de Radu Moraru – [email protected]

Ii urmaresc din prima zi. La inceput au fost repartizati pe acest blog niste indivizi postaci cu ceafa lata, mediocri si parca, imi amintesc, si o tzatza de pe la vreun colhoz. N-au facut fata la intilnirea cu aceasta comunitate minunata de comentatori din intreaga lume, oameni al caror scris ar putea detona toate inimile, chiar si cele de piatra. Exista atita emotie pe acest blog incit, de multe ori, parca ma tem sa deschid Ipadul sa va citesc!

Nu stiu sigur daca exista un coordonator, dar pe masura ce blogul crestea in sufletele noastre, au inceput sa apara postaci „bine pregatiti”! Au argumente, unele chiar valoroase, au limbaj, scriu bine si cauta fisuri, chiar si acolo unde nu exista, dar speculeaza bine fiecare moment. De-a lungul ultimelor saptamini le-am intins mici capcane si asa i-am descoperit, fiindca sint citiva care sint in stare sa ne pacaleasca. Insa toti au picat citeva probe fundamentale: sinceritatea, buna credinta si mai ales probele emotionale. Nu stiu daca o fac la ordin sau neintentionat, dar acesti oameni nu isi cunosc semenii!

Acesti postaci i-ar fi scris si lui Brancusi, „avertizindu-l” doct ca o Coloana a Infinitului nu poate sa fie cioplita din miinile unui taran. L-ar fi condamnat pe Enescu pentru „infatuarea” de a spune posteritatii ca cea mai frumoasa Rapsodie e cea Romana. Gheorghe Zamfir este, in mintea lor, un „extremist al naiului”, Nadia, o biata gospodina ratacita la Montreal, Ilie Nastase doar un gagicar iar Hagi un biet vorbitor in literatura fotbalului. Coanda, Vuia, Vlaicu doar niste visatori nebuni, Paulescu un vraci zoofil, Eminescu un anarhist bolnav si lista ar fi interminabila pentru acesti „darima-tot”!

Comentariile acestor postaci vin sa timoreze, sa omoare orice speranta, sa ne spuna mereu cit de prosti, naivi, agramati si lipsiti de orice valoare sintem. Dar probabil ca ati observat, in fata argumentelor, a emotiei, dau bir cu fugitii! Aproape orice exprimare a unor oameni liberi este aruncata in derizoriu! Nimic din ce gindim sau simtim nu e suficient de bun! Dar in loc sa aduca plus valoare, sa propuna idei mai bune, sa ne invete ei cum sta treaba, vitupereaza impotent, cu aceleasi sabloane politice si cretinoide. Daca nu as avea sentimentul ca sint platiti sa demoleze, mi-ar fi mila de ei! Ca sa nu generalizez, fata de unii chiar am o compasiune enorma!

La urma urmei, cine sintem noi, noi cei de pe acest blog?! Niste bieti trecatori, miine oricare dintre noi poate disparea intr-o clipa, oameni mai simpli sau mai educati, care ne dorim o televiziune care sa nu fie in ograda vreunui mogul, care sa nu depinda de bani politici, de guverne sau de presedinti. Nu vad de unde atita patima din partea acestor postaci, fiindca noi nu sintem nici Brancusi, nici Eminescu. Sintem foarte departe de aceste mari valori ale natiunii noastre. Daca vreti, pastrind proportiile, noi ne batem cu Vanghelie. Primarul sectorului 5 va stringe de Revelion peste 20.000 de romani care, pentru citiva euro, vor minca si se vor distra pentru o noapte!

Oare de ce ne condamna acesti postaci? Ca niste romani liberi vor sa stringa niste bani pentru o „hrana” care depaseste barierele burtzilor sau al dansului de-o noapte?! Ceva nu e in regula, unde e logica?! O fi atit de grav sa investesti banii tai, munciti cinstit si taxati exagerat, intr-un proiect in care crezi si care se intinde pe mai mult timp decit o noapte?! Oare nu avem dreptul „sa dansam” mai mult decit o noapte?! Oare sintem un popor care se repede la mincarica, beuturica si dantz, fara sa ne pese de viitor, de ce vor trai copiii nostri?! Asta o spuneti voi, postacii! Eu spun ca un „asemenea” popor nu ar fi dat Universalitatii atitea valori!!! Eu cred ca voi, postacilor, nu faceti parte din neamul nostru!

Stiu pe ce mizeaza acesti pseudo comentatori. Pe faptul ca astazi, in tara noastra, e mult mai usor sa dai tunuri de miliarde si sa nu patesti nimic, e mult mai usor sa faci Revelioane pentru saraci, da mult mai bine sa fii un ziarist murdar fiindca al tau e micul ecran! Stim, dar toate acestea ne ambitioneaza mult mai mult! Sa va fereasca Sfintul, sa ne unim, noi toti cei din Romania de Pretutindeni! Sa fim iubiti! Hai Romania!

356 COMENTARII

  1. Bibliotecarule azi mai uimit din nou in discursul tau – dar din pacate in sensul rau – Abureala, abureala, abureala… Pai de unde pana unde ai dedus tu ca eu as fi presupus ca tu pupi mana PDL-ului. Si ce-ti veni de confunzi vaca, cu baletul, punand PDL-ul ca principalul partid FSN-ist. Nu d-le, Iliescu = 100% FSN, iar Iliescovici e 100% PSD. FSN-ul care s-a impartit in partide si partidulete e reprezentat azi de PSD+PNL+PC(USL)pe de o parte +PDL+UNPR de cealalta. De ce am bagat si PNL-ul in ecuatie? Pentru ca foarte multi PNL-isti ai lu’ peste au fost defapt mari FSN-isti Iliescieni care s-au reorientat dupa cum a batut ciolanul politic.
    In ce priveste liberalismul si orientarea asta de dreapta e o conceptie fara viitor, asa cum si socialismul a fost o porcarie prost conceputa. Combinate, cel doua sunt cu adevarat de viitor iar China vine ca si exemplu elocvent, practic un socialism – liberal va fi adevaratul viitor al umanitatii, unde fiecare meserie va fi respectata si renumerata ca atare. Diferenta asta de clase sociale, nu mai tine, incet incet „omul” devine tot mai impulsiv, mai plin de vointa, mai plin de dorinte, fiecare din ce in ce mai mult doreste sa aibe ce are si celalalt, mai ales atunci cand si munceste pentru asta. Daca nu vor sti sa respecte taranul care da la coasa si la sapa, clasa ploretara care munceste-n fabrici, oamenii in curand vor fi muritori de foame. Vine marea schimbare a conceptiei natiunilor, 2012, vor vrea nu vor vrea vor fi nevoiti sa o faca.
    Nu-mi doresc disparitia PDL-ului, 15-20% le ajunge, imi doresc ca pentru prima data in tara asta FSN-ul(reprezentat de toate partidele scrise mai sus) sa nu depaseasca 30%, pentru ca de la asa zisa revolutiune niciodata la alegeri FSN-ul(PSD+PNL+PC+PDL+UNPR) nu a avut sub 60% – uitate in istorie si vei vedea ca am dreptate.
    In ce priveste comentariile tale sa stii ca mi-ar lipsi daca nu le-ai face(pe bune). Stii de ce ? Incepi sa semeni din ce in ce mai mult cu mine. 😆

  2. D-le Bibliotecar, asa cum am scris in primul meu articol legat de acest subiect, timpul meu este destul de limitat. Unii oameni mai si muncesc in tara asta, nu doar stau pe bloguri si pe la televizor sau cu mana intinsa sau isi iau certificate de handicapat sa stea sa leneveasca pe acasa sau sa mearga la munca prin strainatate, si asta v-o scrie un om care s-ar putea pensiona oricand pe bune cu o pensie destul de frumusica, deoarece fisa mea medicala e destul de incarcata, in urma unei operatii, pe coloana, suferita in urma cu un an.
    Multumesc lui Alu’ care a incercat sa dea un raspuns in lipsa mea, dar pentru ca sunt un om care isi asuma ceea ce face si spune am sa-ti raspund direct la intrebare.
    Mana pe care o pupi e mana celor care si-au batut joc de tara asta timp de 22 de ani, indiferent cum sau numit, tot FSN-nisti au ramas. Ca o faci intr-un mod direct sau indirect, ca o faci intr-un mod constient sau nu, asta faci, le pupi mana prin articolele scrise de tine aici. Nu m-am referit in mod direct la o persoana ci la o doctrina a unor indivizi care urmaresc doar interesul politic si electoral propriu sau de grup(genul celor din inopozitie) si nu un interes national. Tie se pare ca iti place tara in care traiesti asa cum e ea, corupta si bolnava, ei bine mie nu. Eu vreau o schimbare, caci doar o schimbare reala si o reforma totala, „chiar si cu sacrificii financiare imense din partea cetateanului simplu”, si asata ti-o scrie un bugetar care a facut sacrificii imense in viata sa, si care nu si-a permis niciodata din punct de vedere financiar sa vada litoralul romanesc, ca sa nu mai zic de alte locatii din strainatate – aici facand referire la unul din articolele scrise de tine pe acest blog si la care de altfel, initial, chiar ti-am dat dreptate, dar apoi „ai pupat mana” ceea ce ma facut sa ma razgandesc asupra bunelor tale intentii. La inceputul articolului aveai dreptate scriind ca sunt multi care fac bani in Romania si ii cheltuie in excursii prin strinatate, dar asta a fost opera lui Tariceanu care a dat salarii imense unora in detrimentul altora, facand un decalaj imens intre categoriile sociale – tipic liberal – de altfel. problema e ca odata cu marirea salariilor le-a luat responsabilitatile indreptandu-le inspre cei care munceau cu adevarat, lucru care nu mi se pare cinstit, ci normal ar fi ca, cu cat ai un salariu mai mare sa ai si o raspundere pe masura.
    Cred ca ti-am raspuns pe intelesul tau iar daca nu, inseamna ca esti ceea ce au presupus multi pe aici, doar un copy/paste.

    • @ deniscasian

      😀

      Asta chiar e bună, să-mi spuneţi că „Mana pe care o pupi e mana celor care si-au batut joc de tara asta timp de 22 de ani, indiferent cum sau numit, tot FSN-nisti au ramas.”

      Păi vi s-a părut că aş face propagandă PDL? Ceilalţi ţipă că, dimpotrivă, nu aş fi destul de pedelist…

      😆

      Din ce în ce mai bine.

      Nu m-aţi înţeles. Eu nu acuz pe nimeni că face vacanţe în străinătate, eu făceam o constatare. Trăim într-o societate definită ca fiind, să citez din Constituţie ca să nu exist dubii, „ARTICOLUL 135 – (1) Economia Romaniei este economie de piata, bazata pe libera initiativa si concurenta.”

      A obliga pe cineva să facă ceva dincolo de principiile constituţionale, respectiv cele exprimate mai sus, este antidemocratic şi neconstituţional. Dacă cineva vrea să meargă în Dubai şi să facă acolo un consum de un milion de euro pentru o vacanţă, atunci e treaba lui. Constat însă ca acel cineva cheltuieşte (externalizează) aceşti bani care pleacă din România şi se injectează în economia (şi PIB-ul) Emiratelor Arabe Unite.

      Sigur, eu dacă mă duc într-un magazin caut să cumpăr produse din România (în ideea ca banii mei să meargă la un român şi nu la un străin), dacă am de ales… dar este o alegere a mea, nu pot să o impun altora pentru că asta ar însemna că militez pentru o societate care nu este democratică, care nu respectă principiile economiei de piaţă, a liberei iniţiative şi a concurenţei.

      Relativ la opinia politică pe care aş avea-o eu… puteţi face diferenţa dintre o părere care exprimă o doctrină social-democrată, faţă de o părere naţional-liberală, faţă de o părere creştin-democrată? Este interesant…

      Cu riscul ca domnia voastră să mă acuzaţi, încă o dată, că aş săruta mâna pedeliştilor, trebuie să vă spun că nu cred că schimbarea se poate face prin dispariţia PDL, aşa cum se pare că vă doriţi, sau a oricărui partid. Lumea coruptă şi bolnavă nu va fi schimbată nici de partidul domnului Diaconu, nici de UNPR, nici de orice alt partid apărut peste noapte în rolul de Albă ca Zăpada. Soluţia politicii româneşti nu poate exista decât dacă toţi cetăţenii, sau măcar o majoritate a cetăţenilor, vor cunoaşte exact ceea ce poate face un preşedinte, un premier, un ministru, un primar, un consilier… şi aşa mai departe, dar mai ales ce nu are voie să facă aceşti domni şi doamne.

