas, acolo unde audienta se oprise sa ii asculte pe cei doi ilusti profesori.
  Poate va intrebati de ce am ales cartea lui Cartianu. Am ales-o pentru ca jurnalistul a scris-o cu bucurie pentru noi ceilalti, in timp ce Gabriel Cercel a scris-o pentru bucuria profesorului sau si a sa, o carte valoroasa de altfel, dar care nu mi se adresa.
  PS. In timp ce la Cartianu se facuse coada si vanduse peste 25 -30 de volume, la standul Humanitas, graficianul volumului inca mai vorbea despre geniul lui Liiceanu.

  • Imi aduc aminte, de altfel, cu ocazia multiplelor mineriade, de corul “eroilor” comentatori. In frunte cu CTP, toti acestia aplaudau interventiile criminale ale minerilor care venisera in Bucuresti scandand “Moarte intelectualilor!”. Iata, s-a dovedit ca spiritul bunului simt nu poate fi moderat cu tarnacopul, iar condeiul manjit cu sange este tot atat flasc precum constiinta posesorilor acestuia. Ne-am umplut de CTP-isti.

  • Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989
   Un Institut împotriva uitării!
   Un Institut pentru memoria noastră!
   Conform Legii nr.556/2004, cheltuielile curente si de capital ale Institutului se finanteazã din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Senatului.
   Pentru anul 2010, bugetul institutului aprobat prin Legea bugetului este de 1793 mii lei (aproximativ 400.000 euro)
   Bunicuta cel mai ativ bloger, inca nu ne-a lamurit inca cati au murit de apa otravita ( Televiunea libera ne avertiza ca teroristi au otravit apa) . La revolutie s-a murit de gloante. Vine Cartianu un diletant sa contrazica concluziile Institutului Revolutiei.

  • Si eu am fost la targ si am cumparat Lucian Boia – Capcanele istoriei si Neagu Djuvara- Amintiri si povestiri mai deocheate. M-a surprins faptul ca era aglomeratie mare si totodata numarul tinerilor care cumparau carti. Suntem pe drumul cel bun. 🙂

 31. Draga Nasule…de aceea am intrebat in cnferinta …daca au aderat la acest proiect si jurnalisti….am vazut stilul de “analiza”..ala….rosca stanescu…chiriac…nistorescu…etc. se pot ascunde in spatele oricarui nume….multa atentie…POSTACII…!!!

   • Gata, ai terminat programul?
    Numai pana la ora 20 te-a platit?
    De ce spun asta? Pentru ca nici o persona matura nu “se culca odata cu gainile”.

 32. Mai are cineva probleme cu netul de la RDS?
  In acest moment eu nu am net de la rds!

  • pai ce te mira Cataline,abia asteapta sa te logezi pe un site al unor ziare ….din care noi habar nu avem cui apartin…si om te-au facut…

 33. trebuie sa fim uniti,am observat si eu oamenii”fisurilor” cred in acest proiect,sper sa fac rost de bani,voi fi mereu alaturi de voi!

  • „Eu spun ca un “asemenea” popor nu ar fi dat Universalitatii atitea valori!!! Eu cred ca voi, postacilor, nu faceti parte din neamul nostru!”

   Nu vă mai ajunge Pământul și umanitatea cu harul ei? Aveți vreun senm că Universul știe de noi? Vrea să știe? Dacă da, poate faceți o televiziune a Universului . Cu acțiuni de 200 de euro ar fi posibil? Spuneți și noi plătim. Să voteze și extratereștii!!!

   • mà,cioara uslamista …daca vrem facem o televiziune galactica ,care-i durerea ta ???…n-are loc o cioara ca tine intot universul asta ???…loool

    • galactică e cea de 100 de euro. eu vă propun una a Universului (vouă v-ar place una universală, dar de la marea schismă și de la reformă vor mai trece până la 1500,2000 de ani și ne vom întoarce toți la ortodoxie.)

     • Hai ca esti pe drumul cel bun … ai aflat de termenul ortodoxie… e bine …. mai intra pe aici pe forum sa mai inveti cate una alta… iti putem recomanda si un duhovnic daca doresti. Suntem dispusi sa ajutam la salvarea unui suflet “amarat”.

