Odată cu lansarea campaniei electorale, ministrul muncii, Mariana Câmpeanu, a început să împartă, cu dărnicie, promisiuni pentru electoratul USL: pensii indexate, medicamente compensate, prânz cald gratuit pentru școlari, ajutoare mărite pentru veterani, ajutoare pentru plata energiei electrice.

Aflată la Deva, în colegiul în candidează, Mariana Câmpeanu a declarat: „Începând cu 2013, după mulți ani, pensiile vor fi indexate, iar medicamentele vor fi compensate cu 90% pentru cei care au pensii sub 1.000 de lei. Se va introduce din luna martie, anul viitor, și un ajutor pentru energie electrică, pentru persoanele vulnerabile, pentru că știți că de la anul se liberalizează prețul la energie. De asemenea, ne-am propus ca în următorii patru ani toți copiii noștri să aibă la prânz o masă caldă, asigurată în școli. Nu i-am uitat nici pe veterani și eu sper chiar ca până la sfârșitul acestui an să crească ajutorul anual, de la 200 la 260 de lei, pentru că, din păcate, au rămas foarte puțini și trebuie să-i ajutăm să iasă din iarnă”.

Candidatul USL, deși membru al guvernului, nu a precizat însă care vor fi sursele din care vor fi finanțate toate aceste cheltuieli care, la nivelul întregii țări, s-ar ridica la mai multe miliarde de euro. De asemenea, a uitat să precizeze că, în condițiile încheierii unui nou acord financiar cu FMI și Comisia Europeană, nici una dintre promisiunile pe care le-a făcut nu se va putea aplica fără acordul creditorilor internaționali.

12 COMENTARII

 1. Eu am o sugestie pentru USL (nu știu cum le-a scăpat): TVA aplicat în funcție de venituri. Cei cu venituri sub 1000 de lei să nu plătească TVA, măsură cumulată evident cu creșterea moderată a TVA pentru bogătașii care câștigă peste 1000 de lei, așa ca o încununare a politicii PSD (acum și a PNL) de a pune cât mai mult în spinarea celor care au nerușinarea de a câștiga mai mult decât acceptă partidul.

 2. Doamna Ministru,chiar nu va dati seama cat de ridicola sunteti?Credeti ca puteti multiplica asa de multi bani?Aceasta intrebare ar trebui sa si-o puna orice om cu simtul realitatii.

 3. De cand sunt la guvernare, uslasii au umplut tara de lapte si miere, dar daca vor castiga alegerile promit sa fie si mai si. Cum si-au indeplinit cu sfintenie toate promisiunile, ne pregatim ca romania sa devina raiul pe pamant si ca amaratii de occidentali, goniti de criza, sa emigreze-n el dorado numit Romania.

  Niciodata, dar niciodata, USL (PSD & CO) nu si-au insotit promisiunile de sursele de finantare a lor si de un proiect realist de punere in viata. Simpla demagogie electoral. Grav este ca la unii (si nu din intamplare la cei mia saraci si mai neinstruiti) chiar prinde.

  • Românul este campiona absolut la furatul propriei caciuli. Si pe deasupra se simte „jmeker”.

 4. Ce Dumnezeu mai vrea si babaciunea asta, pleaca dintre noi oameni de valoare precum Iurie Darie iar babaciuni mincinoase si nesimtite sustine hotii si idiotii din USL.

  • PE D.R.A.C.U. tracule doar i-am auzit discursurile mincinoase de nenumarate ori(si stim de partea carora este 😉 ) ….doar sa ametzeasca masele cu promisiuni(la acest capitol se pricepe) sper ca multzi se vor trezi din somn si vor sti unde sa puna stampila in 9 dec.

 5. astea sunt promisiuni pentru electoratul fara scoala, pentru analfabeti, surzi sau handicapati… de fapt electoratul indobitocit de ministerul propagandei securiste a3… fa comunisto, esti mai epava ca marga !!!

 6. Ghinionul face ca cei carora li se adreseaza masurile n-au nicio apasare de unde vin banii. Iar faptul ca promisiunile astea inseamna a da cu o mana si a lua cu doua, nu-i intereseaza nici atat 🙁

  Nu ne lasa UE sa luam astfel de masuri? Afara din UE, cine-s ei sa ne spuna noua ca trebuie sa muncim intai, apoi sa huzurim.

Comentariile sunt închise.