      Cât timp politicianul poate apărea la TV pentru a minţi de îngheaţă apele şi nimeni nu se prinde, degeaba vom spera ca lucrurile să se schimbe, oricât, repet, ORICÂT s-ar schimba politicienii şi organigrama statului român. Politicienii nu vor renunţa NICIODATĂ din proprie iniţiativă la puterea furată de la cetăţean. Nu putem spera că în fruntea partidelor se vor ridica cei mai cinstiţi dintre membrii de partid. Trebuie să nu ne minţim, cei care răzbat sunt cei care dau din coate, cei care calcă pe cadavre, cei care, vorba domnului Ioan Oltean, stau cu broasca în gât. În momentul în care politicienii vor fi convinşi că orice faptă a lor situată în zona ilicită, imorală sau non-principială va conduce la dispreţul social şi la condamnarea morală sau penală, pe de o parte nimeni nu va îndrăzni să mai facă ceva, pe de altă parte nu va mai renta această bătaie pe posturi în scop arivist. Problema este că cetăţenii sunt orbi şi nu văd când politicienii fac lucruri reprobabile. Presa, pe de altă parte, nu apelează la avocaţi sau profesori universitari sau academicieni pentru a arăta poporului, cu părerile irefutabile ale primilor specialişti ai ţării, că nu ştiu ce politician face ceva rău României şi românilor, ei întreabă politicieni ce părere au despre alţi politicieni şi atunci oamenii spun că un cutare atacă un alt cutare pentru că sunt adversari. Presa vinde scandalul şi nu dreptatea. Probabil că dreptatea nu este atât de vandabilă, dar rolul presei este să informeze. Fără acest rol se ajunge, într-un fel sau altul, la presa făcută pentru banii.

      Pe firul celălalt spuneam că domnul Moraru are invitaţii potriviţi (în sensul că erau oameni de calitate care au ceva de spus) dar că emisiunea nu scoate bani din cauza formatului. Imediat am fost înconjurat de „cetăţeni” care îmi reproşam că „m-am luat de Naşu”… Eu de fapt spuneam că nu invitaţii de calitate vând bine o emisiune… ci atunci când apare câte o domnişoară îmbrăcată sumar, glume stupide de care să râdă oameni stupizi, o dimensiune tabloidă cu şi despre vedetele prefabricate… adică ceea ce înseamnă o televiziune generalistă. Nimeni nu s-a prins de asta. 😆 M-aş fi aşteptat să-mi spună cineva că mă dau bine pe lângă domnul Moraru, că-i fac complimente aiurea… Ei bine nu, toţi au reacţionat ca şi când l-aş fi atacat. Ce şi cum să le spun ca să nu se simte jigniţi?

      Lipsa de audienta pe care o invoci era din laboratoarele usl,la fel ca si sondajele!!!
      Ce zici la urmatoarele alegeri mergi tot pe sondajele lor?

      sau

      daca nasul nu conteaza,daca nu avea audienta nu il bagati atata in seama.

      Ştie acest domn măcar cam în ce zonă e audienţa 10 TV? Crede domnia sa că este pe primele trei locuri? Nu poate să nu ştie că vorbim de „sub 1%”. Şi atunci ce anume am spus eu de a ripostat atât de vehement?

      Bibliotecarule, e hai, lasa ipocrizia si priveste in jurul tau

      sau

      vezi tu, nu conteaza cat de mult sau de frumos scrie un om mai conteaza si intentia; din cate observ eu, intentia ta a fost veninoasa.

      Este o reacţie a atacului suveran. Nu e neapărat rea voinţă, vorbim despre acel reflex „nu eşti cu noi, eşti împotriva noastră”, o reacţie specifică în istorie stalinismului. Nu Stalin a inventat-o, este în natura omului, a existat din totdeauna şi, probabil va exista totdeauna. Dar acestă stări umane se cizelează prin educaţie. Eu sesizez o rezistenţă la învăţare… Nimeni în România nu mai vrea să ştie nimic. Am din ce în ce mai tare impresia unor semeni care au învăţat tot timpul la şcoală „Pentru Notă” cu fiţuica în palmă… Se văd carenţele, nu atât de cunoştinţe, ci de personalitate.

      Este foarte trist ce se întâmplă şi, din păcate, fără o evoluţie a societăţii în ansamblul ei, ba chiar şi cu o involuţie (vorba lui Caţavencu), societatea nu are nici o şansă să ajungă la acea clasă politică aproape de ideal, plină de specialişti şi spirite înalte. România are astăzi personalităţi din ce în ce mai mult la timpul trecut. Astăzi s-a dus printre noi un mare regizor şi privesc cu durere că sunt din ce în ce mai puţini din „vechea gardă”.

      Stimată doamnă,
      Şi eu vreau o schimbare, numai că am trecut de stadiul în care îmi doream să cer o schimbare şi atât. Astăzi ştiu ce să cer exact. Ani de zile an analizat CUM ANUME trebuie să se facă o schimbare, nu m-am trezit peste noapte cu idei. Nu se va întâmpla nimic dacă la viitoarele alegeri pleacă PDL-UDMR-UNPR şi vine USL. Nu se va întâmpla nimic pentru că sistemul rămâne acelaşi, sunt noi veniţi dar vor vrea să fie stăpâni peste România. Noi avem nevoie nu de astfel de schimbări futile, ci de schimbări de mentalităţi, profunde. Avem nevoie de politicieni care să aibă mentalitatea că servesc şi nu că sunt conducători, pentru că nu poate exista decât un singur conducător, poporul român. Cei ce deservesc poporul român sunt EXECUTANŢI. Cât timp rămâne stilul politician conducător, el va rămâne cu mentalitatea oligarhică şi cu disciplina totalitară, aceiaşi pe care o acuzăm în socialism. Astăzi nu este nici o diferenţă între partidele României, pentru că toţi „şefii” formali sau informali ai partidelor SE IMPUN masei partidului în loc să deservească, reprezentativ, membrii de partid. S-a inventat „disciplina de partid” care repetă permanent fiecărui membru, faci cum spune „conducerea” sau pleci din partid. Priviţi pe cei ce comentează aici. Au impresia că ei au ceva mai multe drepturi decât restul lumii, pentru că sunt o gaşcă, iar cei care au altă părere, nu au decât să plece. Domniile lor vor să lupte contra unor metehne ale politicienilor dar au exact acelaşi metehne.

      Eu simt altfel problema pentru că am evoluat de la stadiul acesta (şi eu eram cam la fel acum câţiva ani, pe vremea când îl atacam pe domnul Tăriceanu, dar am vrut să învăţ, am studiat ca să am o părere argumentată). Nu poţi să-ţi aperi drepturile ca cetăţean raportându-te la un partid. Drepturile cetăţeneşti se câştigă luptând împotriva aberaţiile tuturor partidelor, luptând împotriva politicienilor într-o clasă politică, care au interese de clasă special pentru care la rândul lor luptă împotriva simplilor cetăţeni.

      Dacă cetăţenii nu vor înţelege că astăzi politica lucrează împotriva cetăţeanului, în totalitatea ei, ca sistem, şi nu pentru cetăţean, aşa cum este definit rostul politicienilor şi al partidelor politice… puteţi să aştepţi schimbarea un mileniu de acum încolo. Partidele au un rol bine identificat de constituţie, „ele contribuie la definirea si la exprimarea vointei politice a cetatenilor, respectand suveranitatea nationala, integritatea teritoriala, ordinea de drept si principiile democratiei.” Nu spune nicăieri că partidele trebuie să aibă un rol intrinsec, adică că trebuie să lucreze pentru ele însele, să câştige alegerile. Dacă nu înţelegeţi asta, cu siguranţă că veţi da vina pe doctrina liberală că unii se îmbogăţesc spre sărăcirea altora. PNL nici măcar nu are o doctrină liberală, ci neoliberală. Nu doctrina PNL are o problemă, ci faptul că sistemul nu funcţionează şi generează aberaţii.

      De unde au cei care au lucrat la stat ultimii 22 de ani averi de mai mult de un milion de euro? Asta înseamnă cam 3800 de euro pe lună. Cine poate avea asemenea venituri fiind angajat „La stat”? Spuneţi că faceţi parte dintre cei ce muncesc, atunci de ce nu aveţi câteva milione de euro pentru efortul domniei voastre ca şi ceilalţi muncitori la stat din rândul politicii? Sau aveţi? Cine este om de afaceri, desigur, ar putea să aibă câteva milioane câştigaţi cinstit… dar cine a lucrat tot timpul la stat?

      Cetăţenii trebuie să rezolve asta, nu va face nimic procuratura, nu va face nimic DNA-ul, nu va face nimic ANI… Acolo sunt numiţi cu „interes politic”, ei vor urma acel interes şi nu se va ajunge niciodată la 5000 de politicieni în puşcărie pentru corupţie. Cetăţenii trebuie să rezolve această problemă.

      Nu mai continui pentru că bănuiesc că oricum vorbesc de pomană… Vor veni iar nişte voci care, condensat, spun „Ieşi Afară”. Şi atunci, să nu fie adevărată propoziţia că „Românii au liderii pe care îi merită”?

  3. Din putina mea eeperienta de viata cred ca nu ar trebui sa-i subestimam pe acesti postaci,PSDisti le-as spune eu.Sunt in stare de orice atrocitati.Iti rad in fata si te aranjeaza pe la spate.Trebuie sa fi atent in permanenta si un minut mai destept decit ei. P.S. Noi sintem mai destepti decit ei pt ca tot cea ce facem,o facem din dragoste pt tara si nu din ura.

  4. @Maria,
    Maria aseara am postat o replica la o postare de a ta facand o analogie si apoi am parasit blogul si abia azi la pranz am observat ca tu m-ai intrebat ceva. ti-am raspuns(era intre 13-14 ) postarea a aparut dar apoi a aparut o defectiune a sitului cel putin la mine si acum raspunsul meu a disparut asa ca revin caci nu las intentionat pe nimeni cu o intrebare in aer.asadar discutia de ieri este:

    ion adrian says:
    November 27, 2011 at 22:58 Maria,
    Eu am un semn de intrebare similar referitor la acei PNListi care-l urasc pe Basescu desi in 2005 berau alaturi de el.

    2

    maria says:
    November 27, 2011 at 23:36
    in ce sens vezi asemanarea?

    maria says:
    November 27, 2011 at 23:38 adrian?

    Acum iti raspund, adica incerc sa refac textul pierdut.
    Doream sa spun ca si la PNL, unde sunt deasemeni oameni mai scoliti si cu un QI mai ridicat, similar cu multi dintre postacii care-l urasc funciar si visceral pe Basescu fara sa poata motiva consistent, ceea ce ptr mine este de neinteles, se intampla acelasi fenomen.
    Sper ca sa fi fost clar si scuza-ma ca uneori nu am rabdare sa fiu suficient de detaliat in cele ce le spun.
    Numai bine 🙂

  5. Bibliotecarule, ieri mai uimit, azi… ai murit.
    Ti s-a ars „biblioteca” sau a pierdut inopozitia inca o functie in stat? Sau a castigat-o. Intrebare: Cine-i mai bun Geoana sau Blaga? Raspuns: „totundraciohabarnam”.

    • @ deniscasian

      Stimate domn,
      Din ceea ce spuneţi înţeleg că dumneavoastră înţelegeţi această funcţie ca fiind ocupată politic. Constituţia spune, la art. 69, că „în exercitarea mandatului, deputatii si senatorii sunt in serviciul poporului”. Asta înseamnă, desigur, că NU SUNT ÎN SERVICIUL nimănui altcuiva, deci nici al partidelor. Pentru cei care nu înţeleg „din prima”, constituţia revine cu încă un aliniat, „Orice mandat imperativ este nul.”. Asta spune că NIMENI, nici măcar cetăţenii care aleg parlamentarii, nu pot impune parlamentarilor să facă un anumit lucru. Ce nu poate întreg poporul, cu siguranţă că nu poate face un partid.

      Asta înseamnă că preşedintele Senatului nu se subordonează în nici un fel Partidului din care provine.

      OK. Să vedem deci care dintre cei doi deserveşte mai bine instituţia în sine, adică Senatul.

      Preşedintele Senatului are o dublă dimensiune. Prima dimensiune este cea a organizaţiei. Această dimensiune este descrisă în Regulamentul Senatului (are valoare de lege). Această dimensiune presupune cunoaşterea procedurilor parlamentare, a cutumelor, ale celor două regulamente (al Senatului şi al şedinţelor comune), plus autoritate asupra senatorilor.

      Cea de a doua dimensiune este dată de reprezentarea Senatului în relaţiile exterioare Parlamentului, adică ceremonii, participări pe la recepţii, primire de delegaţii străine… şi aşa mai departe.

      La prima dimensiune nu aş putea să precizez care este mai bun pentru că despre domnul Blaga habar nu am dacă ştie sau nu ştie aceste lucruri. Până la urmă nu este mare filosofie (nici „mică filosofie” nu este totuşi), iar domnul Blaga a stat destul de mult în Parlament, încă din 1990. A fost şi expert parlamentar… Nu mă îndoiesc că se va descurca la fel de bine ca domnul Geoană. Faţă de domnul Geoană are poate un avantaj. Fiind membru PDL va fi poate mai multă concordie în Senat dar fiind că actuala coaliţie politică din Senat este totuşi ceva mai mare decât USL-ul.

      În cea de a doua dimensiune balanţa cred că înclină evident de partea domnului Geoană, pentru că activitatea domniei sale de ambasador şi ministru de externe i-a creat nu numai numeroase legături „de protocol” cu lumea exterioară României, dar şi calitatea diplomatică necesară acestor întâlniri, ceea ce nu este puţin lucru. Îmi amintesc că ambasadorul SUA spunea despre domnul Geoană că este „cel mai bun prieten al SUA”, fără să fie absolut deloc deranjat că domnul Geoană provine „de la stânga” eşichierului politic.