     • Domnule Avramut
      Ati mai spus, parca ieri, ceva de “referinte de la preoti ortodoxi si de ce parohie apartine dl Moraru. Ce nu inteleg eu; credeti dvs ca suntem “satanisti”? Sau, poate, musulmani, ori budisti? Nu va alarmati! Satanisti, NICI VORBA. Cat despre budisti, dupa cum cred ca stiti, budismul militeaza ptr. IUBIREA APROAPELUI si ca Budha-in definitiv Dumnezeul lor- este in toti si in toate. Nu incercati sa ma ‘incuiati’, eu de pe acum va spun ca nu cunosc mai multe despre ei, doar ce am citi pe ici-pe colo.

 34. Nu ne-au demobilizat in viata demolatori mai abili si mai puternici care au tras in noi 20 de ani si o sa reuseasca citiva postaci?
  N-au cum pentru ca noi nu ne-am inscris la Caritas ca sa cistigam de 8 ori suma investita. Ne lipseste Nasul de pe televizor si vrem sa-l sprijinim sa apara din nou. Daca dupa un an pentru noi cei din afara RDS nu l-am uitat iar cei din reteaua RDS nu s-au plictisit, atunci va aparea Nasul din nou.
  Postaci din toate colturile tarii, uniti-va! (pe alte bloguri). Aici nu merge

 35. va mai amintiti ce “razboi” era in 2009? ce ne mai bateam pe site-urile de stiri sau ale ziarelor si tembeliziunilor? mai ales pe blogul presedintelui era prapad…

  mi-amintesc ca cineva scrisese, dupa ce terminase de combatut argumentat: “fi-r-ati ai dracului de lingai de motan Felix !” cu toata inclestarea de atunci, nu m-am putut abtine sa nu rad in hohote.

  • radu ….a fost teribil in blogosfera atunci …iar pe basescu.ro o adevarata lupta la baioneta …imi aduc perfect aminte de zilele incordate si tensionte de atunci

  • „Oare sintem un popor care se repede la mincarica, beuturica si dantz, fara sa ne pese de viitor, de ce vor trai copiii nostri?! Asta o spuneti voi, postacii!”

   pare o întrebare,subliminală, la ce impresie faceți cu amăgelili zilnice pe care le faceți. Se pare că vă îngrijorează.

   • ai aparut cioara ???….loool……ai primit de croncanit ???….hai,s-auzim indicatiile !!

   • concret ce ne ingrijoreaza ??? daca tot faci o afirmatie mergi cu ea pana la capat sa vedem si noi logica

   • Draga Domnule Avramut,

    Ati intuit bine, este posibil sa existe romani care nu sunt ingrijorati de viitorul tarii.

    V-as ramane recunoscator daca ati lamuri acesta dilema.

    Dumneavoastra sunteti sau nu sunteti ingrijorat de viitorul tarii ?

     • Va multumesc penmtru raspuns

      Totusi, inca nu m-ati lamurit, poate nu m-am exprimat suficient de clar
      Ati fi amabil sa imi raspundeti pe scurt,
      1 Sunteti ingrijorat de soarta tarii
      2 Nu sunteti ingrijorat de soarta tarii
      As aprecia si daca ati detalia asupra ingrijorarii / lipsei de ingrijorare

      Va multumesc,

   • Mai Avramut!!!Esti chiar nesimtitor!! Sa ti placa sa te faci de kk in asa hal!!! Mi e rusine de rusinea ta mai magarule!!! Nici nu mai risipesc naftalina pe jegosi ca tine!!

   • “Amagelile” de care vorbiti dvs. sut ZERO BARAT fatza de GOGOSILE pe care ni le-a “servit’ stanga in 22 ani (ca, iute!, mai e un pic pana in 2012). Eu una VREAU “amageli” din astea. ca veni vorba, este un proverb: “Gusturile nu se discuta”. Si mai e si problema de SANATATE: Gogosile contin mult zahar, d’ala RAU, din care poti face infarct.

   • care amageli???!!!voi sunteti cu amagelile… ati ruinat tara si ne-ati dezbinat….rusine sa va fie !

 36. Pe linga faptul ca sint platiti sa verse fiere ei mai aduc si de acasa!!! Zici ca le luam mintile pe blogone! Ori ar fi naftalina cea care i aduce in asa hal! Sa le schimbam tratamentul cu ceva mai tare!!!!

  • nepasarea cred i-ar irita cand observa ca vorbesc de unii singuri ca radioul

   • Privesti doar din punctul tau de vedere si spui ca nu te afecteaza. Ok.
    Acum gandeste-te un pic la cei care sunt influentabili si “pleaca urechea” la ce spun ei.
    Postacii se pot speria (pe moment) doar daca le spui adevarul in fata iar apoi incearca sa schimbe tactica.

