Ministrul Sanatatii, Raed Arafat, a anuntat, vineri, ca imunizarea anti-TBC cu vaccinul importat din Danemarca va fi reluata, dupa ce expertii straini au concluzionat ca produsul este sigur,titreaza Adevarul.

Din primul lot de doze de vaccin antituberculos BCG au fost vaccinati peste 136.000 de copii. Dintre acestia, 134 au prezentat reactii adverse precum marirea nodulilor limfatici. Cifre se incadreaza insa in limitele normal, potrivit ministrului Sanatatii, Raed Arafat. El a declarat, vineri, ca rata reactiilor adverse usoare sau moderate este cea asteptata, de doar una la o mie in Romania.

Totodata, Arafat a atras atentia ca marirea nodulilor limfatici reprezinta un lucru comun dupa o astfel de imunizare.

„Nu a fost nicio complicatie severa, cum ar fi osteomielita, iar absenta gruparilor de cazuri arata ca nu au fost nici erori sistematice legate de tehnica de administrare. La Institutul <Marius Nasta> din Bucuresti au fost mai multe cazuri pentru ca unele au provenit din alte judete”, a explicat ministrul Sanatatii, Raed Arafat.

Pe 22 noiembrie, Ministerul Sanatatii a decis sistarea temporara a imunizarii contra tuberculozei, pentru evaluarea de catre experti straini de la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor Transmisibile (ECDC) a situatiei create dupa vaccinarea cu produsul importat din Danemarca


14 COMENTARII

 1. ti au unflat conturile din bancile din elvetia,las sa mai facem o experienta cu bebelusii romani,ca astia sint prea rezistenti.de ce nu i duci in cisiordania sa i vaccineze p”ai tai?

 2. o intrebare simpla”de ce nu da banii Institutului Cantacuzino ca sa porneasca productia si sa fie pe urma bine si pentru noi si pentru copii nostri”?de ce treuie sa facem buzunare doldora la altii?

 3. Doresc vaccin anti Iliescu, anti derbedei de pe maidane comuniste pe care din prostia noastră ni i-am pus în cap ca pe păduchii hămesiți țigănești. Mai pe scurt, doresc pentru români un vaccin anti SECU-PCR-KGB.

 4. Da,ba,Arafat,drumul la Cantacuzino ca romanii au fost mereu excelenti in domeniul asta si le-am lua si banii altora,n-am da noi bani grei pe prostiile lor.Cred ca mamele ar trebui sa-ti friga o bataie cu strigaturi ca te joci cu vietile copiilor lor.

 5. Cine te-a convins dintr-o data ca e sigur acest vaccin??? Ce telefoane au sunat, sau ce amenintari ai primit?

 6. Cam straniu sa faca atatia bebelusi alergie , iar vaccnul sa nu aiba probleme. O fi fost gros plicul !

  • din nefericire, ceea ce este legat de industria farmaceutica si multinationalele respective provoaca deseori semne de intrebare.

   In Franta s-a facut mare publicitate pentru vaccinarea contra hepatitei C. Apoi a izbucnit un scandal in legatura cu niste efecte secundare printre care si scleroza in placi. Scandalul a fost “sufocat” la un moment dat (intelegem si de ce). Acum s-a renuntat la publicitatea pentru respectivul vaccin, oficial se afirma ca nu exista nicio legatura intre el si destul de numeroase cazuri de scleroza in placi daaaar … cand o persoana suspecta de acest teribil diagnostic se prezinta la medic, prima intrebare a specialistului este : “V-ati vaccinat contra hepatitei C ?”

   Vaccinarea anuala impoptriva gripei este o afacere de o amploare colosala. Cat de bun si de eficient este acesta nu s-a demonstrat si nu avem acces la documentatii serioase pro sau contra. Dar un lucru este cert : beneficiile astronomice pe care le aduce.

   Nu pledez nici pentru, nici contra vaccinarii, imi pun doar intrebari.

   P.S. Sunt insa boli precum poliomielita ori TBC-ul care justifica vaccinarea – cu conditia, evident, ca vaccinele sa fie fara nicio umbra de probleme.

 7. Aloo, marele dr. Raed , daca e asa sigur cum naiba au avut probleme atatia bebelusi ? Eu ca parinte as refuza vaccinarea cu acel vaccin.

  • lasa vrajeala si spune cata spaga primesti sa bagi” pe piata romaneasca vaccinurile alea !!! si daca sunt asa bune de ce au fost atatea probleme???

Comments are closed.