      Aş spune, prin prisma argumentelor pe care le am în acest moment că aş avea încredere mai mare în domnul Geoană, asta neînsemnând că domnul Blaga nu ar putea fi mai bun decât domnul Geoană (deocamdată nu ştiu această latură a domnului Blaga pentru a putea face o comparaţie, domnul Geoană are un element-avantaj de evoluţie deja exprimată)… Dacă este aşa, domnul Blaga trebuie să confirme încrederea acordată de colegii senatori care l-au votat. Vom vedea ce va fi mai departe.

      Ştiu că dumneavoastră puneţi conceptul politic mai presus de competenţă. În acest contest vă ofer un argument „ciudat”. Dacă domnul Geoană a fost „repudiat” de PSD, asta înseamnă măcar că a fost, cât de cât, echidistant în exercitarea funcţiei de preşedinte al Senatului, adică a funcţionat ceva mai aproape de normalitatea parlamentară. Altfel ar fi riscat PSD 99% şanse de a pierde această funcţie? Mi-aş dori de la domnul Blaga să fie echidistant politic măcar cât domnul Geoană. Personal îi doresc domnului Blaga succes în noua funcţie. Cu cât Senatul funcţionează mai bine, cu atât cetăţenii au mai mult de câştigat. Dacă Senatul funcţionează mai bine cu altcineva decât domnul Geoană, cu atât mai bine.

      • Domnule Biblotecar

        V-as solicita o lamurire daca se poate, va vad documentat.

        Puteti enumera vreun rezultat notabil si util Romaniei la care sa fi contribuit Dl Geoana din postura de ambasador la Washington?
        Dar din postura de ministru de externe?

        Nu va ascund ca, personal, evaluez activitatea D-lui Geoana in cele 2 inalte functii de stat ca mai degraba ineficienta, uneori chiar contrara obiectivelor Romaniei de la acea vreme.

        Exista dovezi in acest sens si sunt publice deja.

        Va rog sa intelegeti sensibilitatea mea atunci cand cineva face trimitere la veleitatile de mare diplomat ale D-lui Geoana.

      • @ Alu’

        Dacă vă este neapărat necesar, pot căuta, că nu e greu… Nu cred însă că există nici un om politic în România care să nu fi apreciat activitatea ca ambasador şi ca ministru de externe a domnului Geoană.

        De exemplu, în activitatea de ministru de externe domnul Geoană a normalizat relaţia României cu Republica Moldova. Domnia sa a prins perioada de după semnarea Tratatului de bază dintre România şi Republica Moldova (sub mandatul lui Petre Roman). Imediat după preluarea mandatului de ministru, s-a înfiinţat un oficiu pe lângă primul ministru pentru relaţiile cu Republica Moldova condus de un ambasador, cred că era vorba despre dl. ambasador Marcel Dinu. Un gest important pentru că până la acel moment totul era mai mult cu steguleţe şi flori şi poezie decât cu relaţii efective între cele două state. Colateral s-a pus problema şi domnului Ilaşcu, la vremea aceia deţinut, după cum bine ştiţi. De atunci au început eforturile României de a introduce Republica Moldova în UE şi în Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est. În general a fost o perioadă mai bună a comunicării cu „schimbătorul” preşedinte Voronin.

        Cât despre activitatea ca Ambasador în SUA?
        Păi stimate domn… faptul că au venit în România: Bill Clinton, s-a lansat planul strategic bilateral, avansul României spre integrarea în NATO, corespondenţa cu Madeleine Albright care avea să ne introducă, până la urmă, în NATO… este puţin lucru?

        Iată, v-am dat câte un exemplu.

        • Domnule Bibliotecaru’
          Ati raspuns amplu, am sa rezum eu daca imi permiteti :
          1. „Normalizarea” relatiei cu Republica Moldova
          2. Vizita lui Bill Clinton in Romania
          si sa adaug comentariile mele, tot punctual

          1. „Anormalizarea” relatiei cu Republuca Moldova s-a produs undeva in prima jumatate a anului 1990, cand Romania a semnat un acord cu fosta URSS – stiti bine cine era Ministru de externe(Adrian Nastase) si Presedinte al tarii(Ion Iliescu).
          Recunosc ca nu stiu prea multe despre eforturile D-lui Geoana in privinta normalizarii acestei relatii (posibil dupa vara lui 1991, cand URSS a inceput sa se destrame), dar va rog sa constatati singur care sunt aceste relatii, acum, dupa 20 de ani.

          2. Romania a ratat momentul Iulie 1997 in privinta calendarului integrarii in NATO (stiti cam ce dezamagire a fost atunci in tara), unul dintre personajele care a dat asigurari D-lui Emil Constantinescu ca grupul de lobby si-a atins tinta fiind chiar Dl Geoana, in calitate de ambasador la Washington. Din nou, va rog sa constatati singur rezultatul / cum si-a atins obiectivele Dl.Geoana.

          Vizita D-lui Clinton in Romania a fost o palida compensatie a acelui nefericit esec si nicidecum rezultatul lobby-ului prestat de Dl Geoana pe langa D-na Albright.
          Pasii decisivi catre aderarea la NATO s-au facut sub mandatul D-lui Plesu.

          Daca mai aveti si alte exemple, va rog sa le expuneti.

          Totodata, va invit sa prezentati dovezi concrete si sa va marginiti sa re-scrieti istoria.

        • @ Alu’

          Stimate domn,
          Am impresia că vorbim două lucruri diferite.

          Dumneavoastră aţi spus aşa „Puteti enumera vreun rezultat notabil si util Romaniei la care sa fi contribuit Dl Geoana din postura de ambasador la Washington?
          Dar din postura de ministru de externe?”

          Eu v-am dat două exemple care MIE mi se par elocvente. Dacă dumneavoastră sunteţi de altă părere, asta este altceva. ORICE aş spun eu, dumneavoastră puteţi fi de altă părere şi cu asta basta.

          De exemplu, la punctul 1 începeţi prin a spune că onor cuplul externelor din 1990 Iliescu/Năstase a înrăutăţit relaţia cu Republica Moldova, care pe atunci nu era încă independentă. Trec peste faptul că Tratatul cu URSS a fost semnat în 5 aprilie 1991 şi practic acest tratat (blocat un pic de Petre Roman) a permis totuşi Republicii Moldova să se desprindă paşnic din URSS. Scandalul tratatului era legat că astfel Republica Moldova nu putea să fie „retrocedată” de URSS României. După cum s-a văzut, nici cei din Republica Moldova nu prea au vrut să se unească cu România… aşa că… Nu stau să analizez acum în ce măsură cei doi au „stricat” relaţia cu Republica Moldova semnând un acord cu URSS, este însă evident că asta nu are nici cea mai mică legătură cu Mircea Geoană.

          2. Problema politică a NATO era rezolvată în 1997, noi aveam probleme unde avem şi acum… la dotări. Chiar mă gândeam că în afară de cele două fregate, care nici ele nu prea sunt echipate complet… nu mai avem decât soldaţi, că restul e depăşit. Din acest motiv unii stau cu fundul pe sobă şi românii merg prin teatre de război şi calcă pe mine.

          Ce fel de dovezi concrete vreţi să vă prezint? Aveţi impresia că am vorbit „din memorie”? Am scris acele lucruri după ce am consultat, cum era şi normal, site-ul MAE şi presa vremii, declaraţiile de presă… doar v-am spus că trebuie să caut informaţia şi nu o ştiu pe de rost. Nu prea văd de ce să fac un efort de documentare dacă domnia voastră sunteţi pregătit, din start, să spuneţi că ceea ce spun eu este greşit. Ce aş putea să răspund eu la „Vizita D-lui Clinton in Romania a fost o palida compensatie a acelui nefericit esec si nicidecum rezultatul lobby-ului prestat de Dl Geoana pe langa D-na Albright.”?

          L-aţi văzut pe domnul Boc ironizat în Israel că citeşte paginile pe care le semnează? Ştiţi de ce? Pentru că premierii şi preşedinţii nu prea au un rol foarte mare în asemenea relaţii bilaterale, treaba o fac ambasadorii, miniştrii de externe şi personalul specializat din direcţiile Ministerului de Externe. În momentul în care premierii şi preşedinţii se trezesc vorbind pe la întâlniri de nivel înalt, de obicei fac mai mult rău decât bine.

          Plus că mă puneţi în poziţia să îl susţin pe Mircea Geoană, şi nu ştiu de ce. Afirmaţia mea era că domnul Geoană are o relaţie cu „externele” României şi domnul Blaga nu. Asta este de domeniul evidenţie. Căutaţi pe NET un cv al domnului Geoană şi veţi vedea câţi ani a exercitat o funcţie legată de externe… Domnul Blaga are zero experienţă, pentru că nu ştiu să fi făcut nimic în acest caz (sa poate nu ştiu eu, că şi asta este posibil). Nu am spus nici un moment că domnul Geoană este reîncarnarea lui Titulescu.

          Haideţi să facem invers, spuneţi domnia voastră ce rezultat notabil şi util României pe care domnul Blaga l-a făcut pentru externele României…

          Sau spune domnia voastră un citat al unui politician Român, indiferent de partid, care să critice activitatea domnului Geoană ca ambasador sau ministru.

          • Am sa incerc sa va raspund pe scurt, nu imi place sa aglomerez paginile blogului cu informatii in afara subiectului

            1. Trebuie sa va dau dreptate – tratatul cu fosta URSS s-a parafat in 1991 / In aprilie 1990 nu aveam inca un presedinte desemnat prin vot. Revenind la subiect : sa inteleg ca nu exista alte dovezi ale talentului diplomatic al D-lui Geoana ?

            2. Oficial, dupa Madrid 1997 Romania nu a primit invitatia de a incepe procesul de aderare. Separat, va rog sa cautati si alte materiale de informare decat cele oficiale si veti descoperi ca Dl Geoana l-a dezinformat grav pe Dl. Presedinte Emil Constantinescu in legatura cu acest subiect, cauzand imense deservicii Romaniei.

            3. Nu am afirmat ca Dl Blaga are calitati dovedite in domeniul diplomatiei. Dupa cum reiese din cele discutate pana acum, se pare nici Dl Geoana nu poate fi numit diplomat de succes, desi a fost in exercitiu public in acest domeniu aproape 15 ani.
            Altfel vorbind, nu sunt unul dintre admiratorii D-lui Blaga

            V-am replicat numai pe asocierea Dl.Geoana – diplomatie.

            Retin ca pana in acest moment nu ati produs dovezile promise

          • @ Alu’

            Adică ce dovezi doriţi exact să vă produc eu ca să vă mulţumesc? Afirmaţii de tipul Mark Gitenstein: „Mircea Geoana, un bun prieten al meu si cel mai bun prieten al Americii”?

            😀 Cine trebuie să spună că Mircea Geoană a fost un bun diplomat ca să vă convingă.

            Ce spuneţi despre un sondaj pe forum.

            http://www.onlinesport.ro/forum/showthread.php?t=604380

            Un sondaj de opinie, cu doar cinci voturi, este adevărat, care situează pe primele locuri, la egalitate, pe domnii Mircea Geoană şi Petre Roman cu 40%.

            Poate părerea şefului de atunci, domnul Năstase, vă este mai pe plac? Repet, mi-e greu să spun cum ar fi fost Mircea Geoană ca preşedinte. Cred în continuare că el a fost un foarte bun ministru de externe, cred că este un domeniu în care el poate să fie extrem de semnificativ ca mesaje, extrem de puternic în analiză.

            Colegi din politică? Presedintele PNL Calarasi, Raducu Filipescu considera ca, pentru USL, Mircea Geoana nu este o piedere majora. “Ca om politic, nu este o pierdere. Ca om pregatit si cu experineta in externe, este o piedere. Din punctul asta de vedere, pentru USL este o pierdere, pentru relatiile lui cu America. Ar fi fost bun sa fie ministru de Externe al USL-ului in perioada urmatoare, dar domnia sa nu a dorit.

            Poate prin faptul că are „intrare” la foarte multe personalităţi politice internaţionale?
            Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a lăsat baltă campania electorală la Dăbuleni, plecând pentru trei zile în Israel. Geoană a avut la Tel Aviv un program foarte încărcat, cu întâlniri la nivel înalt: a avut o întrevedere cu Benjamin Netanyahu, liderul opoziţiei, cu Ehud Barak, preşedintele Partidului Muncii, cu Shimon Peres, preşedintele Statului Israel, cu ministrul de Externe, Tzipi Livni, şi cu Stanley Fischer, guvernatorul Băncii Naţionale a Israelului, fost director general adjunct al FMI.

            Sau poate vreţi să vă recomand chiar cartea domnului Geoană, „Politica externă a României la începutul secolului XXI” ca să înţelegeţi ce a făcut domnul Geoană pe la ministerul de externe…

            Stimate domn,
            Orice argument v-aş da, faptul că dumneavoastră nu credeţi că domnul Geoană a fost bun diplomat este, pentru dumneavoastră, argumentul suprem.