    • chiar n-am zis nimic de neafectare. am gandit ca daca vezi ca n-ai cu cine sa vorbesti iei atitudinea de nepasare a persoanei.

     • Stiu ca nu ai zis nimic, am spus-o eu pentru ca, cum spunea cineva, noi suntem vaccinati.

 37. Important este sa ramanem calmi, amabili si sa le solicitam respectuos sa isi argumenteze de fiecare data opiniile.

  Ii vom pune la incercare aruncand in joc rabdarea si intelegerea noastra.

  Cred ca este cea mai buna arma impotriva acestor mici teroristi ascunsi in spatele tastaturii.

  • Cum bine zicea cineva la vremea cuvenita se va alege graul de nechina. Rabdare si calm, cum bine zici!

  • Eu, astazi, l-am satarnit pe avramut tocmai ca sa-si dea arama pe fata. Si a mers.
   Nu merge cu amabilitate si cu respect fata de ei. Sunt niste tradatori de neam si trebuie sa ne purtam ca atare.

   • bravo!!!…foarte exact ,ce spui ….nu merge cu buna cu astia …si nu trebuie sa intram in terenul lor de discutii,pentru ca ei asta asteapta …sa aiba mingea in terenul lor

    • Opinia mea este ca vor exploata in folosul lor orice atitudine agresiva din partea noastra.
     Interesul lor este de a arunca in derizoriu tot ce se construieste aici.
     Nu este bine sa le dam ocazia sa o faca.

     Nu atacati persoana, invitati-i sa isi expuna argumentele. Analizati si raspundeti cu politete.

     Fiti convinsi ca se simt pe terenul lor (si castiga – evident ca sunt mai buni) atunci cand incep sa raspunda ironic sau sa arunce cu invective.

     Ar fi mult mai productiv sa le ingreunam misiunea : sa le raspundem altfel decat sunt domniile lor obisnuiti, cu blandete si intelegere

     • Ba eu cred ca nu trebuie luati in seama deloc. Pur si simplu
      IGNORATI-II !!!!!

     • Oricum, arunca in derizoriu totul, fie ca le raspunzi, fie ca nu.
      Nu poti sa-i iei cu blandete ca astia asculta doar cand ii bate patronul lor pe umar. Pe toti ceilalti ii musca.

     • Reusita unui plan (in cazul acesta o televiziune finantata de telespectatori) depinde foarte mult de cunoasterea in detaliu a piedicilor intilnite, cum e cazul si al dezinformarilor practicate de “postaci”. Nu trebuiesc subapreciati ci cu ajutorul unor tehnici speciale, urmariti, cititi, clasificati. Numai astfel se pot diminua pierderile, prin contracararea lor inteligenta. Cu alte cuvinte trebuie sa fi mai bun decit dusmanul tau, altfel poti pierde razboiul.

   • astia sunt de partea celora care dau mai mult..ca doar trebuie si ei sa traiasca. sunt genul de oameni care toata viata numai asta au facut. cred ca nebagarea lor in seama este cea mai buna solutie

 38. Eu imi pun o intrebare?
  Oare n-o exista si o categorie de postaci care sa mimeze emotia, ca un actor profesionist?

  Da astia mi-e frica, sunt convins ca Radu are o experienta, un nas (a nu se citi nash) foarte sensibil, la cate lume a intalnit el in cariera lui, si cate situatii, cred ca e “doctor” in psihologie.

  • sa fi sigur de asta..sunt unsi cu toate alifiile, comunismul a creiat monstrii

   • Gabriela eu cred ca la mojiciile care le-au facut ..pot fi comparati cu DINOZAURI.

  • Am intilnit si oameni din aceasta categorie;deci probabil sa existe si postaci”sensibili”
   Ce iti pot spune cu siguranta este ca la un moment dat cedeaza;atunci chiar daca s-au infiltrat intre noi,fie renunta si pleaca ,fie ii putem da afara,dar cu siguranta nu ne vor putea influenta deciziile!-ma refer la NASUL TV,noi vom fi liberi!

   • cataline ,esti naiv ,daca iti inchipui ca ei vor renunta singuri …eheheh….aici e vorba de bani ,de bani multi in joc ,cu care sunt platiti …ai impresia ca vor renunta singuri???

