Fratele prințesei Diana a încercat să împiedice difuzarea fără precedent în Marea Britanie a unui documentar incisiv în care Lady Di evocă viața sa amoroasă și eșecul mariajului cu prințul Charles, afirmă săptămânalul Mail of Sunday, conform France Presse, scrie flux24.ro

Postul Channel 4 a confirmat că a fost contactat de Charles Spencer, fratele Dianei, dar a insistat că va difuza filmul controversat duminica viitoare, așa cum este prevăzut.

Documentarul ‘‘Diana: In her own words” (Diana: În propriile ei cuvinte) este realizat pe baza unor imagini înregistrate între 1992 și 1993 de Peter Settelen, profesorul de dicție al prințesei.

INTEGRAL DOCUMENTARUL:

Filmul a fost difuzat în 2004 de canalul american NBC după o lungă luptă legală, dar niciodată nu a fost prezentat la televiziunea britanică, chiar dacă poate fi văzut în orice moment pe platforme precum YouTube.

Pe măsură ce se apropie data când se împlinesc 20 de ani de la moartea prințesei Diana, presa britanică rivalizează în titluri pe prima pagină despre ”revelațiile” ce reies din acest documentar, scrie AFP.

Prințesa povestește că se gândea să fugă de la Palatul Buckingham încă din anii ’80 cu bodyguardul ei Barry Mannakee, de care s-a îndrăgostit și care a murit în 1987 într-un accident de motocicletă. Mai târziu, în film, ea sugerează că iubitul ei ar fi putut fi ”eliminat”.

Diana revine pe larg asupra suferințelor din timpul căsătoriei ei cu prințul Charles, cu care nu s-a întâlnit decât de treisprezece ori înainte de ziua cea mare și cu care relațiile sexuale erau reduse la minimum.

Ea critică, de asemenea, familia regală și puțina consolare pe care a putut-o găsi la Regina Elisabeta a II-a.

Faptul că aceste confesiuni vor fi acum difuzate de un mare post național în Regatul Unit indispune puternic apropiați ai prințesei, precum Rosa Monckton, una dintre cele mai bune prietene ale Dianei, care a calificat proiectul drept ”imoral”.

”Imaginați-vă durerea pe care provocați familiei sale, fiilor săi”, prinții William și Harry, și-a exprimat ea supărarea în Daily Mail.

Pentru a se apăra, Channel 4 a insistat asupra dimensiunii ”istorice” a documentului.

William și Harry au apărut recent într-un alt documentar difuzat de canalul ITV în care au spus că au vorbit pe scurt cu mama lor în ziua morții ei, mărturisind că această ”scurtă” conversație cântărește încă ”mult” în mintea lor 20 de ani mai târziu.

Diana, prințesă de Wales, prima soție a moștenitorului tronului Marii Britanii, prințul Charles, și-a pierdut viața într-un accident de mașină în Paris la 31 august 1997, la vârsta de 36 de ani, alături de Dodi al Fayed, în timp ce erau urmăriți de paparazzi pe motociclete. William — al doilea moștenitor la tronul Marii Britanii — avea atunci 15 ani, iar Harry 12 ani. Ea s-a căsătorit cu prințul Charles în 1981.