            Orice aş spune eu, dumneavoastră veţi spune că „Retin ca pana in acest moment nu ati produs dovezile promise”, fără a observa că, de prima dată, aţi cerut un exemplu bazându-vă pe părerea mea pe care apoi aţi revocat-o unilateral. 😀

      • Imi cer scuze ca dau buzna,
        Daca nu va suparati,

        Nu e rau sa pupati manuta cuiva, dar acea manuta ar trebui sa fie a unei doamne sau domnisoare.

        Daca mai pupati si manuta altcuiva… fiti sigur ca nu veti primi raspunsul asteptat – e atat de evident a cui este manuta…

        O dimineata cat mai placuta va urez,

        • Daca insistati, va raspund – sa ma scuze Deniscasian

          Este normal sa pupati mana Duhovnicului Dvs.

          (asta acceptand faptul ca nu sunteti ateu / sau sunteti ?)

          Cu respect,

        • @ Alu’
          😀
          Stimate domn,
          Pupatul mâinii Duhovnicului nu are nici o legătură directă cu credinţa. Gestul are o trimitere tradiţională a supunerii. Lumea catolică sărută, nu mâna preotului superior, ci inelul… Obiceiuri şi obiceiuri.

          Singura explicaţie pe care o ştiu eu a acestui gest care să fie legată de religia ortodoxă (o explicaţie mai mult poetică decât cu filon de ritual religios) este că mâna pe care o săruţi este cea care oferă Sfânta Împărtăşanie.

          Pentru mine este evident că acest sărutat de mână îndreptat spre omul preot încalcă primele trei porunci ale decalogului coroborate. Nu am nimic împotriva celor care o fac, sunt liberi să-şi exercite credinţa cum cred de cuviinţă… aşa cum o fac şi eu.

          • Nu pot sa nu remarc talentul Dvs de a complica pana si cele mai simple comunicari.
            Regret, voi fi iarasi direct :

            Sarutati deci DREAPTA, sa inteleg ?

          • Sărut Constituţia, România şi poporul român. Numai pe acestea le servesc. În rest aplaud pe cineva care dă un semn de normalitate (din păcate normalitatea este atât de rară încât trebuie încurajată) şi critic pe cei care promovează anormalitatea, adică funcţionarea în dispreţul Sistemul Instituţional.

          • @ Alu’
            Şi pentru că simt că aţi vrea să insistaţi pe problema politică.

            Credinţa mea este că România are nevoie şi de dreapta, şi de stânga, şi de centru.

            Eu mi-aş dori de exemplu să revină pe scena politică PNŢ-ul pentru a prelua politic problema ţărănească, dat fiind că fermierii mici şi mijlocii nu sunt reprezentaţi astăzi de nici un partid, de nimeni-nimeni.

            Mi-aş dori ca PNL să se concentreze pe interesele marilor agenţi economici şi pe meseriile tradiţional liberale.

            Mi-aş dori ca PSD să se preocupe de cei cu venituri mici şi de respectarea drepturilor salariaţilor.

            Mi-aş dor ca PC să se preocupe de drepturile IMM-urilor, marilor latifundiari şi intelectualilor.

            Mi-aş dori ca PDL să-şi precizeze în mod foarte clar doctrina ca să înţeleg cui s-ar adresa în mod natural. În cazul în care aceasta rămâne creştin-democrată, mi-aş dori să se unească fie cu PC-ul, de vreme ce creştin-democraţia este un fel de neo-conservatorism sau cu PNŢ-ul, de vreme ce şi PNŢ are o dimensiune Creştin Democrată.

            Apoi mi-aş dori ca toate partidele că colaboreze pentru a obţine proiecte mediate în interesul întregii societăţi.

            Când toate aceste se vor întâmpla, vom avea o societate în care fiecare cetăţean este reprezentant politic cu o doctrină bine definită de către o politică funcţională. Şi dacă acest lucru se întâmplă, dacă şi democraţia funcţionează, eu sunt un om mulţumit şi treaba mea s-a terminat, nu mai am de ce să scriu pe bloguri… mă apuc să scriu filosofie.

  6. furios esti tare ,mi-a placut piesa vasile si pensia .pnct ochit punct lovit .

  7. Buna seara,
    Desi nu am timp sa citesc toate postarile „Moliilor” dar sunt convinsa ca nu pierd mare lucru. Ei nu au decit un singur scop „JOS BASESCU” si motivul clar pentu care doresc acest lucru este simplu:
    A aparut intr-un final o personalitate politica destul de puternica care nu s-a mai lasat infrinta de sistem si mai mult le-a deranjat teribil de mult atit actinile lor de derutare a multor oameni de buna credinta si bineintes afacerile lor – probabil la multi dubioase.Am sa le spun cu mina pe inima ca daca il avem pe Basescu in 90 presedinte in nici-un caz nu se ajungea aici.
    Nu dragilor nu sint fanatica in obtiunile mele si mai mult am mai mentionat aici pe blog ca noi nu sustinem orbeste Politicenii Corupti atit Moral cit si Material.Noi sintem insa contienti ca viitorul cu o formatiune(Alianta) USL inseamna ca ne-am ingropat viitorul pentru inca 20 ani.Ce pot sa ne ofere reprezentantii de seama ai USL-ului eventual chiul pe capete sau curse de masini. Cu ce s-au remarcat ei in toata acesta perioada :da cu latratul permanent de JOS BASESCU asta este programul lor pentru Romania – sau mai mult cu latratul vis-a-vis de politicenii lor corupti ca „Este un Proces Politic” Ce repede s-au inghesuit la Pitesti va mai aduceti aminte?????
    Mie sila de astfel de Farisei. Iar celor care vin aici in casa noastra a carei temelie incepe sa se puna –le spun din capul locului ca nu vor reusi nici mcar o pietricica sa fie clintita de actiunile
    lor mirsave. Si le-as mai spune un lucru „Errare humanum est perseverare diabolicum!!!
    Sa auzim de bine

  8. D-le… nu stiu cum se face dar parca acest titlu de la articolul prezent il ghicisem de ieri seara. Cred ca suntem pe aceeasi unda. Aseara, in putinul timp liber pe care-l am, dupa orele 23.00, am citit cateva articole pe blog, care chiar mi-au dat de gandit. Am observat o documentare aproape perfect de obiectiva si o pregatire profesionala speciala in articolele scrise de unii pe acest blog si aici as mentiona in special pe „Bibliotecaru”. Voiam sa-i dau o replica obiectiva si constructiva, pentru ca la unele afirmatii eram de acord cu cele scrise, dar, fiind o ora tarzie am renuntat.
    Am scris mai sus „o documentare aproape perfect de obiectiva”, si asta deoarece acest individ scria „bine”, atacand coarda sensibila si denotand o documentare foarte obiectiva pe alocuri, apoi am realizat ceea ce era simplu, nimeni dar nimeni nu poate sa fie „perfect” pe un blog unde fiecare vine cu parerea sa cat mai deschisa si „partiala”. De ce partiala? Pentru ca fiecare scrie ceea ce crede in fuctie de inspiratia si trairile de moment, ori… tovarasul asta Bibliotecar prea le citea din Biblie, iar ceea ce(parerea mea) l-a dat de gol au fost finalul articolelor scrise in care intotdeauna ataca „ceea ce trebuie” si pupa putin manuta celor care ne aburesc pe televiziuni.
    Fiind un blog liber vor incerca sa-si faca de cap, normal, dar dragilor, nu va faceti griji, mai mult decat un fas nu vor reusi.. Si stiti de ce? Pentru ca romanului nu-i plac lucrurile sofisticate nu-i plac cuvintele pe care nu le intelege. Romanul vrea sa-i vorbesti pe limba lui, asa cum a-nvatat-o de la ai sai strabuni, prefera painea coapta in cuptorul lui, sa bea vinul din butoiul sau de dud, sa-si taie porcul asa cum a facut-o din batrani si sa colinde-n seara de Craciun.

  9. Oooooo! aici chiar este razboi! Ne-au napadit moliile.. Molii mutande, rezistente la naftalina. Devine din ce in ce mai distractiv. Pacat ca n-am timp sa lupt si eu la baioneta aici. Dar are cine. Eu totusi ma bucur ca i s-a intins o mina lui Blaga si l-au scos din hibernare. Este exact raspunsul PDL la zvonuri si executia fortata a lui Geoana de la PSD. Nu-l pling pe Geoana, ma face fericit canibalismul PSD. La mai mare. Sa-i vad mincati si pe Ilici si Ady, poate si hrebe…… Cu Ponta si Sova, nu-mi este teama. De Antenescu nici atit.

  10. bine te-am gasit nasule.desi greu,atat din cauza ca nu ma pricep,dar nici calculatorul nu-mi prea merge,vorbesc de pe al fiicei mele.Te-am admirat intotdeauna deoarece imi regasesc ideile si dorintele in ceea ce faci,esti un om cu suflet mare,esti un idealist,asa sint si eu si majoritatea celor care posteaza pe blog.Cind ai inceput cu 10tv m-am dus la ovecina sa te vad pt.ca eu aveam upc si nu te puteam vedea.Am vazut emisiunea,dar lipsea ceva,Radu Moraru parca nu mai era la fel cum il stiam eu.M-am gandit ca te-au cumparat,sau ceva s-a intimplat de te-ai schimbat,dar totusi am vrut sa trec pe RCS ca sa te pot urmari in continuare.Cu toate ca am dat bani vreo 3mil.vechi n-am reusit sa inchei contractul,dar am aflat ca t-i s-a facut acel contract numai pt.a te reduce la tacere pe tine.M-am bucurat ca nu ai tradat,dar nu am putut lua legatura cu tine ca sa -ti spun,imi pare tare rau ca n-am reusit ca nu pierdeai o juma de an degeaba.Asa ca nu te mira de cei car intra pe blog si circotesc ba de una ba de alta,vezi-le macar acum,sint aceiasi pe care-i incurci.Te-am auzit spunind ca ai vrea o discutie cu vechiul tau prieten dar cred ca nu-l mai poti numi asa.Asa ca Nasule,mergi mai departe alaturi de noi toti de pe blog si din tara care gandesc si simt ca noi,condoleante pt.tatal tau,fii tare ,vrea sa te vad la noul proiect de televiziune la care lucrezi si as fi onorata sa-mi dai ocazia sa particip si eu la proiectul tau.Cred ca,cu 2 actiuni.Da-mi de stire cand si cum.Te salut Radule,la fel si pe cei de pe blog.O seara placuta tuturor.

  11. O sa reusim!Nu ne lasam noi impresionati de postaci platiti.Nu iti trebuie un grad deosebit de inteligenta sa iti dai seama in ce situatie a ajuns presa din Romania.
    Sint alaturi de voi toti,chiar daca nu postez prea des din lipsa de timp.
    Multa bafta!O zi buna va doresc!

  12. Citat dintr-un manual kgb-dupa timan-

    ” În tehnica informării credibilitatea emitentului informației e esențială, e mai importantă decât credibilitatea informației”

  13. Eu am mai spus si repet: nici Ceausescu nu a impozitat salariile si pensiile. Nu numai ca iti ia mancarea de la gura iar copiii mor de foame la ora actuala dar le-a luat un drept moral si ma refer la Basescu: Marele conducator si izboavitor al poporului roman. Acum nu stiu pe bune un presedinte trebuie sa fie si el prezentabil. Voi ati vazut ce fatza are? Ce fatza are basescu si cum arata presedintii celorlalte tari. Basescu reprezinta imaginea romaniei: o romanie betiva caterincoasa si inculta.

  14. Us-lasii au ‘renuntat” la sefia senatului, au amanat si planul de suspendare a lui Basescu, au un singur tel, o singura vointa: Jos Basescu tiranul!!oooo

  15. care este motivul pentru care textierul tau sau cine este administrator nu lasa sa treaca postarea cu piramida respectiva?de ce va este teama…sau mai bine spus de cine va este teama.
    faci parte dintr-o loja masonicaspui ca esti de dreapta…te intreb,de fapt e o curiozitate de a mea.pentru ca spui „LA DREAPTA”…dupa care spui „MEREU LIBER”.intrebare:nu crezi ca ar trebui sa te decizi?ori liber ori de dreapta…mi se pare usor manipulator.d-voastra cel putin aveti bunul simt si recunoasteti da sint jurnalist si sint de dreapta si mai mult decat atat sustin si il simpatizez pe traian basescu.comparativ cu leprele alea de colegi ai d-voastra sa zicem ca sinteti altceva.e un lucru interesant si mie mi se pare ca blogul asta este uneori viu comparativ cu celelalte,asa cum la tv emisiunea lui tudor barbu „se intampla acum” de la otv este vie.
    sa revin la problema d-voastra.doriti sa va faceti o televiziune.corect?cel putin asa am inteles.sa stiti ca atunci cand v-am spus ca trebuie sa mergeti la talharul ala de mugur isarescu de la bnr sa cersiti bani nu am glumit si nu glumesc nici acum.era o sugestie…si anume faptul ca bestia aia de isarescu nu da socoteala nimanui ce face cu banii pentru ca amandoi stim ca nici macar CURTEA DE CONTURI nu ii poate verifica daramite CSATUL.stiti care e problema de fiecare data cand pronunt cuvantul CSAT sau il scriu parca se blocheaza ceva…si imi dau seama de ineficienta si neputinta supremului din acest CSAT=o banda de talhari si de bagabonti.

    vorbeai de ungurul ala teszari zoltan si ala e la fel ca toti ceilalti patroni de media mai devreme sau mai tarziu ai fi ajuns aici:

    :)))))))))SOV e foarte amuzant

  16. Acum, inainte de Ziua Nationala a Romaniei, cred ca nu ne face rau sa ne aducem aminte de nume celebre de pe plaiuri mioritice

    • Ana Aslan, medic geriatru
    • Grigore Antipa, hidrobiolog
    • Victor Babeș, biolog
    • Ioan Cantacuzino, microbiolog
    • Henri Coandă, pionier al aviației, inventatorul motorului cu reacție
    • George (Gogu) Constantinescu, om de știință
    • Mircea Eliade, istoric fenomenolog al religiilor, filozof și scriitor
    • Nicolae Iorga, istoric, scriitor, profesor și om politic
    • Grigore Moisil, logician și algebrist al logicilor poli-valente, LMn
    • Ștefan Odobleja, medic, pionier al ciberneticii și ciberneticii generalizate
    • George Emil Palade, om de știință, laureat al premiului Nobel
    • Nicolae Paulescu, fiziolog, descoperitorul insulinei
    • Vasile Pârvan, istoric
    • Emil Racoviță, biolog și speolog
    • Gheorghe Țițeica, matematician
    • Traian Lalescu, matematician
    • Grigore Moisil, matematician si logician, Membru al Academiei Române
    • Aurel Vlaicu, pionier al aviației
    • Traian Vuia, pionier al aviației, a efectuat primul zbor cu un aparat autopropulsat mai greu decât aerul
    • Simion Mehedinți, geograf

  17. Concluzia mea in urma ultimilor zile este ca proiectul lui Radu Moraru a inceput sa fie luat in serios.

    Chiar si un comentator aici, domnul Chinez spunea deunazi ” Mda, ati cam inceput sa strangeti material …”

    … si daca dansul spunea asa … 🙂 … poate chiar asa o fi!