    • Night’ ,ma gindeam la oamenii care mimeaza anumite lucruri pentru a fi aproape de tine si a te descoase;nu ma gindeam in primul rind la postaci!
     Pentru mine postacii nu sint decit un factor de parazitare, care deocamdata nu ma deranjeaza prea mult!
     Ar fi interesant sa stim ,pe termen lung, ce deservicii ne pot aduce acesti postaci?
     Cum pot ei influenta acest proiect!

    • Pai ce sunt platiti din munca cinstita de cineva care castiga una mie si ceva euro/luna …..sau 3-400/lei luna?????!!!!nu ii doare burta..pe platitori…e un “fleac”

  • pianistule,
   oricat ar mima si orice ar mima inseamna ca sunt niste conserve si ptr oice conserva vine momentul cand iese din conservare si in razboiul secret real o asemenea actiune este daramatoare dar aici paguba-n ciuperci. Nici unul din noi nu are decat un vot si chiar daca aduna mai multe eu o sa-i cer nasului sa o lase mai moale cu democratia si sa-si rezerve dreptul de veto caci o repet noi pe mana lui mergem asta este elementul contractual de baza dar nu ca niste orbeti ci ca niste lucizi ce vreau sa cred ca suntem.
   Mai periculosi sunt cei care te invaluie care sapa precum picatura chinezeasca care te pun daca nu esti atent in contradictie logica cu tine insuti. Cititi Sofistul lui Platon si veti stii ce vreau sa spun si poate ca este mai de folos sa spun ce mi-a spus amicul meu virtual Sebi( diaconu Eusebiu) referitor la regina moliilor:

   Deocamdata xxxxxxx este unul din cei mai cu judecata postaci , nu bate campii si totdeauna cand afirma ceva o face cu citate . Este foarte periculos.
   Raspund eu: Desigur ca sofistica bazata pe citate este foarte periculoasa .Asa pot fi cum spune Isuus “smintiti acei copilasi”. Dar noi nu suntem astfel si o s-o dea in bara, dar tb sa fim atenti caci nu ne sminteste dar ne reduce din eficienta mancandu-ne timpul caci repet ei sunt legiune.

   Eu nu m-as fi implicat pe celalat fir dar nu toti il stiti si am asistat de n ori de incercari supraomenesti al unor postaci de buna credinta de a -l convinge de adevarul lor si la un moment dat nu mai erau siguri de niciun adevar. Atunci trebuia eu sau altul sa intervenim . De aceea m-am bagat mai inainte in seama. Daca nu e cazul ma voi abtine.

 39. Nu ne condamna.. din contra le este teama ca daca proiectul reuseste se vor aduna mai multe voci iar cei nehotarati isi vor da seama pe ce cale sa mearga.
  Postacii grei sunt cei scoliti la “fane patriotul” cu gandire obtuza si tot timpul gica contra si cu crezul ca numai ei au dreptate.

  • Gabriela,proiectul va reusi;chiar daca nu va reusi cit de repede ne dorim noi,dar va reusi!

 40. Adevarul este ,ca le este frica de coagularea romanilor liberi,stiu ca de aici li se poate trage!
  Chiar de aici o sa li se traga!

  • Normal!

   Tot ce este fals si “contra vantului” este destinat pieirii. 😆

  • Sssssssst!!! Sa nu auda Porumbacu! El daca se mai trezeste de vreo 3-4 ori pe an, din cauza pericolului asocierii oamenilor liberi o face. Pentru el trei-patru zile nedormite din 365 este o insomnie epuizanta sora cu moartea.

 41. La inceput erau mediocri pentru ca nu credeau ca se va face ceva serios. Chiar si IonCristoiu a incercat sa te descurajeze la un moment dat aici, pe blog, dar a terminat cu “e dreptul tau sa incerci”. Nu credea nici el.
  Acum, cand vad ca e groasa, ca o faci intr-adevar, s-au organizat si postacii. Si-au scos de la naftalina expertii in manipulare. Spre ghinionul lor, cu cei de afara nu tine!

  • “atentie ! dusmanul asculta” .
   Asa era pe vremuri lozinca lipita pe peretii cazarmelor din Romania .
   Sa nu-i desconsideram pt ca astia au ingenunchiat ziare , au daramat firme , au facut praf banci , au jefuit o tara .
   Sunt periculosi .
   Entuziasmul este sanatos , tonic dar nu suficient .
   Dl Moraru cred ca este multi-vaccinat , dar nu cred ca are anti-vitus pt mintea perversa a stapanilor de postaci . Nimeni nu are .
   dar nu este bine nici sa-ti pierzi vremea in polemici inutile si sterile … ca asta si vor , sa te macine .
   Cred ca va trebui odata sa facem o analiza a ceea ce au ticalosit astia pe net , de au distrus total increderea in curatenia spiritului .

