Mai multe persoane protestează, la această oră, la ambasada Finlandei din Capitală. Oamenii au venit să o susţină pe Camelia Smicală, românca condamnată cu închisoarea în Finlanda, după ce copiii i-au fost luaţi de autorităţi şi daţi în plasament. Şi asta după ce, fostul soţ, cetăţean finlandez, s-a plâns autorităţilor că femeia plănuieşte să fugă din ţara adoptivă, scrie b1.ro

Camelia Smicală (Jalaskoski) trăiește din primăvara anului 2015 o dramă de nedescris. S-a trezit cu executorii judecătorești la ușă, după o reclamație formulată de fostul soț, finlandez. Acesta s-a plâns autorităților că fosta consoartă plănuiește să fugă din țara adoptivă, în România, împreună cu cei trei copii ai lor. Femeia divorțase de bărbat după ce acesta se dovedise extrem de agresiv, inclusiv cu copiii. În ciuda acestui comportament din partea tatălui, autoritățile finlandeze i-au suspendat ei dreptul de a-și vedea copiii și i-au smuls din brațe.

„Suntem culturi diferite și vă amestecați în treburile interne ale unui alt stat”” – spun autoritățile finlandeze, foarte reticente în a negocia cu partea română. Proteste de solidaritate se desfășoară nu numai în Capitală, dar și în Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Brașov și alte localități.

Micuții au ajuns în plasament, însă Camelia s-a luptat pentru ei în fiecare zi. Femeia a fost inclusiv condamnată la șase luni de închisoare cu suspendare pentru defăimarea instituțiilor statului finlandez.

În direct din Tampere, dr. Camelia Smicală, mama nedreptățită