    Dar, pana cum, toate acestea par doar intreruperi, mici frane si, desi uneori recomandarile mai suna si a intimidari … poate doar suna!

    Sa ne tinem impreuna si sa ne tinem firea … cum era, dracul nu este asa de negru pe cat pare prima oara cand il vezi!

    Pe de alta parte pozitiile adverse, cand sunt sincere, pot fi utile prin argumentarea si consolidarea pozitiilor proprii.

    Aici este binele din orice rau si datoria noastra este sa-l folosim in interesul nostru, adica sa devenim mai buni consolidand cu argumente pozitia noastra, in fata noastra, in primul rand.

    Nu stiu ce sa zic … sa mai vedem.

  18. da nu ar fi mai just ca romanii sa decida singuri soarta acestei tari?asa cum a procedat poporul islandez.cu totii stiti ce s-a intamplat in islanda.dar uitasem ca aici e romania iar romania este un maidan…un maidan unde mugur isarescu impreuna cu ion iliescu si cu traian basescu fac legea lor.interesant nu-i asa?
    cine este acum presedinte?traian basescu….conduce CSATUL?privatizarea PETROM a fost o talharire a statului roman adica a poporului?cine a fost marele talhar in aceasta privatizare?TALHARUL ADRIAN NASTASE….CSATUL se ocupa de criminalitate economica?intrebare de ce nu dispune arestarea lui imediata?asta este dosar de subminarea economiei unei tari nu termopane si candelabre.ce rezulta din cazul acestui talhar adrian nastase?adica ocupatiunea mintala a lui morar de la dna e la alte prostii.si bine cazul acestui talhar adrian nastase e unul singular…da nu va intereseaza pe voi forumisti DOSARUL BANCOREX?…stiti care-i problema, daca s-ar face public dosarul BANCOREX cel putin aici pe blog nu va veti mai certa adica cei de stanga cu cei de dreapta pentru ca dubele si catusele ar trebui sa ajunga direct la parlament si nu numai…altfel spus ar trebui infiintate alte partide.uite ca sa nu va mai certati atat si sa nu ii mai dati satisfactie gazdei acestui blog care se minuneaza cand vede ce dati din voi,deci la modul cel mai serios dosarul BANCOREX v-ar putea linisti pe toti.intrebare inclusiv pentru gazda-mai aveti curiozitatea sa aflati numele talharilor din acest dosar?si asta pentru ca al vostru presedinte traian basescu care a declansat jihadul asta al luptei impotriva coruptiei si a CORPORATOCRATIEI nu mai este interesat deloc…de fapt cam ce il mai intereseaza pe presedintele vostru?un om slab care sta in capul mesei si nu este in stare sa ordone.de fapt se mai pune si intrebarea cui sa ordone?guvernul arata la fel ca parlamentul adica un gunoi…politia este un fel de militie vopsita…justitia in functie de ce comenzi primeste e caun fel de gioco di mano justitia romana…serviciile de informatii romanesti lucreaza pentru agentii lui rothschild adica isarescu.
    vorbeati de diaspora…s-ar putea sa nu ii mai intereseze.nu cumva din cauza complicitatii voastre cu statul mafiot au luat calea exilului?
    in romania zilelor noastre gradul de coruptie este peste o limita normala…functionarul public prost platit,prost pregatit,obligat sa se inregimenteze intr-un partid(„am omul meu acolo”).in germania cand apar elemente noi legat de evaziune fiscala numarul agentilor fiscali creste in fucntie de amploarea fenomenului….in romania nu creste numarul agentilor fiscali de fapt FISCUL DIN ROMANIA are alta indeletnicire si daca nu ma credeti pe mine gazda voastra DON RADU MORARU va poate confirma:indiferent cine vine la putere atat fiscul cat si garda aduna dreptul de la agentii economici.ma refer la amaratii care incearca sa traiasca dintr-o mica afacere.asta este adevarul-anaf-ul si garda iau spaga pentru ca bestia aia de mugur isarescu prin ministerul de finante strange banii.pana si tanasescu de la FMI a acuzat anaful si pe blejnar, public ca practica JAPCA.asta e adevarul….in romania nu poti face o afacere fara sa dai spaga…asta este si motivul pentru care nu va vin investitori in romania…stiu ca nu va place si sinteti foarte vocali dar statul roman prin institutiile lui opereaza in stil mafiot.
    am observat un conflict intre presedintele vostru si un personaj sinistru varujan vozganian….unul il acuza pe celalalt ca nu i-a dat si ca nu i-a adus la cunostinta.este un pretext amandoi stiau ce faceau….asa cum toate partidele din tara asta din 90 si pana azi au stiut ce au facut…da,vorbesc despre baietii destepti…prietenii lui basescu iliescu si intreaga clasa politica.apropo ca de la securistu basescu la securistu voiculescu….oare nu vede presedintele vostru ce face talharul asta in tara asta cu firma grivco?da merge nu-i asa?se toaca reciproc doar la tv de ochii lumii…adica circ.ca doar se cunosc destul de bine inclusiv cu stolojan-marile eminente de la DIE.inafara de tabloul asta si zoaiele din el voi ce aveti de gand sa faceti?doar intrand pe un blog si spunandu-ti parerea credeti ca ajutati tara asta?foarte bine ca exista comunicare dar un „do something” ceva…?
    bine nu ma astept sa se raspunda la asemenea intrebari…as fi vrut sa aduc unele completari la ceea ce a declarat HORIA MOCANU intr-un interviu acordat postului OTV de ieri seara dar poate cu alta ocazie.

    uitati,ceva ce nu ati vazut niciodata la televizor.

    http://dantanasescu.ro/2011/05/21/revolutia-pasnica-din-islanda.html

    invatati din exemplul lor.moartea tinerilor in dec.89 pentru mine a insemnat cea mai mare jerfa.si pentru ce au murit?ca sa ajung in 2011 sa imi spuna basescu ca e neputincios si ca nu ii poate baga la parnaie pe gunoaiele astea care imi talharesc tara?sa imi spuna ca nu are nici o autoritate asupra bnr-ului si ca bestia aia de isarescu este cel care conduce de fapt statul roman.a cui este BNR-UL?nu exista nici o lege care sa controleze bnr-ul.cum a scos talharu asta de isarescu aurul din tara la inceputul anilor 90 fara sa isi justifice gestul.cu alte cuvinte ce contam noi…sau mai bine spus ce conteaza parerea unor „freeman”….?

    http://www.ne-cenzurat.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=3032:jaf-institutionalizat-isarescu-scoate-aurul-din-tara&catid=1:dezvaluiri&Itemid=7

  19. Ce tristeţe pe capul postacilor de rosu! 🙂
    Vasile şi pensia dedicaţie pentru Vasile

    – Ne-au tăiat pensiile, ai dreacu de nemâncaţi!
    – Cine, dragă, să ne-o taie? Gică poştaşul? Că eu am luat pensia întreagă.
    – Păi ce, fă, Gică îţi dă ţie pensie? poştaşul?
    – Mă, Vasile, tu eşti întreg? Păi nu ne dă Gică pensiile? Al dreacu’ Gică, s-a îvăţat la bani.
    – Nu, fă, Guvernul ne dă pensia. Gică doar ne-o aduce acasă.
    – Şi nu mai vrea Gică să ne-o aducă pe toată?
    – Ba da, dar şi lui i-a tăiat un sfert din salar’, sărmanul
    – De ce sărman, că vrea să ne-o taie ca să-şi completeze el banii de bere?
    – Tu nu auzi că nu el ne-a tăiat-o
    – Păi ziceai că nu ne-au taiat-o
    – Nu ne-au tăiat-o, că nu i-a lăsat opoziţia
    – Pe cine, mă, Vasile?
    – Cum pe cine? pe Guvern.
    – Păi nu Guvernul ne dă pensia? Că aşa ziceai.
    – Păi da, dar tot ei, ai dreacu, ne-o taie
    – Păi dacă ne-o dă, de ce ne-o mai taie?
    – Nu ţi-am zis? De-ai dreacu ce sunt, sta-le-ar în gât să le stea, numai că n-au apucat să ne-o taie
    – Mă, Vasile, ne-au tăiat-o sau nu?
    – Nu, dar au vrut
    – Dar lu’ Gică, ia spune, au apucat să i-o taie?
    – Ce să-i taie?
    – Leafa, mă, Vasile, că doar ce naiba să-i mai taie? Nu ziceai tu că i-au tăiat un sfert?
    – Da, lui au apucat să-i taie… că şi opoziţia asta, săraca, ce să facă mai repede? Să ne apere pe noi sau pe ei?
    – E bună opoziţia, nu-i aşa Vasile? Că dacă erau la putere, cine ne-ar mai fi apărat? Da-le-ar Dumnezeu sănătate şi să rămână în opoziţie până ne-om prăpădi noi!
    – Fă, Leano, nu e bine.
    – De ce, Vasile?
    – Păi nu e bine, că dacă vine la putere opoziţia, uite ce scrie la jurnal, că ne măresc pensiile. Pricepi?
    – Pai dacă vine la putere, asta înseamnă că nu mai avem opoziţie, nu?
    – Nu, că trec ceilalţi în opoziţie
    – Şi cine o să ne mai apere pe noi? Ăştia care vor să ne-o taie?
    – Măi, femeie, înţelege, pentru Dumnezeu, că dacă vine opoziţia la putere, adică ăştia a lu Iliescu, ei bine, atunci toată lumea o s-o ducă bine
    – Şi Gică?
    – Şi Gică, ce dreacu? …că suntem oameni, nu câini. Îi dăm şi lui, acolo, cât să fie mulţumit.
    – Eu zic să nu-i dăm, Vasile, că-i bea. Mi-a zis mie nevastă-sa să nu-i mai dau ciubuc că se îmbată la cârciumă în fiecare seară şi nu duce nimic la copii.
    – Şi ce treabă ai tu? Să-i bea, treaba lui! Ia nu te mai băga tu în familia lor. Îi dam şi gata. Fără discuţii!
    – Bine, mă Vasile, dacă zici tu să-i dăm, îi dăm sfertul înapoi, dar cu condiţia să se lase de băutură.
    – Păi dacă îi dam sfertul înapoi, asta însemnă că nu-i mărim leafa
    – Ba da, pentru că, uite, acum are leafa mai mică cu un sfert. Că spui că i-au tăiat-o, nu?
    – Da, dar asta înseamnă că va avea leafa de dinainte de tăiere. Eu zic să-i dăm cinci sferturi, că doar ştii cât aleargă, sărmanul. Şi nu mai am de gand să negociez, aşa că nu mai insista aiurea.
    – Bine, Vasile, făcem cum spui tu. Auzi? …dar lu Mărioara lu Cănciu, aia care s-a scos la pensie de bolânzeală, îi dăm şi ei? Că ştii doar, aia are pensie de revoluţionară, iar la revoluţie, pe când fugise la Bucureşti să se cocoşească cu Nae, ăla de era ospătar la bufetul din gară, şi au bătut-o bagabonţii că i-a îmbolnavit, şi-a scos certificatu spunând că a bătut-o securiştii. Eu zic că ar fi bine să i-o luăm pensia de revoluţionară şi să-i dăm una mai mică. Aşa, cam cât a noastră, dar mai mică.
    – Eu ştiu, fă, Leano, dacă e bine să ne punem cu revoluţionarii? Cred că ar fi bine să ne mai gândim. Eu zic că ar fi bine să negociez cu ea, că ai dreptate şi tu. Nu te duci la cocoşeală pentru ca apoi să ceri pensie de erou. Vorbesc eu cu ea şi cădem la înţelegere, că doar suntem oameni.
    – Nu, lasă că negociez eu, că tu nu rezişti la negocieri. Pe tine te prosteşte şi-o babă, darămite una cu cinşpe ani mai tinerică.
    – Mai bine taci şi dă drumu’ la Realitatea, că ăştia spun adevărul. Mulţam frumos! Du-te şi pune şi tu de un ceai, că după ce ne-au tăiat pensia nici de ceai nu mai avem
    ……

