Atunci când ieri, 12 octombrie 2017, presa națională se întrecea în a da știri despre așa-zise „priorități naționale”, cum ar fi schimbarea unor miniștri oficial incriminați pentru acte de corupție săvârșite din înălțimea funcțiilor deținute, nici o voce nu s-a ridicat pentru a întreba cum a fost posibil ca printr-un atac terorist să fie împiedicat un post de televiziune să emită.

S-a întâmplat pe ziua de 12 octombrie, în Casa Presei Libere, București, România. Radu Moraru ne explică faptele și ce a făcut apoi:

„Joi dimineața, pe la ora 8, o haită condusă de Paul Moraru a spart ușile și toate lacătele Studiourilor „Nașul Tv”. Și a făcut un contract de pază chiar cu Firma Cosepa, cea care avea Contract de Monitorizare cu Nașul Tv. Adică chiar cu cei pe care îi plăteam eu personal. Aberant!

Haita de spărgători avea informații că eram cu toții plecați la o filmare la Brașov. Nu chiar toți. Colega mea Elena a ajuns la birou și s-a trezit agresată verbal într-un hal fără hal. A trebuit să chem Salvarea. Am ajuns și eu cât de repede am putut, dar haita fugise deja, mâncând pământul. Nici până acum nu a apărut, deși Paul Alexandru Moraru susține că el e Șeful!

Deci a lăsat firma de pază și a fugit! Și a lăsat o listă cu 7 oameni care au voie să intre în Studiouri! Practic toată echipa de realizatori și sute de acționari, în frunte cu mine, acționarul majoritar, am fost interziși să mai intrăm pe proprietatea noastră! De către un acționar minoritar! Aberant!

Ba mai mult, Paul Alexandru Moraru a pus stăpânire pe Emisia postului de televiziune Nașul Tv, a schimbat grila de programe, a scos aproape toate emisiunile colegilor mei și a împiedicat funcționarea normală a postului național de televiziune Nașul Tv. De fapt internațional fiindcă suntem recepționați pe tot Globul!

Am chemat Poliția dar degeaba. În 12 ore nu a reușit să ne repună în drepturi și să ne reluăm emisia normală și emisiunile! După cercetări, Poliția a trimis Dosarul la DIICOT! Dar noi tot pe-afară am rămas!

Am aflat apoi ca Paul Alexandru Moraru a obținut o Hotărâre Judecătorească frauduloasă și susține că este Președinte al Consiliului de Administrație al NAȘUL SA, deși Extrasul de vineri seara, 13 Octombrie 2017, deci la peste 24 de ore, din Registrul Comerțului, arată clar că Paul Alexandru Moraru nu este Președinte al Consiliului de Administrație, cum fals a afirmat! Deci încă o minciună”.

Domnul colonel (în retragere) Marian Constantin-Lâsenco, expert în anti-terorism și contra-terorism, fostul șef al pregătirii din cadrul Serviciului de Pază și Protecție, explică în exclusivitate pentru ActiveNews de ce acțiunile de ieri, efectuate în plină zi, reprezintă acte teroriste.

„Împiedicarea desfășurării activității unei instituții PUBLICE de interes național reprezintă un atentat împotriva Statului de drept. Ce s-a întâmplat acolo este DE FACTO un atentat terorist împotriva orânduirii legale. Acest lucru este începutul a ceea ce va urma. Din acest moment, nimeni nu mai este în siguranță, în firma sau proprietatea sa. Este începutul sfârșitului libertății așa cum ne este garantată prin Constituție, și nu numai. Cu uimire am aflat de la cei direct implicați (Radu Moraru, n.r.) că Poliția nu a luat absolut nici o măsură împotriva unei societăți de pază care nu are atribuții legale pentru a împiedica accesul angajaților/redactorilor/proprietarilor unei televiziuni în propriul sediu, conform Legii. Un asemenea precedent este extrem de periculos dacă rămâne ne-sancționat, cu fermitate și imediat de către organele abilitate de către Stat. Dacă acest abuz va continua, Țara noastră poate oricând fi ștearsă de pe hartă de către oricine ar tocmi o firmă de pază.”

ActiveNews l-a întrebat pe domnul colonel de ce caracterizează ca și „terorist” actul de a împiedica unii oameni să intre în sediul televiziunii. Poate până la urmă or avea și ei „dreptatea lor” așa cum prezintă o parte din presă.

„Atunci când este împiedicată buna desfășurare a activității oricărei instituții publice (televiziune, radio, școală, etc.), este un atentat la siguranța noastră națională printr-un act terorist. Terorismul, așa cum este internațional acceptat ca și definiție, nu reprezintă numai punerea de bombe, mașini-capcană și alte lucruri cu care lumea s-a obișnuit, fiind mediatizate. Terorismul reprezintă de fapt și de drept ceea ce se face împotriva cetățeanului, la orice nivel. Terorism reprezintă și împiedicarea cetățeanului de a avea acces la emisiunile unui post de televiziune, pe care el vrea să-l urmărească. Se impune luarea imediată a măsurilor urgente și necesare pentru a permite de îndată și necondiționat buna desfășurare a activităților instituției publice. Nu există justificare pentru un act atât de violent și vădit ilegal, indiferent de situație, deoarece există alte căi legale de rezolvare. S-a făcut o așa-zisă „Revoluție”, perioadă în care au murit oameni, care au crezut sincer în libertatea de exprimare, în principal. Mă întreb -fără a cunoaște dedesubturile acestei afaceri, văzând doar comportamentul celor ce au pus lacătul pe poartă unei instituții publice- cum este posibil ca mai toate trusturile media să aibă datorii enorme neachitate la bugetul de stat și altor creditori, dar să funcționeze nestingheriți”.

Citiți mai mult pe activenews.ro