Klaus Werner Iohannis a comis una dintre cele mai mari gafe posibile! A dorit, din motive pur electorale, sa organizeze Comemorarea Martirilor din Decembrie ’89 si a Martirilor Comunismului pe data de 20 Mai 2019, cu 6 zile inainte de alegerile europarlamentare si Referendumul Lui !

De ce 20 Mai ?! Nu mai bine asteptam pina in Decembrie 2019 cind se implinesc 30 de ani de la Crimele din ’89 ?!

Ca sa mascheze faptul ca Iohannis Insusi doreste exploatarea acestei tragedii nationale in scop propriu, Presedintele a venit cu o gaselnita: cica 20 Mai 1990 a fost ziua primelor alegeri democratice !!!!!

Raspunsul meu si al multor romani a fost Nein ! Nu ! 20 Mai 1990 este ziua in care Criminalul Iliescu s-a inscaunat Presedinte folosind intreg Sistemul, inclusiv mass media, impotriva lui Ratiu si Cimpeanu ! Este una dintre cele mai negre zile din Istoria Romaniei, este ziua instalarii Neo Comunismului in Romania !

Cum sa amesteci Victimele cu Tortionarii ?!

Pentru Binele Romaniei, Iohannis a realizat, in ceasul al 13-lea, ce blasfemie a creat si s-a razgindit si a anulat totul ! Intelept ! Chiar daca a cheltuit o gramada de bani cu aceasta blasfemie de eveniment pur electoral, e bine ca a anulat totul!

Sper ca in citeva zile sa renunte si la Referendum, o alta nenorocire antidemocratica si neconstitutionala, daca imi permiteti aceasta figura de stil !

Explic doar prima intrebare ca sa nu pierdem vremea. Iata intrebarea nr. 1, la care Iohannis asteapta un DA sau un NU :

 1. Sinteti de acord cu interzicerea amnistiei si gratierii pentru infractiuni de coruptie ?

Din start, sint de fapt doua intrebari !!! Interzicerea amnistiei si interzicerea gratierii !

La interzicerea amnistiei poti raspunde cu DA sau NU.

La interzicerea gratierii poti raspunde cu DA sau NU.

Deci din start avem 4 (patru) variante de raspuns !!!

 • DA amnistie, NU gratiere
 • NU amnistie, DA gratiere
 • DA amnistie, DA gratiere
 • NU amnistie, NU gratiere

Asadar, Iohannis si toata echipa de consilieri bine platiti au gresit Referendumul ! Si ne costa 20 de milioane de euro !

Dar problema mare vine abia acum  si explic simplu :

 1. Prerogativa Prezidentiala de gratiere individuala, indiferent de fapta, exista in toate tarile civilizate dintr-un motiv omenesc : legile nu pot fi perfecte, judecatorii nu au voie sa iasa din patratzica legilor imperfecte si, uneori, oameni amariti ajung sa fie condamnati la ani grei de inchisoare pentru fapte minore. Si aici intervine Presedintele si gratiaza cazurile sociale ! O mama singura, saraca, cu 3 copii, acuzata de coruptie pentru 2.000 de lei, de exemplu ! Lasi in orfelinate 3 copii ?! Mai ales in tara Romania unde smecherii corupti cu zeci de milioane de euro primesc condamnari minime sau deloc ! Aici intervine Presedintele : gratiaza, o pune pe mama respectiva sa declare in direct ca nu mai comite fapte de coruptie si le reda copiiilor sansa de a avea o mama linga ei ! Eu, ca Presedinte, voi cauta si o solutie economica pentru acesti gratiati pentru a nu mai fi in saracia care ii obliga la compromisuri penale !
 2. Atentie insa, stiati ca Dreptul de a fi Gratiat este un drept fundamental al Cetateanului, ca si dreptul la libera exprimare ?!?! Aceste Drepturi nu pot fi suprimate si nici macar supuse unui Referendum !!! Nedemocratic, profund Neconstitutional !

Ma mir de faptul ca CCR, Curtea Constitutionala, nu a invalidat Intrebarea nr.1 a lui Iohannis care de fapt sint DOUA INTREBARI !

Un drept fundamental al omului nu poate fi suprimat decit intr-o dictatura !

Domnule Presedinte Iohannis, va rog sa reparati urgent aceasta gafa monumentala si sa anulati Referendumul, indiferent de citi bani ati cheltuit pina acum ! Macar economisim 20 de milioane de euro pentru NIMIC !!!

Ati pacalit Romanii sa participe la REFERENDUMUL MINCIUNA, NECONSTITUTIONAL si ANTIDEMOCRATIC ! De-gea-ba !!! Strict ca sa va folositi in scop electoral, mintind 18 milioane de romani !

Tehnic, eu ca Cetatean Liber sau Candidat la Presedintie, NU am cum sa votez ! Tehnic vorbind ! Si va explic, sa intelegeti ce probleme are Intrebarea nr.1, de fapt doua intrebari :

 1. Eu personal sint de acord (DA) cu Interzicerea Amnistiei pentru fapte de Coruptie fiindca astfel vor fi amnistiati si amaritii care au luat spaga 3 gaini si-un caltabos, dar si smecherii care au luat mita milioane de euro !
 2. Eu personal NU sint de acord (NU) cu Interzicerea Gratierii individuale pentru fapte de Coruptie fiindca, asa cum am explicat mai sus, e un drept fundamental al omului (si nu ma refer la smecherii cu milioane de euro) si o prerogativa a oricarui Presedinte Democratic !

Asadar, la Intrebarea nr.1 a lui Iohannis eu as dori sa raspund cu DA, la prima parte, si cu NU la a doua parte ! Iohannis mi-a taiat acest drept de parca Romania e mosia lui iar Referendumul e moftul lui ! INADMISIBIL !

Anulati Referendumul Domnule Presedinte Klaus Werner Iohannis ! Este o mare bataie de joc si o mare cheltuiala facuta din banii nostri !

Domnule Iohannis, daca atit ati putut, impreuna cu toata echipa de consilieri, atunci e grav ! Va rog tineti cont de ce va spune viitorul Presedinte al Romaniei ! Va voi imputa aceasta mascarada si toti banii pe care ii cheltuiti ! Nu va ajung cele 6 case ca sa va restituiti datoria fata de Romania cu acest Referendum !

Va rog renuntati ! Nu imi doresc sa va fac de ris in fata intregii Natiuni si sa ajungeti sa dati meditatii toata viata ca sa platiti paguba facuta tuturor Romanilor !

Sa fiti iubiti!

Radu Moraru

Bucuresti, 17 Mai 2018

1 COMENTARIU

 1. Aveti dreptate!
  Ca de obicei,cheltuieli fara cap ,zapentru a masca neputintele

Comentariile sunt închise.