    – Leano, vino repede să vezi corupţia în direct. Videanu are de plătit nu-ş ce sumă la nu-ş ce bancă …hoţu dreacu! Ia uite la pungaşul ăsta ce făcu..
    – Ăsta ce-a mai făcut ?
    – Păi cum ce ? A furat.
    – Ce a furat, mă, Vasile? Când ?
    – Păi tocmai ce a spus fătuca asta blondă, cum că, ăsta cu drumurile, Bercenu a luat banii … că e ministru peste drumuri
    – Videanu sau Berceanu? …că nu înţeleg
    – Păi şi Videanu, dar ăsta, de cand e minstru fură şi mai mult
    – Berceanu?
    – Amândoi. Cu bordurile.
    – Ăsta nu e Videanu?
    – Pai eu ce zic ? Cu drumurile.
    – Care ?
    – Ăsta care fură, nu pricepi ?
    – Ce-a furat ?
    – Bordurile.
    – Cine, mă, Vasile, Videanu?
    – Da, e corupt, nu vezi?
    – Auzi, mă, Vasile, da noi care am luat ţevile alea de aluminiu ca să proptim grajdu’, alea de udau ăia de la cooperativă cu ele, suntem şi noi corupţi?
    – Nu, Doamne iartă-mă, cum să fim corupţi, fă? Păi nu a luat tot satu’?
    – Adică ăsta a furat de unul singur toate bordurile?
    – Nu, ăsta le-a pus.
    – Păi dacă le-a pus, cum le-a furat?
    – Uite aşa, simplu, că nu îi mai satură Dumnezeu, de corupţi ce sunt.
    – Şi cu Berceanu ăsta ce e?
    – Ăsta este şi mai al dreacu, că nu a luat banii de la Europa că să facă drumurile
    – Păi dacă nu a luat banii, cum a furat?
    – Păi trebuia să-i ia, fă, ca să facă drumuri, ce nu pricepi?
    – Vasile, însemnă că şi ăsta furat borduri?
    – Nu, ăsta face drumuri
    – Păi le face sau nu le face?
    – Nu le face, că din cauza asta l-au schimbat
    – Şi ăstălaltul pe care l-au pus în locul lui face?
    – Nu face nici ăsta, că zice că n-are bani şi că trebuie să reducă cheltuielile cu bugetu
    – Şi e bine?
    – Păi nu prea e bine, că asta înseamna sa taie.
    – Din pensii? ce au ăştia, mă, cu pensiile noastre? Au înebunit?
    – Nu din pensii, din salarii
    – Adică de la poştaşi?
    – Şi de la ei
    – Să taie, că sunt beţivi şi poate rămân mai mulţi bani pentru pensii
    – Păi asta înseamnă “măsuri dureroase”, că aşa scrie la televizor – adică să se reducă cheltuielile de la buget..
    – Păi tocmai ! Să reducă cheltuielile, nu să taie din pensie.
    – Ca să reducă cheltuielile înseamnă să taie..
    – Atunci să nu le reducă, na!
    – Iar Băsescu s-a trezit să ţină femeile până la 63 de ani..
    – Unde să le ţină, Vasile?
    – La muncă, unde dreacu’ să le ţină?
    – Şi e de bine?
    – Păi tu ce crezi?
    – Nu ştiu, Vasile, că eu nu mă pricep la politică ca tine
    – Păi e de bine, zic eu, pentru că Băsescu a zis să se reducă creşterea vârstei de pensionare la femei …
    – Cum vine asta, Vasile? ..să se reducă creşterea?
    – Adică să crească, dar în acelaşi timp să se reducă. E grea politica asta, fă, Leano!
    – Dar ăsta, Vasile, ăsta care vorbeşte la televizor acum şi ne cheamă în stradă, cine este , mă?
    – Ăsta e şef de sindicat, fă! Marica îl cheamă
    – Şi de ce să ieşim în stradă?
    – Ca să nu ne taie pensiile
    – Păi n-am hotărât noi că nu ni le taie?
    – Da, dar dacă ni le taie?
    – Şi opoziţia, opoziţia ce păzeşte?

    • Furious, jos palaria! O super radiografie a societatii romanesti in care traim.

      Dar vrem sa o schimbam.

    • – Auzi, mă, Vasile, da noi care am luat ţevile alea de aluminiu ca să proptim grajdu’, alea de udau ăia de la cooperativă cu ele, suntem şi noi corupţi?
      – Nu, Doamne iartă-mă, cum să fim corupţi, fă? Păi nu a luat tot satu’?

      Randurile cele mai tari ale textului tau Furious. De aici porneste totul, asa cum suntem noi asa sunt si ei. Dar schimbarea vine.

  20. crist 777 ,cred ca era el ,daca retin bine minte a facut un comentariu sau a transmis felicitari nadiei comaneci cu oaczie zilei de nastere.a vb putin de hagi si nastase cu aceea ocazie .
    eu am comentat,spunand ca nu ar trebui sa le ridicam cine stie ce statui sau sa-i trecem in randul eroilor,ptr ca nu ar fi mai presus de cine stiece roman prin actiunile lor.
    nadia a fost cea mai buna gimnasta,cred eu,insa nastase si hagi au fost buni sportivi.AM SPUS CA NASTASE E CU EMISIUNILE MONDENE,HAGI NU PREA SE VEDE RANDAMENTUL LUI IN FOTBALUL ROMANESC,PRIVIIND POZITIA ACTUALA A ROMANIEI IN CLASAMENT MONDIALSI DE NADIA NU PREA SE STIE CE INVARTE PTR SPORTUL SI GIMNASTICA ROMANEASCA.
    NASULE VINO SI SPUNE-MI CE E GRESIT AICI?
    NU STIU CATE COMENTARII AU MAI FOST FACUTE LA ADRESA LOR PE ACEST BLOG ,DAR NU CRED CA MULTE.
    EU RAMAN LA CEEASI PARERE DESPRE CEI TREI SPORTIV: BUNI SPORTIVI(NADIA ERA MULT MAI SUS CA SPORTIV IN COMPARATIE CU NASTASE SI HAGI,EXTRAORDINARA TRECEM IN DREPTUL NADIEI)DAR AU FOST PLATITI F BINE PTR PERFORMANTELE LOR.
    ROMANII II RESPECTA DAR EU CRED AC ACELASI RESPECT AR TREBUI SI EI SA-L ARATE ROMAMILOR.LA HAGI CE SE VEDE ?DE CE NU DENUNTA CORUPTIA DIN FOTBAL,PTR CA STRAIN NU E CHIAR ASA CUM PARE!?NASTASE …?PANA LA URMA CE FACE DE 2O ANI?NIMIC ,SAU POATE EU SUNT STRAIN DE ACTIVITATILE CONSTRUCTIVE. DE CEILALTI CHIAR NU E NIMIC DE OBIECTAT SI NU I-A CRITICAT NIMENI PE ACEST BLOG

  21. Minunat discurs Radu! Cred ca i-ai miscat si pe stramosii din morminte.Da!!! de asa ceva avem nevoie!

    Cat despre postaci, cu cat vor sta mai mult cu noi cu atat vor deveni mai fericiti.

  22. Lansarea procedurii de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu va ajuta PDL în campania de anul viitor, a declarat europarlamentarul PDL Cristian Preda. „Le vom fi recunoscători, dacă pornesc procedura suspendării”, afirmă ironic democrat-liberalul.De aceeasi parere este si Varujan Vosaganian.
    Liderii Uniunii Social Liberale au anunţat la începutul săptămânii trecute că declanşează procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

  23. Oamenii geniali care ne vor hotari destinul la viitoarele alegeri:
    – Managerul cotidianului “Puterea”, eminenţa cenuşie din campania lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei, a devenit recent strateg-şef al Patridului Poporului şi al lui Dan Diaconescu la viitoarele alegeri locale şi parlamentare Adrian Thiess are C.V. politic marcat de colaborări cu o serie de personalităţi politice.El a fost candidat parlamentar al Alianţei D.A. şi om de încredere al lui Vasile Blaga înainte ca acesta să candideze pentru primăria Bucureştiului, pentru ca în cele din urmă să sară în barca lui Sorin Oprescu, fiind omul cu sistemul relaţional, precum şi cu atragerea şi administrarea fondurilor de campanie. A mai acordat consultanţă politică şi electorală şi unor politicieni precum fostul candidat prezidenţial Radu Duda. Până în septembrie 2001, a fost consilierul personal al ex-preşedintelui Ion Iliescu.
    – Cosmin Gusa a fost consilier pentru Mircea Geoana(PSD), Traian Basescu(PDL),Dar si Adrian Adrian Nastase (PSD)
    Trebuie sa recunoastem ca au fost deasupra celor straini.

    • Desigur, caci cei straini chiar daca or fi luat bani grei de fapt au lipsit cu desavarsire 🙂

  24. Domnule Moraru .Sunt un admirator al ziaristilor si analistilor onesti ,care mai au inca acel spirit patriotic.Stiu ca sunteti unul dintre ei.Ce vreau sa va spun . Veti duce la capat proiectul pentru ca eu unul m-am saturat de manipularea ANTENELOR SI irealitatii tv.Nu ma mai uit demult la aceste doua posturi ,din cauza acelor jurnalisti care incearca sa ne spuna ca negrul e roz.Pe aceasta cale ii transmit domnului V Roncea ca sunt un cititor al blogului sau care dupa parerea mea este grozav.

          • cătălin, aruncă naibii naftalina aia, nu o mai trage pe trompă. Vorbești singur.

          • Concluzia mea in urma ultimilor zile este ca proiectul lui Radu Moraru a inceput sa fie luat in serios.

            Chiar si un comentator aici, domnul Chinez spunea deunazi ” Mda, ati cam inceput sa strangeti material …”

            … si daca dansul spunea asa … … poate chiar asa o fi!

            Dar, pana cum, toate acestea par doar intreruperi, mici frane si, desi uneori recomandarile mai suna si a intimidari … poate doar suna!

            Sa ne tinem impreuna si sa ne tinem firea … cum era, dracul nu este asa de negru pe cat pare prima oara cand il vezi!

            Pe de alta parte pozitiile adverse, cand sunt sincere, pot fi utile prin argumentarea si consolidarea pozitiilor proprii.

            Aici este binele din orice rau si datoria noastra este sa-l folosim in interesul nostru, adica sa devenim mai buni consolidand cu argumente pozitia noastra, in fata noastra, in primul rand.

            Nu stiu ce sa zic … sa mai vedem…

          • E prima dată când folosești kerosenul cu folos. Orice televiziune e „înjurată” mai devreme sau mai târziu.Dar una „înjurată” înainte să se nască nu s-a mai văzut. Aveți deja o realizare. Dacă nu vă e suficient, continuați. Dacă vă e suficient luați un sfat. Nu puneți etichete certe pe oamenii pe care nu sunteți convinși 100% că-i cunoașteți. Le spuneți un lucru inventat de voi, pe care voi ar trebui să știți că ei îl știu 100% dacă e adevărat sau fals. În tehnica informării credibilitatea emitentului informației e esențială, e mai importantă decât credibilitatea informației. Ore ce credibilitate poate să mai aibă cineva care se dă fluture,în scris, și-i numește,în scris, pe toți care-l atenționează, dezinteresati, că e posibil să greșească, iar acela perseverează în eroarea tehnică da a numi „molie” pe cineva care îi răspunde în scris. Dacă vreți credibilitate fiți credibili măcar cu informațiile pe care ceilalți e pot verifica instantaneu. Limita viziunii e limita limbajului. Asta vă spun eu mereu și e un lucru cert, e verificat științific. Sigur puteți trece în metafizică, dar acolo sunt puțini care au acces și în niciun caz cei fără viziuni și limbajele laice incluse.

          • …și-i numește, pe toți cei care-l atenționează,dezinteresați, în scris,că e posibil…

          • Asa este timan,cu specimene gen (vezi demolatorii) cum sa nu fie injurat acest proiect ,voi sunteti produsul celorlalte televiziuni,dar mai bine ca o faceti acuma noi rezistam nu este problema,ca dupa aceea nu o sa va mai auziti si stiti de ce ptr. ca vocile sustinatorilor vor fi mai puternice!
            Nici eu nu am mai vazut un astfel de proiect-romanii sunt ingeniosi,inventivi!Eeee frumos, nu!?