   • B dim dragi prieteni si neprieteni,

    citesc si POSTACII”BINE”PREGATITI …insa ce am eu in”Gandurile mele” nimeni nu mi le va putea schimba niciodata….traita in 2 sisteme diferite le pot compara …si stiu cum te poti imbogati in sute de ani…. din reci de generatii care au muncit “hard”……si cum s-au imbogatit “postacii” in numai 20,15,10 sau mai putini ani…asta ar trebui explicat celor care fac revelionul “pe 2 lei” .

   • Iti zic una si mai veche : cine limba lunga are/cinci ani va taia la sare !

    • ce vrei sa spui STELIAN cu asta????!!!!! Nici acum nu am voie sa-mi exprim gandurile liber????!!!! Ma trimiti la “ocna”????!!!!!!!este purul adevar…stiu ca doare…
     sa ai o zi buna cu sanatate maxima si linistite in suflet.!

     • Scuza-ma daca asta s-a inteles, ca as cenzura ! Mi-a venit asa, dintr-odata ! Afisul avea si o imagine ,,sugestiva” : un soldat cu buze de negru, buze prin care trecea un lacat. A ,,functionat” in timpul celui de al doilea razboi mondsial.

 42. Draga Nasule, comentariile postacilor “molie” nu vor reusi sa ne demobilizeze. Cu cat vom fi mai bombardati cu asemenea venin, cu atat vom deveni mai imuni.
  Este o vorba in popor : “caini latra, caravana trece”.

  • domnu’ Moraru ,astia sunt DEMOLATORII….studiaza articolul si comentariile sa gasesca ,cum bine ati spus , “fisuri”…..observati ca ei nu posteaza imediat ,se documenteaza sau primesc textele si dau copypaste ….se lucreaza pe mai multe fronturi deodata ,daca ati observat …..se tese o adevarata panza de paianjen in jurul acestui PROIECT
   le recomand celor care comenteaza sa fie foarte atenti …..rautatea si veninul Demolatorilor sper sa o simta toata lumea libera ,fiindca au un anumit stil de postat ,inconfundabil…..

   • p.s. stilul lor inconfundabil din care reise ura si veninul ,ma face sa cred ca este aceiasi sursa ….urmariti postarile ,au acelasi stil ,doar cite ceva schimbat pe ici pe colo

   • nightmare,

    as putea sa te contrazic.In ce ma priveste, sunt o persoana concilianta ,imi doresc o punte de intelegere intre companionii mei spre binele comunitarii din care fac parte.Din nefericire nu gasesc “consens” si ajung sa ma dezlantui si eu cu atacuri ce nu fac parte din repertoriul meu colocvial pasnic.
    Deci, ce am de facut?La atacuri suburbane ma simt obligata sa reactionez ca atare.
    Nu-i agreez pe DEMOLATORI,sunt constructiva din fire,dar simt si eu veninul disimulat de terti si atunci le zic ultimativ:mergeti d-lor si va defulati angoasele in alta parte ,aici nu aveti ce cauta ,va pierdeti in mizeriile vostre neacceptate de oameni corecti si normali. 🙂

   • profa….cu astia nu-i de glumit …citeste postarea lui Ghilotina …stie ce spune …e mai vechi decat mine pe net…vor incerca toate tertipurile sa impiedice acest proiect …e prea periculos pentru ei ….

  • Acum se vede ,,avantajul” sistemului comunist/dictatorial fata de democratie : aia au curatat Romania in cativa ani de orice opozitie fatisa. Unde eram astazi daca in decembrie ’89 atarnam de fiecare stalp de iluminat stradal cate un securist, cate un ,,om de bine”, cate un secretar de partid ?! Pt. cine se gandeste sa aiba indoieli asupra ,,umanismului” metodei : a se vedea Revolutia franceza si rolul ghilotinei !

  • “Dar probabil ca ati observat, in fata argumentelor, a emotiei, dau bir cu fugitiii! ”
   ——————————————

   Oameni buni, postacii ( uh ce afon suna) care va par gicacontra fug mintenas in fata abundentei de emotii .

   Fara suparare, prea multa emotie. Un blog nu inseamna numai o sama de mesajeri care se mangaie pe crestetul capului si-si tot fac plecaciuni…

   Un blog barbatesc admite si mesaje “contra” macar pentru culoare.

   Sa fim cu minte !

Comments are closed.