Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, duminica in cadrul unei emisiuni, ca nu sustine majorarea taxelor si impozitelor locale, argumentand ca beneficiul primariei este prea mic si nu doreste sa ii incarce pe bucuresteni. El a precizat, insa, ca decizia finala apartine Consiliului Local care va analiza ordonanta de reactualizare a taxelor si impozitelor locale.

„Am dat in analiza la finantisti, la contabili. Nu are niciun sens (majorarea taxelor si impozitelor – n.r.). Beneficiul pentru Primarie e mic. (…) Eu nu-i mai incarc pe bucuresteni. Eu, personal, nu, dar o sa dau in analiza, in Consiliul General”, a declarat Oprescu, duminica la Pro Tv.

Intrebat despre data in care Consiliul General al Municipiului Bucuresti va lua o decizie in acest sens, Sorin Oprescu a raspuns ca este destul de tarziu, iar ordonanta inca nu a aparut.

„Intai sa apara ordonanta (…) Ordonanta am vazut-o, e coerenta, dar e tarziu, bugetul are nevoie, dar nu aceasta este resursa”, a completat edilul Bucurestiului.

Miercuri, Premierul Victor Ponta a precizat ca nu va publica Hotararea de Guvern privind actualizarea taxelor si impozitelor locale cu inflatia pana nu se va intelege ca decizia de a mari darile nu apartine Guvernului, ci autoritatilor locale.

„Azi (miercuri – n.r.) in sedinta de Guvern a revenit acea Hotarare promovata de Guvernul Ungureanu, in conformitate cu legea, o Hotarare de Guvern care da voie, conform legii, conform tuturor legilor privind finantele publice locale, da voie autoritatilor locale – Consiliu Local, CGMB – sa actualizeze taxele locale cu inflatia (16,05%). Nu obliga, insa”, a sustinut Victor Ponta.

2 COMENTARII

  1. Sorin Oprescu sigur „n-ar vrea” sa mareasca taxele dar nu vointa lui conteaza ci hotararea Consiliului de administratie. Acesta este al USL. E si asta un fel de a da vina pe altii.

  2. Ponta iar da vina pe guvernul Ungureanu. N-a spus el ca atunci cand va veni la guvernare va”repara” toate masurile „rele” luate de guvernele Boc-Ungureanu ? Acum el mareste taxele si spune ca este vina celui dinainte. Oare romanii vor fi chiar atat de prosti sa nu vada jocul incorect si mincinos al lui PM actual ??

Comentariile sunt închise.