          • „ajutorul tau” ne este cunoscut si tot e ceva ca esti consecvent. iti multumesc pentru informatiile pe care ni le-ai furnizat prin mesajul tau ne sunt foarte folositoare 😉

          • „Nu puneți etichete certe pe oamenii pe care nu sunteți convinși 100% că-i cunoașteți. Le spuneți un lucru inventat de voi, pe care voi ar trebui să știți că ei îl știu 100% dacă e adevărat sau fals. În tehnica informării credibilitatea emitentului informației e esențială, e mai importantă decât credibilitatea informației. Ore ce credibilitate poate să mai aibă cineva care se dă fluture,în scris, și-i numește,în scris, pe toți care-l atenționează, dezinteresati, că e posibil să greșească, iar acela perseverează în eroarea tehnică da a numi „molie” pe cineva care îi răspunde în scris”

            KGB-ist!

          • Catalin tu te cam faci de ras. Nu te mai forta, te credem, am vazut cate parale faci…

          • Iti trimit ceva pe intelesul tau:

            “Nu puneți etichete certe pe oamenii pe care nu sunteți convinși 100% că-i cunoașteți. Le spuneți un lucru inventat de voi, pe care voi ar trebui să știți că ei îl știu 100% dacă e adevărat sau fals”

          • Maria are ceva blogul si se deplaseaza textul . Ai un raspuns ceva mai sus.

          • Timan, misiunea ta s-a incheiat pe ziua de astazi. Nu prea ai fost activ si vad ca ti-ai inmuiat si discursul. Esti bolnav, cumva?

          • Injurata de cine? de voi? La cit ne injura zilnic Antena 3 si Realitatea voi sinteti bieti copii.

          • Mda, interesant sfatul dumneavoastra. Nu ar fi un inceput bun, daca l-ati aplica si dvs?

          • @timan
            cand o sa fim laudati de tine inseamna ca deja am ajuns irecuperabil pierduti

      • Probabil ca am trait acele vremuri in care am invatat la scoala ce inseamna bunul simt ,dar sa apreciez adevaratele valori…

    • bravo ,FAN BASESCU BOC !!!!……bine ai venit printre noi ,de pe EVZ.RO …..te asteptam sa postezi mai des !!!

      • E o mare onoare pentru mine sa postez unele ideii alaturi de domniile voastre ,pe Blogul Domnului R .MORARU . Cu mult respect FAN BB .

  25. Am citit commenturile voastre si se pare ca nu ati inteles. Eu va doresc succes si sper sa reusiti sa faceti o televiziune a poporului care sa fie neautra din toate peunctele de vedere. Parerea mea e ca nun are sanse iar daca stati sa va ganditi bine si voi o sa aveti aceeasi parere. Sigur e frumos sa visezi cu ochii deschisi, waw televiziune ce frumos etc. dar ganditiva ca e foarte greu daca nu imposibil atata timp cat voi habar nu aveti cu ce se mananca televiziunea. Eu va doresc succes si sper sa reusiti dar Va spun un singur lucru si in special lui Radu Moraru: „Fiti neutrii”

      • Cătăline tu ai auzit de rolul „cursei înarmărilor” în evoluție.Vânatul și vânătorul se ajută reciproc să devină mai bun, să se adapteze la viața reală.Eu deja observ la voi o mică schimbare față de bezmeticii fluturi care vă dădeați la început.Nici nu v-ați mai înmulțit, ca dovadă că specia vă e în extincție, scrieți mai cu atenție la ortografie, dar nu aveți nicio idee realistă care să vă adune în afară de preamărirea orbească a lui Radu Moraru.Sunteți încă gregari,pradă ușoară pentru un prădător rapace ca Radu Moraru și cei din jurul său.

        • Aha!
          Eu nu inteleg ce vrei, de fapt? Incerci sa ne avertizezi de rapacitatea lui R.M?

          Ideea realista de care zici ca nu ar exista (faptul ca dai cu barda pe-aici, inseamna ca recunosti exista ei, o mirosi – sic), e puternic exprimata, dezbatuta, aplaudata: o televiziune care sa nu mai fie la cheremul politicienilor!!
          Stii cum cantam pe vremuri, la scoala:”Hai sa dam mana cu mana, cei cu inima romana…”

          Deci, ce vrei? Ce te nelinisteste?

    • Nu se poate spune odata pentru totdeauna: Incercarea moarte nu are ! si sa ne ocupam de alte subiecte, daca la asta nu avem lucruri utile de spus?
      De ce unii sunt atat de obsedati sa evalueze niste sanse. Mai bine ar da xcu banu 🙂
      Ce naiba, este foarte simplu adica unii suntem dispusi sa investim cu un risc asumat si ceva bani in plus de ce investeste orice bloger prin activitatea sa adica timp(poate ca de fapt nu investeste nimic fiind un timp numai bun sa fie pierdut) caci unii chiar sacrifica dintrun timp inextensibil si efortul de a scrie coerent proprii idei(asta este un bun antrenament pentru cei tineri si e bun si ptr cei mai rasuflati caci indeparteaza Alzheimerul 🙂 )

    • Multi,oameni de valoare nu au fost crezuti . Nici celularul pe care-l folosesti nu ar fi fost inventat de oameni ca tine!

  26. Parerile contrare sunt una, Gica-contra e alta.Parerile argumentate sunt binevenite.

  27. Eu cred ca si parerile contrtare trebuie luate in seama. Cred ca televiziunea propusa se poate realiza,dar la ce ar folosi,sa ne uitam tot noi la ea.Amintitiva cum au esuat tote ziarele de partid desi erau si acolo prfesionisti.

  28. Iubitii mei prieteni,
    Pe mine personal nu ma detanjaza ba mai mult ma amuza postarile „Moliilor” acici pe blog. Am sa incerc sa ma explic scurt ca nu pra am timp:
    1.Am sezizat ca de cind proiectul nostru incepe gata sa se contureze au aparut deja chiar mai multe decit ma asteptam!!!!!
    2.Dorinta lor destabilizatoare sint absolut Convinsa ca nu are sorti de izbinda decit asupra acelora care comenteaza pe blog si care de fat nu sint la rindul lor 1/2 molie si 1/2 vrea sa fie fluture.
    3.Este clar ca Frica vis-a-vis de proiectul nostru a inceput sa le cam dea tircoale multora.
    3.Pe mine nu mau pacalit nici in ’90 cind eram mult mai putin informata dar acum nu au nici-o sansa.
    4. Si ca mine sint milioane in tara asta
    5. Cred ca cea mai buna metoda aplicabila persoanelor gen:avramut,timan alex parca s.a ar trebui IGNORATI.
    Ginditi-va dragii mei cu cine ar mai comenta ei daca noi nu le-am mai da nici-o replica????
    cam atit ne vedem diseara

  29. „Românii sunt isteti intâi, apoi, imediat, sunt talentaţi şi asta putem observa cu ochiul liber. Românii sunt şi frumosi şi în aceeaşi măsură au un sentiment acut al prieteniei. Aveţi încredere în ei nu vă luaţi după ce spun toti proştii. Românii sunt deştepti talentaţi descurcăreţi, frumoşi şi autentici. Asta e parerea mea!”, a declarat Ion Caramitru.

    Românii sunt deştepţi! O campanie derulată de REALITATEA TV şi McCann Erickson România vrea să schimbe imaginea negativă de pe internet a românilor. Fă un cadou României de 1 decembrie: arat-o şi altfel! Dă linkul mai departe şi prietenilor tăi. Deşteaptă-te române şi pe internet!

    Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ion-caramitru-romanii-sunt-destepti-talentati-descurcareti-frumosi-si-autentici-video_890573.html#ixzz1ezSHH5TV

    • Rectificare Leti, campania nu este derulata de realitatea, sau nu numai, la aceasta campanie au aderat televiziunile, ziarele, blogurile, in general toti care vor sa ajute aceasta campanie. Eu, de exemplu, de cateva ori pe zi, scriu pe google si dau cautare la expresia „romanii sunt destepti” si varianta in franceza si engleza. In felul acesta, se poate schimba ordinea la cautarea pe google. Este nevoie de sute de mii de cautari pe aceste expresii si toti care se simt romani pot face acest lucru.

  30. Buna Ziua,
    Scriu pentru prima data chiar daca urmaresc acest site din primele zile de cand a aparut. Este f interesant cum o ideie noua, o televiziune creata si cu implicarea noatra poate strani atatea pareri. Sincer, nu as fi crezut ca sunt atati de multi interesati in a explica cat de putin conteaza bunul simt. Nu e vorba de ce cuvinte sunt folosite ci de idei si mai rau decat atat cum orice dicutie este mutata catre aceleasi subiecte „fixatiile” de la Antena 3.

    Te salut Nasule

    • Intradevar Mariani , buna observatie! Trebuie facuta mai tot timpul!S-a creat o diversiune…..dar se va cerne totul sper!
      Sa auzim numai de bine!

  31. Cred ca mai nimerit era sa spun clar: Jos dictatorul, jos Basescu, nimic nu e bine, tara urata, smoala, fum, foc!!
    Daca nu sti ce se intampla citeste programul us-lasilor.

  32. Domule Radu Moraru
    Rugati-l pe cel care va administraza site-ul sa inlocuiasca adresa dvs. de email cu o imagine care sa contina adresa de email. In acest moment adresa este vizibila chiar si celor mai simple programe de colectare a adreselor ce vor deveni tinta a SPAM-ului.

    • P.S.
      Fiind cititori de limba romana ( nu ca nu ne-am „prinde” de semnificatia unor cuvinte din limba engleza) nu cred ca este greu sa se modifiice
      comments -> comentarii
      thoughts -> postari ( nu neaparat traducerea mot-a-mot „ganduri” )
      post comments, etc.

    • Lumea ne iubeste si ne apreciaza, mai ramane sa fim apreciati si de postaci, poate intr-o zi se vor trezi dimineata si vor vedea…

      • Kevin Kostner habar nu are. Ce stie Kevin Costner despre Romania? Sa traiasca si el 5 ani in Romania ca bugetar si sa vada daca Romanii si-au laut tara inapoi sau i-au dat-o lui Basescu. Stie Kevin Costner ce a fost in 89 sau stie el cum se traieste aici?

        • Intr-o tara de bugetari , in care eu sunt cel din-tai!!!
          Mare pacat ca nu am ajuns toti bugetari, basescu e vinovat!
          Asa e, Kevin asta nu a mancat salam cu soia, ce stie el? Mai e si american…
          Daca arunca cu noroi in noi, eee alta era problema…

          • Cred ca kevin Costner are cate un discurs pregatit pentru orice tariosara din lumea asta. Cred ca si pentru Sierra Leone daca ai auzit de ea si stii ce se intampla acolo. daca nu, cauta pe wikipedia

          • Nu am putut să văd tot interviul. mi se pare un actor modest.Pare genul de „beutor” de poșircă căruia palinca îi pantagruel-ează limbarița nativă.

  33. Note de insomniac
    Radu Beligan

    Motto pentru un volum de memorii: Nu vorbi niciodată despre tine. Scrie!

    În ciuda diferenţei de vârsta dintre noi, Victor Eftimiu mi-a acordat prietenia lui, mai ales după ce am jucat rolul vagabondului din „Omul care a văzut moartea”.
    Făceam deseori vacanţele împreuna la mare şi ne pierdeam în lungi discuţii peripatetice, el în plină faconda, eu fermecat de erudiţia lui în multe domenii.
    Odată, la Constanţa , ne-am oprit în faţa unei vitrine în care erau expuse vreo douăzeci de busturi în miniatură ale lui Ovidiu, exilatul de la Tomis. Nişte orori din ghips, trase în serie. Peste grămada de busturi kitsch, un anunţ scris cu litere mari preciza: „OVIZI, 6 lei bucata”. Îmi amintesc explozia de râs pe care ne-a stârnit-o acest plural stupefiant şi, de aici, consideraţiile de ordin lingvistic. În fond, negustorul făcuse o analogie: GUVID – GUVIZI, OVID – OVIZI…
    Eftimiu, care se născuse în Boboştiţa din Epirul albanez şi n-a ştiut, până la şapte ani, nici o boabă românească, era pasionat să descopere originea unor cuvinte şi deţinea secretul multor etimologii neaşteptate. De pilda, îmi spunea el, cuvântul sandulie, cu care oltenii numesc covoraşul de lângă pat, vine de la franţuzescul „descente du lit”. Cine şi-ar fi închipuit că atât de neaoşul mujdei vine tot din franceză: mousse d’ail (adică spumă de usturoi) ?
    Cuvântul mişto, revendicat de ţigani, derivă după Eftimiu, de la sintagma nemţească ” mit stock”, adică „cu baston”, ceea ce înseamnă cineva de condiţie bună. Un tip cu baston e un tip mişto !
    Tot din germană ne vine şi cuvântul şmecher. Boierii olteni care aveau podgorii, îmi explica Eftimiu, au angajat specialişti în degustarea vinurilor. În germană, schmecken înseamnă a avea gust, a fi bun la gust. Omul care făcea operaţia era un şmecher, adică un specialist pe care nu-l puteai păcăli cu un vin prost. De aici, prin extensiune, un individ isteţ, imposibil de tras pe sfoară.
    Cu totul neaşteptată este originea altor doua cuvinte a căror etimologie o descoperise Eftimiu. E vorba de paţachină şi joben. Dicţionarul ne spune ca paţachina e planta numită în latineşte Rubia tinctorum, dar ne arată că tot paţachină se spune şi unei femei de moravuri uşoare. Care e rădăcina acestei paţachine ? În Bucureşti, exista pe vremuri un vestit mezelar pe nume Paţac. Fratele acestuia a fost cel dintâi care a deschis în România un „şantan” pe bulevardul Elisabeta, importând de la Viena nişte „fete vesele” care circulau seara pe bulevard în faţa „instituţiei” , ca să atragă clientela. Acestea erau „fetele lui Paţac”, adică paţachinele. ..
    În ce priveşte cuvântul joben, multă lume se întreabă de ce acest soi de pălărie e desemnată în toate limbile cu cuvinte care indica forma ei (în franceză haut-de-forme, în engleză top hat, în germană zylinder, în italiană cilindro, limba română fiind singura în care numele înaltei pălării are cu totul altă denumire, afara de aceea populara de „ţilindru”. Explicaţia este simplă: cel ce a introdus în Bucureşti prestigiosul acoperământ era un negustor francez care avea magazinul pe Calea Victoriei şi se numea Jobin.
    Tot Eftimiu mi-a revelat că, în limba engleza, animalele comestibile au doua nume, un nume când sunt moarte şi un alt nume când sunt vii.
    Boul se cheamă OX când e pe patru picioare. Şi când e tăiat se cheamă beef.
    Viţelul viu se cheamă calf, mort se cheamă veal.
    Porcului i se pune pig când e viu şi pork când e mort.
    Oaia este sheep când trăieşte, şi, când moare, devine mutton.
    De ce ? Fiindcă în Anglia , începând cu secolul al XIII-lea, paznicii de turme au fost întotdeauna nemţi: OX, Sheep, Calf, Pig. În vreme ce bucătarii au fost totdeauna francezi: Veau: veal; Pork: pork; Mouton: mutton; Boeuf: beef !
    Interesant, nu?

