Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, marti, avansarea termenului de judecata a dosarului transferurilor de jucatori pentru data de 11 februarie 2013. Decizia a fost luata dupa ce procurorii DNA au cerut instantei supreme preschimbarea termenului stabilit in 14 aprilie, informeaza Mediafax.

Magistratii ICCJ au admis cererea DNA, astfel judecarea recursului inaintat de cei opt oameni din fotbalul romanesc, condamnati la pedepse cu executare sau cu suspendare, va incepe pe 11 februarie.

In data de 12 noiembrie 2012, Curtea de Apel Bucuresti a decis condamnarea lui Jean Padureanu, patronul echipei de fotbal Gloria Bistrita, la trei ani de inchisoare cu suspendare si a lui Victor Becali la sapte ani de inchisoare cu executare. Fostul international roman Gica Popescu si fostul actionar de la Dinamo, Gigi Netoiu, au fost condamnati, fiecare, la trei ani de inchisoare. Finantatorul echipei Rapid Bucuresti, George Copos a primit cinci ani de inchisoare cu executare, managerul echipei Steaua, Mihai Stoica – patru ani de inchisoare, Cristi Borcea – sapte ani de inchisoare cu executare si Ioan Becali – opt ani de inchisoare. Instanta a decis sa puna sechestru pe bunurile tuturor condamnatilor din „Dosarul Transferurilor”.

In aprilie 2012, Tribunalul Bucuresti i-a achitat pe cei opt inculpati din „Dosarul Transferurilor” (Ioan si Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Cristi Borcea, Gigi Netoiu si Gica Popescu), insa procurorii DNA au contestat decizia, dosarul fiind trimis la Curtea de Apel.

1 COMENTARIU

Comments are closed.