Premierul Marii Britanii, David Cameron, a declarat, pentru BBC, ca doreste sa implementeze criterii mai dure de imigrare in Regatul Unit pentru cetatenii din Uniunea Europeana, vizandu-i, in principiu, pe cetatenii europeni din Estul continentului, avand in vedere ca in 2014 se previzioneaza o crestere in numarul imigrantilor romani si bulgari.

Liderul britanic a precizat ca ministrii ar trebui sa ingreuneze accesul in Marea Britanie al imigrantilor din Uniunea Europeana, precum si sa limiteze acordarea ajutorului social si a asistentei medicale gratuite.

“In mod clar, unul dintre motivele cheie pentru care suntem membri ai Uniunii Europene este ceea ce numim libertati cheie – circulatia produselor, circulatia serviciilor, circulatia oamenilor. Exista deja restrictii privind circulatia oamenilor daca exista, de exemplu, o situatie de urgenta. Ar trebui sa ne uitam la argumente care sa ingreuneze posibilitatea ca oamenii sa vina in Marea Britanie si sa ceara indemnizatii sociale? Da, sincer, ar trebui, asa ca exista zone chiar si in circulatia libera a oamenilor unde ar trebui sa facem unele schimbari”, a declarat Cameron.