    • Pari un bun cercetător în semiologie.
      boc (bócuri), s. n. – 1. scăunel, taburet al fierarilor. – 2. Capră, bancă pe care șade vizitiul. Germ. Bock „capră; șevalet” (DAR). Sec
      Cine-i vizitiul de fier?

      • OBSÉSIE, obsesii, s. f. Tulburare a voinței care se manifestă prin idei fixe, prin dorința irezistibilă de a face un act determinat, bolnavul fiind conștient de caracterul anormal al acțiunilor sale. ♦ Imagine sau idee inadecvată care revine neîncetat în câmpul conștiinței, stăruitor și anormal; preocupare chinuitoare. [Var.: (înv.) obsesiúne s. f.] – Din fr. obsession.

        • Leti completeaza tu, te rog, traducerea lui boc din turca in romana. Multumesc, esti dragutza, sa fii iubita!

  34. ALEX eu nu cred ca are nicio legatura cu tv lui dan diaconescu, este f bine s a facem donatii ,s a ajutam,oameni , nu am nimic nici d nul dan diaconescu,dar parca tot mai frumos ar fi daca am avea o tv condusa de d nulRADU MORARU ce zici? si daca nu vrei nu vrei nu te obliga nimeni

  35. Eu cred ca ati luat-o razna cu „televiziunea poporului”. Deja parca seamana cu vorbele lui Dan Diaconescu. Decat sa aruncati banii astia pe geam pentru o televiziune imposibil de facut si decat sa petreceti la „evanghelion” mai bine donati banii caselor de orfani spitalelor scolilor azilelor bolnavilor de cancer etc. Sunt altii mult mai amarati care au nevoie de ajutor decat sa va chinuiti pentru o televiziune imposibil de facut. Nasule, mai bine sustine oamenii sa ajute alti oameni nu sa se chinuie sa formeze televiziuni SF.

    • Am auzit pe surse ca si tu Alex te-ai inscris ca actionar la aceasta televiziune.
      De ce nu ne lasi si pe noi sa fim actionari?
      Vrei sa fi tu singur?
      Nu cred ca asa poti sa ne inlaturi, incearca altceva!

  36. Draga Nasule, dragii mei.
    In primul rand pot spune, ca simt o mare bucurie ca vocea Domnului Radu Moraru nu s-a stins. A cam lasat un gol in urma lui in aceste luni de absenta.Sunt, de fapt acum suntem, fani ai Nasului( intre timp l-am „corupt” si pe sotul meu, care este roman dar s-a stabilit in Statele Unite acum 28 de ani, deci nu era la curent cu tot ce se petrecea in tara; intre timp de cand ne-am casatorit a invatat sa selecteze de unde sa isi ia informatiile, opiniile)Pot spune ca am fost mereu o admiratoare si o sustinatoare a emisiunii Dumneavoastra inca de cand ati aparut, desi eram foarte tanara pe atunci. Aveam in jur de 18 ani. Pot spune ca in toti anii acestia nu m-ati pierdut pe drum. Sper sa nu fiu dezamagita nici de acum in colo.
    Faptul ca sunteti pe internet acum , ma bucura, dar pot spune cu sinceritate ca mi-as dorii sa va vad pe televizor. Poate suntem noi mai de moda veche, si sincer cu tehnologiile astea noi ne este cam greu. Ne descurcam cat de cat cu computerul, dar nu suntem experti. Oricum va dorim ca proiectul Dmuneavoastra sa aiba succes. Deja a-ti inceput sa deveniti o obisnuinta pentru noi, si desi nu avem timp, caci suntem f ocupati, nu trece zi fara sa ne uitam pe blogul Nasului. Avem si alte posuri de televiziune insa nu prea avem optiuni. A mai ramas Domnul Turcescu si Cristoiu si cam atat.In rest nimic fara valoare. Pro TV-ul nu prea se mai axeaza pe talk show-uri, s-au pe dezbateri de genul acesta. Asa ca nu prea ne raman alternative.
    Este trist sa vedem ca in ultimii ani mai ales, o mare parte a presei, ca de altfel toata mass media in general se afla intr-un razboi fara sfarsit, in care nici noi, nici ei nu mai stiu cine e dusmanul si cine sunt cei buni. E pacat pentru ca potential este imens, dar din pacate a fost trmis la plimbare. Eu una m-am saturat sa vad oameni patati la televizor, care isi dau cu parerea, care formeaza opinii natiuni, si care daca sunt luati la puricat sunt mai stricati de cat multi aratati cu degetul. Nu prea mai stii in cine sa ai incredere. Oamenii care ar trebui scosi in fata din pacate sunt tinuti in umbra, si foarte greu aflam ceva de la ei , despre ei. In schimb sunt pe firmament indivizi care in primul rand au uitat ce este moralitatea, onoarea si bunul simt. Nu imi imaginez cum dorm oamenii acestia noaptea, si cum pot veni in fata atator oameni sa ne vorbeasca de hoti, de furturi, de tot felul de probleme, cand ei insusi sunt amestecati intr-o increngatura fara margini. Si politicieni, si oameni de cultura, si ziaristi, si scriitori, multi sunt amestecati intr-un fel sau altul in tot felul de smecherii, de afaceri, daca nu direct , indirect. Si, in loc sa demascam si sa dam lucrurile pe fata, cu tot adevarul scos la lumina, se spun doare cateva lucruri si alea in ceata, si se omite partea din care si ei au de castigat. Vazut din afara arata si suna rau.
    Ca sa nu mai zic ca cei ce sunt implicati in politica , majoritatea au un caracter de nimic. Se muta de la un partid la altul dupa cum bate vantul. Nu conteaza ca ieri am fost la un partid si ne-am injurat ca la usa cortului, daca interesele personale o cer maine suntem prieteni. Iar despre interesele Romaniei, ale romanilor nici nu se vorbeste. Ati uitat dargi romani de beneficiile uriase pe care acesti domni si le acorda in fiecare an fara pic de rusine. MAsini,benzina pt masini, diurne, vacante si deplasari pe bani statului, chirii uriase, desi ei au unde sa stea in Bucuresti, totul din bani contribuabililor. Acum si-au mai dat in plus la bugetul pt Senat ca doar ce Dumnezeu mai au nevoie de niste limuzine. Legi se fac doar pt interesele unora. Taxe si impozite se pun doar pt amarati, ca cei smecheri se scutesc. Puscarie face cel care fura o gaina, iar cel care a furat cu milioanele de euro e doar un pic plimbat pe la un DNA, asta in cel rau caz, si in rest liniste si pace. CAm tot ce a fost bun si s-a cladit cu sudoarea parintilor, a bunicilor nostri s-a distrus in toti anii acestia. Din pacate constatm cu mahnire ca statul roman nu a stiu , si nu vrea sa gestioneze asa cum ar trebui aceasta tara. Roamnia are un potential imens, insa acesta se reduce pe zi ce trece. Nu avem drumuri, ne chinuim de 20 de ani sa avem 3 autastrazi.CFR-ul arata mai rau ca dupa razboi. Industria cu toate ramurile ei, e la pamant. Exploatari de carbuni,minereu, metale pretioase, sare , roci, marmura, si asa mai departe nu mai exista. Masini, utilaje nu se mai fac. Turismul si ala vai de mama lui. A facut Doamna Udrea partii de schii unde nu se poate schia, si s-au cheltuit milioane de euro pe studii de fezabilitate si pe proiecte care nu folosesc nimanui.Delta si aia e impanzita de mafia pestelui. Litoralul romanesc mai are mult pana sa ajunga macar la jumate ca valoare ca cel din occident. Agricultura nu. Taranul care isi rupe spinarea si munceste de dimineata pana seara nu isi poate valorifica munca in piete, sau in supermarket ca nu este lasat. Si aici avem o mafie, pana si la legume si fructe. Sistem de sanatate- o gaura mare. Sa te fereasca Sfantul sa ajungi pe mana unui doctor care nu se uita la tine decat daca are cateva milioane bune in mana lui. Pensionarii traiesc, majoritatea ca intr-un lagar. Nu isi pot asigura nici minimul de subzistenta. Sistem de invatamnt nu prea mai e, una nu se mai invata si alta nici profesori pregatiti, care sa constituie modele nu prea mai avem. Protectie pentru copii nu. Protectie pentru femei agresate, violate, batute nu exista. Sunt cateva centre si alea abia isi duc existenta de pe o luna pe alta. Asta ca sa enumar numai cateva din problemele cu care se confrunta romania reala, nu aia vazuta din acvariul de la Parlament. Din pacate nu toate tin de autoritati, ci si de fiecare dintr-e noi. Mizeria care inconjoara multe din strazile, si cartierele romaniei nu se strange numai cu implicarea autoritatilor. Mai trebuie sa facem si noi cate ceva. Mai tine si de noi sa incercam sa avem o educatie, niste bune maniere, sa ne tinem si sa traim curati, sa vorbim frumos. Stiti se pot avea pareri contradictorii exprimate si in mod civilizat. M-am saturat de mutimea de postari de pe bloguri unde ti se raspunde la un comentariu cu niste cuvinte de ti se inrosesc si urechile. Oare noi romanii, oamenii in general nu ne putem exprima in mod civilizat. Nu or fi occidentalii la fel de destepti ca noi, si de priceputi dar un lucru poti sa inveti de la ei: civilizatia si mult mai mult bun simt. Nu sunt ei in proportie de 100% dar in jur de 85-90% sunt civilizati, si ti se acorda respectul cuvenit, indiferent ca esti maturator de strada sau profesor la Harvard.
    Stiu si sunt convinsa ca nu atat poate Romania. Stiu ca Romania are multi oameni valorosi de care sa fim mandri. Poate ca acest proiect sa fie si un exemplu de ” se poate”, sau „asa da”. Putem sa dam dovada ca suntem mult mai mult decat niste oameni parsivi, agramati, fara bune maniere, fara scrupule, care nu stiu sa se exprime, sa vorbeasca. Prin voi cei de pe blog putem promova si respectul si valoarea, o vorba buna, o invatatura de folos, un limbaj decent, un raspuns civilizat si asa mai departe. Ar mai fi multe de spus , dar deja e tarziu si maine e o noua zi.
    Iti multumesc Radu Moraru ca existi , ca avem ocazia sa ne asculti parerile, ca te gandesti si la viitorul nostru si al copiilor nostri. E frumos ca aveti din ce in ce mai multa lume care posteaza si isi face auzita vocea si opinia. Avem de invatat unii de la altii.
    Cu respect pentru Dumneavoastra si pentru cei care posteaza pe blog , Monica.

    PS: Sa fiti iubiti!

    • Felicitări Monica! M-ai uns la suflet! Dacă imaginea reală a României se vede și în SUA mai avem speranțe de revenire. Ce prezinți tu, și este realitate 100% ai aflat de la Radu Moraru? Nu ți-a spus și cum e cu afacerile fraților Păunescu? Ai jucat în Francesca?

      • Monica cred ca tocmai te-ai transformat intr-o molie: daca ai ajuns sa spui ca domana Udrea a facut partii de schi unde nu se poate schia, inseamna ca ti-ai pus tot blogul pe cap. Uita-te si tu ce posteaza altii, nu calca in strachini.
        Lauda-i si tu…

        • Asta s-o crezi tu,stim sa-i sactionam pe toti care gresesc,numai ca noi incercam sa luam raul cel mai mic(ar fi bine sa nu existe ,dar asta este deocamdata) ,deci asta-i diferenta !

Comentariile sunt închise.